Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-LT. "Lietuva -lietuviams" ir kiti ekstremistai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė TH1 Rodyti pranešimą
    nes gyvename demokratineje valstybeje ?
    Demokratija nereiškia absoliučių laisvių ir teisių. Mūsų laisves riboja kitų žmonių laisvės ir tam tikri standartai/principai. Būtų liuks, jei tokios eisenos būtų grynas pozityvas, kažkokia agitacija už ir tik už Lietuvą ir patriotiškumą nesupriešinant to su dar kažkuo kitu. Dabar tie šūkiai "Lietuva lietuviams" yra paprasčiausias nesantaikos kurstymas. O to laisvės neapima. Tad demokratija čia ne argumentas.

Lietuva ne lietuviams, o visiems, kurie myli arba nori pamilti Lietuvą, kurie čia nori kurti, o ne griauti. Pvz., Lietuva neskirta tiems lietuviams, kurie yra degradai ir Lietuva skirta ne lietuviams, kurie atitinka anksčiau paminėtas savybes.

Parašė John Rodyti pranešimą
    Aišku, kita kalba, jei jie pradėtų atvirai demonstruoti neapykantą ar kurstyti nesantaiką bei provokuoti.
    Tai kad tų provokacijų yra buvę labai daug. Nemačiau šiandieninės eisenos. Aš ne prieš pačią eiseną, bet noriu, kad ji būtų kultūringa ir "draugiška". O ankstesniais metais yra pasitaikę visko, ir neonacių simbolika įsipaišo, ir šūkiai. Tai atmeskim tai ir viskas bus ok. kitaip sakant, būtų galima drausti ne eiseną, bet tik tą jos sudedamąją dalį, kuri kursto ir provokuoja.

Mano kriterijus labai paprastas - eisena turi vienyti žmones ir vienyti juos pozityviais pagrindais, o ne skaldyti visuomenę ir diskrediduoti patį patriotiškumą kaipo tokį (aš irgi patriotiškai nusiteikęs, bet su visokiais neonaciais pseudopatriotais identifikuotis tikrai neketinu).
    Paskutinis taisė ; 2013.02.16, 16:23.
    Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
      Tai kad tų provokacijų yra buvę labai daug. Nemačiau šiandieninės eisenos. Aš ne prieš pačią eiseną, bet noriu, kad ji būtų kultūringa ir "draugiška". O ankstesniais metais yra pasitaikę visko, ir neonacių simbolika įsipaišo, ir šūkiai. Tai atmeskim tai ir viskas bus ok. kitaip sakant, būtų galima drausti ne eiseną, bet tik tą jos sudedamąją dalį, kuri kursto ir provokuoja.
      O tu manai, kad valstybės aparatas yra pajėgus filtruoti "geras" eisenas nuo "blogų"? Aš pritariu John`o pozicijai, kad visuomenė turi pati atsirinkti kas yra kas. Dabartiniais interneto laikais propagandos efektyvumas yra smarkiai kritęs.

Comment

Aš galvoju, kad visų pirma patys eisenos iniciatoriai ir dalyviai turi prisižiūrėt kas dedasi jų tarpe ir prisiimti atsakomybę. Kiek skaičiau, tai jie panašiai ir nusiteikę, juos atstovavęs kalbantysis pasisakė prieš provokacijas ir už tvarkingą eiseną. Kaip minėjau, šiemetinės eisenos nemačiau. Aš tik išdėsčiau savo požiūrį, kaip norėčiau, kad visa tai atrodytų. Gal link to ir krypstama, būtų puiku.

Man norisi, kad patriotiškumas būtų suprantamas kaip pozityvas. Kaip pastangos, nukreiptos į Lietuvos puoselėjimą, o ne kovą prieš įsivaizduojamus baubus.

Pvz., pasodinau medį - aš patriotas. Sąžiningai moku mokesčius - aš patriotas. Dirbu, o ne prašau pašalpos. Pats sukūriau sau darbo vietą ir/ar dar kam nors kitam - aš patriotas. Nuėjau į rinkimus, pranešiau apie korupciją, t.t. Auginu šaunų vaiką(-ius -us). Čia mano patriotiškumo supratimas

Man patrioto etalonas yra Tadas Langaitis, kuris šiandien, beje, iš Prezidentės rankų už savo pilietines iniciatyvas gavo ordiną.

http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...itis-56-307465
        Paskutinis taisė ; 2013.02.16, 16:32.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

