Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-LT. "Lietuva -lietuviams" ir kiti ekstremistai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė index Rodyti pranešimą
    Visiškai pritariu. Tuo labiau keista tai matyti Vilniuje, kuris visada buvo daugiatautis miestas.

Apie tai galima būtų ištisas paklodes prirašyti, kurias kažin ar kas skaitys.
    Tamstos labai konservatyvus supratimas, kas yra lietuvis. Lietuviai yra visi, kurie čia gyvena- lenkai, rusai, žydai, nigeriečiai ar afganai.
    Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Tamstos labai konservatyvus supratimas, kas yra lietuvis. Lietuviai yra visi, kurie čia gyvena- lenkai, rusai, žydai, nigeriečiai ar afganai.
      Klysti, mano lietuvio supratimas būtent toks kaip parašei. Bet aš žinau kaip jį supranta dauguma žygiuojančių ir jis nėra toks. Dar prieš kelis metus jie skandavo ir "Lietuva be rusų", ir "Juden raus", o dabar tokių šūkių vengia tik nenorėdami pasirodyti visiškais marginalais. Kad visa mąstysena būtų pasikeitusi netikiu ir viskas.
      Paskutinis taisė index; 2012.03.12, 09:55.
      Post in English - fight censorship!

Comment

Jeigu Vilnius nebūtų daugiatautis, jis prarastų didžiąją dalį savitumo ir istorijos. Tai jau būtų nebe tas tikrasis Vilnius.

Vilnius jau daugybę šimtmečių yra daugiatautis miestas, dviejų civilizacijų sandūra (katalikų ir stačiatikių, o dar totoriai, žydai, karaimai ir t. t.). Vilniaus kaip vienos tautos miesto įsivaizduoti nelabai įmanoma. Vilnius yra super būtent tuo, kad kelių tautų atstovai gyvena kartu, išsaugodami savo tradicijas, tapatybę, ir kasdien bendraudamivieni su kitais. Be asimiliacijos, bet ir be kažkokios tautinės įtampos.
        Paskutinis taisė Tomizmas; 2016.05.21, 00:40.
        Snowflakes will attack U <3

Comment

Dvejopas jausmas apima dėl tų eitynių.

Iš vienos pusės labai palaikau patriotinius jausmus, auklėjimą, meilę savo tėvynei... Maža to, man tokios eitynės net yra estetiškai ir dvasiškai patrauklios.

Iš kitos pusės tas šūkis "Lietuva lietuviams" neabejotinai išprovokuoja klausimą dėl etninių dalykų.

Esu gimęs ne Lietuvoje. Nesu lietuvis pagal kraują (nors ir yra visokių prielaidų ), bet esu Lietuvos kaip šalies ir valstybės patriotas (nes laikau Lietuvą savo antrąja tėvyne). Maža to, mano žmona yra etninė lietuvė, aukštaitė. Ar Lietuva pagal eitynių dalyvius yra ir man?
          Štai kame klausimas. Ir pagal šūkį "Lietuva - lietuviams" aš atsakymo į jį neturiu. Kaip, manau, jo neturi ir, pavyzdžiui, Lietuvos kariuomenės kareiviai nepriklausantys lietuvių tautai etnine prasme. Kaip jaustis jiems, kas vyksta jų galvose, stebint tokias eitynes? Nežinau. Nes tas paaiškinimas dėl to, kad šūkyje kalbama ne apie "etninę", bet "politinę" lietuvybę, iki galo neįtikina.

Jei tų eitynių šūkis būtų "Lietuva - mūsų šalis", ar kažkoks panašus, tai, manau, būtų labiau vienijantis dalykas.
          Paskutinis taisė oranger; 2012.03.12, 13:25.

Comment

Kalbėkit ką norit, bet tik tokios eitynės šiek tiek išjudina jaunus žmones, kol jis netapo visiškais globalistais ir „Europos piliečiais“, pajusti patriotinę lietuvišką dvasią. Nesakau, kad „Lietuva tik lietuviams“, bet esu už rasinę ir kultūrinę tapatybę, bent jau panašumą. Antru atveju mums gresia kaip ir Didžiojoje Britanijoje: Britanija: darbovietėse galima uždrausti nešioti kryželius. Viliuosi, kad ne tik aš, bet ir daugelis eitynėse dalyvavusių nenorime matyti žygiuojančių homoseksualų ir Lietuvos vėliavėle jiems džiugiai mosikuojančių negrų; tuo atžvilgiu Rusija ir jos valdžia man patinka vis labiau: Sankt Peterburgo gubernatorius pasirašė įstatymą prieš gėjus
            Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

Comment

Parašė Combat Rodyti pranešimą
              Kalbėkit ką norit, bet tik tokios eitynės šiek tiek išjudina jaunus žmones, kol jis netapo visiškais globalistais ir „Europos piliečiais“, pajusti patriotinę lietuvišką dvasią. Nesakau, kad „Lietuva tik lietuviams“, bet esu už rasinę ir kultūrinę tapatybę, bent jau panašumą.
              Tai afrikiečiai ir homoseksualai turi kultūrinę tapatybę, kartais ir rasinę...

