Visiškai sutinku. Kitavertus mūsų karta jau yra westernizuota, mūsų dietoje yra kebabai ir makdonaldas, tai sveikatos irgi nepridės long term. Mes gal turėsime mažiau socioekonominio streso ir iš to kylančių problemų, bet būsime labiau nutukę ir labiau sirgsime diabetu.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Sveikata, medicina, mityba
Collapse
X
-
Parašė Pedigree Rodyti pranešimąVisiškai sutinku. Kitavertus mūsų karta jau yra westernizuota, mūsų dietoje yra kebabai ir makdonaldas, tai sveikatos irgi nepridės long term. Mes gal turėsime mažiau socioekonominio streso ir iš to kylančių problemų, bet būsime labiau nutukę ir labiau sirgsime diabetu.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąGeriu, valgau kebabus (ir ypač daug angliavandenių, nu), ir turbūt būčiau pagal sveikatą top 1% iš tu 108 milijardų žmonių, kurie kada nors gyveno žemėje. Dar niekada žmonijos raidoje žmonės nebuvo tokie sveiki, kaip dabar.
Hint (atreipk dėmesį į datą): https://www.forbes.com/forbes/welcom...h-infographic/
Gal nebereiktų gerti ir valgyti kebabų... :}}}
Comment
-
Parašė PoDV Rodyti pranešimą
Matyt, atsiranda bėda kaip ir amerikiečiams: gamint namie nemėgstam, pinigų ne per daugiausia kokiam restoranui kiekvieną dieną valgyt, o greitas maistas pigus ir skanus
Ir taip, bėda, kad namie nebegamina. Amerikonai išvis gi turi tas krautuves, kur atvaro, o ten vienas ištisinis šaldytuvas visos eilės, o ten sudėti visokie processed food šaldyti, jie prisimeta ten jo 2 savaitėm ir valgo po to tokį
Comment
-
Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
Teisybė Restoranai irgi nestebuklas, nežinai iš ko jie ten gamina valgyti, kad būtų kokybiški, kaip pats sakai, brangu. Aišku nelyginama su fast food užkandinėmis.
Ir taip, bėda, kad namie nebegamina. Amerikonai išvis gi turi tas krautuves, kur atvaro, o ten vienas ištisinis šaldytuvas visos eilės, o ten sudėti visokie processed food šaldyti, jie prisimeta ten jo 2 savaitėm ir valgo po to tokį
Restoranai perka tai kas yra super marketuose. Vienas dalykas man nepatinka juose, kad jie masiškai naudoja actą. Praktiškai kiekviename patiekale, kad truputį padidinti rūgštingumą, taip pagerinant skonio savybes. Asmeniškai naudoju citriną spaustą. Įdomu, kuo actas kenksmingesnis už paprastą citriną. Iš pažiūros actas panašus į kažkokią chemiją.
Comment
-
Senovės žmonės turėjo natūralų maistą (jeigu jo turėjo ), bet neturėjo greitosios medicinos pagalbos ir ligoninių bei dažnai patirdavo pavojų gyvybei dėl karų, žvėrių ir pan. Tai dažniausiai mirdavo anksti ir visai ne nuo to, nuo ko mirštama šiandien. O šiuo metu fizinio saugumo daugiau, bet su maistu sudėtingiau. Ir jei seniau mirdavo jauni nuo infekcijos ar traumos, kurios šiandien lengvai pagydomos, tai nereiškia, kad tie žmonės buvo silpnesnės sveikatos. Kas yra gera sveikata? Cholesterolio/gliukozės rodikliai ir antsvorio neturėjimas? Gebėjimas nubėgti 5 km greičiau nei per 20 min? Fizinė jėga? Gera savijauta ir ligų neturėjimas? Pvz., vertinant greitį ir jėgą, tai šiandieninis nesportuojantis žmogus nuo senovės žmogaus gautų visose rungtyse.
Įdomu, kuo actas kenksmingesnis už paprastą citriną.Paskutinis taisė senasnamas; 2017.10.25, 22:52.
Comment
-
Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
Em.. wat? A tu durns ? : D
Hint (atreipk dėmesį į datą): https://www.forbes.com/forbes/welcom...h-infographic/
Gal nebereiktų gerti ir valgyti kebabų... :}}}
BMI valgant iš esmės bet ką svyruoja tarp 20 ir 22, maksimaliai esu išspaudęs 24.Post in English - fight censorship!
Comment
-
O angliavandenių ir kitokio "nesveiko" maisto (išskyrus tokius aiškiai kenksmingus dalykus kaip trans fat) vartojimas kaip nors kitaip kenkia sveikatai, nors antsvorio problemų niekada nesu turėjęs? Aktualiausia, aišku, širdies ir kraujagyslių ligos.
