Nesiginčiju, kad Anglijoje tuo klausimu galbūt pažengta toliau ir gatvės bomžai žino daugiau nei Lietuvos profesoriai . Tačiau nemanau, kad "low fat" jogurtai jau būtų praradę paklausą ir išnykę iš Tesco lentynų.
Dažnai besireiškiantis prof. Stukas:
http://www.vlmedicina.lt/lt/prof-rim...-kad-valgytume
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/gyvenimas/grozis....d?id=70892300
http://sveikata.lrytas.lt/ligos-ir-g...ysliu-ligu.htm
Kokia išvada po tokių mitybos rekomendacijų? Kiauliena ir sviestas užkimš kraujagysles ir sustabdys širdį . Cholesterolis kraujagyslėse ir toliau aktyviai poruojamas su cholesteroliu maiste.
Dažnai besireiškiantis prof. Stukas:
Atlikome tyrimą, reprezentuojantį visą Lietuvą – koks yra gyventojų požiūris į cholesterolį, į maistą, kuris didina cholesterolio koncentraciją. Jis parodė, kad žymiai didesnė dalis vyrų valgo riebiai. Tokių moterų - mažiau. Mažesnė dalis vyrų (nei moterų) žino apie galimą neigiamą riebaus maisto poveikį. Mažesnė dalis vyrų žino, kad cholesterolis neigiamai gali paveikti jų sveikatą ir kad riebi mityba irgi gali daryti nepageidaujamą poveikį sveikatai. O patys vertindami savo mitybą vyrai pripažino, kad ji yra riebi arba labai riebi. Taigi jie supranta, kad valgo riebiai bet ne visi žino, kad tai yra blogai. Moterys savo sveikata rūpinasi žymiai labiau“, - prieina išvadą profesorius.
Pasak gydytojos E. Marciuškienės, sumažinti cholesterolio kiekį galima sureguliuojant mitybą ir pakeičiant sėslesnį gyvenimo būdą aktyvesniu. „Turintiems padidėjusį cholesterolio kiekį reikėtų vartoti neriebius pieno produktus, gyvulinės kilmės produktus stengtis keisti į augalinės arba rinktis liesesnę mėsą, daugiau valgyti daržovių. Reikėtų daugiau vartoti žuvies“, - pataria gydytoja.
Kalbant apie sveiką gyvenseną, turime daug dėmesio skirti mitybai. „Kardiolitos“ klinikų gydytoja kardiologė G. Balčiūnaitė pataria atkreipti dėmesį į tai, ką valgome ir stengtis sumažinti gyvulinės kilmės riebalų kiekį maiste.
„Reikėtų rinktis liesą mėsą – paukštieną, triušieną, liesesnius pieno produktus. Nors Pasaulinės sveikatos organizacija dėl pastarųjų vienareikšmiškos nuomonės nebeturi. Patartina vengti riebių padažų, riebaluose paruoštų patiekalų.
„Reikėtų rinktis liesą mėsą – paukštieną, triušieną, liesesnius pieno produktus. Nors Pasaulinės sveikatos organizacija dėl pastarųjų vienareikšmiškos nuomonės nebeturi. Patartina vengti riebių padažų, riebaluose paruoštų patiekalų.
Kokia išvada po tokių mitybos rekomendacijų? Kiauliena ir sviestas užkimš kraujagysles ir sustabdys širdį . Cholesterolis kraujagyslėse ir toliau aktyviai poruojamas su cholesteroliu maiste.
Comment