Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Čia dar toks pastebėjimas. Tavo NYTimes rašo
    As Mr. Taubes notes, the most rigorous meta-analysis of the clinical trials of low-fat diets, published in 2001 by the Cochrane Collaboration, concluded that they had no significant effect on mortality.
    O čia 2012 metų jų pačių analizė http://summaries.cochrane.org/CD0021...-heart-disease
    Modifying fat in our food (replacing some saturated (animal) fats with plant oils and unsaturated spreads) may reduce risk of heart and vascular disease, but it is not clear whether monounsaturated or polyunsaturated fats are more beneficial.
    Atrodo tik 12 metų praėjo, bet rezultatai skirtingi.

    Ir dar kartelį pasikartosiu, apie ką mes tiksliai diskutuojam?
    Paskutinis taisė bebop; 2013.03.16, 22:17.
    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

    Comment


      Ir dar kartelį pasikartosiu, apie ką mes tiksliai diskutuojam?
      Apie tai, kad profesoriai visada teisūs. Ypač jeigu jie iš Harvardo. Tada teisūs kvadratu. Jei neteisūs, žr. pirmą sakinį . Pvz., ekonomikos profesorius pasako, kad bus krizė, vadinasi, bus, medicinos profesorius pasako, kad cukrus prilygsta medui, tai taip ir yra. Būtent taip ir atrodo "gebėjimas atsirinkti informaciją" .

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Apie tai, kad profesoriai visada teisūs. Ypač jeigu jie iš Harvardo. Tada teisūs kvadratu. Jei neteisūs, žr. pirmą sakinį . Pvz., ekonomikos profesorius pasako, kad bus krizė, vadinasi, bus, medicinos profesorius pasako, kad cukrus prilygsta medui, tai taip ir yra. Būtent taip ir atrodo "gebėjimas atsirinkti informaciją" .
        Ech, o aš galvojau, kad apie tai, kaip ponas senasnamas tiki bet kuo, kad tik būtų pasisakyta prieš nusistovėjusią tvarką. Ir aišku nesvarbu, kad tam nėra rimtų įrodymų. Juk bet kokia, bet kaip surinkta, neišku iš kur ištraukta informacija yra teisesnė, negu įrodymais pagrįsta medicina
        Paskutinis taisė bebop; 2013.03.18, 16:12.
        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

        Comment


          Mityba domiuosi ne vienus metus ir skaitau įvairiausius šaltinius - būna, kad ir Harvardo profesorių paskaitų paklausau . Taip susidaro platesnis vaizdas. Nebūtinai kažkuri pusė yra 100 proc. teisi. Tačiau kai kurios oficialios tiesos ir rekomendacijos stebina. Esu įsitikinęs, kad griežtai laikantis oficialių mitybos rekomendacijų (daug grūdų produktų, ne daugiau kaip 10 proc. sočiųjų riebalų, druskos ribojimas, gausus augalinių aliejų vartojimas) sveikatos rezervai greitai baigsis . Pagal mano dabartinį supratimą geriausia yra paleolito dieta (mėsa, žuvis, sėklos, riešutai, daržovės (išskyrus krakmolingas), vaisiai, jokių grūdų).
          Rekomenduoju paskaitinėti populiariausią sveikos gyvensenos svetainę http://articles.mercola.com/sites/current.aspx Bus daugiau naudos nei iš Wikipedijos .
          Verta vien dėl tokių interviu:
          http://articles.mercola.com/sites/ar...t-disease.aspx
          In the late eighties the cholesterol campaign was started in Sweden. I was very surprised because I couldn’t recall anything in the scientific literature in support of it. I started reading it systematically, and I soon realized that I was right.
          Also encouraging is the hundreds of emails that I receive every year from patients, who have regained their health after having stopped their cholesterol-lowering treatment.
          As the main argument in the latter two -- that saturated fat raises cholesterol -- we were not satisfied with their answer, and finally the Food Administration published a list with 72 studies that they claimed were in support of their view on saturated fat, and twelve that were not.
          We scrutinized the lists and found that only two of the 72 studies supported their standpoint; eleven studies did not concern saturated fat at all, and the unsupportive list was incomplete, to put it mildly.
          Pirma mintis, kad taip daroma sąmoningai: daugiau ligonių, didesni vaistų pardavimai, didesnis pelnas. Ar tai ir yra toji įrodymais pagrįsta medicina? Kodėl reikėtų ja pasitikėti? Ir apskritai, kaip galima medžiagų apykaitos sutrikimus išgydyti vaistais?

