Parašė c2h5oh
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąGal galite tokioje pacioje dvasioje sudauzyti mitus ir apie alu?
Aciu.
Kad "alus iš miltelių" - taip, aišku, kad nesąmonė. Mitas paneigtas.
O kad alaus gamyba - ilgas biocheminis procesas, kurio metu daug galimybių "nukirtinėti kampus" - tai tiesa. Nuoroda į išmanančių blogerių straipsnį - http://tikrasalus.lt/2009/06/07/alud...tos-klastotes/ (jame yra nuorodų į išsamesnę informaciją apie technologijas)
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąNe gamybos, o poveikio sveikatai prasme.
Comment
-
Parašė ACC Rodyti pranešimąPrieš kelis tūkstančius metų visi gyveno ekologiškai, bet vidutinė gyvenimo trukmė siekė 30-35 metus.Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąO bendrai dėl hamburgerių, tai čia kažkoks teologinis ginčas jums gavosi - vienam nesveika, nes pavadinimas "greitas maistas", o kitam sveika, nes kažkas numetė svorio, suvartodamas 2000 kalorijų ir pradėjęs mankštintis. O beje, svorio numetimas netolygu "sveikumui" (numest svorio galima ir pradėjus rūkyti, nes sumažės apetitas).
Tiesa yra per vidury. Sumuštinis gali būti ir kokybiškas - galima sumalti geros mėsos, įdėti salotos lapą, gabalą pomidoro, ir taip toliau. Bet esmė tame, kad gaminant hamburgerį lengva chaltūrinti - galima primalti kas pigiau, viską galima užšaldyti, paskui skonio nebuvimą galima užmaskuoti prieskoniais, druska ir cukrum. Beje, Macdonald's atveju, kitaip net ir neįmanoma, jokio kito būdo pigiai užtikrinti vienodą kokybę visame pasaulyje nėra -tik viską gaminti centralizuotai, užšaldyti, o darbuotojams palikti tik "pašildytojo" funkcijas.
Todel tikrai kokybisku gyvenimu norintys ir galintys pasirupinti zmones arba vaiksto i normalius restoranus, arba gamina namie! Visos kitos diskusijos cia beprasmes, taigi as savo pasirodyma cia ir baigiuThere is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).
Comment
-
Parašė oivejalus pilvui - profilaktiškai sveika, tik pageidautinas naminis, o ne pramoninis %^&*alas.
neblogas straipsnis apie tai kaip JAV užsuko kukurūzų sirupo pramonę, ir dar atsakysiu į savo klausimą:
Carl Bosch ir Fritz Haber 1910-ais užpatentavo azoto fiksaciją, ir prasidėjo maisto gaminimas 'iš oro', ko pasekoje praeitame amžiuje maiso produkcija išaugo x7, o populiacija - x4.
Comment
-
Parašė oivejnelabai supratau, dabar visi leidžia laisvalaikį valgydami, nes nesugalvoja kitų pramogų?
Daugeliui žmonių pavalgyti yra pramoga, o kuomet gyvenime nėra kitų pramogų, tai tampa viena iš pagrindinių pramogų.
Comment
-
Parašė oivejman asmeniškai pavalgyti - ne pramoga, o būtinybė, bet reiškia yra ir tokių kuriems tik laisvalaikiu užtenka pavalgyt. ką jie daro kai darbais užsikrauna alkani į miestą eina, gerai jei dar paeina...
Comment
-
Parašė c2h5oh Rodyti pranešimąDėl "tiesiai iš papjautos karvės" tai ne, bet dėl viso kito esi teisus. Jeigu neįsivaizduoji, tai, vadinasi, gero steiko nevalgei.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąGal galite tokioje pacioje dvasioje sudauzyti mitus ir apie alu?
Aciu.
Beer Bellies Are a Myth
http://newsfeed.time.com/2013/06/13/...es-are-a-myth/
Nors čia nelabai reikia ir tyrimų. Teiginiai, kad nuo alaus auga pilvas yra tiek pat logiški, kaip ir kad nuo kokių nors apelsinų sulčių auga pilvas. Teoriškai tai gal ir gali prisidėti prie pilvo augimo (juk ten yra kažkiek angliavandenių), bet tuomet reiktų sakyti, kad pilvas auga absoliučiai nuo visko, kas turi angliavandenių ir/ar riebalų.
Kitas dalykas, kad alus dažnai geriamas su užkanda. Taip pat nuo alaus didėja apetitas, kas iš tikrųjų prisideda prie pilvo augimo.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąBūtų įdomu sužinoti, kur tokie steikai patiekiami, nes nei geruose (mano suprartimu ir pagal mano kišenę) Londono, nei Singapūro, nei Bankoko, nekalbant apie Vilniaus, restoranuose tokių steikų neteko ragauti, nepriklausomai, ar kainos range'as 40 ar 200 USD. Visgi būtų įdomu sužinoti daugiau šia tema iš daugiau išmanančių ir valgiusių arba gaminančių.
Jei mėsa kietesnė, aišku, gali prireikti visokių burtų, kad ją suminkštintum, bet iš tokios geriau steiko nekepti.
Tai visgi nėra žuvis, kuri yra skani ir visiškai šviežia, visiškai be jokių priedų.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąPrašom
Beer Bellies Are a Myth
http://newsfeed.time.com/2013/06/13/...es-are-a-myth/
Nors čia nelabai reikia ir tyrimų. Teiginiai, kad nuo alaus auga pilvas yra tiek pat logiški, kaip ir kad nuo kokių nors apelsinų sulčių auga pilvas. Teoriškai tai gal ir gali prisidėti prie pilvo augimo (juk ten yra kažkiek angliavandenių), bet tuomet reiktų sakyti, kad pilvas auga absoliučiai nuo visko, kas turi angliavandenių ir/ar riebalų.
Kitas dalykas, kad alus dažnai geriamas su užkanda. Taip pat nuo alaus didėja apetitas, kas iš tikrųjų prisideda prie pilvo augimo.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąMitas. Man joks pilvas neauga.
Comment
-
Parašė John Rodyti pranešimąKas mitas? Kad auga pilvas nuo alaus?Ar kad mitas apie alaus pilvą yra mitas?
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąMitas, kad nuo alaus auga pilva
Comment
Comment