Parašė Galys
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąBet nereikia pamiršti kad keptuvėje kepta mėsa ir bulvės-fri yra labai nesveikas maistas.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąGalima valgyti grikius . Užtenka užvirinti (kelios minutės), po to be priežiūros palikti 10-15 min. pastovėti. Greita, pigu, patogu ir skanu .
Bet kuriuo atveju krupos tai ne iš to stiliaus valgių, apie kuriuos yra kalba.
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąGalima valgyti grikius . Užtenka užvirinti (kelios minutės), po to be priežiūros palikti 10-15 min. pastovėti. Greita, pigu, patogu ir skanu .
Comment
-
Grikiai=72% angliavandenių, tai klausimas, kiek gerai juos nuolat valgyti.
http://www.mendosa.com/gilists.htm
Be to, balti ryžiai, skirtingai nei grikiai, yra perdirbti angliavandeniai. Neperdirbti rudi (laukiniai) ryžiai yra vertingesni ir lėčiau įsisavinami, bet virti reikia tiek laiko, kad niekas jų neverda .Paskutinis taisė senasnamas; 2017.04.29, 17:05.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąGrikiai=72% angliavandenių, tai klausimas, kiek gerai juos nuolat valgyti. Nebent visai mažinant kitus angliavandenius. Tarkim, ryžiai turi <30% angliavandenių.
https://en.wikipedia.org/wiki/Rice
https://en.wikipedia.org/wiki/BuckwheatNepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Kadangi kalba pasisuko apie kruopas, tai į tą pusę. Gal gali kas trumpai ar nelabai paaiškinti kaip yra su daigintais grūdais, saulėgrąžomis, žirniais ir pan. kokios ten vyksta reakcijos ir kuo virsta tie visi grūde esantys baltymai, krakmolas ir pan. vykstant sudygimo procesui. Kalbu ne apie pačius daigus(žaliąją dalį), bet apie patį grūdą (sėklą).
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
Be to, balti ryžiai, skirtingai nei grikiai, yra perdirbti angliavandeniai. Neperdirbti rudi (laukiniai) ryžiai yra vertingesni ir lėčiau įsisavinami, bet virti reikia tiek laiko, kad niekas jų neverda ."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
na kas per nesamones, kai ryziai gali but perdirbti? kas nors is ryziu miltu pagaminta galbut
Comment
-
Tai kad luobeles nuimtos tai jau perdibta? Taip mineralai ir vitaminai luobeleje.. bet patikek ten ne simtu procentu viskas prarandama.
Tu bulves nulupsi ir jau bus perdirbta?"I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
Bulvės nuo grūdų šiek tiek skiriasi .
Batonus keisti į viso grūdo duoną turbūt ne šiaip sau rekomenduojama.
Refined grains, in contrast to whole grains, refers to grain products consisting of grains or grain flours that have been significantly modified from their natural composition. The modification process generally involves the mechanical removal of bran and germ,[1] either through grinding or selective sifting. Further refining includes mixing, bleaching, and brominating; additionally, thiamin, riboflavin, niacin, and iron are often added back in to nutritionally enrich the product. Because the added nutrients represent a fraction of the nutrients removed, refined grains are considered nutritionally inferior to whole grains.
Comment
-
Na taip bet pats malimas, miltu kildinimas su mielem, cukraus ir trans riebalu privarymas su druska cia turi didesne itaka.Paskutinis taisė DeSadas; 2017.05.01, 20:36."I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002
- George W. Bush President of the USA
Comment
-
"Vilniaus pergalė" labai smarkiai naudoja hidrintus riebalus, kuriuos uždraudė pvz.: JAV. Nebūtina pirkti šitą brudą tuo labiau už didelę kainą.