          Comment


            O kodėl reikėtų jais pasitikėti? Kažką pačiulbėjo ir jau iš karto puoli tikėti Man tai bent reikia įrodyti, tau tai net nereikia įrodymų. Įdomu įdomu. Ir Wikipedia dedu specialiai tau. Spėju sudėtingiau nesugebėtum suprasti. Be to, visada gali pažiūrėti iš kur surinkta informacija.

            Ir reikia padėkoti tau už Cochrane Collaboration svetainę, kuri buvo paminėta NYTimes svetainėje. Rimta, daugelio vertinama, nepriklausoma, pelno nesiekianti organizacija (juk tu tokias mėgsti) kuri renka, rūšiuoja, tikrina medicininius tyrimus ir daro iš jų išvadas. Ogi čia viena iš tų išvadų.
            http://summaries.cochrane.org/CD0048...scular-disease
            High blood cholesterol is linked to CVD events and is an important risk factor. Reducing high blood cholesterol, is thus an important way to reduce the chances of suffering a CVD event. Statins - cholesterol lowering drugs - (e.g. simvastatin, pravastatin, atorvastatin) are the first-choice treatments.
            Oh, no...

            Ir šiaip galima medžiagų apykaitos sutrikimus gydyti vaistais, bet kadangi tau trūksta žinių, tai ir nežinai. Juk cukrinį diabetą tai gydo O esant aukštam cholesteroliui visada rekomenduojama pradėti nuo mitybos sutvarkymo ir fizinio aktyvumo. Bet kadangi dauguma sergančių yra storos kiaulės, tinginčios pasirūpinti savo sveikata, tai nėra kur dėtis. Jiems gi paprasčiau išgerti tabletę, nei nenueiti į McDonalds.

            Ir gerai, kad tavo duotas straipsnis priminė Suomiją. Nes ši šalis puikiai parodo cholesterolio mažinimo rezultatus in action. Ogi situacija buvo tokia. Iki XXa. antros pusės Suomija buvo lyderė pagal mirštamumą nuo širdies ir kraujagyslių ligų. Na, tada valdžia susimąstė ir pradėjo per visus galus kišti sveiką mitybą. Na žinai, daug žuvies, daržovių ir t.t. Be to buvo skatinama naudotis kavos aparatais, o ne plikyti kavą puodelyje (kaip mėgsta lietuviai). Nes tokia plykoma kava puodelyje turi daug cholesterolio. Ir tai padėjo. Dabar Suomija atrodo yra Europos gale pagal širdies ir kraujagyslių ligas. O čia vienas toks suomiškas senas, 1979 metų, mokslinis straipsniukas iš tų laikų. Kaip viena Psichikos ligoninė pakeitė savo dietą.
            http://circ.ahajournals.org/content/59/1/1.full.pdf

            P.S. Svarbiausia, ne kiek metų tu skaitai, o ką ir kaip skaitai.
            Paskutinis taisė bebop; 2013.03.19, 23:08.
            Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

            Comment


              Parašė bebop Rodyti pranešimą
              Ir šiaip galima medžiagų apykaitos sutrikimus gydyti vaistais, bet kadangi tau trūksta žinių, tai ir nežinai. Juk cukrinį diabetą tai gydo
              Kokie vaistai IŠGYDO cukrinį diabetą?

