Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ką reiškia mažinti porcijų dydžius? Restoranuose jos ir taip linkusios mažėti. Matyt, restoranai taip rūpinasi klientų sveikata .
    Pedigree išsamiai pakomentavo tokias rekomendacijas pseudomokslų temoje. Baisiausia, kai visi riebalai suverčiami į vieną krūvą ir suvokiami kaip bendras blogis. Sočiųjų riebalų vartojimas ir taip mažėja arba yra stabilus, nes liesi produktai jau senokai madingi. Augaliniai aliejai yra pigesni, todėl jie ir be jokių susitarimų vyrauja perdirbtuose produktuose. Deja, sveikata dėl to netapo geresnė. O jei nuo cukraus bus peršokta prie dirbtinių saldiklių, tai čia kaip nuo vilko ant meškos, nes jie niekuo ne geresni. Tai galėtų SAM savo pastangas nukreipti kita linkme, nes kai geri norai pagrindžiami kreivomis prielaidomis, tai gaunasi...
    Pvz., labai naudinga būtų, jei viešojo maitinimo įstaigose būtų kontroliuojamas riebalų naudojimas ir būtų privaloma nurodyti tai meniu. Dėl to dalyko daugiau puolamos greito maisto įmonės, bet tai nereiškia, kad rimtesnės kavinės kepa ant sviesto, o ne ant rapsų aliejaus. Kas pigiau, ant to ir kepa.

    New study links sweeteners with weight gain and increased risk of diabetes

    https://health.spectator.co.uk/new-s...k-of-diabetes/
    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.08.01, 12:08.

    Comment


      Parašė Gator Rodyti pranešimą

      Ar tu ar aš kažko nesupratom, nes Pedigree pranešimo esmė ir buvo, kad nereikia bijoti tų riebalų.
      Nemanau, kad Pedigree girtų augalinius riebalus . Majonezas išvis toks neaiškios sudėties mišinys, kad išėmus visokius vengtinus priedus nelabai kas lieka. Parduotuvėje galima rasti normalesnės sudėties garstyčių ar pomidorų padažo, bet normalesnės sudėties majonezas turbūt neegzistuoja .

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

        Nemanau, kad Pedigree girtų augalinius riebalus . Majonezas išvis toks neaiškios sudėties mišinys, kad išėmus visokius vengtinus priedus nelabai kas lieka. Parduotuvėje galima rasti normalesnės sudėties garstyčių ar pomidorų padažo, bet normalesnės sudėties majonezas turbūt neegzistuoja .
        Yra ir majonezų be krakmolo, dervų ir visokių E.

        https://www.barbora.lt/produktai/nam...us%20majonezas

        Flickr

        Comment


          Šitas visai normalus. Išėmus rapsų aliejų būtų tobulas .

          Comment


            Americans Die Younger Despite Spending the Most on Health Care

            The U.S. is the most obese country in the OECD, leads in drug-related deaths and ranks 33rd in prevalence of diabetes. Yet 88 percent of Americans say they are in good or very good health, according to OECD statistics. Only 35 percent of Japanese, who have the highest life expectancy in the OECD, regard themselves as healthy or very healthy.
            Optimizmo amerikiečiams tai netrūksta.
            Valstybės dalis sveikatos draudime labai kukli, kainos aukštos, tai atitinkami ir rodikliai.

            Unlike other countries in the OECD, the U.S. mostly relies on voluntary health insurance to fund health-care costs. Public health insurance, such as Medicare and Medicaid, accounts for 27 percent of coverage. By contrast, the 10 countries with the highest life expectancy depend on voluntary insurance for an average of less than 6 percent of their costs, and government spending for nearly half.
            https://www.bloomberg.com/graphics/2...care-spending/

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

              Nemanau, kad Pedigree girtų augalinius riebalus .
              Nei vienam pranešime jis nerašė "sotieji gyvuliniai riebalai", rašė "sotieji riebalai".
              Jei būtų turėjęs omenyje tik gyvulinius tai man paklausus apie majonezo riebalus būtų mane pataisęs, kad kalbėjo tik apie gyvulinius, o ne pasakęs, kad majonezo riebalai nėra problema.

              Paskutinis taisė Gator; 2017.08.03, 15:40. Priežastis: typo

              Comment


                Kad majoneze sočiųjų gyvulinių riebalų ir nebūna. Vyrauja pigiausi augaliniai riebalai, sudarantys daugiau kaip 50 proc. sudėties.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Šitas visai normalus. Išėmus rapsų aliejų būtų tobulas .
                  O jeigu pakeisti alyvuogių aliejumi?

                  Comment


                    Darant naminį, aišku, kad geriau. Prekybos centruose tokio nemačiau. Net ir brangesniame, kurio sudėtis kitais aspektais geresnė, vis tiek naudojamas rapsų aliejus arba rašoma augalinis aliejus (toks užrašas tikrai nereiškia alyvuogių aliejaus ). Nes jei dedama kažkas geresnio, tai konkrečiai ir nurodoma. O po abstrakčiais pavadinimais slepiasi visokie neaiškūs mišiniai.
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2017.08.03, 16:11.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Kad majoneze sočiųjų gyvulinių riebalų ir nebūna. Vyrauja pigiausi augaliniai riebalai, sudarantys daugiau kaip 50 proc. sudėties.
                      Tai tą aš ir sakau! Jei Pedigree būtų turėjęs omenyje tik gyvulinius, jis ir būtų mane pataisęs, kad majoneze augaliniai, todėl majonezas blogai. O jis atsakė, kad majonezo riebalai yra viskas gerai, reiškia jis turėjo omenyje, kad VISI (gyvuliniai ar augaliniai) sotieji riebalai nėra blogai.
                      Ar dabar jau supranti? Nes keista, kad tą patį pakartoti reikėjo ką parašiau ankstesniame pranešime.
                      Kaip galima taip nesektyi diskusijos, kad nesuprati, kad pedigree turėjo mintyje (ir) augalinius sočiuosius kaip neproblemą...