Comment

Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
          O tu tikiesi kad tave vadins patriotu, jeigu "eisi" kartu su fašistais?
          Aš einu pats sau su niekuom, jeigu fašistai eina, tai aš dėl to nekaltas.
          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
            Aš galvoju, kad visų pirma patys eisenos iniciatoriai ir dalyviai turi prisižiūrėt kas dedasi jų tarpe ir prisiimti atsakomybę. Kiek skaičiau, tai jie panašiai ir nusiteikę, juos atstovavęs kalbantysis pasisakė prieš provokacijas ir už tvarkingą eiseną.
            Skinheadų lyderiai 99% atvejų meluoja. Jie meluoja valdžiai, žurnalistams ir patiems savo pasekėjams. Jų tikslas yra nesantaikos kurstymas ir savo gretų plėtimas. Faktas, kad šios grupuotės gretos mūsų demokratinėje valstybėje nėra didelės reiškia, kad visuomenė yra mąstanti.
            Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
            Aš einu pats sau su niekuom, jeigu fašistai eina, tai aš dėl to nekaltas.
            Jeigu eitum pats sau su niekuom, tai niekas tavęs nevadintų fašistų.
            Paskutinis taisė Čikupakas; 2013.02.16, 16:39.

Comment

Parašė Rodyti pranešimą
              Demokratija nereiškia absoliučių laisvių ir teisių. Mūsų laisves riboja kitų žmonių laisvės ir tam tikri standartai/principai. Būtų liuks, jei tokios eisenos būtų grynas pozityvas, kažkokia agitacija už ir tik už Lietuvą ir patriotiškumą nesupriešinant to su dar kažkuo kitu. Dabar tie šūkiai "Lietuva lietuviams" yra paprasčiausias nesantaikos kurstymas. O to laisvės neapima. Tad demokratija čia ne argumentas.

Lietuva ne lietuviams, o visiems, kurie myli arba nori pamilti Lietuvą, kurie čia nori kurti, o ne griauti. Pvz., Lietuva neskirta tiems lietuviams, kurie yra degradai ir Lietuva skirta ne lietuviams, kurie atitinka anksčiau paminėtas savybes.

Mano kriterijus labai paprastas - eisena turi vienyti žmones ir vienyti juos pozityviais pagrindais, o ne skaldyti visuomenę ir diskrediduoti patį patriotiškumą kaipo tokį (aš irgi patriotiškai nusiteikęs, bet su visokiais neonaciais pseudopatriotais identifikuotis tikrai neketinu).
              Kas tie degradai ? Ar didzioji dalis cigonu priskiriami prie tu degradu ? Jug retas ju yra bent karta gyvenime dirbes ir nuveikes kazka valstybes labui ? Ka gero yra jie sukure ?

Ka siulytum su nacionalistais daryt ? Sukist i kalejimus ? Uzdraust jiems bet kokias israiskos priemones ?
              .

Comment

Parašė John Rodyti pranešimą
                Nacionalistams turi būti leista žygiuoti, jei tik jie to nori. Pati visuomenė juos išjuoks ir šaipysis, jei to norės. Tokie dalykai turi būti palikti natūraliai visuomenės raidai. O bandyti mikro lygiu keisti tokius dalykus, nepakeitus visuomenės, yra naivu ir beprasmiška.
                Visų pirma iš jų jokia visuomenė nesišaipo, o šaiposi tik etatiniai kosmopropagandistai, kuriems tikrai atrodo geriau, kad Lietuva būtų be lietuvių.
                Antra, reikėtų priminti, kas Sąjūdžio laikų mitingai ir kiti renginiai, žiūrint per tokių kaip tu ir kai kurie kiti, prizmę, turbūt jums kvėpuoti neleistų - toks buvo tuomet "nacionalizmo dvokas", apie kurį šaukė ir Maskva. Gal reikia priminti, kaip buvo šaukiama - "rusai - namo" (net angliški plakatai buvo) ir pan. Sakysite, jie okupantai. O kas tuomet visokie kiniečiai ir kitokie? Jie tokie patys ekonominiai okupantai, kaip ir tie rusai, kurie čia atvyko dėl geresnio gyvenimo. Bet štai jų dabar varyti viešai šaukiant negalima. O tada buvo galima, taip?