              Comment


                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                Kokie vaistai IŠGYDO cukrinį diabetą?
                II tipo diabetas išgydomas netgi be vaistų.
                Flickr

                Comment


                  Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                  Kokie vaistai IŠGYDO cukrinį diabetą?
                  Išgydyti dar ne, bet galima gydyti
                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  II tipo diabetas išgydomas netgi be vaistų.
                  Jop, jeigu mitybos rėžimas ir fizinis krūvis padeda, jokių vaistų neduodama.
                  Paskutinis taisė bebop; 2013.03.20, 15:00.
                  Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    geriausia yra paleolito dieta
                    Jei gyvenimo būdas kaip paleolite.

                    Comment


                      bebop:O esant aukštam cholesteroliui visada rekomenduojama pradėti nuo mitybos sutvarkymo ir fizinio aktyvumo.
                      Gerai būtų, kad gydytojai žinotų, ką reikia rekomenduoti. Konkretaus žmogaus istorija:
                      http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sa...e_karcia_tiesa
                      Kas gi man beliko – pradėjau vegetarišką maitinimąsi: be mėsos, be kiaušinių, be grietinės, be sviesto... ir, aišku, be statinų... Naudos buvo tik tiek, kad šiek tiek nukrito svoris, kuris, metus rūkyti, buvo padidėjęs apie 10 kg. O cholesterolis? Cholesterolis vis augo... Išaugo beveik iki 9.
                      Kadangi vegetariška mityba, kaip man pasirodė, naudos nedavė, o atvirkščiai, priėjau išvados, keisti mitybą. Vegetarišką mitybą „padėjau į šalį“ ir vėl pradėjau valgyti viską, tik saikingai, taip pat ir mano taip mėgstamus kiaušinius. Atrodo, man dar daugiau jų norėjosi, nei anksčiau. O čia dar Velykos – kiaušinių šventė. Po švenčių nusprendžiau padaryti kraujo tyrimus, pažiūrėti, koks gi gali būti mano cholesterolio kiekis, tiek suvalgius kiaušinių trynių, kurių gydytojai, šiukštu, nurodė vartoti labai jau saikingai, nes jie turi daug cholesterolio. Ką gi jūs manote, mano baisiam nustebimui, cholesterolio kiekis buvo labai sumažėjęs. Jis buvo tik 6.3.
                      Kaip tai paaiškinti?
                      Dėl Suomijos tai ten buvo visas priemonių kompleksas: kova su rūkymu, fiziniai pratimai, mityba. Visko vien riebalams suversti negalima. Metus rūkyti ir pradėjus sportuoti sveikata pagerės net ir maitinantis mėsainiais .
                      Priekaištavai, kad dedu 12 m. senumo tyrimus, o pats dedi 1979 m. straipsnį, kuriame kalbama apie II-ą pasaulinį karą . Esminė vieta:
                      Unfortunately, we cannot know how accurate and how comparable the figures from different countries really are. Therefore, additional evidence of another type would be highly desirable.
                      Ten paminėtas toks Keys, kuris pakritikuojamas čia:
                      http://articles.mercola.com/sites/ar...d-for-you.aspx
                      Man išvis keista, kad 2013 m. remiamasi II-o pasaulinio karo laikų teorijomis. Ar sunku kiekvienam gydytojui pasidaryti paprastą bandymą: kelias savaites pasimaitinti vegetariškai-pabadauti ir išsitirti cholesterolio lygį .
                      Tame Suomijos psichiatrinės tyrime buvo paminėtas margarinas. Kilo mintis, kad sotieji riebalai buvo suplakti į krūvą su transriebalais.
                      r08n:Jei gyvenimo būdas kaip paleolite.
                      Jei šiuolaikiniai žmonės maitintųsi kaip paleolite, amžiaus vidurkis būtų mažiausiai 100 m. Tik kam to reikia .
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2013.03.20, 21:48.

