Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Sankauskas jautrus terminams, jis nemėgsta (ir nesupranta) visokių perkeltinių reikšmių bei vaizdingų pasakymų .
    Mes turime tokią vieną ligą, kurią diagnozuojame, kai žmogui loose associations ir nebesupranta perkeltinių reikšmių....

    Comment


      "Mano nuomone, suaugusiam žmogui visiškai nebūtina valgyti jokių pieno produktų. Kita kalba – rūgpienis, kefyras ir pasukos. Juos ir vartoju. Darau išimtį tik sviestui." tas pats Unikauskas. Kodėl tie išvardinti "kita kalba"?

      Comment


        Parašė Gator Rodyti pranešimą
        . Kodėl tie išvardinti "kita kalba"?
        Nes fermentuoti produktai. Iš esmės tai skirtingas maistas, nors ir iš pieno. Laktozės netoleruojantys irgi gali gerti jogurtą arba kefyrą. Aš ir pats nebegeriu pieno (anksčiau gerdavau), bet kefyrą varau kibirais

        Comment


          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

          O, aš nekvestionuoju, tiesiog pačiam kažkaip įdomu paliko. Turbūt todėl, kad senstu Kai sportavau, per dieną suvartodavau po 6000+ kilokalorijų, ir nei sekundei nekvaršinau sau galvos dėl saturated ar unsaturated body fat.

          Reikės pasidomėti, kame čia skirtumas.

          Click image for larger version

Name:	qZvGz.jpg
Views:	129
Size:	36,1 kB
ID:	1590879Click image for larger versionName:	qZvGz.jpgViews:	1Size:	36,1 kBID:	1590876

          Šiaip tai fascinating stuff. Trans Fat yra tie patys unsaturated fat, bet kaip tas industrinis transformavimas keičia molekulinę struktūrą, ir kodėl jie tampa kenksmingi.Įdomu, kaip ir kodėl šita transformacija apsunkina riebalų skaidymą?
          Trans susidaro nes jie labiau termodinamiskai stabilus. Cia ilgai aiskint kodel.. nuo temeperaturos, gibso energijos pokycio ir tt... esme tame jie stabilesni, bet tokiu gamtoje beveik nera. Dauguma yra cis.
          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


          - George W. Bush President of the USA

          Comment


            Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
            realiai tai yra plastikas, kūnas nežino, ką daryti so tokiomis riebalų rūgštimis, nes nei gamtoje jų yra...
            Na, tai realiai tai nėra plastikas - google sako, kad tarp prasčiokų labai pouliarus mitas, kad tras fat yra „one molecule away from plastic“. Čia gi ne apie konsistencinį, fizinį panašumą kalba eina, ir pavojus visai ne iš čia.

            O gamtoje santykinai ne tiek jau ir mažai trans fat (tokių, kur vandenilio atomas toje pačioje molekulės pusėje),
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą

              Nes fermentuoti produktai. Iš esmės tai skirtingas maistas, nors ir iš pieno. Laktozės netoleruojantys irgi gali gerti jogurtą arba kefyrą. Aš ir pats nebegeriu pieno (anksčiau gerdavau), bet kefyrą varau kibirais
              Kefyras yra 100 kartų skanesnis, nei pienas. Tuo labiau, kad parduotuvinis pienas apskritai nėra skanus.

              Comment


                Parduotuvinis pienas gi low fat, nes fat is going to kill us

                Tiesa, kad pienas nėra būtinas. Kaip beje ir angliavandeniai. Ir kai kam pieno produktai gali sukelti alergijas. Bet mūsų genome per pastaruosius 10tūkst metų įvyko daug epigenetinių mutacijų ir net suaugę žmonės pradėjo galėti skaidyti pieną. Elementari evoliucinė teorija: po vaikystės pieno virškinimo genai yra downregulat'inami, bet kažkam mutavo ir jis galėjo toliau jį virškinti. Tai tas žmogus turėjo pranašumą, nes galėjo vartoti iš prijaukintų gyvūlių pieną, kai kiti negalėjo. Kalorinio deficito laikais toks žmogus paliko daugiau genų kopijų, nei kiti.

