Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Interviu su Pedigree

    http://www.15min.lt/gyvenimas/naujie...si-1030-788356

    Comment


      Ne su manimi, bet Juozas teisybę šneka

      Comment


        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
        Ne su manimi, bet Juozas teisybę šneka
        bet zodis zodin kaip tu cia

        Comment


          Daugiau kalba apie tokios mitybos naudą sergant epilepsija ir diabetu, bet ne apie naudą sveikiems žmonėms .
          Pabandykite atsisakyti cukraus, perdirbtų produktų ir lėtai mažinti grūdinių kultūrų.
          Šitų dalykų valgau labai retai, bet iki ketozės man tolokai . Nauda yra ir be to - nevalgant visokių duonų ir kepinių paaiškėjo, kad svorį lengviau numesti nei priaugti. Ta kreiva maisto piramidė visiems tiek įkalta, kad duonos valgymas tris kartus per dieną kai kam atrodo vos ne būtinybė. Arba kad makaronai ir blynai yra visai neblogas maistas, nors jo poveikis panašiai kaip deserto.

          Čia nebloga vieta
          Dauguma populiacinių ligų (nutukimas, cukrinis diabetas, navikinės ligos) pradėjo dažnėti tik tada, kai buvo visiškai nurašyti riebalai, – buvo pasakyta, kad jie sukelia visus sutrikimus, susijusius su kardiosistema. Tada ir buvo sudaryti standartai – riebalų niekur nėra, o jei nėra, juos reikia kuo nors pakeisti. Ir beveik 70 metų propaguojama tai, kas po truputį pradeda braškėti.
          Moksliniais tyrimais patvirtinti mitybos eksperimentus gana sudėtinga, nes reikia uždaryti žmogų laboratorijoje ir laikyti 2–4 mėnesius ar ilgiau.
          2-4 mėn. gana trumpas laikas. Tie epidemiologiniai tyrimai, kurie nėra nei labai tikslūs, nei patikimi, trunka kelis metus ir net dešimtmečius. Ir tiek laiko laukiama kažkokių įrodymų, o liaudis ir toliau "maitinama" netikusiomis (net kenksmingomis) rekomendacijomis.
          Paskutinis taisė senasnamas; 2017.04.26, 16:30.

          Comment


            Juokinga tai, kad įvesti piramidę ir kitas neteisingas rekomendacijas nereikėjo jokių 2-4 mėnesių trukusių tyrimų. Nebuvo nei vieno tyrimo, rodančio, kad riebalai kenkia, išskyrus suklastotą observational Ancel Keys studiją. 7 tyrimai (randomizuoti) rodė, jog tai yra nesamonė ir dauguma to meto ekspertų kėlė aliarmą. Bet užteko papirkti reikiamus žmones ir buldozeriu buvo įvesta nauja mitybos tvarka ir piramidė. Nutukimas, diabetas, širdies ligos prasidėjo būtent po to.

            Taip jau yra, kad maisto pramonei pelningiausias maistas yra labiausiai mus sargdinantis - cukrus ir angliavandeniai. Evoliuciškai tai buvo rečiausiai sutinkami macronutrientai ir dėl to mūsų kūnas išmoko jų labiausiai trokšti. Bet dabar mes turime jų perteklių, dėl ko jie ir atpigo. Jei evoliucijos eigoje rasdavome anglių perteklių, let's say didelį lauką uogų, kūnas būdamas gudrus išmoko perteklių saugoti kaip riebalus - mūsų pagrindinę kuro formą. Ne veltui anglimis mes saugome tik apie 2000 kcal atsargų, kai riebalais nuo 60000 (nenutukusiems žmonėms).

            Riebalai tampa blogi tiktai angliavandenių fone, nes angliavandeniai yra toksiški ir juos kūnas turi arba sudeginti arba dėti į atsargas. Tuo metu dietiniai riebalai patenka į riebalinį audinį, nes angliavandeniai būna sukėlę insuliną, o kol nesudegė angliavandeniai, tol riebalų liesti nėra prasmės, nes jie nėra toksiški ir kūnas būdamas gudrus "saugo" juos blogesniems laikams (kurie taip ir niekada neateina).

