Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą


    Kaip čia taip gavosi, kad veganas absoliučiai dominuojantis savo sporto šakoje per kelis mėnesius užsiaugino 5 kg raumenų, bet prie kompo sėdinčiam ofisiniam planktonui nepavalgius kiaulės nėra jėgų net užlipti į antrą aukštą.

    LEWIS HAMILTON GAINS 15LBS OF MUSCLE WITH NOTHING BUT PLANTS
    Papildus kokius nors vartoja. Kreatiną, pvz

    https://vegunnutrition.com/blogs/articles/creatine

    Our Certified Vegan Premium Performance Creatine VCRE™ features the full 5g clinical dosage of trademarked Creatine Monohydrate Creapure®- the purest vegan friendly Creatine available.
    Tame pačiame straipsnyje:

    Creatine is a natural substance found in the muscle of animals.

    Comment


      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
      Veganiška propaganda.
      Superinis argumentas, reiktų Hamiltonui perduoti, kad greičiau bėgtų valgyti kiaulienos dešrelių, nes tie raumenys, kuriuos jis užsiaugino yra netikri, pagerėjusi savijauta ir ištvermė irgi tik propoganda.
      Flickr

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

        Superinis argumentas, reiktų Hamiltonui perduoti, kad greičiau bėgtų valgyti kiaulienos dešrelių, nes tie raumenys, kuriuos jis užsiaugino yra netikri, pagerėjusi savijauta ir ištvermė irgi tik propoganda.
        Tai nutylėjai apie tarkim, kreatiną, „veganišką“ papildą iš gyvūnų raumenų.
        Pagerėjusi ar nepablogėjusi savijauta laikinas reiškinys, papildai + kūnas dar turi sukauptų resursų iš mėsėdystės periodo, iš kurių ir varo.
        Va Tim Shieffas, bėgikas, šešerius metus ištraukė su veganizmu, po to viskas, teko grįžti prie gyvūninių produktų.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Tim_Shieff

        Kitaip ir šitam nebus, anksčiau ar vėliau teks grįžti prie gyvūninio maisto, arba kai pašlįs sveikata, slapta pradės valgyti gyvūninius produktus, o viešai ir toliau skelbsis veganu, yra ir tokių.


        Comment


          Avokadų ir kiaulienos supriešinimas absoliučiai beprasmis - galima ramiai valgyti ir tą, ir tą. Veganais triukšmingai tampama, bet tyliai pasitraukiama (jei tokiam sprendimui dar pakanka jėgų ir proto) .

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Avokadų ir kiaulienos supriešinimas absoliučiai beprasmis - galima ramiai valgyti ir tą, ir tą. Veganais triukšmingai tampama, bet tyliai pasitraukiama (jei tokiam sprendimui dar pakanka jėgų ir proto) .
            Kokie minusai veganiškos mitybos? Aš pats pažįstu žmonių, kurie perėję prie jos išsigydė lėtines ligas, kurios kamavo n metų, pagerėjo savijauta ir pan.
            Flickr

            Comment


              Kokie minusai veganiškos mitybos?
              Čia neblogas palyginimas. Augaluose vos ne visko yra mažiau (kai ko išvis nėra) arba prasčiau įsisavinama. Aišku, tai nereiškia, kad augalinis maistas nesveikas.
              https://www.kevinstock.io/health/vit...ts-vs-animals/

              Aš pats pažįstu žmonių, kurie perėję prie jos išsigydė lėtines ligas, kurios kamavo n metų, pagerėjo savijauta ir pan.
              Pabadavus irgi sveikata pagerėja, bet tai nereiškia, kad reikia nuolat badauti. Veganiški patiekalai sveiki ir geri, tačiau tai nereiškia, kad reikia valgyti vien tiktai juos . Sveikata visada pagerės nuo prastos/perteklinės mitybos perėjus prie sveikesnių produktų ir saikingesnio valgymo. Žmonės tiesiog sureikšmina tą būdą, kurį pirmiausia išbando ir pajunta efektą. Apskritai dietų yra keliasdešimt ir pradiniam etape, pvz., 120 kg sveriančiam žmogui ko gero bus naudinga bet kuri. Tai numes svorio ir rėks, kad ta dieta pati geriausia . Bet tai nereiškia, kad tos konkrečios dietos reikia (įmanoma) laikytis visą gyvenimą. Pagrindas yra kuo mažiau perdirbti, natūralesni produktai ir nepersivalgymas. Jei medikai nuolat tai akcentuotų, nereikėtų išvis jokių ekstremalių dietų, kai per kelias savaites pasiekiamas efektas, o grįžus prie senų įpročių to efekto staigiai nebelieka.
              Paskutinis taisė senasnamas; 2019.06.05, 14:00.

