Aš į tą kankinimų ratą nelipčiau net jei primokėtų . Esu lankęsis užsienio pramogų parkuose - tokių primityvių atrakcionų, kur veiksmas vyksta bukai ratu, neatsimenu. Matyt, labiau atsižvelgiama į klientų poreikius ir galimybes - to Siurprizo malonumus tikrai ne kiekvienas atlaikytų.
Matyt prastai žiūrėjai Praktiškai kiekviename didesniame atrakcionų parke yra analogiškas ar labai panašus atrakcionas į Siurprizą. Ir jie pakankamai populiarūs. Aišku, nelyginant su amerikietiškais kalneliais..
Matyt, savisaugos instinktas apsaugo nuo tokių vaizdų - nes sukasi galva vien tik žiūrint .
Taigi juk čia vaikiškas atrakcionas, atsimenu vaikystėje labai smagu būdavo, dabar turbūt užmigčiau. Apkrovos kur kas mažesnės nei amerikietiškuose kalneliuose. Reiktų tokį pamėginti, nuo 0 iki 240km/h per 4 sekundes, akys pakaušyje atsidurtų
Ta natrio glutamato baimė irgi yra kiek perdaug išpūsta. Kodėl Azijoje, kurios vietinėse virtuvėse jo naudojama labai daug (Tiek natūraliai su ryžiais, sojomis, tiek dirbtiniu, kurio mėgsta nemažai pabarstyti kinai) gyvenimo trukmė viena ilgiausių, o žmonės sveiki ir nenutukę?
Iš esmės jis tik sustiprina skonį ir padidina apetitą, bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas prisižiūrėti, o ne nelemtą "E621" kaltinti.
Neitikina manes tie gyvenimo trukmes argumentai vien todel, kad nezinom kiek jie gyventu jei nevartotu tu e621. Gal visai kiti reikalai itakoja ju trukme, gyvenimo budas, genai ir tt.. Cia absoliuciai ne argumentas.
O siaip tai e621 bijoma ne vien tik todel, kad jis pats pavojingas, bet ir didele dalimi todel, kad kai pamatai, kad jo deta i kokia desra ar panasiai iskart automatiskai pasamonej primetyi, kad gaminys greiciausias prasciausios kokybes, todel ir paskanintas, kad butu panasesnis i skanu gamini.
Ta natrio glutamato baimė irgi yra kiek perdaug išpūsta. Kodėl Azijoje, kurios vietinėse virtuvėse jo naudojama labai daug (Tiek natūraliai su ryžiais, sojomis, tiek dirbtiniu, kurio mėgsta nemažai pabarstyti kinai) gyvenimo trukmė viena ilgiausių, o žmonės sveiki ir nenutukę?
Iš esmės jis tik sustiprina skonį ir padidina apetitą, bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas prisižiūrėti, o ne nelemtą "E621" kaltinti.
Gyvenimo trukmė ilgesnė pirmiausia dėl to, kad žmonės lengvesni, nekankina su antsvoriu susijusios ligos, kas yra pagrindinė mirtingumo priežastis Vakaruose. Beto tose Azijos šalyse vis dar dauguma žmonių gyvena natūriniu ūkiu kaime, kas bendrą statistiką sušvelnina, todėl Vakaruose mirtys nuo pvz. vėžinių susirgimų kur kas didesnės dėl tos nenatūralios mitybos.
Gyvenimo trukmė ilgesnė pirmiausia dėl to, kad žmonės lengvesni, nekankina su antsvoriu susijusios ligos, kas yra pagrindinė mirtingumo priežastis Vakaruose. Beto tose Azijos šalyse vis dar dauguma žmonių gyvena natūriniu ūkiu kaime, kas bendrą statistiką sušvelnina, todėl Vakaruose mirtys nuo pvz. vėžinių susirgimų kur kas didesnės dėl tos nenatūralios mitybos.
Kokia informacija remtasi tai rašant?
Ankščiau Lietuvoje vėžys irgi nebūdavo dažnai nustatomas - mirdavo nuo gumbo, o Azija nėra jau tokia išsivysčiusi, kad visos mirties priežastys būtų ištirtos ir pateiktos statistikai. Beje nutukimas ten irgi jau nebe naujiena, kiek teko girdėti.
Gyvenimo trukmė ilgesnė pirmiausia dėl to, kad žmonės lengvesni, nekankina su antsvoriu susijusios ligos, kas yra pagrindinė mirtingumo priežastis Vakaruose. Beto tose Azijos šalyse vis dar dauguma žmonių gyvena natūriniu ūkiu kaime, kas bendrą statistiką sušvelnina, todėl Vakaruose mirtys nuo pvz. vėžinių susirgimų kur kas didesnės dėl tos nenatūralios mitybos.
Bet kodėl jie sveikesni ir mažiau nutukę jei baisiojo E621 suvalgo gerokai daugiau nei mes?
Bet kodėl jie sveikesni ir mažiau nutukę jei baisiojo E621 suvalgo gerokai daugiau nei mes?