Pvz., apie imuniteto stiprumą (nuo kurio daug kas priklauso) galima spręsti ir pagal tai, kiek kartų per metus sergama peršalimo ligomis. Vieni serga 5 kartus, kiti visai neserga.Paskutinis taisė senasnamas; 2017.10.25, 23:15.
Comment
-
Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
Em.. wat? A tu durns ? : D
Hint (atreipk dėmesį į datą): https://www.forbes.com/forbes/welcom...h-infographic/
Gal nebereiktų gerti ir valgyti kebabų... :}}}
http://healthland.time.com/2013/07/2...and-healthier/Paskutinis taisė sankauskas; 2017.10.25, 23:16.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Va tau naujesnis šaltinis.
Genijau.
Buvo sveikesni. Prieš 2 metus. Taigi techniškai tu neteisus ir čia, bet ir šiaip tu nesupranti apie ką šneki. Trukmė ilgėja gyvenimo, bet kokybiško gyvenimo trukmė pastoviai mažėja. Gyvenimo būdo ligos vis daugiau sukelia DALY's (pasidomėk, kas tai), diabeto care Amerikoje viršija 1mlrd per DIENĄ. To dar nėra buvę. O tai yra visiškai pagydoma liga, vien tiktai dieta ją per kelias savaites sutvarko. Vakaruose žmonės darosi vis nesveikesni, nelaimingesni ir t.t.
Moderni medicina labai yra ištobulinusi acute care, bet chroninių ligų pagalba - labai nekaip sekasi.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
O angliavandenių ir kitokio "nesveiko" maisto (išskyrus tokius aiškiai kenksmingus dalykus kaip trans fat) vartojimas kaip nors kitaip kenkia sveikatai, nors antsvorio problemų niekada nesu turėjęs? Aktualiausia, aišku, širdies ir kraujagyslių ligos.
BMI valgant iš esmės bet ką svyruoja tarp 20 ir 22, maksimaliai esu išspaudęs 24.
Comment
-
Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
Techniškai gal kiek ir kenkia, sukelia mikrouždegimus, pasidaryk pvz hsCRB baltymą ir pamatysi (arba mano prieš tai minėtą HOMA-IR, bet jis bus gana žemas tavo manau), bet abejoju, kad dėl to reikėtų rūpintis tau. Po 20 metų pagalvosiPost in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąGeriu, valgau kebabus (ir ypač daug angliavandenių, nu), ir turbūt būčiau pagal sveikatą top 1% iš tu 108 milijardų žmonių, kurie kada nors gyveno žemėje.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąYra žmonių kurie pradėda rūkyti vaikystėje, kasdien surūko po porą pakelių ir gyvena be didelių sveikatos problemų iki 80-90 metų, Bet, tikriausiai, joks gydytojas nepatars elgtis kaip jie.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimą
Aišku. Ačiū už konsultaciją.
Comment
-
Parašė andyour Rodyti pranešimą
Tu atkreipi dėmesį tik sėkmingus.
"Chronic excessive activation of glucocorticoid receptors induces obesity, insulin resistance, glucose intolerance, dyslipidaemia and hypertension"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17984234
Comment
-
Ar teisybė, kad Prancūzijoje daugiau nei kitur paplitusi kepenų cirozė?
Parašė Pedigree Rodyti pranešimąBet ir man įdomu, kaip prancūzai pvz surūkydami daug cizų, vartodami nemažai vyno ir valgydami nemažai saldumynų sugeba taip ilgai ir kokybiškai gyventi. Mano teorija - mažai streso ir gliukokortikoidų. Makes sense. Kai dar buvo tikima, kad saturated fat sukelia širdies ligas, tai prancūzai gi buvo "french paradox", kaip jie tiek daug valgo saturated fat ir yra liekni. Aišku ta teorija nebuvo teisinga, tai čia vienas dalykas, bet kitas - daugiausiai širdies ligų yra rytų europos regionuose, kas leidžia įtarti vieną kaltininką - stresą ir gliukokortikoidus.
"Chronic excessive activation of glucocorticoid receptors induces obesity, insulin resistance, glucose intolerance, dyslipidaemia and hypertension"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17984234It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
Bet ir man įdomu, kaip prancūzai pvz surūkydami daug cizų, vartodami nemažai vyno ir valgydami nemažai saldumynų sugeba taip ilgai ir kokybiškai gyventi. Mano teorija - mažai streso ir gliukokortikoidų. Makes sense. Kai dar buvo tikima, kad saturated fat sukelia širdies ligas, tai prancūzai gi buvo "french paradox", kaip jie tiek daug valgo saturated fat ir yra liekni. Aišku ta teorija nebuvo teisinga, tai čia vienas dalykas, bet kitas - daugiausiai širdies ligų yra rytų europos regionuose, kas leidžia įtarti vieną kaltininką - stresą ir gliukokortikoidus.
"Chronic excessive activation of glucocorticoid receptors induces obesity, insulin resistance, glucose intolerance, dyslipidaemia and hypertension"
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17984234
Comment
Comment