                Dauguma šiauriečių, kurie daugiau priklausė nuo gyvūninės kilmės maisto, nei pietiečių gali puikiai virškinti pieną ir neverta jo bijoti. Pietiečiams sunkiau jį toleruoti, tiesa.

                Kiekvienu atveju pasirinkimas individualus, jei jaučiatės geriau be pieno - neverta jo vartoti. Unikauskas pvz nevartoja. Čia jau būtų Paleo dietos patarimas. Aš pvz jį mėgstu ir mėgstu visus pieno produktus, sūrius, man nesukelia nei alergijų nei kitų negalavimų. Kai maitiniesi keto/lowcarb'ish tai pieno produktai gali sudaryti nemažą racioną, kad jau carbų vengi

                Comment


                  Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                  Tiesa, kad pienas nėra būtinas. Kaip beje ir angliavandeniai.
                  Kaip tai nebūtina, pažiūrėkite bet kurią maisto piramidę, kas bus apačioje, kas viršuje. Be angliavandenių svoris greitai krenta, bet taip pat greitai susivaro ir vidaus organai, kai norint gauti tas pačias kalorijas valgai daug mėsos...

                  A healthy person should aim to get 45% to 65% of their calories from carbs, with active individuals aiming for 55% to 65% of their calories coming from carbs.
                  1. Mitas. Sulieknėti galima tik nevalgant angliavandenių (vaisių, bulvių, kruopų, duonos).
                  Tiesa tik iš dalies. Angliavandeniai mums būtini ir turi sudaryti 50–65 proc. mitybos.
                  Antra, mažo angliavandenių kiekio dietos dažnai skatina valgyti daugiau gyvulinės kilmės produktų: mėsos, kiaušinių, pieno produktų. Tokios dietos vadinamos baltyminėmis, kai valgydami per daug baltymų, gaunate per didelį jų kiekį ir dalis perteklinių aminorūgščių šalinamos per inkstus. Inkstai per daug apkraunami, alinami, o dieta ilgainiui ima kenkti ir kepenims, gali įvykti negrįžtamų pokyčių.

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/sveikata/sveika....d?id=70457072
                  Paskutinis taisė Lettered; 2017.10.17, 10:30.
                  Flickr

                  Comment


                    A healthy person should aim to get 45% to 65% of their calories from carbs, with active individuals aiming for 55% to 65% of their calories coming from carbs.
                    Ar neatrodo, kad būtent tokios rekomendacijos ir pagausino nutukėlių armiją? Turinčių problemų su kasa ir gliukoze yra pilna, o apie turinčius problemų su inkstais dėl baltymų pertekliaus nelabai girdėti. Sunku tų baltymų persivalgyti, nebent kultūristai tai sugeba . Be to, griežtas agliavandenių ribojimas paprastai rekomenduojamas ribotą laikotarpį, niekas neliepia visą gyvenimą vengti vaisių ar bulvių. Kuo bloga tokia dieta - 20 proc. angliavandenių, 20 proc. baltymų ir 60 proc. riebalų?
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.10.17, 11:14.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Ar neatrodo, kad būtent tokios rekomendacijos ir pagausino nutukėlių armiją? Turinčių problemų su kasa ir gliukoze yra pilna, o apie turinčius problemų su inkstais dėl baltymų pertekliaus nelabai girdėti. Sunku tų baltymų persivalgyti, nebent kultūristai tai sugeba .
                      Nutukėlių gretas pagausino ne padidėjusi procentinė angliavandenių dalis mityboje, o apskritai padidėjęs kalorijų kiekis ir "blogų" angliavandenių kaip cukraus vartojimas. Nutukimo padidėjimo priežastis tikrai ne ta, kad visi pradėjo daugiau grikių, vaisių ar daržovių valgyti.
                      Paskutinis taisė Lettered; 2017.10.17, 11:18.
                      Flickr

                      Comment


                        Dar klausimas, ar nepadidėjo. Paprastai visi užkandžiavimai ir piktnaudžiavimai yra susiję su angliavandeniais, nes jų visur pilna, jie skanūs ir saldūs. O tuos perdirbtus angliavandenius nuo neperdirbtų ne visi skiria (arba nekreipia į tai dėmesio), tai viskas ir baigiasi cukraus bei miltų perteklium. Be to, daugiau angliavandenių suvalgyti skatina riebalų baimė ir vegetarizmo populiarinimas.