              Comment


                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                Prancūziški sūriai smirda.
                Na, tai nevalgyk.

                Man pavyzdžiui Kaune smirda. Tai tenais ir nevažiuoju.
                If a lion could speak, we could not understand him.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Čia neblogas palyginimas. Augaluose vos ne visko yra mažiau (kai ko išvis nėra) arba prasčiau įsisavinama. Aišku, tai nereiškia, kad augalinis maistas nesveikas.
                  https://www.kevinstock.io/health/vit...ts-vs-animals/
                  Mažiau pasisavina, bet čia vėl dar priklauso nuo to, kaip maistas derinamas, esmė tame, kad galima ir veganišką mitybą subalansuoti, kad žmogui netrūktų jokių medžiagų, pasisavintų jų pakankamai ir mityba būtų visavertė.
                  Flickr

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    Mažiau pasisavina, bet čia vėl dar priklauso nuo to, kaip maistas derinamas, esmė tame, kad galima ir veganišką mitybą subalansuoti, kad žmogui netrūktų jokių medžiagų, pasisavintų jų pakankamai ir mityba būtų visavertė.
                    B12, geležis, amino rūgštys?

                    Comment


                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                      Avokade kur daugiau orgamizmui naudingų gerųjų riebalų nei kiaulėje, plius taip pat yra krūva vitaminų, maisto medžiagų, antioksidantų, skaidulų, kurių nėra kiaulėje, tad lyginti tikrai negalima, avokadas prieš kiaulę kaip mersas prie škodą.
                      Veganais kaikurie tampa, nes jų akimis Karvės ir Kiaulės blogis, jog jos labai niokoja planetos ekosistemą ir po to šlamščia avokadus kurie taip pat ar dar labiau neigemai veikia planetos ekosistemą tam tikruose regionuose. Dokumentika apie Čilės avokadų auginimo įpatumus: https://www.youtube.com/watch?v=05oMsK0-jjA

                      Comment


                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                        B12, geležis, amino rūgštys?
                        B12 yra pvz. mielėse, geležies grikiuose, brokoliuose, špinatuose, pupelėse, amino rūgštys kur yra jau buvau įmetęs.

                        Siūlyčiau jums paskaityti, gal truputį prasiplės akiratis: 25-erius metus vegetaru esantis Andrius Mamontovas: „Išlikęs požiūris, kad vegetarizmas – išsidirbinėjimas“

                        Flickr

                        Comment


                          O tu apskritai skiri vegatarizmą nuo veganizmo? Vien mėsos nevalgymas nieko ypatinga, jei valgomi kiaušiniai, žuvis ir pieno produktai. Tokie kaip Mamontovas laikosi dėl etinių principų ir nemanau, kad jiems labai rūpi sveikatos aspektas arba skaito straipsnius ta tema.

                          Comment


                            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            O tu apskritai skiri vegatarizmą nuo veganizmo? Vien mėsos nevalgymas nieko ypatinga, jei valgomi kiaušiniai, žuvis ir pieno produktai. Tokie kaip Mamontovas laikosi dėl etinių principų ir nemanau, kad jiems labai rūpi sveikatos aspektas arba skaito straipsnius ta tema.
                            Skiriu, todėl ir įmečiam tam, kuriam be kiaulės nebūtų ką valgyti. Dauguma pradeda veganišką mitybą dėl sveikatos priežasčių, augalai šiaip nėra madinga, veganai mėtomi akmenimis, nes dabar madoje mėsainiai, šonkauliai ir dešrelės.
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                              Avokade kur daugiau orgamizmui naudingų gerųjų riebalų nei kiaulėje, plius taip pat yra krūva vitaminų, maisto medžiagų, antioksidantų, skaidulų, kurių nėra kiaulėje, tad lyginti tikrai negalima, avokadas prieš kiaulę kaip mersas prie škodą.