                      Comment


                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Jei šiuolaikiniai žmonės maitintųsi kaip paleolite, amžiaus vidurkis būtų mažiausiai 100 m. Tik kam to reikia .
                        Kokia buvo gyvenimo trukmė paleolite?
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Gerai būtų, kad gydytojai žinotų, ką reikia rekomenduoti. Konkretaus žmogaus istorija:
                          http://www.homosanitus.lt/lt/homo_sa...e_karcia_tiesa

                          Kaip tai paaiškinti?
                          Konkretaus žmogaus istorija ir lieka konkretaus žmogaus istorija. Einšteinas buvo genijus, bet mes nesame visi genijai. Negalima pagal vieną žmogų spręsti pagal visą populiaciją. Ir dažnai vieno žmogaus pasakojimuose būna kabliukų, kurių žmonės nepamini (užmiršta ar specialiai) Ir dėl to medikai sako: "jeigu tavęs medicinoje paklausia "ar gali taip būti?", visada atsakai "gali""
                          Dėl Suomijos tai ten buvo visas priemonių kompleksas: kova su rūkymu, fiziniai pratimai, mityba. Visko vien riebalams suversti negalima. Metus rūkyti ir pradėjus sportuoti sveikata pagerės net ir maitinantis mėsainiais .
                          Šiaip pas juos buvo kaip tik akcentuojamas maistas. Mėsą keisti į žuvį ir t.t.
                          Priekaištavai, kad dedu 12 m. senumo tyrimus, o pats dedi 1979 m. straipsnį, kuriame kalbama apie II-ą pasaulinį karą . Esminė vieta:

                          Ten paminėtas toks Keys, kuris pakritikuojamas čia:
                          http://articles.mercola.com/sites/ar...d-for-you.aspx
                          Taip, dėjau. Ir žinojau, kad tą pasakysi. Bet kuomet kalba eina apie XX amžiaus Suomiją, tai ir norėjosi įdėti tų laikų straipsnį, kad šiek tiek pavaizduotų tų laikų nuotaikas. Ir pritariu, kad jis nėra pats geriausias. Dėl to ir nemėgstų senų straipsnių. Nes statistikos mokslas dar buvo jaunas. Mažai investuota į mokslinius tyrimus, jie nebuvo taip standartizuoti ir pan. Be to ir pati cholesterolio įdėja buvo jauna, dar ne tiek daug dėmesio susilaukė. Visada taip būna. Todėl tiek tu, tiek aš neturėtumėme tokiais remtis.

                          Bet užtat tam yra mano įdėta Cochrane 2013 metų išvada. Viskas ten aišku. Jau š... nebemalama.

                          Tiek tu, tiek aš, pritariame, kad farmacijos įmonės turi savo (tik klausimas "kokį?") įnašą į mokslinius straipsnius ir t.t. Bet pvz. tu nepagalvoji, kad tuos kontraveriškus mokslininkus gali finansuoti įvairūs greito maisto restoranai (McDonalds, BurgerKing ir t.t.). Juk tai irgi milijardinės kompanijos norinčios didinti savo pelnus
                          Paskutinis taisė bebop; 2013.03.20, 22:03.
                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                          Comment


                            Kokia buvo gyvenimo trukmė paleolite?
                            Trumpa, nes mirdavo nuo priežasčių, kuriuos 21 a. neaktualios.

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Trumpa, nes mirdavo nuo priežasčių, kuriuos 21 a. neaktualios.
                              Manau, net ir tie, kurie nesusirgdavo dabar lengvai išgydomomis ligomis, negyvendavo 100 metų. Kaip ir visokios beždžionės gyvena gana trumpai. Nors pvz. gyvenančios zoologijos soduose ir maitinamos visokiais chemikalais, maisto papildais ar šiaip turistų numestomis atliekomis, gyvena gerokai ilgiau nei laisvėje, kur kvėpuoja grynu oru ir valgo ekologiškus augalus
                              Flickr

                              Comment


                                O karai, gamtos pavojai? Be to, maitindavosi kaip pasisekdavo: sumedžioji, pavalgai vienu ypu kelioms dienoms, nesumedžioji - badauji. Zoologijos sode tai reguliariai duoda . Vien žiema būdavo rimtas išbandymas.

