Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
    tikrai nesutinku. Jei jis nera rafinuotas ir naturalus tikrai yra tinkamas kepimui, dantu valymui ir kosmetinem priemonem.(nes nesusidaro kancerogenai del auksto flash tasko). Zinoma pas ka cholesterolio LDL pakiles tikrai nerekomenduociau.
    Ir nehidrintas palmių aliejus didina LDL? Kaip su kitais aliejais ir riebalais?

    Comment


      Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
      tikrai nesutinku. Jei jis nera rafinuotas ir naturalus tikrai yra tinkamas kepimui, dantu valymui ir kosmetinem priemonem.(nes nesusidaro kancerogenai del auksto flash tasko). Zinoma pas ka cholesterolio LDL pakiles tikrai nerekomenduociau.
      Skonio ir supratimo reikalas. Dėl manęs tai galit nors ir solidolą teptis ant duonos ir valgyt ar blynus ant jo kept.

      Comment


        Šitas straipsnis į temą

        Tikrosios širdies kraujagyslių ligų priežastys
        http://www.technologijos.lt/n/moksla...igu-priezastys
        Kas didžiausi lėtinio uždegimo sukėlėjai? Tai paprasti, smarkiai perdirbti angliavandeniai (cukrus, miltai ir visi iš jų pagaminti produktai) ir per didelis naudojimas omega-6 riebiųjų rūgščių turinčio augalinio aliejaus, tokio, kaip sojų, kukurūzų ir saulėgrąžų, kurių randama daugelyje perdirbtų maisto produktų.
        Palmių aliejus šiek tiek geresnis už patį baisiausią, mano nuomone, rapsų aliejų.
        Maistinė vertė gana tuščia, pranašumas tame, kad jame vyrauja sotieji riebalai (o ne polinesotieji).
        http://nutritiondata.self.com/facts/...nd-oils/7964/2

        Iš augalinių aliejų drąsiai ir neribotai galima vartoti tik du - alyvuogių ir kokosų. Visuose kituose pilna Omega 6, apie kurių perteklių ir poveikį dar per mažai kalbama. Tiksliau, kalbama atvirkščiai nei reikėtų.

        Comment


          Bet kokie hidrinti aliejai didina LDL (blogas cholesterolis) ir jie skaitomi yra nesaugus naudoti maiste, palmiu aliejus (nerafinuotas) turi auksta sociuju rugsciu kieki (apie 50 proc) todel yra kietas.

          ant greito radau gana idomu straipsni pas zmones pas kurious ir taip aukstas cholesterolis nepatartina vartoti palmiu aliejaus(neskaitant hidrinto augalinio).
          Palm Oil Not A Healthy Substitute For Trans Fats, Study Finds

          The findings suggest that consuming either of the diets enriched with equivalent high amounts of palm oil or partially hydrogenated soybean oil would result in similar unfavorable levels of LDL cholesterol and apolipoprotein B (a protein, attached to fat particles, that carries bad cholesterol throughout the bloodstream). That's when compared to consuming either of the diets enriched with canola and soybean oils high in monounsaturated and polyunsaturated fats, respectively.

          reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)
          "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


          - George W. Bush President of the USA

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            Šitas straipsnis į temą

            Tikrosios širdies kraujagyslių ligų priežastys
            http://www.technologijos.lt/n/moksla...igu-priezastys


            Palmių aliejus šiek tiek geresnis už patį baisiausią, mano nuomone, rapsų aliejų.
            Maistinė vertė gana tuščia, pranašumas tame, kad jame vyrauja sotieji riebalai (o ne polinesotieji).
            http://nutritiondata.self.com/facts/...nd-oils/7964/2

            Iš augalinių aliejų drąsiai ir neribotai galima vartoti tik du - alyvuogių ir kokosų. Visuose kituose pilna Omega 6, apie kurių perteklių ir poveikį dar per mažai kalbama. Tiksliau, kalbama atvirkščiai nei reikėtų.
            Kazkokios visiskos pievos gerai kad tik nuomone o ne faktai.
            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


