Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

    Pasiaiškinkim, kuom maitinami Jei daug uogų ir vaisių, tai gauna daug natūralių cukrų, saldainiai nebereikalingi.




    Įspėja apie arbūzo žalą: skaičiuokite kiekvieną kąsnį

    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=71922268



    Tai nelabai susiję su mokslininkų patvirtinta apskritai daržovių nauda, ką citavau prieš tai. Galima net vandens perdozuoti ir susigadinti inkstus, bet dėl to juk nesakote, kad vanduo "nebūtinai visada gerai".
    Šitą dalyką visi žino, kad saldūs vaisiai turi daug cukraus ir negalima jais piknaudžiauti (tik aišku, vaisiai dar turi ir naudingų medžiagų, skaidulų, o ką papildomai turi vaikų mėgstami saldainiai? Hidrintų riebalų ir krūva konservantų?
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      (tik aišku, vaisiai dar turi ir naudingų medžiagų, skaidulų,
      Skaidulos yra nevirškinama celiuliozė, kuri dirgina žarnų sieneles. Tai yra tas pats, kas valgyti popierių ar pjuvenas. Dar vienas sveikumo mitas (aišku nebent žiauriai kietėja viduriai, tada sudirgintos žarnos stumia išstumia suvirškintą maistą).

      Comment


        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

        Skaidulos yra nevirškinama celiuliozė, kuri dirgina žarnų sieneles. Tai yra tas pats, kas valgyti popierių ar pjuvenas. Dar vienas sveikumo mitas (aišku nebent žiauriai kietėja viduriai, tada sudirgintos žarnos stumia išstumia suvirškintą maistą).
        Skaidulos reikalingos ne dėl to, kad jas virškintų, o tam, kad išvalytų organizmą, kai valgom daug perdirbto maisto, jų gaunam labai mažai. Taip, kad sėkmės valgant šlamštą, tik nesistebėkim, iš kur tiek visokių vėžių ir ligų dar ankstyvame amžiuje.

        – Ar ilgalaikis skaidulinių medžiagų trūkumas gali išprovokuoti kokius nors negalavimus ar ligas? – Taip, visų pirma galima sulaukti įvairių žarnyno problemų, metabolinio sindromo, cukrinio diabeto, cholesterolio pertekliaus ir jo sukeliamų ligų. Taip pat padidėja rizika nutukti. Didėja ir onkologinių ligų rizika - ypač tiesiosios žarnos.

        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/fit/mityba/mais....d?id=71555950
        Flickr

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Jis taip pat primena, kad mokslininkai yra patikimai įrodę, jog nepakankamas daržovių vartojimas yra glaudžiai susijęs su rizika susirgti lėtinėmis neinfekcinėmis ligomis: širdies ir kraujagyslių ligomis, osteoporoze, daugybe vėžio formų, žarnyno ligomis, dėl to gali kilti spaudimas ar cholesterolio lygis kraujyje ir kt. Vaisiai ir daržovės mūsų organizmui reikalingi dėl to, kad juose ypač gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies. „Pavyzdžiui, vitamino C daugiausia yra petražolių lapuose, juoduosiuose serbentuose, kopūstuose, vitamino PP – žirniuose, pupose, burokėliuose, vitamino A – špinatuose, morkose, moliūguose, vitamino K – pomidoruose, salotų lapuose, žemuogėse, vitamino B – žirniuose, bulvėse, sojų pupelėse, o mineralinių medžiagų daugiausia yra krapuose, špinatuose, petražolių šaknyse, moliūguose, kopūstuose, ankštinėse daržovėse, bananuose, apelsinuose, braškėse. Be to, daržovėse ir vaisiuose yra nemažai skaidulinių medžiagų, bet beveik nėra riebalų“, – pasakoja Sveikatos mokymo ir ligų prevencijos centro (SMLPC) Mitybos ir fizinio aktyvumo skyriaus vedėja dr. Roma Bartkevičiūtė. Mitybos specialistai atkreipia dėmesį, kad daržovėse ir vaisiuose taip pat yra fitocheminių medžiagų, kurios pasižymi antioksidacinėmis savybėmis ir padeda apsaugoti mūsų organizmo ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio sveikatai. Be to, jos labai naudingos žarnynui, nes teigiamai veikia jo mikroflorą, mažina puvimo procesus, aktyvina skrandžio ir žarnyno motorinę funkciją bei padeda palaikyti organizmo rūgščių ir šarmų pusiausvyrą.


          Kiaušinyje - vienintelė kone visų žmogaus organizmui reikalingų mikroelementų sankaupa

          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=44378579

          Pavalgai kiaušinių, dar kepenų, kuriose irgi saugomi vitaminai, raugintų kopūstų vitaminui C - that's it - jau ir aprūpintas organizmas visais reikalingais vitaminais.