                              Vitaminas B12 yra vandenyje tirpus ir chemiškai sudėtingiausias iš visų vitaminų. Jis sudarytas iš aktyvios formos, kuri sujungta su papildomomis molekulėmis. Patekęs į organizmą, jis aktyvina didžiąją dalį svarbių organizmo baltymų. Vitaminas B12 dalyvauja svarbiuose organizmo procesuose – genetinės medžiagos pasidalijime, nervinių ląstelių apsaugoje ir regeneracijoje, kraujo elementų formavimesi, ląstelių kvėpavime ir neuromediatorių sintezėje. Tačiau tik aktyvi vitamino forma gali atlikti minėtas funkcijas. Todėl visada tikslingiau tirti aktyvią vitamino B12 formą.

                              Trūkstant vitamino B12 pacientą vargina silpnumas, nuovargis, judrumo sutrikimai, sąnarių skausmai, opelės burnoje, nuotaikų kaita, suprastėjusi rega ir atmintis, sunkiais atvejais vystosi depresija. Galūnėse atsiranda „adatėlių badymo“ ar „bėgiojančių skruzdėlių“ jausmas, vystosi mažakraujystė, ko pasėkoje sutrinka deguonies pernešimas organizme. Sunkiais atvejais atsiranda dusulio epizodai. Pasitaiko atvejų, kuomet apie vitamino B12 trūkumą signalizuoja bendro kraujo tyrimo pakitimai, nes dėl vitamino trūkumo kinta kraujo forminio elemento – eritrocito, kuris perneša deguonį, dydis.

                              Daugiausia vitamino B12 randama pieno produktuose, mėsoje, kiaušiniuose, žuvyje, paukštienoje. Jo pasisavinimas gali sutrikti asmenims, sergantiems lėtiniu atrofiniu gastritu, esant plonosios žarnos patologijai dėl celiakijos, Krono ligai, infekcijai, sergant autoimuninėmis ligomis – vilklige, tiroiditu. Asmenys, propaguojantys vegetarišką ar veganišką gyvenimo būdą, taip pat turi didelę riziką gauti nepakankamą kiekį vitamino B12. Todėl ypatingai svarbu atkreipti dėmesį į jo koncentracijas organizme ir užtikrinti gavimą papildų pagalba.
                              https://kraujotyrimai.lt/vitamino-b1...ba-organizmui/

                              Santykinis palyginimas:

                              https://nutritiondata.self.com/

                              Click image for larger version  Name:	avokad_vs pork copy.jpg Views:	2 Size:	331,5 kB ID:	1726833
                              Click image for larger version

Name:	avokad_vs pork 2 copy.jpg
Views:	99
Size:	482,6 kB
ID:	1726838
                              Paskutinis taisė Eikantas X; 2019.06.05, 15:23.

                              Comment


                                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                                Pamiršai svarbiausią, apie riebalus.

                                AVOKADUOSE GAUSU ŠIRDŽIAI NAUDINGŲ RIEBALŲ
                                Net 77 % avokade esančių kalorijų gaunamos iš riebalų. Avokadas yra bene daugiausiai riebalų turintis vaisius. Visgi, tai ne bet kokie riebalai, o oleino rūgštis, kuri yra ypač naudinga žmogaus organizmui. Oleino rūgštis priklauso omega-9 grupei. Ši rūgštis gausiai randama ir alyvuogių aliejuje bei turi naudingų savybių.
                                Oleino rūgštis sumažina organizmo uždegimą bei padeda apsisaugoti nuo vėžio tikimybės; Be to, avokade esantys riebalai yra atsparūs karščiui, todėl kepimui rekomenduoju vartoti avokado aliejų.
                                Apibendrinimas: avokadai ir avokadų aliejus turi daug mono-nesočiųjų riebalų, konkrečiai oleino rūgšties. Ši rūgštis yra ypač naudinga žmogaus organizmui.

                                AVOKADUOSE GAUSU SKAIDULINIŲ MEDŽIAGŲ
                                Skaidulos – dar viena maistinė medžiaga, gausiai randama avokaduose. Skaidulos gali padėti numesti svorio bei sulieknėti, sumažinti cukraus šuolius kraujyje bei yra glaudžiai susijusios su mažesne įvairių ligų rizika. Kalbant apie skaidulas, jos dažnai išskiriamos į tirpias ir netirpias. Tirpios skaidulos ypač naudingos žarnynui, nuo kurio veiklos labai priklauso bendras organizmo funkcionavimas bei energijos lygis. 100-e gramų avokado yra 7 gramai skaidulių, kurios sudaro net 27 % rekomenduojamos paros normos (RPN). Apie 25 % avokade esančių skaidulų yra tirpios, tuo tarpu 75 % – netirpios.
                                Apibendrinimas: avokaduose gausu skaidulinių medžiagų (apie 7 %), todėl šis vaisius tampa pirmu pasirinkimu siekiant sveikos mitybos. Skaidulinės medžiagos padeda sulieknėti bei pagerinti medžiagų apykaitą.

