Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

LT-RU. Lietuvių - rusų santykiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Ignalina Rodyti pranešimą

    Yra. Kelios išimtys taisyklės nepanaikina. Didžioji dauguma čia esančių gyvena ruskijmyre ir yra mums priešiški.
    Vat būtent kad tokiais sociologiniais klausimais net ir viena išimtis paneigia taisyklę. Absoliučiai niekas negimė vatniku ir vatniko genas neegzistuoja.

    Comment


      Parašė Elis Rodyti pranešimą

      Ai jo, dar dėl rūpinimosi ką tie ruskiai šneka, tai AšNeRobotas gal pasiūlyčiau pasižvalgyti už lietuviško interneto ar NAFO twitterio ribų. Rusų propaganda Vakaruose iki šiol dirba pilnu pajėgumu, ir jie Vakarų rinkai transliuoja toli gražu ne savo šizofreninius kliedesius apie Pribaltikos subombardavimą, o vat būtent tokius numerius iš visokių ramanauskų. Pamato tokius dalykus koks pensininkas Hansas iš Drezdeno ar koks UCLA studentas, kuris apie Lietuvą žino tik kad Sabonis iš ten kilęs, ir pradeda galvoti kad gal ten tikrai pas mus daug tų fašistų. Aš iki šiol kartais turiu užsieniečiams aiškinti kad pas mus gatvėse SS'ininkai nelaksto ir rusų neskerdžia. Net nepaisant to, kad tautinės neapykantos kurstymas yra objektyviai šūdinas dalykas, optics matter, ir čia tikrai nėra geri optics. Ir net jeigu jam pritarčiau 100% tai vien dėl tų optics aš jį slėpčiau po devyniais lapais ir cancel'inčiau
      Pensininkui Hansui iš Dresdeno pasiūlyčiau eiti nachuj ir pasidairyti į savo pačio valstybę ir jos istoriją. UCLA studentas matyt komunistas todėl ir jam siūlyčiau eiti nachuj ir tuo pačiu pasidairyti kas darosi jo pačio valstybėj.

      Comment


        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Pritariu - kol rusijos rusai nebus denacifikuoti kaip vokiečiai ar japonai, juos laisvai galime laikyti priešiška tauta.
        Nesu toks tikras, kad vokiečiai ir japonai negrįžtamai denacifikuoti, jei taip galima išsireikšti.

        Comment


          Parašė Elis Rodyti pranešimą

          "Priešiškos tautos" nėra, yra tik priešiška valstybė.
          Yra. Ji vadinasi rusai. Nesvarbu, kokia jų valstybe, jie bando sunaikinti visus savo kaimynus per 500 metų.

          Comment


            Pažiūrėjau pokalbio ištrauką. Kontekstas kuriame tie teiginiai išsakyti net nekvepia rimtumu ir tiesioginiam raginimui iš tolo neprilygsta. Eilinė Algio hiperbolė bandant juokauti. Galbūt tie, kurie jo nežino dešimtmečiais, gali to ir nesuprasti. Nežinau ar pats suprasčiau jei girdėčiau jį pirmą kartą. Ir, beje, jo tėvas buvo kažkoks atletas jaunystėje (etninis lietuvis), o vėliau fizinio parengimo treneris berods vidaus kariuomenėje, o gal sovietinėje vidaus reikalų ministerijoje, ir mokė mentus muštis. Vėliau davė priesaiką Lietuvai. Savo tėvo profesinę istoriją gan detaliai papasakojo pats Algis savo Youtube kanale. Galima sakyti okupacinio represinio aparato dalis, bet nei kiek neprilygsta Algio pasisakymais pasibaisėjusiai, ir čia cituojamai Čmil, katros šeimos medis - kėgėbėšnikai ir okupantai į Lietuvą tiesiogine prasme atvykę su T-34. Tas svarbių visuomenės veikėjų biografijų narstymas gali būti tikras minų laukas.
            Paskutinis taisė Kaimai; 2024.09.25, 10:19.

            Comment


              Pagaliau prabilo ir konservatoriai

              ELTA / TV3.lt 2024.09.25
              Razma nemano, kad Ramanauskas galėtų grįžti į TS-LKD gretas: geriau apsieiti be tokio nario
              Seimo vicepirmininkas, konservatorius Jurgis Razma pabrėžia – buvusio Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) nario Algio Ramanausko pareiškimai apie rusakalbius yra nepriimtini. Todėl parlamentaras nematytų A. Ramanausko partijos gretose, jeigu šis kada nors norėtų atnaujinti narystę TS-LKD. (...)
              „Aš sakyčiau, kad geriau mums apsieiti be tokio nario, kuris nevaldo emocijų ir paleidžia į viešąją erdvę tokius visiškai nepriimtinus pasisakymus. Tada tikrai ir ateityje mes galime turėti panašių atvejų ir tada tikrai turėsime tiesioginių problemų“, – atsakė konservatorius, klausiamas, ar, jo manymu, A. Ramanauskas galėtų atnaujinti narystę TS-LKD.
              J. Razma patikino, jog nepritaria A. Ramanausko pozicijai dėl Lietuvoje gyvenančių rusakalbių piliečių. „Aš tikrai nepritariu tokiems pasisakymams, jie yra absoliučiai netinkami. (...) "

              https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...nario-n1366565

              Comment


                Aš sakyčiau, kad geriau mums apsieiti be tokio nario
                HA HA HA. Ramanauskas pusę savo gyvenimo laižė konservatorių grietinėlei šikną, ir va kaip jie jam atsidėkoja. Tik apmaudu, kad iš konteksto dabar gali būti ištrauktas ir apjuodintas gan nuobodus ir vilnonis Vytautas Sinica, kurio kartu su Ramanausku nuotrauką šioje istorijoje naudoja didieji portalai. Neįsigilinę gali pagalvoti, kad tie ten kartu prie stalo susėdę ragino pradėti genocidą prieš Lietuvos rusus. Pastarasis to tikrai nenusipelno.
                Paskutinis taisė Kaimai; 2024.09.25, 09:55.

