Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nesveika dėl transriebalų (su kuriais jau net JAV pradėta kovoti) ir dėl fabrike užaugintos mėsos. Jei į cepelinus dedama normali mėsa, tai nieko juose baisaus. Juk tai nėra kasdienis maistas. Grietinės, spirgų ir lašinių baubas gerokai atgyvenęs, bet vis dar gyvas. Kai JAV pradėjo plisti "sveiki" augaliniai aliejai ir margarinai bei išstumti sviestą bei taukus, kraujagyslių ligų skaičius tik padidėjo.

    Comment


      Jaunimas labiau renkasi azijietišką, meksikietišką, italų virtuves. Lietuviški tradiciniai patiekalai turi mažai prieskonių, labai paprasti, riebūs.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Nesveika dėl transriebalų (su kuriais jau net JAV pradėta kovoti) ir dėl fabrike užaugintos mėsos. Jei į cepelinus dedama normali mėsa, tai nieko juose baisaus. Juk tai nėra kasdienis maistas. Grietinės, spirgų ir lašinių baubas gerokai atgyvenęs, bet vis dar gyvas. Kai JAV pradėjo plisti "sveiki" augaliniai aliejai ir margarinai bei išstumti sviestą bei taukus, kraujagyslių ligų skaičius tik padidėjo.
        O kuo skiriasi McDonaldų mėsa nuo cepelinų mėsos?

        Comment


          McDonaldų mėsa auginama fabrike, o cepelinų - tvartelyje.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Parašė Tomas Rodyti pranešimą
            McDonaldų mėsa auginama fabrike, o cepelinų - tvartelyje.
            O kaip ta mėsa auginama fabrike? Kažkaip smalsu pasidarė. Spėju, kad kažkaip susiję su Gnetiškai modifikuotais produktais, MSG ir, kas be ko, žydo-pedo-gėjais? Ar klystu?

            Comment


              Kolega pats ir atsakėte į savo klausimą.
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                O kaip ta mėsa auginama fabrike? Kažkaip smalsu pasidarė. Spėju, kad kažkaip susiję su Gnetiškai modifikuotais produktais, MSG ir, kas be ko, žydo-pedo-gėjais? Ar klystu?
                Artificial meat:Hamburger junction
                Muscle grown in factories could soon be appearing in a supermarket near you


                Manyčiau, kad sintetinė mėsa yra geriau nei nužudyta karvutė

                Comment


                  O kuo skiriasi McDonaldų mėsa nuo cepelinų mėsos?
                  Jei kalbama apie Lietuvos McDonald, gal ir niekuo, reikėtų žiūrėti tiekėjus. Bendras principas toks: kuo tinklas didesnis, tuo jame viskas labiau optimizuota ir modernizuota. O "mėsos optimizavimas" reiškia, kad tai bus CAFO mėsa.
                  http://en.wikipedia.org/wiki/Concent...ding_Operation
                  Stambūs tinklai dirba su stambiais tiekėjais ir atvirkščiai - stambiems tiekėjams neapsimoka terliotis su smulkiais užsakovais. Todėl tame mėsainių restorane, apie kurį rašė Užkalnis, didelė tikimybė rasti geresnės kokybės mėsą nei kokiame McDonalds. Tuo labiau, kad ji įnešama permatomuose maišuose per klientų salę .
                  Apskritai ieškoti maiste ideologijos yra labai užkalniška , verčiau ieškoti vitaminų ir mineralų.

                  Comment


                    Klausimas, kiek žmogui tereikia tos mėsos, jei išvis jos reikia? Suaugusiam žmogui baltymai beveik nereikalingi. Pliusas tas, kad ja ilgam pasisotini, rečiau reikia valgyti. Tačiau, kalorijų atžvilgių ji nėra labai kaloringa. Gal tas sotumas iš to, kad kaip žinoma, gyvūlinės kilmės produktus organizmas dvigubai geriau įsisavina.
                    Paskutinis taisė andyour; 2013.12.16, 17:52.

