Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Gerai, kad pasakei esmę, nes kai mėginant pateisinti savo priklausomybę imamas kritikuoti organinis/natūralus/ekologiškas maistas (tegu tame kartais ir daug komercijos) bei aiškinti, kad žvėriena nebūtinai geresnė už fermos gyvulių mėsą, tai jau panašu į susirgimą . Mėsainis irgi gali būti ir ekologiškas, ir iš žvėrienos, jį galima pritaikyti ir gurmanams, ir veganams, bet kalba, rodos, prasidėjo nuo McDonalds . O McDonalds nors ir stengiasi keistis abejoju, ar sugebės atsikratyti to savo pigaus perkaitintu aliejumi atsiduodančio įvaizdžio.
    Čia turbūt esminis mūsų pasaulėžiūrų skirtumas. Vienas gyvena įvaizdžiais, mitais, kospiracijų teorijomis ir pezalais, kai kitam rūpi pavalgyti, kai yra alkanas.

    Comment


      Čia turbūt esminis mūsų pasaulėžiūrų skirtumas.
      Ne pasaulėžiūrų, o maisto įtakos sveikatai suvokimo. Tavo požiūriu turbūt maistas lemia maždaug 10 proc. arba tas dalykas visai nerūpi, mano požiūriu - 50 proc. ir daugiau. Tai kai nerūpi, tada galvojama, kad visas maistas vienodas, svarbu paėsti

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        kai šiaip užsinorėjai paėsti.
        Hahaha. John, tau reikia truputį dirbti su savim

        Parašė John Rodyti pranešimą
        Lygiai, kaip ir užtenka paprastos bandelės su sūriu ir namų sąlygomis darytos kavos iš ryto, vietoj ėjimo į Pret ar Starbucks.
        Beje, jei jau reikia rinktis ar geras šaltas sumuštinis (iš Pret, Eat, Paul ar panašių), ar McD/Burger King burgeris, rinkčiausi sumuštinį.

        Vienintelė situacija, kur tikrai atsispirti bet kokiam burgeriui neįmanoma, yra stiprus pachmelas ... Po to graužia sąžinė, aišku, tačiau tuo momentu jį valgant jausmas yra bliss.
        Paskutinis taisė nomad; 2014.10.27, 09:39.
        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą
          Aš pateikiau tris vietas su gerais burgeriais, kur komplektas kainuoja iki 20Lt. 28Lt ne minimumas, o jau apiplėšimas už "prestižą".
          Esmė tokia, kad tarp geros kokybės mėsos ir blogos kokybės mėsos kainos skirtumas yra gal 1Lt, tarkim grubiai imam dar 1Lt kitų ingridientų kokybė. Taigi sutaupysi nebent 2Lt maximum darydamas "taupiai". Taupantieji pagamins už 4Lt, darantys gerai pagamins už 6Lt. Su tokiu pat antkainiu vieni parduos už 14, kiti už 16. Gali ir už 28, bet tai nereiškia, kad jo savikaina nebėra tie patys 6Lt..
          Tiek Drama, tiek tokie Zoe's ar Town daro rankų darbo kotletus iš šviežios mėsos. Tiekėjai - smulkūs ūkininkai. Nu niekaip toks vienas negali kainuoti mažiau 20 LTL.
          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

          Comment


            Tik Vilniaus ponai ir gali ryti katlietus po 20lt.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              /\ Viskas priklauso nuo pajamų ir prioritetų. Šiaip, Vilniuje kainos išaugusios.

              Comment


                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                /\ Viskas priklauso nuo pajamų ir prioritetų. Šiaip, Vilniuje kainos išaugusios.
                Kur nebus išaugusios kainos, kai restoranams sunku rasti kvalifikuotų virėjų, padavėjų ir kito aptarnaujančio personalo. Kai kur visokie lankstinukai apie ieškomus darbuotojus labiau kišami nei pats restorano meniu.
                Paskutinis taisė Lettered; 2014.10.27, 14:34.
                Flickr

                Comment


                  Parašė nomad Rodyti pranešimą

                  Tiek Drama, tiek tokie Zoe's ar Town daro rankų darbo kotletus iš šviežios mėsos. Tiekėjai - smulkūs ūkininkai. Nu niekaip toks vienas negali kainuoti mažiau 20 LTL.
                  Kiek pamenu, Meat Lovers prieš porą metų burgeris kainavo ar ne 35+ Lt. Tai maždaug aš tokią ir įsivaizduoju "tikro" burgerio kainą t.y. ~3 kartus daugiau, nei, tarkim, koks nors BigMac'as. Tai skirtingi segmentai ir jie kainuoja skirtingai. Burgerio už 35Lt šiaip sau užsinorėjęs paėst dažniausiai neieškosi.