Parašė Rodyti pranešimą
                Svetimi čia neateina kursti, jie ateina tik ant svetimo gero ir dar įneša sumaištį. O degradus, nesvarbu, kokios jie tautybės, reikia sodinti.
                Be to reikia priminti, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 1 straipsnis skelbia:

Lietuvos valstybę kuria Tauta. Suverenitetas priklauso Tautai.
                O kas yra Tauta pasako Konstitucijos preambulė:

LIETUVIŲ TAUTA

– prieš daugelį amžių sukūrusi Lietuvos valstybę,
                – jos teisinius pamatus grindusi Lietuvos Statutais ir Lietuvos Respublikos Konstitucijomis,
                – šimtmečiais atkakliai gynusi savo laisvę ir nepriklausomybę,
                – išsaugojusi savo dvasią, gimtąją kalbą, raštą ir papročius,
                – įkūnydama prigimtinę žmogaus ir Tautos teisę laisvai gyventi ir kurti savo tėvų ir protėvių žemėje - nepriklausomoje Lietuvos valstybėje,
                – puoselėdama Lietuvos žemėje tautinę santarvę,
                – siekdama atviros, teisingos, darnios pilietinės visuomenės ir teisinės valstybės,
                atgimusios Lietuvos valstybės piliečių valia priima ir skelbia šią KONSTITUCIJĄ
                Taip kad daryk išvadas.

Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                Skinheadų lyderiai 99% atvejų meluoja. Jie meluoja valdžiai, žurnalistams ir patiems savo pasekėjams. Jų tikslas yra nesantaikos kurstymas ir savo gretų plėtimas. Faktas, kad šios grupuotės gretos mūsų demokratinėje valstybėje nėra didelės reiškia, kad visuomenė yra mąstanti.
                Jeigu eitum pats sau su niekuom, tai niekas tavęs nevadintų fašistų.
                Nereikia čia maišyti skinhedų su patriotais. Nėra jokių skinhedų tose eitynėse, tai tik dergiančių ant Lietuvos pramanai.

Parašė rat
                Skauda nuo eitynių? Kas kaip nori, tas taip interpretuoja šūkius.

Ne fosforu gi gatves bombarduoja, o tik eina.
                Tada reikia ir himną keisti?
                Lietuva, Tėvyne mūsų - nacionalizmas?
                Tegul saulė Lietuvoj Tamsumas prašalina, - rasizmas?
                Taigi buvo jau prieš gerą penkmetį Marija Aušrinė užsipuolusi ir himną. Tiesa, tuomet dėl sūnų. Atseit, dukros diskriminuojamos...
                Paskutinis taisė Al1; 2013.02.16, 21:34.

Comment

Zuroff'as yra tarptautinio masto Venckienė. Tokie ponai ir ponios minta kitų žmonių skausmu. Didžiausia bausmė jiems - visiškas "ignoras".
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Tą "Lietuva lietuviams" kiekvienas savaip supranta.
                    1902 m. iš Vinco Kudirkos „Varpo“ užgimusi Lietuvių demokratų partija paskelbė šūkį: Lietuva – lietuviams. „Laisva ir nepriklausanti kitoms tautoms ir viešpatystėms Lietuva – tai tolimasis siekis mūsų Lietuvių demokratų partijos“. „Bet išgavimu politiškos laisvės Lietuvių demokratų partijos reikalavimai nepasibaigia. Tardami „Lietuva – lietuviams“ mes trokštame išgauti mūsų tautai tokią politišką tvarką, kuriai esant lietuviai galėtų patys save valdyti, nepriklausydami svetimiesiems, o kultūriškas jų ūgis nebūtų trukdomas svetimtaučių“ (Varpas, 1902, Nr. 12, p. 2).
                    Šiandien, sakydami „Lietuva – lietuviams“, turime galvoje tris dalykus:

Laisva Lietuva, nepriklausanti jokioms užsienio valstybėms ar viršvalstybiniams dariniams. Žinoma, reikia skirti viršvalstybinius darinius nuo tarpvalstybinių, kuriuose valstybės išsaugo savo suverenias galias.
                    Lietuviška Lietuva, kurioje lietuvių tauta sudaro valstybės pagrindą. Istorinės tautinės mažumos yra gerbiamos, išimties tvarka atskiriems užsieniečiams gali būti suteikiamas prieglobstis ar pilietybė, tačiau masinė svetimšalių invazija reikštų grėsmę vietinei visuomenei.
                    Demokratinė Lietuva, kurioje lietuvių tauta su kitais valstybės piliečiais turi aukščiausią valdžią. Svarbiausi valstybės reikalai sprendžiami tautos ir piliečių valia, o politinės institucijos – tik jų įrankiai.
                    http://www.sarmatas.lt/04/marius-kun...va-lietuviams/
                    Prieš keletą metų visokie zurofai ir kacai pamatė plakatus su "Juden raus" ir niekaip negali pamiršti. Vasario 16 d. yra valstybės atkūrimo diena, žygiuoja tautininkai su vėliavomis, atrodo, viskas kaip ir aišku. Bet ne visiems. Kai kas nori matyti tai, ko nėra, ir negaili patarimų, kaip reikėtų švęsti vasario 16-ąją. Juk Zurofas kartu žygiavo eisenoje ir nieko jam neatsitiko. Tai kur tie naciai?
                    J. Panka:
                    Anot jo, eitynėse skambėjęs pilnas šūkis "Lietuva - lietuviams, lietuviai - Lietuvai!" nedaro jokios žalos tautinėms mažumoms.
                    "Nemažai tautinių mažumų atstovų žygiavo kartu eitynėse, ir lenkų, ir totorių, ir žydų kilmės teko matyti. Ir iš tikrųjų problemos tame nematė. Ir mes ne kartą sakėme, kad šūkis "Lietuva - lietuviams!" apibrėžia visus lojalius Lietuvai čia gyvenančius ir kartu kuriančius mūsų valstybę piliečius", - teigė J.Panka.
                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=60691229
                    Visokiems zurofams galima verčiau pasiūlyti pasidomėti, kokia nuotrauka laimėjo Pasaulio spaudos fotografijos 2013 m. apdovanojimą:
                    http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=60683181
                    Vieno ruso komentaras:
                    esu grynakraujas rusas, gyvenantis Lietuvoje. galvoju rusiskai, seimoje bendraujame rusiskai. Taciau as suprantu ir net palaikau siuos zmones-o kieno dar turi buti Lietuva, kaip ne lietuviu? Kas liecia lozungo "ne rytams, ne vakarams, Lietuva Lietuvos vaikams"...-o kas kas mato blogo jame? Juk lozungas kaip tik skatina Lietuvos savarankiskuma, kad patys Lietuvos zmones turi rupintis savo valstybe, nedalinant savo nepriklausomybes nei su maskva , nei su Briuseliu, nei su Vashingtonu. Tas pats lozungas-Rusija rusams....Kiekviena valstybe priklauso savo gyventojams, ar ne taip? Svarbiausias 1 dalykas-jei savoka "lietuvis" apima visu tautybiu zmones, kurie cia gyvena, kas cia blogo? Teisingai, reikia buti savo salies patriotais. Sveikinu visus su Vasario 16, tai tikrai yra turbut svarbiausia svente Lietuvai!!!
                    Budte zdorovy i schastlyvy, druzja!
                    Žiūriu, kad šiandien lygiai 5 metai, kaip prisijungiau prie forumo. Nebloga diena pasitaikė
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2013.02.16, 22:43.

Comment

Kas jau kas, bet delfio liberastai tikrai nebūtų praleidę tokios "sensacijos", kaip "Lietuva - lietuviams".
                      Deja, siužete to girdisi tik šūkiai "Lietuva".

http://tv.delfi.lt/video/GZnkLsyf/

Comment

Visur nurodoma, kad eisenoje žygiavo apie 1000 dalyvių, tik delfi - apie 500.

Apginti Vasario 16-ąją
                        Kitas Sąjūdžio Iniciatyvinės grupės narys Vytautas Radžvilas mano, kad valstybiškai mąstančio politinio elito stoka yra viena pagrindinių šiuolaikinės Lietuvos problemų. „Žmonės, kurie dvidešimt metų stovėjo prie Lietuvos vairo ir neretai mėgo pakalbėti apie valstybę, iš tikrųjų savo veiksmuose vadovavosi ne tikros valstybės, o kažkokios administracinės provincijos savimone“, - sako filosofas.
                        Pasak jo, pirmas tokios strategijos žingsnis galėtų būti tvirtas pasipriešinimas toms jėgoms, kurios Vasario 16-osios respubliką žemina ir dergia. „Lietuvos problema yra ta, kad nuvalkiotos sovietinės idėjos apie neišvengiamą tautų nunykimą ir nacionalinių valstybių žalingumą šiandien yra įvilktos į kiek kitą rūbą ir visuomenei nesunkiai įbrukamos kaip neva pažangios europinės idėjos. Bet įdėjus šiek tiek darbo ir padėjus mūsų piliečiams suprasti, kad faktiškai tai yra seni dalykai, kurie per 50 metų mūsų tautą ir valstybę beveik spėjo nuvesti į kapus, prabudimas dar yra įmanomas“, - kalba V.Radžvilas.
                        Paskutinis taisė senasnamas; 2013.02.16, 22:58.

