Taip, gerai, kad atsiranda nebijančių plaukti prieš srovę.
Jei tu tikras daktaras , būtų įdomi tavo nuomonė apie astmą - anoje temoje jau pakankamai prišnekėta.
Tai kad bent jau šiame straipsnyje rašo, kad kaip ir Roundupas kalčiausias, o ne GMO:
Pirmąją šėrė tik genetiškai modifikuotais kukurūzais. Antrąją – modifikuotais kukurūzais, apdorotais plačiausiai pasaulyje paplitusiu herbicidais „Roundup“. O trečiąją – įprastiniais kukurūzais, neapdorotais herbicidais.
Tyrimas parodė, kad gyvūnų, kurie ėdė herbicidais apdorotus modifikuotus kukurūzus, mirtingumas žymiai didesnis negu tų, kurie mito įprastiniais herbicidais neapdorotus kukurūzus.
Tai kad bent jau šiame straipsnyje rašo, kad kaip ir Roundupas kalčiausias, o ne GMO:
Sitas straipsnis kazkoks diletantiskas. Pirma - raso apie tris ziurkiu grupes, bet rezultatus pasako tik dveju is ju. Antra - uzsienio saltiniuose skaiciau, kad grupes ziurkiu buvo 4, o ne 3.
O atsakant i tavo pastaba - uzsienio saltiniuose rase, kad ziurkems blogai buvo nepaisant ar GMO buvo apdoroti roundupu, ar ne.
Sitas straipsnis kazkoks diletantiskas. Pirma - raso apie tris ziurkiu grupes, bet rezultatus pasako tik dveju is ju. Antra - uzsienio saltiniuose skaiciau, kad grupes ziurkiu buvo 4, o ne 3.
O atsakant i tavo pastaba - uzsienio saltiniuose rase, kad ziurkems blogai buvo nepaisant ar GMO buvo apdoroti roundupu, ar ne.
Tai gal buvo grupė ėdusi normalius grūdus su "Roundupu"? Kokie ten pokyčiai?
Taip, gerai, kad atsiranda nebijančių plaukti prieš srovę.
Jei tu tikras daktaras , būtų įdomi tavo nuomonė apie astmą - anoje temoje jau pakankamai prišnekėta.
Yra viena produktų grupė, su kuria turėtume būti ypač atsargūs: tai su aliejumi gaminti gatavi produktai, kurių gamybai beveik visada naudojamas augalinis aliejus, kuriame yra daug nesočiųjų riebalinių rūgščių, kurių molekulinė sandara palyginti nestabili. Patekusios į organizmą tokios rūgštys jungiasi su taip pat nestabiliu aktyviuoju deguonimi, o šio proceso metu susidarantys riebalų oksidai paspartina organizmo senėjimą ir sukelia civilizacijos ligas įspėja žymus JAV ir Japonijos medicinos įstaigų Shigeo Haruyama bestseleriu tapusioje knygoje „tikroji sveikata prasideda galvoje".
„Sočiosios riebalų rūgštys pasižymi stabiliomis cheminėmis ypatybėmis, todėl yra nepavojingos, nesukelia organizmui kenksmingų reakcijų. Nesočiosios riebalų rūgštys, priešingai, yra labai reaktyvios ir nepastovios, nors kai kurios jų organizmui tiesiog būtinos – pavyzdžiui, omega-3 ir omega-6. Daug omega-3 rūgščių yra linų sėmenų ir kanapių aliejuje, o omega-6 – riešutuose ir vynuogių kauliukuose. Taip pat jų gauname pastoviai vartodami žalias salotas, daržoves, daigus, žoleles, sėklas, riešutus, žuvį. Žuvyje ir mėsoje esančios omega-3 rūgštys turi iš karto mūsų organizmui tinkamą formą“, - tikina J. F. Coy'us.
Anot J. F. Coy'aus, geriausia kepti naudojant kokosų ir palmių aliejus, sviestą arba taukus.
Anot biologo, tinkamai dozuojamos omega-3 riebalų rūgštys apsaugo nuo širdies ir kraujagyslių ligų, padeda stabilizuoti spaudimą, gerina protinius sugebėjimus, nuotaiką, tačiau per didelis jų kiekis tampa kenksmingas. Ypač per daug mes vartojame omega-6 riebalų rūgščių. Jų santykis su omega-3 turėtų būti 3:1, o dažnai būna 50:1. Todėl autorius pataria vartoti kuo įvairesnių aliejus, nes kiekvienas jų turi skirtingą riebalų rūgščių santykį.
Iš tikrųjų jei tos omega 3 būtų panacėja, tai širdies ligos jau būtų išnykusios. Tačiau taip nėra, nes reklama verčia suvartoti jų per daug - ant dažnos pakuotės puikuojasi užrašas Omega 3, skelbiama, kad jos nepakeičiamos, apsaugo nuo ligų ir t. t. Visi puola gerti žuvų taukus, nežinodami nei dėl ko, nei po kiek. Gamintojai skaičiuoja pelną, o visuomenės sveikata negerėja. Turbūt nereikia numoti ranka į pasakymą, kad bobutė visą gyvenimą valgė lašinius, kepė "ant kiaulės taukų" ir be daktarų apsiėjo.
„Mano ilgas amžius ir puiki sveikata nėra genetiškai paveldėta dovana. Štai mano giminaičiai anksti paliko kūną, sulaukę vos 50–70 metų, nes jie pasirinko gyvenimą su tariamomis šiuolaikiškomis linksmybėmis, o aš visada maniau, kad gyvenime mums reikia labai nedaug – norėti visko saikingai, valgyti tiek, kiek gali suvirškinti, kasdien daryti paprastučius fizinius pratimus protui, atminčiai ir koncentracijai gerinti bei matyti žmones ne ligotus ir nelaimingus, o sveikus ir besidžiaugiančius“, - sako garbus miesto svečias.