Mitybas įpročiai ir gyvenimo būdas kitoks, valgo daug daržovių, jūros produktų, nekemša tiek visokių batonų, saldumynų, picų ir kitų skanėstų E621 problema ne nutukimas, o kiti padariniai sveikatai, smegenims. Beto, ar tikrai vienam gyventojui ten tenka daugiau suvartotų skonio stipriklių nei pas mus?
Mitybas įpročiai ir gyvenimo būdas kitoks, valgo daug daržovių, jūros produktų, nekemša tiek visokių batonų, saldumynų, picų ir kitų skanėstų E621 problema ne nutukimas, o kiti padariniai sveikatai, smegenims. Beto, ar tikrai vienam gyventojui ten tenka daugiau suvartotų skonio stipriklių nei pas mus?
Ten be daržovių, žuvies ir mėsos (Ką valgome ir mes) ryžiai, fermentuoti sojos ir grūdų produktai (t.y. neišgrynintas baisusis E621) yra nacionalinės virtuvės pagrindas. Vien ju valgydami jį natūraliu pavidalu (Miso sriuba, sojų padažas) jie jo suvalgo greičiausiai gerokai daugiau nei vakariečiai (Tikslios statistikos čia būti ir negali )
O va čia grafikėlis, kiek jo suvartojama dirbtinio. Šiuolaikinėje kinų virtuvėje jo irgi barstoma ant visko ir daug.
Bet kodėl jie sveikesni ir mažiau nutukę jei baisiojo E621 suvalgo gerokai daugiau nei mes?
Stebini. Net verkti norisi tokia "logika" skaitant. Juk zmogus aiskina, kad gyvenimo trukme sudaro desimtys ir simtai faktoriu. Jei tarkim 50 faktoriu jiems palankus ir 10 faktoriu (vienas is kuriu tai, kad mes maziau e621 suvartojam) palankus mums tai jie ir gyvena ilgiau.
Kaip rasiau cia tas pats butu aiskint, kad mano tevas gyveno 100 metu ir stipriai ruke, o tavo tevas 80 metu ir neruke - reiskia gal rukymas netrumpina gyvenimo trukmes
Gyvenimo trukmė ilgesnė pirmiausia dėl to, kad žmonės lengvesni, nekankina su antsvoriu susijusios ligos, kas yra pagrindinė mirtingumo priežastis Vakaruose. Beto tose Azijos šalyse vis dar dauguma žmonių gyvena natūriniu ūkiu kaime, kas bendrą statistiką sušvelnina, todėl Vakaruose mirtys nuo pvz. vėžinių susirgimų kur kas didesnės dėl tos nenatūralios mitybos.
Tai labai galioja Honkongui, Singapūrui, Taivanui, P.Korėjai ir Japonijai.
Tai labai galioja Honkongui, Singapūrui, Taivanui, P.Korėjai ir Japonijai.
Turėjau omenyje didžiąsias šalis kaip Kinija, Indija, Malaizija. Singapūras ar Hongongas apskritai per maži ir margi, kad parodytų tokias tendencijas. O Japonijoje ir P. Korėjoje manau žmonės tikrai kur kas sveikiau maitinasi negu mes, valgo daugiau ne gyvulinių riebalų, o žuvų, taip pat yra mažiau nutukę. Todėl ir gyvena ilgiau.
Jeigu pažiūrėtumėte, kaip atrodo laukiniai kviečiai, tai jie būtų visiškai nepanašūs į dabartinius. Mūsų protėviai Viduriniuosiuose rytuose rado šiuos augalus ir valgė jų sėklas. Kai jie sugalvojo, kad gali juos auginti patys, pirmiausia ėmė kryžminti su kitais augalais, kad vos palietus augalą šis neišbarstytų sėklų. Vėliau sekė bandymai gausinti derlių, padaryti augalą atsparesnį ligoms ir kenkėjams, pritaikyti kitam klimatui ir t.t. Taigi, žmonija genetiškai modifikuoja augalus jau labai seniai. Tik ankščiau tai darė ne taip efektyviai: klaidos metodu bandydavo išvesti naujas veisles.
O dėl kelių kartų... JAV gyventojai jau vartoja GMO 17 - 18 metų ir jokių šalutinių poveikių dar nebuvo pastebėta. Atlikta šimtai tyrimų ir nei vienas jų nenurodė, kad dėl kažkokių ligų ar alergijų padažnėjimų yra kalti GM produktai. Tai yra faktas.
Pasirodo, kad retos ligos užpuola ir forumo dalyvius
Vakar gavau kraujo tyrimų atsakymus. Diagnozė - Leptospirozė Plačiau
Paskaitinėjau aš visur kur.. pasirodo per metus diagnozuojama 5~ žmonėms
Žiūrėsim kas bus toliau
Ir delfi apie tą ligą rašo - šiemet užregistruoti jau 7 atvejai: http://www.delfi.lt/news/daily/Healt....d?id=58816801
Kadangi inkubacinis laikotarpis ilgas, tai turbūt net neįmanoma atsekti, nuo ko užsikrėsta. Bet kiek supratau, jei nėra krūvos papildomų ligų ir rizikos veiksnių, tai leptospirozė praeina be pasekmių.
Comment