Comment

Parašė Tomizmas
                          Na ir sulyginimas. Niekada gyvenime man neateitų į galvą lyginti Venckienės ir to, ką ji daro teisingumo šalyje labui, su Zurofu ir jo... veikla.
                          Tomas norėjo pasakyti, kad Zuroff'as, kaip ir Venckienė, yra ne kas kitas, o savų tikslų siekiantis pašlemėkas, kuris gyvena iš kitų žmonių jiems skiriamo dėmesio. Pasibaigus dėmesiui ir susidomėjimui, neliks nei Zuroff'o, nei Venckienės, nes realiai jie nekuria jokio naudingo "produkto" t.y. iš esmės parazitai, kurie tiesiog rado būdą pasipelnyti, pritraukdami įvairių žmonių dėmesį. O dėmesį, kaip žinia, galima nesunkiai konvertuoti į pinigus ir kitas materialines vertybes, kas abiem atvejais ir buvo/yra daroma.

Comment

„Lietuvos problema yra ta, kad nuvalkiotos sovietinės idėjos apie neišvengiamą tautų nunykimą ir nacionalinių valstybių žalingumą šiandien yra įvilktos į kiek kitą rūbą ir visuomenei nesunkiai įbrukamos kaip neva pažangios europinės idėjos. Bet įdėjus šiek tiek darbo ir padėjus mūsų piliečiams suprasti, kad faktiškai tai yra seni dalykai, kurie per 50 metų mūsų tautą ir valstybę beveik spėjo nuvesti į kapus, prabudimas dar yra įmanomas“, - kalba V.Radžvilas.
                            Na nežinau kokios čia "pažangios europinės idėjos" kurios "menkina tautiškumą" turima omeny. Bent man asmeniškai nei ES, nei euras, nei europarlamentas visiškai netrukdo būti lietuviu, patriotu ir kuo tik noriu
                            Ir beje kokiems nors lietuvišką kultūrą propaguojantiems projektams gaut lėšų iš ES yra lengviau nei iš pačios Lietuvos. Tad nereikia čia perlenkti.

Comment

Eisenos video http://www.youtube.com/watch?v=-wZ9X...ature=youtu.be
                              Šiuo atveju užkabino girdimi balsai už kadro.

Comment

Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
                                Na nežinau kokios čia "pažangios europinės idėjos" kurios "menkina tautiškumą" turima omeny. Bent man asmeniškai nei ES, nei euras, nei europarlamentas visiškai netrukdo būti lietuviu, patriotu ir kuo tik noriu
                                Ir beje kokiems nors lietuvišką kultūrą propaguojantiems projektams gaut lėšų iš ES yra lengviau nei iš pačios Lietuvos. Tad nereikia čia perlenkti.
                                Pats ES prezidentas pasakė, kad nacionalinės valstybės turi išnykti. Nelikus valstybių, nebus kam ir ginti tautų interesus. O tai, kad pinigų kultūrai reikia prašyti iš ES, tik parodo, kad visą procesą jau kontroliuoja ES. Ir skiria pinigus ne kultūrai, o pseudokultūrai.

Comment

Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                  Pats ES prezidentas pasakė, kad nacionalinės valstybės turi išnykti. Nelikus valstybių, nebus kam ir ginti tautų interesus. O tai, kad pinigų kultūrai reikia prašyti iš ES, tik parodo, kad visą procesą jau kontroliuoja ES. Ir skiria pinigus ne kultūrai, o pseudokultūrai.
                                  Renkamų politikų "sakymas" turi tiek reikšmės kiek vieno politiko sakymas "nusipelnėme gyventi geriau".

Niekas nesako, kad pinigų prašyti "reikia". Visų pirma nei ES, nei LT niekam netrukdo investuoti savo pinigus. O jei jų pats neturi, jei tavo tautinė valstybė tau jų irgi neduoda (nes tautiniai piliečiai nemoka mokesčių), tai turi dar vieną PAPILDOMĄ galimybę gauti iš ES.
                                  Kad ir naujoji VU biblioteka, iš statybos biudžeto matosi, kad ES labiau rūpi mūsų lavinimas nei mums patiems...