PSO duomenimis, daugiausiai dirbtinių transriebalų turintys maisto produktai yra šie: margarinas, kulinariniai riebalai, dauguma gruzdintų maisto produktų, dauguma greito maisto, krekeriai ir dauguma parduotuvėse pirktų keptų maisto produktų ir supakuotų užkandžių. Pavyzdžiui, daug transriebalų yra glazūruotose spurgose, spragėsiuose, gruzdintose bulvytėse, gruzdintoje džiūvėsėliuose apvoliotoje vištienoje.
Rytų virtuvėje vietoj margarino, sviesto ar aliejaus labai plačiai vartojamas lydytas sviestas, vadinamasis sviestas ghi. Ajurvedos specialistai teigia, kad tai gryni riebalai be pieno tirščių, todėl šis sviestas nedidina cholesterolio kiekio. Teigiama, kad šis sviestas veikia kaip medus – jis turi biologiškai aktyvių medžiagų, padedančių nugabenti naudingas medžiagas į ląstelę.
Ghi sviesto yra ir Maksimoje . Įdomu, ar jis tikrai toks naudingas kaip yra teigiama.
Vilniaus margarino gamyklos atstovė sako, kad jų gaminamame margarine transriebalų nėra:
Pasak gamyklos administracijos ir vystymo vadovės Ligitos Verbylienės, hidrinti riebalai gali būti naudojami margarino gamyboje, tačiau daugelis Europos gamintojų – skandinavai, lietuviai, slovakai ir kt. – hidrintų riebalų mažmeninei rinkai nenaudoja, todėl ir transriebalų rūgščių randami tik pėdsakai – mažiau nei 1 proc. Pastaruoju metu gamybai naudojami skystieji aliejai – rapsų, palmių, kokosų, jie yra maišomi, šaldomi, slegiami ir gaunama riebalų emulsija. Ji yra tik pasterilizuojama – tai neturi nieko bendra su kaitinimu ir hidrinimu.
Anot dietologės, riebaluose yra trijų rūšių riebalų rūgščių – sočiųjų, mononesočiųjų ir polinesočiųjų. Gyvūninės kilmės riebalai turi daug gyvūninių sočiųjų riebalų rūgščių, kurios didina cholesterolio kiekį kraujyje, todėl didina aterosklerozės, širdies ir kraujagyslių ligų riziką, taip pat siejamos su plaučių, žarnyno, tiesiosios žarnos, krūtų ir prostatos vėžiu. Išimtis – žuvų taukai, kurių skatinama valgyti netgi kuo daugiau.
Dietologei laikas būtų atnaujinti žinias, nes tokių pasiklausius susidaro vaizdas, kad vos maistą prarijus tas cholesterolis nusėda ant kraujagyslių sienelių. Pilna straipsnių, kuriuose visai įtikinamai dėstoma, kad cholesterolis nelabai ką bendra turi su širdies ligomis. Priešingai, jis reikalingas ir organizme atlieka daug naudingų funkcijų. Pvz., sergančių vėžiu, degeneracinėmis ligomis cholesterolio kiekis dažnai būna sumažėjęs. Ir yra pačių ligonių straipsnių, kuriuose teigiama, kad atsisakius griežtų dietų, grįžus prie lašinių ir sviesto, per didelis cholesterolio lygis kaip tik sumažėja.
Apskritai manau, kad riebalai per daug ir nepelnytai kritikuojami kaip nutukimo ar širdies ligų šaltinis. Susidaro vaizdas, kad jų išvis reikia vengti. Bet organizmui jie reikalingi.
Štai kas būna, kai organizme visai nėra riebalų sluoksnio: http://gyvenimas.delfi.lt/stories/li....d?id=59552893
Aišku, čia reta liga, tačiau kai kurie vegetarai ar svorio metėjai savo pačių pastangomis darosi panašūs į tą merginą. Dėl riebalų trūkumo oda išsausėja ir susiraukšlėja anksčiau laiko.
Nuo 2003 iki 2012 metų dirbdamas Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos (VVKT) Klinikinių ir ikiklinikinių tyrimų skyriaus vedėju, D. Stakišaitis kartu su kolegomis atskleidė šiurkščius, žmonių gyvybes nusinešusius pažeidimus Panevėžio ligoninėje ir Vilniaus Psichikos sveikatos centre, kuriam vadovauja sveikatos apsaugos ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius. Pagal šią medžiagą iškeltos baudžiamosios bylos, viena jų jau pasiekė teismą. Po to Sveikatos apsaugos ministro, liberalcentristo Raimondo Šukio įsakymu 2012 metais reorganizuojant VVKT buvo sunaikintas visas D. Stakišaičio vadovaujamas skyrius, atleisti aukščiausios kvalifikacijos, daug patirties turintys darbuotojai. Taip Lietuvoje sugriauta klinikinių vaistų tyrimų kontrolė.
Todėl, tad kiti puikiai supranta, jog norint atsikratyti svorio, sumažinti cholesterolio kiekį nebūtina atsisakyti visaverčio būtino organizmui maisto (pieno, mėsos). Jeigu nori patys savo sveikatą žaloti, tai bent galėtų to nedaryti vaikams, nes pažįstami medikai pripasakoja krūva istorijų kaip tokių žaliavalgių vaikai ar jie patys vėliau lekia gydytis dėl kritusio hemoglobino kiekio sukeltų ligų, nors prieš tai taip pat rodė vidurinį pirštą medikams ir visokioms vaistinėms.
Comment