            - George W. Bush President of the USA

            Comment


              Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
              Bet kokie hidrinti aliejai didina LDL (blogas cholesterolis) ir jie skaitomi yra nesaugus naudoti maiste, palmiu aliejus (nerafinuotas) turi auksta sociuju rugsciu kieki (apie 50 proc) todel yra kietas.

              ant greito radau gana idomu straipsni pas zmones pas kurious ir taip aukstas cholesterolis nepatartina vartoti palmiu aliejaus(neskaitant hidrinto augalinio).
              Palm Oil Not A Healthy Substitute For Trans Fats, Study Finds

              The findings suggest that consuming either of the diets enriched with equivalent high amounts of palm oil or partially hydrogenated soybean oil would result in similar unfavorable levels of LDL cholesterol and apolipoprotein B (a protein, attached to fat particles, that carries bad cholesterol throughout the bloodstream). That's when compared to consuming either of the diets enriched with canola and soybean oils high in monounsaturated and polyunsaturated fats, respectively.

              reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)
              Tai visgi kaip su nehidrintu palmių aliejumi? Toks dažnai naudojamas kepiniuose. Net visokiuose šližikuose ar paprastuose sausainiuose.

              Kitas dalykas, rapsų (ar kitoks) aliejus. Pastebėjau, kad jis kartais dedamas į kai kurias duonos rūšis. Nors kitos panašios duonos rūšys apskritai jokio aliejaus neturi ir apsiriboja tradiciniais (miltai, vanduo, druska etc.) ingredientais. Ar rapsų aliejus yra kažkas, ko reiktų privengti, ar tai neturi jokios reikšmės?

              Comment


                Kazkokios visiskos pievos gerai kad tik nuomone o ne faktai.
                Kad neplatintum senų mitų apie sočiuosius riebalus, siūlyčiau pasidomėti ta tema giliau, jei aktualu.

                How to Optimize Your Omega-6 to Omega-3 Ratio
                A high amount of Omega-6 in cell membranes is strongly associated with the risk of cardiovascular disease, which makes perfect sense given their pro-inflammatory effects
                There have been several controlled trials where people replaced saturated fats with Omega-6 fats and had a significantly increased risk of heart disease
                https://authoritynutrition.com/optim...omega-3-ratio/

                Ar rapsų aliejus yra kažkas, ko reiktų privengti, ar tai neturi jokios reikšmės?
                Jei nori dar pagyventi, tai venk . Tokio tipo aliejų pakankamai prisivalgoma ir viešojo maitinimo įmonėse, nes jie pigūs, o kavinės neprivalo aiškinti, kokį aliejų ir kiek kartų naudoja. Tai kai yra galimybė rinktis, reikėtų rinktis kai ką naudingesnio.
                Paskutinis taisė senasnamas; 2016.12.11, 20:19.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Kad neplatintum senų mitų apie sočiuosius riebalus, siūlyčiau pasidomėti ta tema giliau, jei aktualu.

                  How to Optimize Your Omega-6 to Omega-3 Ratio


                  https://authoritynutrition.com/optim...omega-3-ratio/


                  Jei nori dar pagyventi, tai venk . Tokio tipo aliejų pakankamai prisivalgoma ir viešojo maitinimo įmonėse, nes jie pigūs, o kavinės neprivalo aiškinti, kokį aliejų ir kiek kartų naudoja. Tai kai yra galimybė rinktis, reikėtų rinktis kai ką naudingesnio.
                  Jau ir sita tema pradejai uzurpuot? ar kazkoki minimum medicinini/pharmacologini/biocheminini issilavinima turi?
                  "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                  - George W. Bush President of the USA

                  Comment


                    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                    reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)
                    Nustojus valgyti visokius čipsus, cocacolas, likus 3val. iki miego - cholesterinas pradės normalizuotis.