                    Comment


                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      Klausimas, kiek žmogui tereikia tos mėsos, jei išvis jos reikia? Suaugusiam žmogui baltymai beveik nereikalingi. Pliusas tas, kad ja ilgam pasisotini, rečiau reikia valgyti. Tačiau, kalorijų atžvilgių ji nėra labai kaloringa. Gal tas sotumas iš to, kad kaip žinoma, gyvūlinės kilmės produktus organizmas dvigubai geriau įsisavina.
                      Praktiškai neįmanoma maitintis nevalgant baltimų, labai skurdus racionas lieka. Beto baltimai reikalingi organizmui, jog raumenys augtų.
                      Flickr

                      Comment


                        Parašė andyour Rodyti pranešimą
                        Jaunimas labiau renkasi azijietišką, meksikietišką, italų virtuves. Lietuviški tradiciniai patiekalai turi mažai prieskonių, labai paprasti, riebūs.
                        Bet azijietiškas, meksikietiškas, itališkas maistas yra šiltų kraštų maistas ir tinka tik vasarą. O kai tas paprastas maistas žiemą keičiamas visokiais meksikietiškais tai turim rezultatą - peršalimų ir gripų epidemijas.

                        Comment


                          /\ nes daržovių mažai?

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            O kuo skiriasi McDonaldų mėsa nuo cepelinų mėsos?
                            stipriai
                            There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                            Comment


                              Parašė nomad Rodyti pranešimą
                              O kur palyginimas su cepais?

                              Comment


                                Dėl "rubuilis" galima ginčytis, bet kaip 37 m. amžiaus tai atrodo nekaip:
                                http://www.theguardian.com/media/201...rdian-100-2012
                                Jis lygtai valgo viską, bet veidas kaip vegetaro .

                                Comment


                                  Parašė index Rodyti pranešimą
                                  Šiaip, burgeryje nėra nieko labai blogo ir nesveiko. Tai tik jautienos kotletas su daržovėmis įdėtas į bandelę. Aišku, visokie priedai kaip šoninė nėra labai sveiki, kaip ir bulvytės jau nėra labai sveika, bet lietuviški cepelinai su grietine ir spirgais, lašiniai ir t.t. tikrai nėra sveikiau.
                                  Kuo visi tuos cepelinus kiša kai nori kažkoki šūdmaistį pakelt?
                                  Maždaug viskas kas neblogiau už cepelinus, kurie paprastai valgomi kartą per mėnesį ar panašiai, yra gerai. Lyg cepelinai kažkoks matavimo vienetas su kuriuo reikia lyginti nesveikus maistus

                                  Comment


                                    /\ svarbiausia, kad žmonės ne nuo riebalų tunka, o nuo angliavandenių - cukraus.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Kuo visi tuos cepelinus kiša kai nori kažkoki šūdmaistį pakelt?
                                      Maždaug viskas kas neblogiau už cepelinus, kurie paprastai valgomi kartą per mėnesį ar panašiai, yra gerai. Lyg cepelinai kažkoks matavimo vienetas su kuriuo reikia lyginti nesveikus maistus
                                      Nes šiaip riebesnio lietuviškos virtuvės patiekalo (išskyrus grynus lašinius) nesugalvojau.

                                      Šiaip, nei burgeriai nei cepelinai nėra kažkokie labai nesveiki ir kažkoks blogis. Esmė yra maisto kiekyje, judėjime, o iš maisto nesveikiausia manau yra visokie saldūs ir riebūs tortai, pyragai ir t.t.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Parašė index Rodyti pranešimą
                                        Šiaip, nei burgeriai nei cepelinai nėra kažkokie labai nesveiki ir kažkoks blogis. Esmė yra maisto kiekyje, judėjime, o iš maisto nesveikiausia manau yra visokie saldūs ir riebūs tortai, pyragai ir t.t.
                                        Kas blogai tortuose, jeigu jie pagaminti iš kokybiškų produktų? Daug cukraus? Jau geriau valgyti normalų tortą, nei kokį nuriebintą "ekologišką" jogurką, prikištą visokių saldiklių, jog bent kažkoks skonis būtų, ir bendrai cukraus su tokiu "ekologišku" maistu gauni žymiai daugiau
                                        Cepelinų jau savaime neįmanoma valgyti mažai, nes ir vieną suvalgius organizmas būna apsunkęs visą dieną, su McDonaldu šiek tiek geresnė situacija, bet ir mažą komplektuką suvalgius reiktų eiti pabėgioti
                                        Paskutinis taisė Lettered; 2013.12.16, 23:04.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          Nes šiaip riebesnio lietuviškos virtuvės patiekalo (išskyrus grynus lašinius) nesugalvojau.
                                          Lašinius lietuviai valgydavo, kuomet dirbdavo visą dieną laukuose ir neturėdavo laiko pavalgyti dažnai. Tiesiog, nuo jų ilgai išlikdavai sotus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X