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Nutukėlių gretas pagausino ne padidėjusi procentinė angliavandenių dalis mityboje, o apskritai padidėjęs kalorijų kiekis ir "blogų" angliavandenių kaip cukraus vartojimas. Nutukimo padidėjimo priežastis tikrai ne ta, kad visi pradėjo daugiau grikių, vaisių ar daržovių valgyti.
                          O tu matei, ką rekomenduoja ta piramidė ? Ar grikius? Ne. Ji rekomenduoja bulkas. O nutukimo epidemija įvyko dėl daug ko, bet kuo toliau tuo labiau pripažįstama, kad mitybos piramidė prie to prisidėjo. Snack'sina žmonės paprastai ne agurkus, o sumuštekus ar tacos. Procesintas maistas, greiti angliavandeniai didžiausi kaltininkai.

                          O kalbant apie fiziologiją - jei yra vartojama pakankamai baltymų ir riebalų - nėra jokio fiziologinio poreikio suvartoti bent gramo angliavandenio. Jokio. Kepenys jų gali pagaminti kiek reikia.

                          Beje, kad suvarysit kūną su too much protein irgi mitas.

                          Comment


                            Sunkiai įsivaizduoju racioną visai be angliavandenių, net jei ir fiziologiškai tai ir nebūtų žalinga.

                            Galbūt tai tiktų žmonėms su minimaliu fiziniu aktyvumu. Bet aktyviam žmogui turbūt neįmanoma be angliavandenių.
                            Paskutinis taisė sankauskas; 2017.10.17, 13:48.
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                              Sunkiai įsivaizduoju racioną visai be angliavandenių, net jei ir fiziologiškai tai ir nebūtų žalinga.

                              Galbūt tai tiktų žmonėms su minimaliu fiziniu aktyvumu. Bet aktyviam žmogui turbūt neįmanoma be angliavandenių.
                              Įvairiai būna. Priklauso nuo gyvenimo būdo, metabolinės sveikatos, tikslų. Man nėra sunku nevalgyti bulkos ir bulviu košės - paprašau daugiau salotų. Bet čia tikrai taip daryti nėra būtina, kad ir kaip tai naudinga būtų.

                              O net jei ir nenorima atsisakyti carbų, verta rinktis ne greituosius - grikius vietoj ryžių, kruopas vietoj manų kruopų. Cielą bulvę vietoj bulvių košės ar gink dieve vietoj tų krakmolo užpiltinių miltelių.

                              Comment


                                Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                Cielą bulvę vietoj bulvių košės
                                Burnoje vis tiek pavirsta į košę. Šiaip, nuo virtų bulvių nėra šansų priaugti svorio, apsivemtum, jeik reiktų suvalgyti didelį puodą virtų bulvių

                                Comment


                                  Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                  . Cielą bulvę vietoj bulvių košės
                                  Aš kartais pasimetu - mėsą sumalt geriau sakei, kad geriau virškintų, o bulvių sumalkt negeriau, nes šiu oatveju reikia, kad kaip tik prasčiau virškintų? Ir apskritai kartais nenusimanančiam keista kaip sumalus bulvę pasikeičia angliavandeniai. Atyrodytų tiesiog lėčiau pasisavinami, bet angliavandeniai kaip ir tie patys.



                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                    Aš kartais pasimetu - mėsą sumalt geriau sakei, kad geriau virškintų, o bulvių sumalkt negeriau, nes šiu oatveju reikia, kad kaip tik prasčiau virškintų? Ir apskritai kartais nenusimanančiam keista kaip sumalus bulvę pasikeičia angliavandeniai. Atyrodytų tiesiog lėčiau pasisavinami, bet angliavandeniai kaip ir tie patys.


