Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Saulė tiesiog leidžia užsiauginti šviežių daržovių ir vaisių (kartais ne vieną derlių nuimti), na dar priedo - vitaminas D gaminasi.
    Mūsų platumose tai neįmanoma, kai vasara vos 1,5-2 mėnesiai.
    O pastaraisiais metais ir vietinė gyvūlininkystė praktiškai miršta, dorai neužgimusi.
    O kas jau numirė iš tos gyvūlininkystės?

    Comment


      Parašė Galys Rodyti pranešimą
      O kas jau numirė iš tos gyvūlininkystės?
      Teliukas
      Bet ne apie tai tema, o apie sveiką mitybą. Pabandykite nusipirkti normalios vietinės jautienos ar veršienos ne astronomine kaina.
      Gelbsti tik "terminatoriai" iš paukštininkystės fabrikų.

      Comment


        Parašė Sula Rodyti pranešimą
        Teliukas
        Bet ne apie tai tema, o apie sveiką mitybą. Pabandykite nusipirkti normalios vietinės jautienos ar veršienos ne astronomine kaina.
        Gelbsti tik "terminatoriai" iš paukštininkystės fabrikų.
        Grynaveislių galvijų ir avių skaičius per paskutinius 6 metus išaugo 3 kartus.

        http://vz.lt/sektoriai/agroverslas/2...cius-lietuvoje
        Paskutinis taisė Lettered; 2017.04.27, 11:26.
        Flickr

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Teliukas
          Bet ne apie tai tema, o apie sveiką mitybą. Pabandykite nusipirkti normalios vietinės jautienos ar veršienos ne astronomine kaina.
          Gelbsti tik "terminatoriai" iš paukštininkystės fabrikų.
          Norint nusipirkti normalios jautienos ar avienos tenka pažinoti vieną kitą ūkininką. Ir čia vyksta toks didelis nesusikalbėjimas. Nes pašneki su ūkininku auginančiu geros veislės avis ir jis skundžiasi, kad nėra pirkėjų, nes žmonės avienos neįperka, kai pakalbi su kokiu miestiečiu tai jis skundžiasi, kad neįmanoma gauti normalios mėsos už adekvačią kainą. Šiame technologijų amžiuje elementariai trūksta patikimos sistemos, kuri galutinį vartotoją suvestų su ūkininku.

          Toks pvz. provincijoje(ne prie didmiesčio) ūkininkai parduoda mėsinio veislinio galvijo mėsą( ne kokią karvieną) po 4-6 eur už kg kumpio. Na ir jam apsimoka, kiek tokia mėsa kainuoja pakliuvusi pas mažmenininką mieste? turbūt apie 10 eur.

          Comment


            Tai kad lietuviai nori kad ūkininkas jiems dryžuotą sluoksneliais mėsinio galvijo mėsą pardavinėtų už numelžtų karvių kainą. Su tokiu mąstymu jie ir šunų ėdalo neverti.

            Comment


              Parašė Galys Rodyti pranešimą
              Norint nusipirkti normalios jautienos ar avienos tenka pažinoti vieną kitą ūkininką. Ir čia vyksta toks didelis nesusikalbėjimas. Nes pašneki su ūkininku auginančiu geros veislės avis ir jis skundžiasi, kad nėra pirkėjų, nes žmonės avienos neįperka, kai pakalbi su kokiu miestiečiu tai jis skundžiasi, kad neįmanoma gauti normalios mėsos už adekvačią kainą. Šiame technologijų amžiuje elementariai trūksta patikimos sistemos, kuri galutinį vartotoją suvestų su ūkininku.

              Toks pvz. provincijoje(ne prie didmiesčio) ūkininkai parduoda mėsinio veislinio galvijo mėsą( ne kokią karvieną) po 4-6 eur už kg kumpio. Na ir jam apsimoka, kiek tokia mėsa kainuoja pakliuvusi pas mažmenininką mieste? turbūt apie 10 eur.
              Ūkininkų turgeliai dažniausiai ta vieta, kur gali nupirkti tiesiogiai iš ūkininko. Tačiau kažkam reikia stovėti prie prekystalio ir svarbiausia savaitgaliais.

              Comment


                Tikrai nebūtinai savaitgaliais. Šalia mano namų reguliariai 4-dieniais atvažiuoja. Turi net rezervuotą laiką ir vietas parduotuvės atutomobilių parkavimo aikštelėj.
                ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                Comment


                  Parašė andyour Rodyti pranešimą
                  Jeigu padažas iš pomidorų skardinės, svogunų, česnakų, prieskonių, riebalų, tai italai būtent taip ir valgo. Fri bulves pakeisčiau į orkaitėje keptas bulves su įvairiomis daržovėmis.
                  Bet šioje temoje spageti prakeikti kaip baubas.

                  Dėl bulvių - orkaitėje aišku geriau, bet nėra laiko taip žaisti. Minėtą patiekalą iš mėsos gabalo, bulvyčių fri ir daržovių maždaug per 10 min pasidarau. Retai kada galėčiau leisti orkaitėje kepti šviežias bulves.