Antru atveju mums gresia kaip ir Didžiojoje Britanijoje: Britanija: darbovietėse galima uždrausti nešioti kryželius.
              O tai nešioji kryželį? Ta prasme, ar esi praktikuojantis katalikas?

Viliuosi, kad ne tik aš, bet ir daugelis eitynėse dalyvavusių nenorime matyti žygiuojančių homoseksualų ir Lietuvos vėliavėle jiems džiugiai mosikuojančių negrų;
              O tai ką nori matyti - arijus Čekanavičius, Kedžius, grynos baltiškos, dabar jau balto-slaviškos, rasės puoselėtojus Murzas, lietuviškus Breivikus ir t.t.?

Lietuvis yra ne odos spalva ir ne II-os grupės Rh- kraujas, o pilietinis identitetas. Gali būti žmogus lietuviška pavarde, baltaodis, taisyklingai kalbėti lietuvių kalba, bet apie Lietuvą visiškai negalvoti, net ją niekinti ir išduoti. Ar tokį žmogų galima laikyti lietuviu? Etniškai - taip, bet ar toks etninis lietuvis yra didesnis lietuvis už pilietinį lietuvį - homoseksualą juodaodį, kalbantį lietuviškai, žinantį šalies istoriją ir papročius, garsinantį Lietuvą pasaulyje?

tuo atžvilgiu Rusija ir jos valdžia man patinka vis labiau: Sankt Peterburgo gubernatorius pasirašė įstatymą prieš gėjus
              Tai, kaip tikram patriotui, galiu pasiūlyti nueiti į Rusijos ambasadą ir paprašyti politinio prieglobsčio ir pilietybės...
              Paskutinis taisė Perfect; 2012.03.12, 23:17.

Comment

Šiaip gal galėtų tas "tautinis jaunimas" (prie kurio vis kažkaip netyčia prisišlieja skinhead'ia ir kiti degradai) rengti savo eitynes kokią nors kitą dieną? Jokiu būdu nesiūlau tokių eitynių drausti (kaip bebūtų, Lietuva yra laisva šalis), bet šiek tiek nesmagu, kad viena svrbiausių Lietuvos švenčių taip marginalizuojama ir paverčiama konfrontacijos ir agresijos lauku. O Kovo 11 galima palikti oficialiems renginiams, koncertams ir pan.

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                  Šiaip gal galėtų tas "tautinis jaunimas" (prie kurio vis kažkaip netyčia prisišlieja skinhead'ia ir kiti degradai) rengti savo eitynes kokią nors kitą dieną? Jokiu būdu nesiūlau tokių eitynių drausti (kaip bebūtų, Lietuva yra laisva šalis), bet šiek tiek nesmagu, kad viena svrbiausių Lietuvos švenčių taip marginalizuojama ir paverčiama konfrontacijos ir agresijos lauku. O Kovo 11 galima palikti oficialiems renginiams, koncertams ir pan.
                  Tai pats jiems tai ir pasiūlyk. Bet dalykas yra tas, kad matuojant vertybių skalėje, tų žmonių pats gali būti prilygintas degradui, todėl vargiai bus atkreiptas bent menkiausias dėmesys į tokį siūlymą.

Comment

Švęsti nori visi, o visa agresija atsiranda ne iš kur kitur, o tik iš tų, kurie be perstojo kritikuoja. Jeigu man nepatinka A.Paleckio piketas, tai man siūlyti jam perkelti minėjimą į kitą dieną vien dėl to, kad tądien valstybinė šventė? Aš manau pyktis yra abipusis ir deja matau daugiau agresijos ne iš dešiniųjų. Pats laikas atmesti tas mums prikištas "vertybes" ir kurti savas vertybes, nes sutikime su tuo, kad tuos vertybės kartais prasilenkia su pačiais mumis.
                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

Comment

Labai lengva vaidint iš Londono patriotą ir įsakinėt likusiems, kuomet tie likę kitokios išeities, apart nacionalizmo, beveik ir nebemato.