            Maisto įmonės bei po to ateinanti big farma, kuri "gydo", perka ir toliau mokslininkus, 'ekspertus' ir kitus, ir vis dar turime piramidę, kuri neatitinka mūsų 6 mln metų evoliucijos. Bet situacija tikrai keičiasi, internetas ir soc tinklai nugali korumpuotas rekomendacijas
            Paskutinis taisė Pedigree; 2017.04.26, 19:02.

            Comment



              O kaip įveikti norą skaniai valgyti, t.y. picas, bandeles, pyragus, ledus, riešutų kremą ir visus kitus saldumynus?
              Pavalgęs mėsos su daržovėmis sotus ir laimingas nebūsi, reikia būtinai jei ne saldumyną suvalgyti, tai bent minimum kokios saldžios latte kavos išgerti.
              Paskutinis taisė Lettered; 2017.04.26, 19:07.
              Flickr

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                O kaip įveikti norą skaniai valgyti, t.y. picas, bandeles, pyragus, ledus, riešutų kremą ir visus kitus saldumynus?
                Pavalgęs mėsos su daržovėmis sotus ir laimingas nebūsi, reikia būtinai jei ne saldumyną suvalgyti, tai bent minimum kokios saldžios late kavos išgerti.
                Tai va, čia ir problema! Tie maistai velniškai skanūs
                Manau, kad jeigu BMI >25-30, tai yra viršsvoris, vertėtų jį susimažinti bent iki 25, kad atgauti jautrumą insulinui. Kai svoris normaliose ribose, insulinas veikia gerai - nematau problemų kartais pasimėgauti saldumynais ar su draugais nueiti picos. Bet vėlgi, reikia atsiminti, kad darote sprendimą sąmoningai. Fruktozė veikia kepenis taip pat kaip alkoholis, o bandelės taip užkels insuliną, kad ateinančias 6 valandas neišdeginsite nė gramo riebalo ir po 1.5 valandų patirsite hipoglikemiją dėl ko bus noras vėl valgyti ir turbūt vėl tokio paties maisto, kas užveda carb-insulin (hangry) karuselę. https://pbs.twimg.com/media/CG9JB9WVIAAxln2.jpg:large

                Beje mėsa su daržovėmis - gal nevalgei gero steiko su garintomis daržovėmis? sunku būt laimingesniu po tokio maisto, jokios picos to neatsvers. Tai čia keto mitybos pliusas - valgai tikrai gerus ir skanius maistus ir tuo metu meti svorį. Win win. O kai susitvarkai metabolizmą - gali vėl valgyti picas.

                Comment


                  nesakyk, kad internete straipsnis ne su tavim ))))

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    O kaip įveikti norą skaniai valgyti, t.y. picas, bandeles, pyragus, ledus, riešutų kremą ir visus kitus saldumynus?
                    Pavalgęs mėsos su daržovėmis sotus ir laimingas nebūsi, reikia būtinai jei ne saldumyną suvalgyti, tai bent minimum kokios saldžios latte kavos išgerti.
                    Jeigu tikrai valgytum daug daržovių, nebesinorėtų saldumynų. Daržovės turi daug angliavandenių bei dauguma yra saldžios.

                    Comment


                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                      Beje mėsa su daržovėmis - gal nevalgei gero steiko su garintomis daržovėmis? sunku būt laimingesniu po tokio maisto, jokios picos to neatsvers.
                      Nebūtinai garintom. Pasidaryk pomidorų padažą iš išnokusių pamidorų su svogūnais ir tu saldumo gausi tiek, kad nebežiūrėsi į saldumynų pusę. Tas pats ir su keptom daržovėm - pvz. bulvės, moliūgai, cukinijos, paprikos, svogūnai - saldumo belenkiek. Dauguma vaisių yra belenkaip saldūs.
                      Paskutinis taisė andyour; 2017.04.26, 19:24.

