Aha, anecdotal evidence. Medikams viskas, kas įvyksta ne pagal jų gydymo planą, yra šarlatanizmas arba anecdotal evidence. Užuot skyrus daugiau dėmesio naujiems tyrimams, skubama paneigti ir sukritikuoti, nes atseit nepatvirtinta, neįrodyta ir t. t. O kaip įrodysi, jei tokius dalykus vengiama tirti. Seniai akivaizdu, kad farmacijos įmones domina tik brangūs tyrimai, kuriant brangius vaistus. Paprastų visiems prieinamų priemonių, kurių negalima patentuoti, tačiau kurios lengvai visiems pasiekiamos, tyrimų vis trūksta ir trūksta.
Lietuvos "anekdotinis atvejis"
Vėžį įveikė atsisakęs angliavandenių
Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/gyvenimas/grozis....d?id=58072144
http://www.sveikuoliai.lt/kazimieras...sgijimo-fakta/
Medikai jį buvo nurašę, nuo chemotarapijos jautėsi tik blogiau, nes mielomos ir amiloidozės derinys nieko gero nežada. Tada pabadavo ir ėmė riboti angliavandenių kiekį. Rėmėsi ne būrėjų ir žiniuonių patarimais, o knyga Naujoji priešvėžinė mityba. Ją parašė ne astrologai . Tai jei vienam žmogui padėjo, turbūt padėtų ir kitiems (nebūtinai visiems, bet jai ir kas antram padėtų, jau būtų daug). Šalutinio poveikio juk nėra jokio, nepaisant gąsdinimu glikemine koma ir smegenų išsijungimu. Net ir maistinių medžiagų trūkumo nėra, skirtingai nei ribojant kalorijas arba badaujant. Tai galėtų būti papildoma priemonė šalia chemoterapijos, kurios šalutiniai poveikiai yra garantuoti. Tačiau, kad medikai tai bent jau rekomenduotų, tai čia iš fantastikos srities (taigi juk neįrodyta ir nepatvirtinta), verčiau pagąsdins, kad gali pakenkti.
Lietuvos "anekdotinis atvejis"
Vėžį įveikė atsisakęs angliavandenių
Gydytojai gąsdino, kad mane gali ištikti glikeminė koma, kad be angliavandenių smegenis gali ištikti mirtis, tačiau aš neklausiau.
Prižiūrintys mane gydytojai man nieko nebepataria, tik konstatuoja mano išgijimo faktą.
Manau, kad gyvenu sveikai, nes jau daugiau nei metai nebevartoju jokių vaistų. Gydytoja sako, kad mielomą išsigydžiau, amiloidozę sustabdžiau.
Manau, kad gyvenu sveikai, nes jau daugiau nei metai nebevartoju jokių vaistų. Gydytoja sako, kad mielomą išsigydžiau, amiloidozę sustabdžiau.
Kai šeimos gydytojas man apie amiloidozę nieko paaiškinti negalėjo, aš vis tiek paklausiau: „Jūs po mokslų baigimo juk tobulinatės, dalyvaujate konferencijose?“. Atsakymas buvo daugiau negu aiškus: „Vaistininkai samdo geriausius lektorius ir mus tobulina“.
Medikai jį buvo nurašę, nuo chemotarapijos jautėsi tik blogiau, nes mielomos ir amiloidozės derinys nieko gero nežada. Tada pabadavo ir ėmė riboti angliavandenių kiekį. Rėmėsi ne būrėjų ir žiniuonių patarimais, o knyga Naujoji priešvėžinė mityba. Ją parašė ne astrologai . Tai jei vienam žmogui padėjo, turbūt padėtų ir kitiems (nebūtinai visiems, bet jai ir kas antram padėtų, jau būtų daug). Šalutinio poveikio juk nėra jokio, nepaisant gąsdinimu glikemine koma ir smegenų išsijungimu. Net ir maistinių medžiagų trūkumo nėra, skirtingai nei ribojant kalorijas arba badaujant. Tai galėtų būti papildoma priemonė šalia chemoterapijos, kurios šalutiniai poveikiai yra garantuoti. Tačiau, kad medikai tai bent jau rekomenduotų, tai čia iš fantastikos srities (taigi juk neįrodyta ir nepatvirtinta), verčiau pagąsdins, kad gali pakenkti.
Comment