          Comment


            Turbūt nėra maisto produkto, kuris delfyje nebūtų suvartytas . Ir taip besivaikant sensacijų dažnam sujaukiamos bet kokios žinios, žmonės ima niekuo nepasitikėti ir nusivylę grįžta prie sausainių bei batonų, nes apie jų žalą skaitė seniau nei apie vadinamą arbūzų žalą, todėl jau pamiršo.

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą

              Skaidulos reikalingos ne dėl to, kad jas virškintų, o tam, kad išvalytų organizmą, kai valgom daug perdirbto maisto, jų gaunam labai mažai. Taip, kad sėkmės valgant šlamštą, tik nesistebėkim, iš kur tiek visokių vėžių ir ligų dar ankstyvame amžiuje.
              Tai skaidulos naudingos tik blogai valgant. Sveikai maitinantis jos yra nereikalingos, ir net žalingos. Pasikarotsiu, jei reikia skaidulų, galima valgyti pjuvenas, tai tas pats.

              Comment


                Maistas tėra žydo-masonų-driežažmogių sąmokslas!

                Žmonės patys gali gaut energijos:

                13-metė Egipte jau metus laiko nei valgo, nei geria
                Viena 13-metė Egipte jau daugiau kaip metus nei valgo, nei geria, rašo žinių agentūra MENA.

                Nors tėvai ir medikai yra sunerimę, mergaitė jaučiasi visiškai normaliai. Ji net nemeta svorio ir gyvena įprastą gyvenimą.
                (...)
                Specialistai spėja, kad mergaitės kūnas kažkaip randa būdo pasigaminti energijos pats. Manoma, kad mergaitei, panašiai kaip ir augalams, padeda Saulės energija, o kūno dehidratacija neįvyksta dėl drėgno šalies oro.

                Įdomu ir tai, kad mergaitė nesituština. Manoma, kad 13-metės kūnas sugeba iš aplinkos pasiimti tik tiek energijos, kad jo pakaktu minimaliai. Galbūt būtent todėl mergaitei sunkiau sekasi atlikti didesnio fizinio krūvio darbus.
                Gyvenimas be maisto: naujos galimybės ar pavojingi eksperimentai?
                Lietuvoje plinta naujas „virusas“ - žmonės meta iššūkį tradiciniam supratimui apie mitybos svarbą. Jie nusprendžia gyventi be fizinio maisto, o energijos kūnui paimti iš... saulės. Kas tai - naujos epochos ženklai ar pavojingi eksperimentai su savo kūnu?
                Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

                Comment


                  Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                  Tai skaidulos naudingos tik blogai valgant. Sveikai maitinantis jos yra nereikalingos, ir net žalingos. Pasikarotsiu, jei reikia skaidulų, galima valgyti pjuvenas, tai tas pats.
                  Parodyk bent vieną šiuolaikinį žmogų, kuris normaliai maitinasi, nevalgo perdirbto maisto ir pan? Tai taip, jei sveikai nesimaitini, nevalgai daržovių ir negauni natūraliai skaidulų, tada reikia pjuvenas valgyti arba gydytis vėžį.
                  Paskutinis taisė Lettered; 2018.09.05, 12:08.
                  Flickr

                  Comment


                    Didžiulis Kanadoje atliktas tyrimas iš esmės keičia požiūrį apie raudonos mėsos ir pieno produktų poveikį sveikatai – viskas, kas buvo sakoma iki šiol, tiesiog mitas?
                    Tarptautinės mokslinės studijos, kurioje dalyvavo daugiau nei 218 tūkst. žmonių iš 52 pasaulio valstybių, rezultatai parodė, kad tarp raudoną mėsą bei pieno produktus gausiau vartojančių žmonių ankstyvos mirties rizika sumažėja 25 proc., o širdies sutrikimų rizika – 22 proc. Tokie tyrimų duomenys aktualūs ir lietuviams, kurie raudonos mėsos perka penktadaliu daugiau nei pernai ir vis dažniau renkasi rauginto pieno produktus.

                    Mitybos specialistai tvirtina, kad piene gausu baltymų, reikalingų raumenims, energijos teikiančių riebalų, taip pat mineralų – tai idealus kaulus stiprinančio kalcio, regą gerinančio vitamino A, nervų sistemą stiprinančio vitamino D bei kitų organizmui būtinų elementų – kalio, B grupės vitaminų, fosforo ir dar daugiau – šaltinis.
                    http://www.technologijos.lt/n/moksla...-tiesiog-mitas
                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      Be abejo, sveikos ir natūralios mitybos pagrindas yra gyvūniniai produktai. Čia elementaru, ląsteliniam lygmeny pagrįsta cholesteroliu, kaip ir žmonių kūnas, kitaip nei sunkiau įsisavinami augalai, ląsteliniame lygmeny grįsti žmogaus organizmo nevirškinama celiulioze.

                      Comment


                        O tai sasyskos jau nesveika? Nes visi vaikai sitas su bulvytem free labiausiai megsta ir valgo litrais.