                  Kaip bebūtų, kalba prasidėjo būtent nuo McD. Savo segmente jie yra lyderiai, kad ir kaip bežiūrėsi. Jų burgeriai ir visa kita teistina irgi gerai ir tai rodo faktas, kad McD logotipas puikuojasi kone visame pasaulyje (išskyrus NoKo). Žmonėms Mac'as patinka, pradedant storais amerikonais, baigiant urban middle class kiniečiais, ir tai yra realybė, kurią visi pseudo sveikuoliai ir ekoligiški švaruoliai geriau tepriima, jei nenori atrodyti kaip elementarūs dalba***ai.

                  Aš dabar pats čia berašinėdamas užsinorėjau McD. Jaučiu varau suėsiu naktipiečiams. Nebent pakeliui sugalvosiu swappinti for KFC. Ten vienas šalia kito stovi ir abu 24 hours.
                  Paskutinis taisė John; 2014.10.27, 17:21.

                  Comment


                    Parašė nomad Rodyti pranešimą
                    Tiek Drama, tiek tokie Zoe's ar Town daro rankų darbo kotletus iš šviežios mėsos. Tiekėjai - smulkūs ūkininkai. Nu niekaip toks vienas negali kainuoti mažiau 20 LTL.
                    Kiek ta ūkininkų mėsa kainuoja daugiau nei ne ūkininkų? Ar susidarys bent 1Lt skirtumas nuo kotletuko?
                    Dar kartą kartoju - taupiausiai pagamintas ir gamintas iš gerų ingredientų burgeirs skirsis per porą litų... Reiškia jei "nekokybiški" pardavinėjami po 14Lt tarkime tai kokybiškas atsieitų 16Lt su tokiu pačiu antkainiu.
                    Pasiklausius tavęs susidaro išvada, kad savikaina skiriasi 10 ir daugiau litų
                    Mizeris yra savikainos skirtumas ir 10+ litų skirtumas sudaromas tik iš "prestižo" mokesčio.
                    O tokios kainos kaip 35LT tai ir visi 20++ litų tik prestižo mokestis
                    Jei yra naivuolių, kurie jį moka, kodėlgi ne
                    Paskutinis taisė Gator; 2014.10.27, 17:28.

                    Comment


                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                      Kiek ta ūkininkų mėsa kainuoja daugiau nei ne ūkininkų? Ar susidarys bent 1Lt skirtumas nuo kotletuko?
                      Va specialiai sugalvojau paskaičiuoti. Nemažas kotletukas sveria apie 100g. Pigi jautiena kainuoja 30 Lt, gera (kaip burgeriui) bent jau 70 Lt. Pigios jautienos kotletas tada kainuos apie 3 Lt, geros - 7 Lt.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Parašė index Rodyti pranešimą
                        Va specialiai sugalvojau paskaičiuoti. Nemažas kotletukas sveria apie 100g. Pigi jautiena kainuoja 30 Lt, gera (kaip burgeriui) bent jau 70 Lt. Pigios jautienos kotletas tada kainuos apie 3 Lt, geros - 7 Lt.
                        Iš kiaulienos tegul daro - pigiau kainuos. Arba iš vištienos.

                        Comment


                          Parašė Gator Rodyti pranešimą
                          Kiek ta ūkininkų mėsa kainuoja daugiau nei ne ūkininkų? Ar susidarys bent 1Lt skirtumas nuo kotletuko?
                          Dar kartą kartoju - taupiausiai pagamintas ir gamintas iš gerų ingredientų burgeirs skirsis per porą litų... Reiškia jei "nekokybiški" pardavinėjami po 14Lt tarkime tai kokybiškas atsieitų 16Lt su tokiu pačiu antkainiu.
                          Pasiklausius tavęs susidaro išvada, kad savikaina skiriasi 10 ir daugiau litų
                          Mizeris yra savikainos skirtumas ir 10+ litų skirtumas sudaromas tik iš "prestižo" mokesčio.
                          O tokios kainos kaip 35LT tai ir visi 20++ litų tik prestižo mokestis
                          Jei yra naivuolių, kurie jį moka, kodėlgi ne
                          Jei savikaina skiriasi 4 LTL, komercinė kaina skirsis jau 8 LTL, nes prie savikainos skirtumo reikia pridėti pelno maržą.