                                    Aš visdar antibulvė, bulvęs nevalgiau gal nuo balandžio. Bet jeigu jau tenka gaminti ir reikės kokio bulvinio patiekalo - virta bulvė (preferably su lupenomis) yra geriau nei kokia bulvių košė, tik tiek. Būtent dėl lėtesnio pasisavinimo. Tai yra svarbu, nes ne patys angliukai yra problema, problema insulino spike'as, kuris bus didesnis jei gliukozė susiurbiama greičiau. Jei įsiurbinėja po truputį, tai kol vienus angliukus siurbia, kitus degina raumenys ir nereikia tam tiek daug insulino, o jeigu suvaro į kraują žiauriai greit didelę dozę - insulino reikia daug, nes per didelė gliukozės koncentracija yra toksiška. Gal kiek aiškiau.

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                      Kaip tai nebūtina, pažiūrėkite bet kurią maisto piramidę, kas bus apačioje, kas viršuje. Be angliavandenių svoris greitai krenta, bet taip pat greitai susivaro ir vidaus organai, kai norint gauti tas pačias kalorijas valgai daug mėsos...


                                      Vienoje vietoje sakai, kad be angliavandenių svoris krenta, kitoje - jei nori gauti tas pačias kalorijas turi valgyti daug mėsos. Tai palauk, tu nori svorį mesti ar gauti tas pačias kalorijas ? low carb dieta padeda geriausiai sumažinti kalorijų suvartojimą ir užtikrina didžiausią alkio jausmą. Nebūtina valgyti daugiau mėsos, juk vis dar norime kalorinio deficito.

                                      O šiaip, kad susivaro vidaus organai nuo mėsos - mitas. Niekur tai niekada nebuvo įrodyta. Jeigu inkstai nesveiki, tada jiems gali būti sunkiau. Bet tik tiek. Sveikam žmogui su sveikais inkstais nekils jokių problemų. Šiaurėje gyvena daug žmonių, kurie istoriškai valgė vien tiktai mėsą, nebuvo nutukę, nesirgo širdies liga ir turėjo perfect inkstus.

                                      Nuo ko tikrai susivarys vidaus organai, pvz kepenys taps fatty liver - nuo high sugar - high carb dietos. Taip pat ir smegenys, pvz Alzheimeris ne veltui vadinamas Diabetes type 3.

                                      Comment


                                        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                                        Aš visdar antibulvė, bulvęs nevalgiau gal nuo balandžio. Bet jeigu jau tenka gaminti ir reikės kokio bulvinio patiekalo - virta bulvė (preferably su lupenomis) yra geriau nei kokia bulvių košė, tik tiek. Būtent dėl lėtesnio pasisavinimo. Tai yra svarbu, nes ne patys angliukai yra problema, problema insulino spike'as, kuris bus didesnis jei gliukozė susiurbiama greičiau. Jei įsiurbinėja po truputį, tai kol vienus angliukus siurbia, kitus degina raumenys ir nereikia tam tiek daug insulino, o jeigu suvaro į kraują žiauriai greit didelę dozę - insulino reikia daug, nes per didelė gliukozės koncentracija yra toksiška. Gal kiek aiškiau.
                                        Tai esmė ne kad tie anglys kažkaip sutrupinami padarant bulvių košę, bet tai, kad jei valgai bulves tai skrandin jos patenka sakykim gabalais ir kol nuo bulvės gabalo išorinių sienelių anglys virškinamos, kažkiek anglių, kurios dar yra tų gabalų viduje, atsideda vėlesniam suviškinimui? Ir teoriškai kuo didesniais nekramtytais gabalais rytum bulvę tuo lėtesniu tempu gautum tuos anglis?

                                        NEs iki tol aš galvodavau, kad ten pats angliavandenis būna suskaldomas į dalis ir dėl to tampa greitesnis. Dabar pasirodo patys angliavandeniai visur išlieka tie patys, tisiog yra taip, kad kuo smulkesniu gabalu rjamas maistas tuo greičiau jie pasisavinami?

                                        Comment


                                          Bulvių košės ir virtų bulvių glikeminis indeksas skiriasi tik simboliškai, tai norint lėto įsisavinimo reikia valgyti jas žalias . Kas įdomu, kad bananų, kurie ir saldūs, ir krakmolingi, glikeminis indeksas yra gerokai mažesnis nei bulvių, t. y. jie įsisavinami lėčiau.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X