                  Comment


                    Parašė Galys Rodyti pranešimą
                    Ir čia vyksta toks didelis nesusikalbėjimas. Nes pašneki su ūkininku auginančiu geros veislės avis ir jis skundžiasi, kad nėra pirkėjų, nes žmonės avienos neįperka, kai pakalbi su kokiu miestiečiu tai jis skundžiasi, kad neįmanoma gauti normalios mėsos už adekvačią kainą. Šiame technologijų amžiuje elementariai trūksta patikimos sistemos, kuri galutinį vartotoją suvestų su ūkininku.
                    Čia nebūtinai nesuvedime problema, pagal tai ką paryškinau net minėta pirkėją su tuo pardavėju suveduis sandoris galėtų neįvykti, nes pirkėjas sakys, kad neadekvati kaina, o pardavėjas sakys, kad neįperka

                    Parašė Galys Rodyti pranešimą
                    Toks pvz. provincijoje(ne prie didmiesčio) ūkininkai parduoda mėsinio veislinio galvijo mėsą( ne kokią karvieną) po 4-6 eur už kg kumpio. Na ir jam apsimoka, kiek tokia mėsa kainuoja pakliuvusi pas mažmenininką mieste? turbūt apie 10 eur.
                    Aš mėsinės jautienos neperku, nes kainos kosminės, apie 20 eurų ar panašiai.
                    Kur Kaune galėčiau nusipirkti mėsinės karvės už 10 eurų?
                    dar tokia problemėlė - ne visada gali pasitikėt ką pardavėjas sako, žiūrėjau reportažą su patyrusiu mėsininku, tai net jis ne visada užtikrintai atskirdavo kur pieninė, kur mėsinė. Dar ten lyg kažkokie mišrūnai būdavo.

                    Comment


                      /\ Jeigu steikus kapoji, tik tada aktualu. Taip paprastai kažin ar pajausi. Mėsą vis tiek daugumoje kepam arba muštą arba faršą.

                      Comment


                        Asmeniškai nemušu nei kiaulienos, nei vištienos, nei jautienos
                        O pajutimui, manau, didelę įtaką daro tai, kad pieninė jautiena būna sena, tai yra kai jau pieno nebeduoda tada tik pjaunama.
                        Tai tarp jaunos pieninės ir jaunos mėsinės skirtumo galbūt mažiau nei tarp senos pieninės ir jaunos mėsinės.

                        Comment


                          /\ o toks dalykas yra kaip veršiena?

                          Comment


                            Parašė Gator Rodyti pranešimą
                            Dėl bulvių - orkaitėje aišku geriau, bet nėra laiko taip žaisti.
                            Kas didesnis žaidimas - bulves pjaustyti smulkiai ir prie keptuvės pastoviai vartyti? Orkatėje kepti daržoves pjaustai stambiai-greitai, o kai kepa gali eiti ką nors paveikti. Skonis 100 kartų geresnis.

                            Comment


                              Parašė andyour Rodyti pranešimą
                              Kas didesnis žaidimas - bulves pjaustyti smulkiai ir prie keptuvės pastoviai vartyti? Orkatėje kepti daržoves pjaustai stambiai-greitai, o kai kepa gali eiti ką nors paveikti. Skonis 100 kartų geresnis.
                              Nesusidūriau su žmogumi, kuris nežino, kad bulvių fri pjaustyti nereikia:



                              Įmeti mėsos gabalą, įmeti bulvytes, bekepant padarai daržovių ir per 10 min. turi patiekalą.

                              Tavo būdu patiekalą turėsi per kiek KARTŲ ilgesnį laiko tarpą?

                              Comment


                                Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                Nesusidūriau su žmogumi, kuris nežino, kad bulvių fri pjaustyti nereikia:

                                Atvaizdas


                                Įmeti mėsos gabalą, įmeti bulvytes, bekepant padarai daržovių ir per 10 min. turi patiekalą.

                                Tavo būdu patiekalą turėsi per kiek KARTŲ ilgesnį laiko tarpą?
                                Bet nereikia pamiršti kad keptuvėje kepta mėsa ir bulvės-fri yra labai nesveikas maistas.
                                Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                                Comment


                                  Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                  Bet nereikia pamiršti kad keptuvėje kepta mėsa ir bulvės-fri yra labai nesveikas maistas.
                                  Išvertus vieną patarlę: kas nerūko ir negeria, tas sveikas numiršta.
                                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                    Įmeti mėsos gabalą, įmeti bulvytes, bekepant padarai daržovių ir per 10 min. turi patiekalą.
                                    Ir po to forumuose visų klausinėji, ką patartumėt, kaip skaniau valgyti Daržovės jau pačiam šaldytuve praranda skonį, net nekalbant apie šaldymo kamerą.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Bet šioje temoje spageti prakeikti kaip baubas.

                                      Dėl bulvių - orkaitėje aišku geriau, bet nėra laiko taip žaisti. Minėtą patiekalą iš mėsos gabalo, bulvyčių fri ir daržovių maždaug per 10 min pasidarau. Retai kada galėčiau leisti orkaitėje kepti šviežias bulves.
                                      Susirask žmoną
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Susirask žmoną
                                        Arba vyrą

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Arba vyrą
                                          Čia pagal šiandienines Lt paplitusias kanibalizmo aktualijas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X