Nekantriai laukiame daugiau istorinių kadrų
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Lietuva 1988-1991
Collapse
X
-
Labai ačiū visiems už atsiliepimus!
Dar pora kadrų.
Sausio 13-osios naktį Aukščiausioji Taryba, dabar Seimas, greit apsitraukė ne tik spygliuotomis vielomis, grotomis, blokais, bet ir plakatais. Pažiūrėti buvo į ką!
Padidintas vaizdas. Tie užrašai apie Sveklinį - tai apie Burokevičių, kurį šiemet Sausio 13-osios garbei paleido iš kalėjimo.
- 4 patinka
Comment
-
Tauta ne į parodą atėjo, tauta - pasipiktinusi.
Gorbačiovas neseniai buvo gavęs Nobelio taikos premiją.
Daug tautiečių tomis dienomis ant barikadų pamovė arba pasus, arba karinius bilietus. Atsisveikinimui nupaveikslavau ant iešmo ir savąjį karinį bilietą (tada ką tik buvau grįžęs iš armijos ir buvau pirmakursis). Beje, Lietuvos įstaigos (Sodra) paskutiniu metu pradėjo iš piliečių reikalauti sovietinių karinių bilietų, kad apskaičiuotų darbo stažą. Su Burokevičiaus išankstiniu paleidimu tai labai derinasi.
Plakato fragmentas.
Dauguma buvo prislėgti, bet labai patriotiškai nusiteikę.
- 2 patinka
Comment
-
Ačiū Romui bei Edmui, neįkainuojami kadrai.
Su tokiu sparčiu gyvenimo tempu, daugumas prisiminimų priblėsta...
o juk ne taip senai keverzodavom "Soviet army go home..."Miestai ir architektūra - http://www.miestai.net
Comment
-
Kokios nuotraukos! Fantastika! Darydamas darba apie Sausio 13 visa Google isnarsciau ir absoliuciai nieko neradau, o cia tokios nuotraukos! Kur as anksciau buvau be miestai.net forumo??? Nerealu. Reiketu koki tinklapiuka ar bloga padaryti su tom nuotraukom, kad butu lengviau prieinamos, nes Google cia nesugebejo rasti.
Comment
-
Dar kartą visiems nuoširdus ačiū už gyvus atsiliepimus ir palaikymą!
Atsirado laisvo laiko laiko, tad pridedu dar vaizdų iš 1991 sausio vidurio.
Neprikausomybės aikštė tada buve ne šiaip aikštė, o labirintas iš laužaviečių, malkų krūvų ir armatūros tvorų.
Įspūdingas SOS užrašas virš įėjimo.
Žmonių veidai.
Susilieję du kadrai: vienos užtvaros ir Gorbačiovo karikatūros.
- 3 patinka
Comment
-
Sudedu likusius, mano manymu, atraktyvius kadrus.
Šis užrašas unikalus tuo, kad jis pabuvo galbūt tik vieną dieną, paskui jį uždažė.
Piliečiai eina pro prieštankinį griovį. Laukymė prieš šį griovį, be to, buvo užminuota.
Nacionalinė biblioteka. Žiūrint į nutryptą padrėkusį šaligatvį, atsigamina tų dienų nuotaika: ir su gamta buvo netvarkoj (sausio vidurį nebuvo sniego, pasnigo tik kai palaidojo skerdynių aukas), ir viduj buvo visai neramu (nežinojom, kuo viskas baigsis). Bet žmonės reikiamu momentu neištižo, parodė savo stuburą ir pasipriešinimą. Nors jis buvo greičiau pasyvus nei aktyvus, bet ana pusė turėjo suprasti, kad juokų su jais nebus.
Viena kryptimi biblioteka, AT ir okupuotas TV bokštas. Pats tamsiausias kadras. Bet ir laikas buvo nepaprastai tamsus ir bjaurus. Niekas tada dar nežinojo, kad raudonoji armija po 7 mėnesių išsinešdins iš televizijos, o po dvejų su puse metų - ir iš Lietuvos.
Gedimino prospekto galas.
- 2 patinka
Comment
-
Juostelę pabaigiau ant kalno S. Konarskio gatvėje prie televizijos.
"Nenugalimos" armijos tanketės mašinų stovėjimo aikštelėje.
"Nugalėtojai" ir jų kolaborantai.
Kulkų pagražintos sienos virš įėjimo į Radiją.
Šarvuočiai ir autobusai išpyškintais stiklais.
Bendras gatvės vaizdas.
Protestuotojai.
Lietuvės moterys iš tiesų nepaprastai drąsios. Šis fragmentas man kelia didžiausią pasigėrėjimą.
- 4 patinka
Comment
-
Ir ačiū už palaikymą! Džiaugiuosi, kad yra toks forumas, į kurį smagu nuotraukas
Tikrai esame kitokie nei buvome. Yra ir gerų, ir blogų pasikeitimų. Gerai tai, kad tapome nepriklausomi, turtingesni, lankstesni ir mažiau inertiški. Žodžiu, visomis prasmėmis laisvesni. Bet, deja, to negalima pasakyti apie visą tautą. Dar nebuvo nurinktos barikados, bet dalis žmonių jau pradėjo iš Nepriklausomybės reikalauti dividendų. Nesuprato, kad tai amžina investicija, kuri gal ir ne visada pelninga. Ir dar dabar kaskart lipame ant to paties grėblio dantų su mazochistišku džiaugsmu daužome patinusią kaktą į grėbliakotį (turiu omeny politiką). Dar man nepatinka tai, kad gana didelė dalis žmonių nusigėrę ir kitaip save sužaloję, ypač kaime. Tai rodo, kad jie ne vystosi, o brenda į liūną. Ir čia kažkas netvarkoj ne su finansais, politika ar dar kažkuo, o su jų galvomis ir mąstysena. Įvertinant sovietų okupacijos mastą, aiškiai matyti, kad didžiausia žala žmonėms ne materialinė - sugriauta moralė ir pritemdytas gebėjimas galvoti, kur aš esu, ką darau ir ko noriu. Tik nesakykit, kad jau penkiolika metų praėjo. Tas laikas yra niekis, jei kalbėsim apie mentalitetą. Prišiukšlintas protas ir po šimto metų gali baigti savo juodą darbą, jei tik bjauri sėkla gerai pasėta.
Bet aš esu optimistas. Laisvę atgavome ne tam, kad po n metų susinaikintume, o tam , kad prašviesėtų protas ir palengva suprastume, kodėl mums buvo lemta ją atgauti.
- 4 patinka
Comment
Comment