Parašė John Rodyti pranešimąHehe LIETUVIŠKI "Pergalė" saldainiai. Vat ir vešk lauktuves bendradarbiams iš Lietuvos. Daug kas paskaitęs sudėtį tikriausiai išmestų į šiukšlių dėžę. Įdomu, kada pirkėjai Lietuvoje susivoks, kad reikia skaityti ir suprasti, kas parašyta sudėtyje? O pardavėjai ir gamintojai ims apie tai garsiai kalbėti ir naudoti tai savo pačių marketinge?Paskutinis taisė Arunasx; 2017.05.01, 18:57.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Lenkijoje apsiperkantis kontingentas ima daug, visko, pigiau, ir visai nesvarbu, kur reiks dėt, ir ar iš viso suvalgys, ar išmes po savaitės. Jiems sudėtys giliai dzin. Lidle perdirbti mėsos gaminiai iš esmės beveik visi turi arba/ir E621 ir E250, tik viena kita, ypač išskirtinai vaikams skirta rūšis neturi nieko kenksmingo. Realiai tas pats ir kitose parduotuvėse. Kol liaudžiai bus svarbu paėst bet ko, bile pigiau ir DAUG, tol apie kokybę gamintojai per daug nesuks galvos
Comment
-
Parašė Gator Rodyti pranešimąO tie hidrinti riebalai visada žymimi etiketėse? Nes nelabai tokių matau, nors etiketes visada beveik skaitau. Jei taip dažnai naudojami turėčiau ir gana dažnai matyti juos etiketėse produktų.
Hidrintais riebalais (transriebalais) vadinami pusiau kieti riebalai, kurie susidaro pramoniniu būdu hidrinant augalinį aliejų. Šią gamybos technologiją dar 1902 m. Didžiojoje Britanijoje užpatentavo vokiečių chemikas Vilhelmas Normanas (Wilhelm Normann).
Maisto pramonėje hidrinti riebalai dažniausiai naudojami greito maisto (keptų bulvyčių, tortilijų), margarino, tepių riebalų mišinių, konditerijos gaminių (sausainių, pyragaičių, krekerių, glazūruotų spurgų), greitų užkandžių (bulvių traškučių), šokolado plytelių, griliažinių saldainių, glaistytų varškės sūrelių ir kitų saldumynų, kukurūzų spragėsių ruošinių gamyboje.
Hidrintų maisto riebalų skonis ir konsistencija primena sviestą, tačiau jie yra pigesni už kitus riebalus ir ilgiau galioja. Šie riebalai yra atsparesni oksidacijai, aukštai temperatūrai, tad išlieka stabilūs gruzdinant maisto produktus. Pusiau kieta jų konsistencija ypač tinkama kepinių, saldumynų ir greitai paruošiamo maisto gamybai. Hidrinti riebalai padeda sustandinti šokolado plyteles, suteikia malonų skonį konservams, standumą ir trapumą bulvių traškučiams, bulvių lazdelėms. Tačiau yra ir tamsioji hidrintų riebalų pusė.
Keičia ląsteles
Riebalų hidrinimo proceso metu susidaro vadinamieji riebalų rūgščių nesočiųjų ryšių trans-izomerai, dėl kurių hidrinti riebalai dar vadinami transriebalais.
Dr. D. Jarašūnienė pažymi, kad transriebalai organizmą veikia biocheminiu, ląsteliniu lygiu.
„Paprastai kalbant, cheminė transriebalų struktūra didina „blogojo“ cholesterolio kiekį ir mažina „gerojo“ cholesterolio kiekį. Negana to, jie slopina „gerojo“ cholesterolio gebėjimą pašalinti „blogąjį“ cholesterolį iš audinių ir pats „gerasis“ cholesterolis tampa nevisaverčiu. Tokie pokyčiai skatina aterosklerozės vystymąsi organizme. Be to, transriebalų vartojimas labai skatina uždegiminius procesus organizme, kelia riziką susirgti ūminiu miokardo infarktu, didina staigios koronarinės mirties riziką, didina vėžinių auglių nekrozės veiksnio sistemos aktyvumą, II tipo cukrinio diabeto atsiradimo riziką„, - vardino gydytoja.
Ji akcentuoja, kad viskas prasideda nuo žinojimo.
„Turėtume pradėti nuo aiškaus žymėjimo, kiek transriebalų yra, ir ribų, kiek jų gali būti daugiausiai, nustatymo“, - įsitikinusi gydytoja.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPaskaičius, kyla klausimas, kodėl prokuratūra nepasibeldžia į margarino gamyklos duris?Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPaskaičius, kyla klausimas, kodėl prokuratūra nepasibeldžia į margarino gamyklos duris?
Comment
Comment