Ir atsibuskite vienąsyk. Čia ne tas atvejis, kai reikėjo iš Maskvos kaulyti ir ten kažką įrodinėti. ES skiria biudžetą, o skirstymu užsiimame mes patys - broliai tautiečiai. Tai ne "briuselį", o tautiečius reik kaltint, jei per mažai remia "tautiškumą".

Comment

Straipsnis, negalintiems apsieiti be Venckienės:
                                    N.Venckienė. Vasario 16-osios pastebėjimai
                                    Dabartiniam elitui patriotizmo nereikia, nes yra Europos Sąjungos tolerancijos, lygių teisių ir kitokie tautas niveliuojantys įstatymai, kurie formuoja naujas mūsų ateities tradicijas, visiškai nebūdingas ir nepriimtinas lietuviams, latviams, prancūzams ar graikams. Ateis laikas, kai suvoksime, kad iškelti viešai Trispalvę sovietmečiu gal net buvo lengviau.
                                    Rimtai, norint surengti vasario 16 d. patriotinę eiseną jau reikia atsiklausti žydų, stebi ir filmuoja gausios policijos pajėgos, dalyviai pravardžiuojami įvairiais epitetais. Panašu, kad kasmet bus vis sunkiau.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2013.02.17, 13:48.

Comment

N.Venckienė: Ateis laikas, kai suvoksime, kad iškelti viešai Trispalvę sovietmečiu gal net buvo lengviau.
                                      Nukvakimas ir tiek. Ar buvo nepriklausomybės metu nors vienas atvejis, kad būtų kas nubaustas už Trispalvės iškėlimą????? Apskritai, taip pliurpti gali tik tie, kuriems sovietmečiu Trispalvė neturėjo jokios reikšmės, ir turbūt net nežinojo kas tai.
                                      Tuo tarpu kiti, su pasididžiavimu iškelia šią vėliavą per šventes ir kada tik nori.

Parašė Tomizmas
                                      O kas dėl ES prezidento renkamumo, tai aš nepamenu, kad tokį būtume rinkę.
                                      Lietuvos ministro pirmininko irgi nepamenu kad būtume rinkę...
                                      Tačiau, koks jis bus, vis tiek priklauso nuo rinkėjų.
                                      Paskutinis taisė Rimas_OK; 2013.02.17, 14:22.

Comment

Parašė rat
                                        Juokingiausia, kad kokioj Anglijoj tiek BNP, tiek religiniai radikalai mitinguoja ir kelia riaušes kada jiems užplaukia. O per eilines futbolo rungtynes būna daugiau rasizmo, nei pas mus per 20 metų. O kur dar kasdienis varymas per visą mediją ant Rytų Europos. Dvigubi standartai prieš neturinčius jokios politinės įtakos ir tiek.
                                        Tas yra tiesa. Teko man ir pačiam susidurti su šitos medijos kampanijos aukomis per Euro Championship'ą pernai, kai keliavau po Aziją. Su vienu pakeleivingu keliautoju (berods iš Škotijos) ėmėme kalbėti apie tą ir aną ir kalba pasisuko apie futbolo čempionatą. Jo bene pirmas pastebėjimas buvo "too bad about the racism there". Tada aš jam labai mandagiai (čia neironizuoju) pasakiau savo nuomonę, kad nėra jokių empirinių duomenų, kad Lenkijoje ar Baltijos šalyse ar kitose "Rytų Europos" šalyse yra daugiau raisistinių išpuolių, nei Italijoje ar toje pačioje UK. Ir kad realybėje tikriausiai yra atvirkščiai. Ir jeigu kalbame apie tokius dalykus, turėtume remtis statistika ir skaičiais, o ne traukti tokius pasakymus iš oro, kaip tai su pasimėgavimu darė BBC ir kita Britanijos medija.
                                        Paskutinis taisė John; 2013.02.17, 16:23.

Comment

Turbūt vienas dalykas yra "rasizmas" per futbolą, kas matyt jiems jau atrodo įprasta, o kas kito - per nepriklausomybės šventes. Man tai iš vis nesuvokiama, ką bendro turi nepriklausomybės diena su antisemitiniais šūkiais, kad juos knieti kažkam tuo metu rėkaliot? Tiesiog tai parodo, kad dalis ten susirinkusiųjų nesusivokia ką švenčia.

(kalbu apie tą deguto šaukštą, kuris eisenų idėją sugadino prieš keletą metų)

Comment

Working...
                                          X