                          Dar kartą sakau, kad benchmarkas čia yra Drama Burger, kurie išspaudžia gan high-endinius hamburgerius po 22 LTL.
                          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                          Comment


                            Parašė Gator Rodyti pranešimą
                            Kiek ta ūkininkų mėsa kainuoja daugiau nei ne ūkininkų? Ar susidarys bent 1Lt skirtumas nuo kotletuko?
                            Dar kartą kartoju - taupiausiai pagamintas ir gamintas iš gerų ingredientų burgeirs skirsis per porą litų... Reiškia jei "nekokybiški" pardavinėjami po 14Lt tarkime tai kokybiškas atsieitų 16Lt su tokiu pačiu antkainiu.
                            Pasiklausius tavęs susidaro išvada, kad savikaina skiriasi 10 ir daugiau litų
                            Mizeris yra savikainos skirtumas ir 10+ litų skirtumas sudaromas tik iš "prestižo" mokesčio.
                            O tokios kainos kaip 35LT tai ir visi 20++ litų tik prestižo mokestis
                            Jei yra naivuolių, kurie jį moka, kodėlgi ne
                            yra konkurencija, o ir šiaip jei valgai bare, tai net neverta skaičiuota litų, nes moki už pasisėdėjimą. Gerai jei tu sažiningas ir ne vien su bokalų prasėdėjai visą vakarą, bet yra ir tokių nemažai.

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              Dar kartą kartoju - taupiausiai pagamintas ir gamintas iš gerų ingredientų burgeirs skirsis per porą litų... Reiškia jei "nekokybiški" pardavinėjami po 14Lt tarkime tai kokybiškas atsieitų 16Lt su tokiu pačiu antkainiu.
                              Viešajame maitinime galioja grubi taisyklė - produkto savikaina sudaro 1/3 pardavimo kainos. T.y. jei savikainą pakeli viso labo pora litų, pardavimo kaina auga visais 6Lt. T.y. jei prastesnį burgerį parduosi už 14Lt, už geresnį prašysi jau 20Lt. Tik Vilniaus ponams tokį prestižą ryt, o padoriems piliečiams užteks ir McD
                              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                              Comment


                                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                Viešajame maitinime galioja grubi taisyklė - produkto savikaina sudaro 1/3 pardavimo kainos. T.y. jei savikainą pakeli viso labo pora litų, pardavimo kaina auga visais 6Lt. T.y. jei prastesnį burgerį parduosi už 14Lt, už geresnį prašysi jau 20Lt. Tik Vilniaus ponams tokį prestižą ryt, o padoriems piliečiams užteks ir McD
                                Dar galima parduotuvėje jau paruoštą produktą nupirkti ir pašildyti mikrobangėje.

                                Comment


                                  Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                  Dar galima parduotuvėje jau paruoštą produktą nupirkti ir pašildyti mikrobangėje.
                                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                  Comment


                                    Parašė index Rodyti pranešimą
                                    Va specialiai sugalvojau paskaičiuoti. Nemažas kotletukas sveria apie 100g. Pigi jautiena kainuoja 30 Lt, gera (kaip burgeriui) bent jau 70 Lt. Pigios jautienos kotletas tada kainuos apie 3 Lt, geros - 7 Lt.
                                    Didmeninė kaina labai skiriasi nuo mažmeninės, pvz. Maxima produktus iš gamintojų perka 2-5 kartus pigiau, nei jie kainuoja parduotuvėje. Bet restoranams apskritai maisto produktai sudaro labai mažą dalį išlaidų, pagrinde yra nuoma/paskolos, mokesčiai valstybei, darbo užmokestis, komunaliniai ir aišku pelnas.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Dar galima parduotuvėje jau paruoštą produktą nupirkti ir pašildyti mikrobangėje.
                                      Tada jau geriau tokį valgymą išvis praleisti - namuose reikėtų valgyti tai, ką sudėtinga gauti viešo maitinimosi įstaigose.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Tada jau geriau tokį valgymą išvis praleisti - namuose reikėtų valgyti tai, ką sudėtinga gauti viešo maitinimosi įstaigose.
                                        O ką lieka daryti, jeigu esi tinginys?

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          O ką lieka daryti, jeigu esi tinginys?
                                          Tingėt alkanam
                                          No one really knows
                                          Which way the wind blows

                                          Comment

                                          Working...
                                          X