                    Comment


                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                      Jei nori dar pagyventi, tai venk . Tokio tipo aliejų pakankamai prisivalgoma ir viešojo maitinimo įmonėse, nes jie pigūs, o kavinės neprivalo aiškinti, kokį aliejų ir kiek kartų naudoja. Tai kai yra galimybė rinktis, reikėtų rinktis kai ką naudingesnio.
                      Gal priklauso, kas, ką ir kur valgo. Kadangi visur ir visada be išimties seku ingredientus, atkreipiau dėmesį, kad turbūt pirmą kartą per daugelį metų mano valgomame maiste buvo rapsų aliejaus (konkrečiai, kažkurioje šviesioje Palangos stiliaus duonoje iš Rimi, nebepamenu tiksliai, kurioje). Dėl to ir pasidarė smalsu, kodėl jis dedamas į kepinius (ypač duoną) ir ar reiktų kreipti į tai dėmesį.

                      Turbūt kitas klausimas galėtų būti, kam apskritai į duoną dedamas aliejus, nes greta gulinčioje labai panašioje duonoje jokio aliejaus ar riebalų ingredientų sąraše nėra.

                      Comment


                        Niekas nepamini labai svarbaus dalyko, tai to kad žmogus, gyvendamas tam tikrame regione per kartų kartas, per tūkstantmečius yra genetiškai prisitaikęs prie savojo regiono maisto. Globalizacija viską sumaišė ir dabar dažnai ryjam visiškai mums netinkančius produktus. Štai eskimai tūkstantmečiais mito žalia mėsa ir sunkiai toleruoja augalinį maistą. Lietuviui taip pat nėra kenksmingi lašiniai, ką neseniai pastebėjo mokslininkai. O ką galim pasakyti apie visokius naujadarus kaip palmių aliejų ir panašiai? Nieko gero. Dar vienas pavyzdys Polinezija. Etnografas Bengtas Danielsonas (Kon Tiki ekspedicijos dalyvis) aprašo jog senų palaidojimų kaukolės visos yra su absoliučiai sveikais dantimis. Dabartiniai trisdešimtmečiai polineziečiai, maitindamiesi atvežtiniais produktais tegali pasigirti dantų protezais.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Turbūt kitas klausimas galėtų būti, kam apskritai į duoną dedamas aliejus, nes greta gulinčioje labai panašioje duonoje jokio aliejaus ar riebalų ingredientų sąraše nėra.
                          Tešla pasidaro elastingesnė, o tai leidžia padidinti kepalo tūrį.

                          Comment


                            DeSadas: Jau ir sita tema pradejai uzurpuot? ar kazkoki minimum medicinini/pharmacologini/biocheminini issilavinima turi?
                            Ar savo nuomonę gali kuo nors pagrįsti, neskaitant tokių šaltinių kaip "girdėjau per televizorių", "skaičiau delfi", "visas pasaulis taip sako"?
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2016.12.11, 20:53.

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Ar savo nuomonę gali kuo nors pagrįsti, neskaitant tokių šaltinių kaip "girdėjau per televizorių", "skaičiau delfi", "visas pasaulis taip sako"? Panašu, kad net nežinai, kas yra sotieji riebalai, nes jiems priskiri ir margariną. Bet reikšti nuomonę ir puldinėti ant kitų tai netrukdo, ar ne?
                              Taip as galiu pagristi nes turiu vienos/keliu sriciu daktaro mokslini laipsni, ir delfio lygio straipsniu nekisk nes politikos temos jau uzterstos sputnik.ru domenais.
                              "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                              - George W. Bush President of the USA

                              Comment


                                Tada laikas atšviežinti žinias . Tavo paties šaltinyje:

                                Saturated fat could be good for you, study suggests
                                https://www.sciencedaily.com/release...1202094340.htm

                                DeSadas: reikia ziuret i pakuotes aprasymas.. pas ka blogai su cholesteroliu jokiu trans riebalu ir sociuju riebalu (margarinu, majonezu, lasiniu, kiaulienu ir tt)

                                Comment


                                  Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                  Taip as galiu pagristi nes turiu vienos/keliu sriciu daktaro mokslini laipsni, ir delfio lygio straipsniu nekisk nes politikos temos jau uzterstos sputnik.ru domenais.
                                  Tai jeigu turi kažkokius laipsnius, tai dėstyk savo mintis, o ne kopipastink svetimus.