                        Comment


                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                          O tai sasyskos jau nesveika? Nes visi vaikai sitas su bulvytem free labiausiai megsta ir valgo litrais.
                          Šiaip, dešrelėse yra ne viena gyvūno kūno dalis. Tai reiškia, jog valgydamas visą gyvūną, tu daugiau gausi naudingų medžiagų nei valgydamas vieną jo kūno dalį. Be to, ten yra riebalų, kas yra labai skanu Žinoma, viskas susiveda į kokybę - šviežumą ir sudėtį.

                          Comment


                            Žinoma, kad bulvytės nesveika. Dešrelės irgi su chemija. Geriau vaikams neduoti.

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              Žinoma, kad bulvytės nesveika. Dešrelės irgi su chemija. Geriau vaikams neduoti.
                              Neduoti vaikams sito? Are you kidding

                              Comment


                                Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                Tai skaidulos naudingos tik blogai valgant. Sveikai maitinantis jos yra nereikalingos, ir net žalingos. Pasikarotsiu, jei reikia skaidulų, galima valgyti pjuvenas, tai tas pats.
                                Skaidulos yra natūraliuose produktuose, vadinasi yra reikalingos ir reikia mažiau visokiais pseudomokslininkais tikėti. O pjuvenos tai ne tas pats. Mediena nėra žmogaus maistas, nors iš bado galima skrandį užkimšti jauna plona žieve, šaknelėmis ar pan.

                                Comment


                                  Sveikiau, nei virtos (aišku, svarbu kokiuose riebaluose skrudinta).

                                  Dar kartą:


                                  Vokiečių mokslininkas griauna sveikos mitybos mitus

                                  „Daug bulvinių šeimos augalų yra nuodingi. Mes išvedėme veisles, kurios gumbuose nuodų nebeturi, bet jų odelėje vis dar yra salonino, pagal nuodingumą lyginamo su strichninu. Yra vienintelis būdas jį suardyti - skrudinti riebaluose. Verdant nuodai nesuyra. Todėl vaikams tokios bulvės patinka ir jos jiems reikalingos. 6-10 metų amžiaus vaikai greičiau sušąla nei suaugusieji dėl plonų galūnių ir menko riebalinio sluoksnio, todėl jiems reikia kaloringo maisto“, - aiškina mokslininkas.

                                  Skaitykite daugiau: https://sveikata.lrytas.lt/medicinos...tm_medium=Copy
                                  Paskutinis taisė Eikantas X; 2018.09.07, 19:00.

                                  Comment


                                    Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                                    Sveikiau, nei virtos (aišku, svarbu kokiuose riebaluose skrudinta).
                                    Lupenų bet kokiu atveju niekas nevalgo ir šiais laikais neverda su jom. Ta žala iš tų lupenų ko gero niekinė.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                                      Skaidulos yra natūraliuose produktuose, vadinasi yra reikalingos ir reikia mažiau visokiais pseudomokslininkais tikėti. O pjuvenos tai ne tas pats. Mediena nėra žmogaus maistas, nors iš bado galima skrandį užkimšti jauna plona žieve, šaknelėmis ar pan.
                                      Elementarūs mokslo faktai:

                                      a) augalų ląstelės yra grįstos celiulioze;
                                      b) skaidulos yra celiuliozė;
                                      c) žmogaus organizmas nevirškina celiuliozės;
                                      d) skaidulinė celiuliozė dirgina žmogaus žarnyno paviršių.

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                                        Skaidulos yra natūraliuose produktuose, vadinasi yra reikalingos ir reikia mažiau visokiais pseudomokslininkais tikėti.
                                        Valgai tai kas tau skanu. Taip yra sutverta gamtos, taip išlikdamo individai, kai neturėjo smegenų ir negalėjo susigalvoti kokių jiems elementų reikėtų.
                                        Paskutinis taisė andyour; 2018.09.07, 19:13.

                                        Comment


                                          Individai išliko, nes valgė tai, kas buvo, o ne kas skanu. Kas skanu prasideda tada, kai yra perteklius. Kadangi žmonės yra nedaugelis iš tų, kurie ėda labai platų spektrą augalinės ir gyvūninės kilmės maisto, tai todėl ir išliko, o tie, kurie ėdė tik mėsą, buvo blogiau prisitaikę ir dalis jų neišliko.

                                          Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą

                                          Elementarūs mokslo faktai:

                                          a) augalų ląstelės yra grįstos celiulioze;
                                          b) skaidulos yra celiuliozė;
                                          c) žmogaus organizmas nevirškina celiuliozės;
                                          d) skaidulinė celiuliozė dirgina žmogaus žarnyno paviršių.
                                          Pliki faktai, o suvesti į bendrą vaizdą atskirų mozaikos elementų intelektas neleidžia?
                                          Jei žmogus valgo augalus, tai ir celiuliozė juose esanti yra jei ne naudinga, tai nekenksminga. O atskirai paėmus grynos ar apygrinės medžiagos gali būti kenksmingos. Deguonis grynas irgi yra kenksmingas. Tai gal nekvėpuojame?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X