                      Comment


                        Taip, nes jie turi savyje cukraus. Dėl ko jų reikėtų šiaip jau vengti, norint svorio numest ar atgauti jautrumą insulinui. Bet jei pasirinkimas - saldymynai ar vaisiai, tai aišku geriau vaisiai. Bet geriau visai be vaisių kurį laiką, ten iš esmės vienas geras dalykas - skaidulos, kurių yra ir daržovėse. Svogūnai ir morkos gana saldžios, priešingai nei pvz kopūstas ar brokolis, bet pabandyk ant karto suvalgyti 5 morkas. Dėl to jos ir nėra problema.

                        Comment


                          Pedigree, o galetum paaiskinti alaus zala/nauda? Lupu jau 10 metu, bet anei pilvo, anei svorio?

                          Comment


                            Parašė liutass Rodyti pranešimą
                            Pedigree, o galetum paaiskinti alaus zala/nauda? Lupu jau 10 metu, bet anei pilvo, anei svorio?
                            Sekasi kol kas. Po dar 10 metų nebepraslysi taip lengvai O šiaip nemanau, kad socialinėse situacijos bet koks alkoholis yra blogai (veryga nesutinka, bet mažiau jo klausyti reikia).

                            Comment


                              Šiaip, gana daug desertų yra prancūzų virtuvėje, kurį susiformavo Versalio rūmuose grynai iš skurdaus šiaurietiško raciono. Tais laikais nebuvo geros logistikos. Geresnį skonį išgaudavo per sudėtingą atlikimo techniką. Tuo tarpu pažiūrėjus į italų virtuvę pagrįsta šviežiomis daržovėmis, daug desertų nepastebėjau. Tas pats ir su meksikietiška ir azijietiška virtuve.

                              Comment


                                Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                                Sekasi kol kas. Po dar 10 metų nebepraslysi taip lengvai O šiaip nemanau, kad socialinėse situacijos bet koks alkoholis yra blogai (veryga nesutinka, bet mažiau jo klausyti reikia).
                                siaip, nuo 18 m. geriu alu, Tada sveriau 70 kg. (198 cm). Dabar sveriu 90 kg., o alaus kiekis paskutiniai 10 metu minimum 3L/diena. Plius sportuoju aktyviai.

                                P.S. man dabar 45
                                Paskutinis taisė liutass; 2017.04.26, 19:47.

                                Comment


                                  Kalbant apie alko, ar yra skirtumas, ką gerti: alų vs stiprų alko (aišku nepiktnaudžiaujant) skrandžio ir šiaip virškinimo sistemos požiūriu? Kalbu ne apie kepenis/kasą (su tuo viskas aišku), bet grynai apie skrandį+plonąjį žarnyną. Jau seniau pastebėjau, kad pilvas nelabai mėgsta vyną. Panašu, kad ir alaus nelabai mėgsta (nors ir toleruoja iki tam tikro lygio). O kaip su stipriais? Skrandžiui geriau? Blogiau? Tas pats?
                                  Paskutinis taisė John; 2017.04.26, 20:09.

                                  Comment


                                    ziurek, kas smegenim geriau

                                    Comment


                                      Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                      ziurek, kas smegenim geriau
                                      Smegenim neturėtų būti didelio skirtumo.

                                      Comment


                                        dar ir kaip yra

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Kalbant apie alko, ar yra skirtumas, ką gerti: alų vs stiprų alko (aišku nepiktnaudžiaujant) skrandžio ir šiaip virškinimo sistemos požiūriu? Klabu ne apie kepenis/kasą, bet grynai apie skrandį+plonąjį žarnyną. Jau seniau pastebėjau, kad pilvas nelabai mėgsta vyną. Panašu, kad ir alaus nelabai mėgsta (nors ir toleruoja iki tam tikro lygio). O kaip su stipriais? Skrandžiui geriau? Blogiau? Tas pats?
                                          Kažkada turėjau gastritą, tai gydytojas rekomendavo geriau, jei jau neina kitaip, vartoti stipresnius, nei kad alų. Po to pamąsčiau, kad šita rekomendacija gal labiau dėl angliarūgštės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X