                                AVOKADAI SUMAŽINA CHOLESTEROLIO IR TRIGLICERIDŲ KIEKĮ
                                Širdies ligos yra dažniausia mirties priežastis pasaulyje. Cholesterolis bei trigliceridai yra siejami su didesne širdies ligų rizika. Avokadai gali: Ženkliai sumažinti bendrą cholesterolio lygį; Sumažinti trigliceridų kiekį kraujyje; Sumažinti blogojo cholesterolio lygį; Padidinti gerojo cholesterolio lygį; Apibendrinimas: įtraukdami avokadus į savo mitybos racioną sumažinsitie širdies ligų riziką bei susijusius faktorius: cholesterolį bei trigliceridus.
                                Skaityti daugiau: http://www.asportas.lt/blog/avokadai/
                                Flickr

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  B12 yra pvz. mielėse, geležies grikiuose, brokoliuose, špinatuose, pupelėse, amino rūgštys kur yra jau buvau įmetęs.
                                  Geležis yra dviejų tipų, heminė geležis yra randama tik mėsoje. Neheminė geležis yra sunkiau pasisavinama arba išvis nepasisavinama..
                                  Geležies kiekis skirtinguose maisto produktuose labai skiriasi. Maiste yra dviejų pavidalų – heminė ir neheminė geležis.

                                  Heminė geležis, kurios yra tik mėsoje, paukštienoje ir žuvyse, daug geriau absorbuojama nei neheminė geležis, kurios yra vaisiuose, daržovėse, sausose pupelėse, riešutuose ir grūdų produktuose. Heminė geležis yra 2–3 kartus geriau pasisavinama nei neheminė. Mėsoje taip pat yra organinių medžiagų, skatinančių geležies absorbciją iš blogiau biologiškai pasisavinamų neheminės geležies šaltinių.
                                  ...

                                  Oksalatai, randami špinatuose, lapiniuose kopūstuose, kviečių sėlenose, rabarbaruose, braškėse ir žolelėse, pvz., raudonėliuose, bazilike ir petražolėse, taip pat mažina geležies pasisavinimą. Todėl nors šiuose produktuose daug geležies, ji beveik nepasisavinama.
                                  http://www.tecnofer.lt/gelezies-turi...isto-produktai

                                  Amino rūgštys nepilnos.

                                  B12 vitaminą pagamina bakterijos gyvūnų virškinimo sistemoje. Augaluose jo nėra (bent jau pasisavinamo ir normaliais kiekiais). Patys veganai tai pripažįsta, kad tik papildai gali padėti:

                                  B12 is the only vitamin that is not recognised as being reliably supplied from a varied wholefood, plant-based diet with plenty of fruit and vegetables, together with exposure to sun. Many herbivorous mammals, including cattle and sheep, absorb B12 produced by bacteria in their own digestive system. B12 is found to some extent in soil and plants. These observations have led some vegans to suggest that B12 was an issue requiring no special attention, or even an elaborate hoax. Others have proposed specific foods, including spirulina, nori, tempeh, and barley grass, as suitable non-animal sources of B12. Such claims have not stood the test of time.

                                  In over 60 years of vegan experimentation only B12 fortified foods and B12 supplements have proven themselves as reliable sources of B12, capable of supporting optimal health. It is very important that all vegans ensure they have an adequate intake of B12, from fortified foods or supplements. This will benefit our health and help to attract others to veganism through our example.
                                  https://www.vegansociety.com/resourc...ut-vitamin-b12

                                  Comment


                                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                    Pamiršai svarbiausią, apie riebalus.
                                    Kiek bebūtų sveiki avokado riebalai, juo neįmanoma 100 proc. pakeisti gyvulinius riebalus ir mėsą.
                                    Skaidulos organizmui nėra būtinos, tai yra celiulozė, tas pats kas popierius, ar drožlės. Gali ir kenkti.

