Aš nemanau, kad investuotojai yra tokie kvaili, kad Vilnių ir Kauną užvadinus dvimiesčiu, tai galėtų turėt kokios nors įtakos jų apsisprendimui investuoti. Ne pavadinimuose esmė, o realybėje. O realybėje yra Kaunas ir Vilnius, jokio dvimiesčio nėra ir nebus, nebent jie ištikro fiziškai pradėtų jungtis, arba bent jau būtų centralizuotas valdymas, t.y. Vilniuje įkurta bendra savivaldybė su filialu Kaune. Nemanau, kad dvimiesčio pavadinimas galėtų kelesdešimt kartų pragreitintį infrastruktūros tarp Vilniaus ir Kauno tvarkymą - tai lemia kiti dalykai, visų pirma ES fondai, visų antra kaštų ir naudos analizė, skaičiuojant transporto srautus ir skaičiuojant kur investicijos labiausiai reikalingos ir atneštų didžiausią naudą.
Mano supratimu tokie dalykai kaip dvimiesčiai kuriasi natūraliai, o ne biurokratų paliepimu. Vilnių ir Kauną galima būtų užvadinti ir 'brolmiesčiu', tačiau tai nieko nepakeistų, nes tokie dalykai kaip infrastruktūros atnaujinimas, investicijos ir t.t. yra daromi remiantis skaičiavimais ir analizėmis, o ne tuo kaip tie miestai yra užvadinti.
Mano supratimu tokie dalykai kaip dvimiesčiai kuriasi natūraliai, o ne biurokratų paliepimu. Vilnių ir Kauną galima būtų užvadinti ir 'brolmiesčiu', tačiau tai nieko nepakeistų, nes tokie dalykai kaip infrastruktūros atnaujinimas, investicijos ir t.t. yra daromi remiantis skaičiavimais ir analizėmis, o ne tuo kaip tie miestai yra užvadinti.
Comment