                      Comment


                        Sudėtinga diskusija .
                        Pats Pedigree gal paaiškins, ką jis turėjo galvoje.
                        Esmė ta, kad majoneze tų sočiųjų riebalų paprastai nebūna. Nebent palmių riebalai, bet iš jų irgi nieko gero. Todėl jo teigiamas atsiliepimas apie majonezą nuskambėjo keistokai.

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Darant naminį, aišku, kad geriau. Prekybos centruose tokio nemačiau. Net ir brangesniame, kurio sudėtis kitais aspektais geresnė, vis tiek naudojamas rapsų aliejus arba rašoma augalinis aliejus (toks užrašas tikrai nereiškia alyvuogių aliejaus ). Nes jei dedama kažkas geresnio, tai konkrečiai ir nurodoma. O po abstrakčiais pavadinimais slepiasi visokie neaiškūs mišiniai.
                          Nededa alyvuogių aliejus, nes turi itensyvų skonį, majonezas taptų alyvuogių aliejaus skonio. Kitas dalykas, dauguma žmonių nemoka net elementariai pasidaryti valgyti, tai kur tau jie pasidarys majonezą

                          Comment


                            Pigesnis alyvuogių aliejus yra pakankamai neutralaus skonio. Bet net ir tas pigesnis yra brangesnis nei rapsų aliejus .

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Pigesnis alyvuogių aliejus yra pakankamai neutralaus skonio. Bet net ir tas pigesnis yra brangesnis nei rapsų aliejus .
                              ČIa turbūt ne extra virgin ir gal net ne virgin, jei tokių būna?
                              Nes kalbant apie extra virgin - tai ar pigiausias, ar brangiausias visi su tuo specifiniu, man nepakenčiamu ir salotas sugadinančiu, nors kepimui gal ir tinkamu, skoniu.

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                ČIa turbūt ne extra virgin ir gal net ne virgin, jei tokių būna?
                                Nes kalbant apie extra virgin - tai ar pigiausias, ar brangiausias visi su tuo specifiniu, man nepakenčiamu ir salotas sugadinančiu, nors kepimui gal ir tinkamu, skoniu.
                                Čia pradžioje tik kai pabandai taip atrodo, vėliau pripranti. Kažkada jo irgi negalėjau pakęsti, dabar nebegaliu apsieiti Perku, kiek įmanoma stipresnio skonio.

                                Comment


                                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                  Pigesnis alyvuogių aliejus yra pakankamai neutralaus skonio. Bet net ir tas pigesnis yra brangesnis nei rapsų aliejus .
                                  Jeigu darysi majonezą su alyvuogiu aliejumi, tai gausi aioli - https://en.wikipedia.org/wiki/Aioli

                                  Comment


                                    ČIa turbūt ne extra virgin ir gal net ne virgin, jei tokių būna?
                                    Taip, tie pigesni būna ne jokio pirmo spaudimo, būna išvis skirtingų alyvuogių aliejų mišinių arba net išspaudų aliejaus. Tai tokie neturi kažin kokio skonio - riebalas ir tiek.

                                    Comment


                                      Netikėtai gerą naujiena. Lidl matomai pirmieji pradeda prekiauti free range kiaušiniais

                                      https://m.facebook.com/story.php?sto...91363051119370

                                      Comment


                                        Svarbu dar ir kuo maitins tas vištas. Pvz. stambiuose paukštynuose vištų išmatas pakartotinai kelis kartus įmaišo į pašarą. Pašaro nesuvirškina 100%, tad prasuka kelis ciklus. Be to, viskas orientuota į kiekybę, o ne kokybę. Pvz. parduotuvinių kiaušinių lukštai labai ploni lyginant su kaimiškais, įdėjus į karštą vandenį visada įtruksta. Spėju, kad ir pačiuose kiaušiniuose naudingų medžiagų daug mažiau.
                                        Paskutinis taisė andyour; 2017.08.08, 19:19.

                                        Comment


                                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                                          Svarbu dar ir kuo maitins tas vištas. Pvz. stambiuose paukštynuose vištų išmatas pakartotinai kelis kartus įmaišo į pašarą. Pašaro nesuvirškina 100%, tad prasuka kelis ciklus. Be to, viskas orientuota į kiekybę, o ne kokybę. Pvz. parduotuvinių kiaušinių lukštai labai ploni lyginant su kaimiškais, įdėjus į karštą vandenį visada įtruksta. Spėju, kad ir pačiuose kiaušiniuose naudingų medžiagų daug mažiau.
                                          Nenoriu būti apkaltintas reklama, bet Lidl kiaušinių lukštai pakankamai tvirti ir verdant trūksta nedažnai. Bet esu girdėjęs kad paukštynuose vištoms šiaip duoda kažko kad lukštai būtų tvirtesni.
                                          Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X