                                  Comment


                                    Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                    Taip as galiu pagristi nes turiu vienos/keliu sriciu daktaro mokslini laipsni, ir delfio lygio straipsniu nekisk nes politikos temos jau uzterstos sputnik.ru domenais.
                                    Ir tada tikrai supranti, kad gyvenam post-truth visuomenėje. Specialistų dabar niekas nebesiklauso.
                                    Post in English - fight censorship!

                                    Comment


                                      Na ką, kolegos, keletu postų aukščiau įnirtingai ginčijomės dėl palmių aliejaus. Įdomu, ką dabar pasakys šio "produkto" gynėjai?
                                      Nustatyta, kad populiariausias pasaulyje šokoladinis-riešutinis kremas „Nutella“ gali sukelti vėžį. Taip yra dėl jo sudėtyje esančio palmių aliejaus, kuris ne tik suteikia specifinį skonį, vientisumą, bet ir ilgesnį galiojimo laiką. Deja, Europos maisto saugos tarnyba įspėjo, kad palmių aliejus yra kone labiausiai kancerogeniškas iš visų aliejų, rašė dailymail.co.uk.

                                      Skaitykite daugiau: http://sveikata.lrytas.lt/gyvenu-sve...tm_medium=Copy

                                      Comment


                                        Galima pagalvoti, kad palmių aliejaus yra tik Nuteloje. Jis dedamas kur tik įmanoma, nes yra pigus. Čia esmė ne tiek pats aliejus, kiek jo perdirbimo būdas. Pvz., yra ir tokio, pardavinėjamo kaip sveikas produktas: http://www.bionatura.lt/lt/flypage/a...e-solling.html
                                        Visi perdirbti aliejai daugiau mažiau yra kenksmingi. Konditerijoje neperdirbtų turbūt nelabai ir yra.
                                        Iš pradžių buvo naudojami chemijos pramonėje, po to plačiau pritaikius tam naftą, sugalvota, kad būtų pelninga aliejus naudoti maisto pramonėje. Įtariu, kad kai nafta taps nereikalinga transportui, tai irgi atkeliaus į maisto pramonę, kuri pasirūpins tyrimais, įrodančiais, jog naftą sveika gerti .

                                        Comment


                                          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                          Na ką, kolegos, keletu postų aukščiau įnirtingai ginčijomės dėl palmių aliejaus. Įdomu, ką dabar pasakys šio "produkto" gynėjai?
                                          Manau, kad biški hoax'as čia, kompanija paneigė, kad kaitina iki pavojingos temperatūros aliejų, o jeigu iš tiesų kaitino, tai tuomet ne tik nutella bet ir visi kiti jų produktai pavojingi.

                                          Kitas dalykas, kad šiaip palmių aliejus yra labai nesveikas ir tikrai neprideda gyvenimo trukmės, todėl sveikuose produktuose naudoja žmogui žymiai naudingesnį kokoso aliejų.

                                          Beje del temperatūros reiktų atkreipti visiems dėmesį, nes kancerogenų galim patys netyčia prisivalgyti kepdami ant sviesto (vietoj jo naudoti ghee) arba extra virgin alyvuogių aliejaus (vietoj jo kepimui naudoti rafinuotą alyvuogių aliejų, o extra virgin tik salotoms).
                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Pvz., yra ir tokio, pardavinėjamo kaip sveikas produktas: http://www.bionatura.lt/lt/flypage/a...e-solling.html
                                          Ekologiškas bet nereiškia sveikas. Jeigu jau mokama daugiau už ekologišką produktą, tai geriau rinktis mano minėtą kokoso aliejų, o šitas tinka tik ekologiškai kosmetikai
                                          Paskutinis taisė tomtom; 2017.01.13, 17:34.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X