Comment

Šiaip gal galėtų tas "tautinis jaunimas" (prie kurio vis kažkaip netyčia prisišlieja skinhead'ia ir kiti degradai) rengti savo eitynes kokią nors kitą dieną?
                        O nenorėtum Naujųjų metų švęsti kokią sausio 4-ąją? . Manau, tautininkų problema ta, kad jie neatsiriboja nuo visokių kraštutiniųjų. Tada viskas susiplaka į krūvą ir kiekvienas laikantis vėliavą susilaukia epitetų, kurių nėra nusipelnęs. Beje, tautininkų eitynes keletas asmenų mėgino sutrukdyti, o tos alternatyvios praėjo sklandžiai. Tai tolerancijos trūkumu apkaltinti neišeis.

Comment

Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                          Švęsti nori visi, o visa agresija atsiranda ne iš kur kitur, o tik iš tų, kurie be perstojo kritikuoja. Jeigu man nepatinka A.Paleckio piketas, tai man siūlyti jam perkelti minėjimą į kitą dieną vien dėl to, kad tądien valstybinė šventė? Aš manau pyktis yra abipusis ir deja matau daugiau agresijos ne iš dešiniųjų. Pats laikas atmesti tas mums prikištas "vertybes" ir kurti savas vertybes, nes sutikime su tuo, kad tuos vertybės kartais prasilenkia su pačiais mumis.
                          Šiaip neturiu nieko prieš tautiškumą. Tiesiog paskaičius kad ir tokius straipsnius, belieka gūžčioti pečiais.

Tuomet tas tautinis jaunimas turėtų labai aiškiai ir bekompromisiškai atsiriboti nuo skustagalvių ir panašių atmatų ir aiškiai deklaruoti savo poziciją, vertybes bei aiškiai pasakyti, kad eisenų metu nepageidauja matyti minėtų kategorijų veikėjų savo gretose. Ar buvo tai padaryta?

O dėl "prikištų" vertybių nebūčiau toks kategoriškas. Čia reikia šiek tiek laviruoti, bet jokiu būdu neimti proteguoti krštutinių ir radikalių grupuočių ir vadinti tai "savo vertybėmis". Tai ne mūsų, o labiau 20 amžiaus pradžios kai kurių valstybių ideologijos. O ir šiaip matėm, kuo nepamatuotai "neprikištų" vertybių puoselėjimas šiuolaikinėje Europoje baigėsi Serbams. Kaip su jomis šiandien gyvena Baltarusija ir pan.

Lietuvai reikia normalių tautinių judėjimų, kurie mokėtų žaisti šiuolaikinėje socialinėje aplinkoje. Kurie dugebėtų save pateikti plačiąjai publikai ir sugebėtų parodyti, kad jie nėra kokie nors radikalai ar padugnės. Taip pat jie turėtų sugalvoti kažką sofistiškesnio ir įdomesnio, nei "Lietuva Lietuviams", nes nuo tokių šūkių šiek tiek smirda ir su tautiškumu ir lietuviškumu tai neturi nieko bendro. Pats būdamas patriotiškai nusiteikęs lietuvis, tokius laikau savo oponentais, o ne bendrmainčiais.
                          Paskutinis taisė John; 2012.03.12, 23:49.

Comment

Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                            O nenorėtum Naujųjų metų švęsti kokią sausio 4-ąją? . Manau, tautininkų problema ta, kad jie neatsiriboja nuo visokių kraštutiniųjų. Tada viskas susiplaka į krūvą ir kiekvienas laikantis vėliavą susilaukia epitetų, kurių nėra nusipelnęs. Beje, tautininkų eitynes keletas asmenų mėgino sutrukdyti, o tos alternatyvios praėjo sklandžiai. Tai tolerancijos trūkumu apkaltinti neišeis.
                            Tavo paralelė su Naujais Metais nelabai vykusi, nes būtent jie kažką švenčia ne tam skirtą dieną.

Dėl antrojo teiginio, aš maždaug tai ir bandau pasakyti. Jeigu jie neatsiriboja nuo radikaliai ir agresyviai nusiteikusių grupuočių ar individų, tai kaip juos reiktų traktuoti? Tokioje situacijoje ir juos pačius galima ir reikia tapatinti su tais radikalais, nes sveiko proto žmonės paprastai atsiriboja nuo tų, su kuriais jie neturi ir nenori turėti nieko bendro.

Comment

Žmonės nesuvokia, kur esą. Va ir visas paaiškinimas. Kas kaltas? Nitratai, žinoma. Prisivalgo visokių GM produktų, o po to nežino, kas darosi. Fanatikai.

Comment

Tavo paralelė su Naujais Metais nelabai vykusi, nes būtent jie kažką švenčia ne tam skirtą dieną.