                                    Comment


                                      Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                      Kiek bebūtų sveiki avokado riebalai, juo neįmanoma 100 proc. pakeisti gyvulinius riebalus ir mėsą.
                                      Skaidulos organizmui nėra būtinos, tai yra celiulozė, tas pats kas popierius, ar drožlės. Gali ir kenkti.
                                      Vienas avokadas beabejo ne, bet su kitais augalais, kurie turi baltymų ir kitų reikalingų medžiagų, galima laisvai pakeisti. Toks ir skirtumas, kad iš augalų gali gauti viską ko reikia, o iš gyvulinio maisto tik dalį ir su žymiai didesniais ir nereikalingais šalutiniais poveikiais.
                                      Skaidulos nėra būtinos? Kenkia ir vanduo, jei jo perteklius, tas pats su su skaidulomis, bet jos taip pat reikalingos kaip ir vanduo, bent sveikatą tikrai pagerina.

                                      Daug skaidulų turinčio sveiko maisto valgymas gali pagerinti žarnyno mikrofloros įvairovę. Kuo daugiau ir kuo įvairesnių gerųjų bakterijų turime žarnyne, tuo esame sveikesni.
                                      Skaidulos teikia didelę naudą organizmui. Sumažina hemarojaus riziką, taip pat inkstų ir tulžies akmenų atsiradimo riziką, vartojant skaidulų turintį maistą mažesnė insulto, infarkto bei diabeto tikimybė.
                                      Taip pat pagerėja odos būklė, nes iš organizmo pašalinami toksinai. Sumažėja aknės, bėrimų ir kitų odos problemų. Pakankamas skaidulų vartojimas padeda išvengti žarnyno vėžinių ligų ir palengvina jomis sergančiųjų būklę. Padeda lengviau kovoti su uždegimus sukeliančiomis žarnyno ligomis. Švelnina alergines ligas, pavyzdžiui, astmą ir egzemą.
                                      https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenim...urincio-maisto
                                      Paskutinis taisė Lettered; 2019.06.10, 08:57.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Lietuvos pašonėje plinta mirtį nešanti epidemija, apsikrėtė jau tūkstančiai žmonių https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...oniu-10647341/
                                        Pasaulio sveikatos organizacija ypač pavojingomis, atspariomis antibiotikams yra paskelbusi šešias bakterijas. Viena jų – „Naujasis Delis“ prieš kelerius metus pasirodė kaimyninėje Lenkijoje, ir tai virto epidemija. Mirtį sėjanti bakterija įsiveisė penkiolikos regionų ligoninėse, o didžiausiu epidemijos centru, be sostinės Varšuvos, tapo su Lietuva besiribojantis Palenkės regionas. Vien oficialiai pernai Mazovijos vaivadijoje su sostine Varšuva bakterija apsikrėtė per 2,3 tūkst., o Palenkės regione – beveik septyni šimtai žmonių.
                                        Ši bakterija pavojinga tuo, kad sugeba paskleisti geną, kuris lemia atsparumą antibiotikams ir kitoms bakterijoms, sukeliančioms tokias ligas kaip dizenterija ir cholera. Į žmogaus organizmą patekusi bakterija apsigyvena virškinimo sistemoje ir gali joje išbūti net kelerius metų. Susirgusiam plaučių, šlapimo takų ir kitomis uždegimo ligomis ligoniui nepadeda jokie antibiotikai. Gydytojai tokiu atveju gali tiktai stebėti ligos eigą ir tikėtis, kad žmogaus organizmas bus atsparus ir pats įveiks negalavimus. Mokslininkai spėja, kad bakterijos susiformavimą lėmė per didelis antibiotikų kiekis žmonių organizme, susidaręs dėl neatsakingo šių vaistų vartojimo.
                                        Antibiotikai dažnai vartojami ne tik dėl negalavimų, kartais nebūtinai rimtai susirgus – jų gaunama ir su maistu. Antibiotikais piktnaudžiauja tiek ūkininkai, tiek maisto gamintojai. Bakterijos suaktyvėjimą gali nulemti tai, kad dalis uždegimo ligomis susirgusių žmonių neišsigydo jų iki galo ir taip atveria kelią bakterijai daugintis.
                                        p.s. manau reikia paskleisti šią žinią kuo plačiau ypač Lietuvos pietuose, kad mažiau žmonių važinėtų į Lenkijos bedrionkas.
                                        Paskutinis taisė Arunasx; 2019.06.10, 09:33.
                                        Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                        Comment


                                          Sprendžiant iš antraštės, tai lenkai jau miršta masiškai . Dėl dažno antibiotikų vartojimo, kelionių ir migracijos tokių bakterijų sukeliamų problemų tik daugės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X