                                Comment


                                  man kas užkliuvo - iš kur augalinės kilmės pupelėse sumaltose, jas tiesiogiai plikant susidaro cholesterolio daug????

                                  Comment


                                    Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                                    man kas užkliuvo - iš kur augalinės kilmės pupelėse sumaltose, jas tiesiogiai plikant susidaro cholesterolio daug????
                                    Jop, šiek tiek blogai pasisakiau. Vis tiek naktis Filtruojant kavą (per aparatus) pašalinamos medžiagos keliančios cholesterolį - cafestol ir kahweol

                                    Sry, už tokią klaidą Gerai, kad pastebėjai.
                                    Paskutinis taisė bebop; 2013.03.20, 22:48.
                                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                    Comment


                                      Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                      Jop, šiek tiek blogai pasisakiau. Vis tiek naktis Filtruojant kavą (per aparatus) pašalinamos medžiagos keliančios cholesterolį - cafestol ir kahweol
                                      Išvada - reikia gerti arbatą arba vandenį. Jokios kavos.

                                      Comment


                                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                        Išvada - reikia gerti arbatą arba vandenį. Jokios kavos.
                                        Taip kategoriškai teigti gal ir nereiktų.
                                        Neseniai šiek tiek domėjausi kavos stimulaiciniu poveikiu. Tiesiog pastebėjau, kad prieš tai gerai išsimiegojęs (iki pietų ) ir išgėręs puodą visai nesilpnos kavos, kažkaip vėl užsinorėjau miego. Pagalvojęs, kad kažkas čia netaip, šiek tiek pagūglinau.

                                        Jeigu mano skiaityti šaltiniai nemeluoja, tai norint, kad kava atliktų stimuliacinę funkciją ir padėtų būti žvalesniam, reikia, kad būtų užtikrintas pakankamas hidratacijos lygis organizmui. Todėl, atsikėlus iš miego, kai organizmas, kaip spėju, dažniausiai nebūna labai gerai hidratuotas, išgėrus daugiau kavos, poveikis gali būti atvirkštinis. Dėl to, geriant kavą, tuo pačiu reiktų išgerti papildomą kiekį vandens (tarkim, vieną stiklinę su kiekvienu kavos puodeliu). Žodžiu, pakankamai daug terliojimosi ir neaiškumo, kaip konkrečiu metu suveiks kava. Ir šiaip ryti vandenį, kai nesi ištroškęs kažkaip nėra labai malonu.

                                        Vietoje kavos pradėjau gerti žaliąją arbatą. Poveikis akivaizdžiai geresnis ir nereikia rūpintis apie papildomą hidrataciją, nes arbata savaime yra pakankamai geras hidratacijos šaltinis.

                                        O jeigu labai norisi kavos (vien dėl malonaus kvapo ir skonio), kombinuoju žaliąją arbatą ir kavą vienu metu (arba paeiliui).

                                        O šiaip žalioji arbata yra pakankamai naudingas dalykas, norint prisilaikyti sveikos mitybos. Skaniai kvepia, neturi tokio šlykštaus skonio, kaip juodoji arbata, dėl ko jos nereikia gerti su cukrumi ar pienu (bent jau UK taip mėgsta daryti anglai ir babajai... man vien nuo tokios minties ima pykinti), turi antioksidacinių savybių, hidratuoja organizmą ir turi stimuliacinį poveikį dėl kafeino.

                                        Comment


                                          /\
                                          O aš tik juodą ir geriu. Kas be ko be jokio cukraus ar tuo labiau pieno ir man patinka . Išvis nesuprantu kokia prasmė ir kaip galima arbatą su cukrumi gerti. Praktiškai jokio arbatos skonio nelieka ir visiškai nesvarbu kokią tą arbatą geri jau tada .

                                          O jei jau kalbam apie tikrai šlykščias, tai neseniai buvau pavaišintas kažkokia kiniška ar japoniška ryžių (berods) arbata. Neįmanoma gerti, garbės žodis .

                                          Comment

                                          Working...
                                          X