Dėl antrojo teiginio, aš maždaug tai ir bandau pasakyti. Jeigu jie neatsiriboja nuo radikaliai ir agresyviai nusiteikusių grupuočių ar individų, tai kaip juos reiktų traktuoti? Tokioje situacijoje ir juos pačius galima ir reikia tapatinti su tais radikalais, nes sveiko proto žmonės paprastai atsiriboja nuo tų, su kuriais jie neturi ir nenori turėti nieko bendro.
                                Na, sveiko proto žmonės tiesiog žygiavo antrojoje eisenoje....

Comment

nes būtent jie kažką švenčia ne tam skirtą dieną.
                                  Iš tavo pasakymo supratau, kad tautininkams eitynes siūlai rengti kažkurią kitą dieną.
                                  Dėl Diawaros tai apmaudu, jo reakciją suprantu. Kita vertus, ir jis turėtų suprasti, kad jei keletas padugnių kažką ir vaptelėjo, tai jokiu būdu nereiškia, kad kiekvienas tą dieną pasipuošęs vėliava būtų taip pat elgęsis. Be to, minėjo, kad akcentas buvo rusiškas . Tai labiau panašu į veikėjus, kurie stengiasi dalyvauti visur, kur tik būna linksma . Jiems nėra didelio skirtumo, ar koncertas, ar valstybinė šventė, ar futbolo varžybos - stengiasi dalyvauti iš visų jėgų ir pagal savo suvokimo lygį.

Comment

Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Iš tavo pasakymo supratau, kad tautininkams eitynes siūlai rengti kažkurią kitą dieną.
                                    Dėl Diawaros tai apmaudu, jo reakciją suprantu. Kita vertus, ir jis turėtų suprasti, kad jei keletas padugnių kažką ir vaptelėjo, tai jokiu būdu nereiškia, kad kiekvienas tą dieną pasipuošęs vėliava būtų taip pat elgęsis. Be to, minėjo, kad akcentas buvo rusiškas . Tai labiau panašu į veikėjus, kurie stengiasi dalyvauti visur, kur tik būna linksma . Jiems nėra didelio skirtumo, ar koncertas, ar valstybinė šventė, ar futbolo varžybos - stengiasi dalyvauti iš visų jėgų ir pagal savo suvokimo lygį.
                                    Tai vėl kyla klausimas, kodėl "Tautinis jaunimas" tyli lyg burnas prisisėmę ir netrimituoja pro visus galus, kad jie ATSIRIBOJA ir kategoriškai prieštarauja radikalams ir jų išpuoliams bei elgesiui?

Comment

Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                      Žinai, čia žmogaus valia, jeigu jis nori tegul deklaruoja savo įsitikinimus, aš net labai džiaugiausi, kad buvo oponuojančių ir tuo pačiu gaila, kad jų buvo labai mažai. Džiaugiuosi, kad mūsų valstybėje nėra to "vienų vartų" principo ir visi turi galimybę reikšti savo mintis. Reikėjo arbatos paimti, nes tie vargšai sušalo stovėdami nuošalėj
                                      Šiaip gera mintis. Galėtų eisenų dalyviai paprotestuoti prieš Paleckio demaršus. Aišku be skin'ų ir šūkių "Lietuva - lietuviams". Bet tiesiog parodyti, kad jo nesąmonės turi priešininkų. Europai aišku nepatiktų, bet kas daugiausiai protestuotų tai "komuniagos" iš visokių pietinių valstybių, bet į juos nereikėtų kreipti dėmesio.
                                      考纳斯, 立陶宛

Comment

Parašė surskis18 Rodyti pranešimą
                                        Šiaip gera mintis. Galėtų eisenų dalyviai paprotestuoti prieš Paleckio demaršus. Aišku be skin'ų ir šūkių "Lietuva - lietuviams". Bet tiesiog parodyti, kad jo nesąmonės turi priešininkų. Europai aišku nepatiktų, bet kas daugiausiai protestuotų tai "komuniagos" iš visokių pietinių valstybių, bet į juos nereikėtų kreipti dėmesio.
                                        Jo nesąmonės neturi nei priešininkų nei užtarėjų, tai tiesiog niekam neįdomu. O gaišti laiką protestams prieš tokius būtų nusileidimas žemiau jo lygio.
                                        Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Jo nesąmonės neturi nei priešininkų nei užtarėjų, tai tiesiog niekam neįdomu. O gaišti laiką protestams prieš tokius būtų nusileidimas žemiau jo lygio.
                                          Kad jo net 10 žmonių būreliai gauna palyginti didelį žiniasklaidos dėmesį.
                                          考纳斯, 立陶宛

Comment

Working...
                                          X