                Comment


                  Faktas, kad čia buvo jo įprastas juodas humoras, bet vis dėl, to jis irgi turėtu suprasti, kad ne ant sofos namie kalba. Šiaip čia tema lietuvių-rusų santykiai, bet Ramanauskas, pats pasakė, kad jis turėjo omenyje Lietuvius kurie taip elgiasi. Jis netgi atsiprašime leido suprasti, kad nuolaidžiau žiūri į rusakalbius kurie klauso tokia muziką, nei kad į lietuvius. Beje Ramanauskas, labai aiškiai, ir pastoviai atskiria Rusijos ir Lietuvos piliečius. Jis dažnai, pasisako, kad labai saugo Lietuvos rusus:

                  Algis Ramanauskas-Greitai stojo mūru už Lietuvos rusus: jei nepadės policija, skambinkite man

                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/video/aktualijo...e-man-92517611


                  P.S mes gyvenam tokiam laikotarpyje kai labiau jau kalbama apie pilietybes nei apie tautybes. Lietuvoje netgi neprivaloma nurodyti savo tautybės, o pavardės dažnai irig nieko nebereiškia. Pilna lietuvių su lietuviškais vardais, kurie jau net rusiškai nemoka, bet turi rusiškos kilmės pavardės iš senelio, prosenelio ar dar kur nors. Pilna mišrių šeimų, pvz žymi aktorė Inga Jankauskaitė, skamba lietuviškai, bet jos mama gryna rusė, seneliai atvykę iš Sankt Peterburgo ir panašiai. Ar kokia Natalija Bunkė, kuri yra iš rusų stačiatikių šeimos, jai tas netrukdo rinkti pilnų arenų klausytojų.

                  Geras pavyzdis dėl pilietybių šis atvejis:

                  Rusų tautybės Lietuvos pilietė, atsisakė, kovoti su armėnų tautybės Rusijos piliete. Bet gaunasi, kad tarptautynių lygiu lietuvė atisakė kovoti su ruse. Nes iš esmės būdama rusų tautybės Lietuvos pilietė, ji yra pilietybės atžvilgiu lietuvė.

                  https://www.tv3.lt/naujiena/sportas/...usias-n1333875
                  Paskutinis taisė Kaštonas; 2024.09.25, 14:56.

                  Comment


                    Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
                    Natalija Bunkė, kuri yra iš rusų stačiatikių šeimos
                    Sentikių. Juos galima būtų vertinti kaip atskirą grupę.

                    Comment


                      Parašė Kaštonas Rodyti pranešimą
                      Faktas, kad čia buvo jo įprastas juodas humoras
                      Būtent, ir manau visi, kurie matė tą video kada jis išėjo (prieš pora savaičių lyg), aš tame tarpe, tikrai nepagalvojo, kad Algis rimtai siūlo žudyti. LRT pakankamai normaliai parašė - https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lr...sko-pasisakymu
                      Paprašėme jo viešai paaiškinti nuskambėjusias frazes – satyros forma išsakytuose teiginiuose jis sakosi nenorėjęs įžeisti pažeidžiamų visuomenės grupių ir atsiprašo, jei dėl kalbos barjero ar kitų priežasčių iš konteksto išimtas jo pasisakymas sukėlė neigiamą reakciją.
                      Suprantame, jog, nepaisant to, kad A. Ramanauskas sakosi neturėjęs blogų intencijų, jo pasisakymas yra dviprasmiškas ir galėjo būti suprastas kaip neapykantos kalba. O jei tai satyra, tai ji peržengia gero skonio ir padorumo ribas.
                      Jokios didelės dramos (kaip Jonelis su Romeliu) LRT iš to nedaro, ir teisingai.

                      Comment


                        Ramanausko poelgis maždaug toks: prigeri beveik iki komos, tada prifilmuoji su telefonu kaip nuogas lakstai po rajoną, daužai stoteles, kabinėjiesi prie žmonių, ryte atsikeli, išsiblaivai, peržiūri video… ir įdedi į YouTube.

                        Comment


                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                          Būtent, ir manau visi, kurie matė tą video kada jis išėjo (prieš pora savaičių lyg), aš tame tarpe, tikrai nepagalvojo, kad Algis rimtai siūlo žudyti. LRT pakankamai normaliai parašė - https://www.lrt.lt/naujienos/tavo-lr...sko-pasisakymu

                          Jokios didelės dramos (kaip Jonelis su Romeliu) LRT iš to nedaro, ir teisingai.
                          Kurioje vietoje aš darau iš to dramą? Kad konstatuoju faktą apie Algio psichologines problemas?

                          Comment


                            Ramanauskas, aišku, juokavo. Tai, kad pokalbis buvo su Sinica, matyt, paskatino taip labai ant ribos ir sunkiau atpažįstamai juokauti daugiau ir žiauriau. Atseit, žiūrėsim, gal Sinica nuo to užsives, gal parodys, koks jis nuosaikus, palyginti su tokiais “juokeliais”. Sinica parodė.

                            Bet Ramanauskas verčiau jau nebūtų taip prisikalbėjęs ir pasitarnavęs vatos žvejams rinkimuose. Nematau Lietuvai naudos iš tokių Ramanausko juokų.
                            ПТН ПНХ
                            «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                            Comment


                              Parašė manometras Rodyti pranešimą
                              Ramanauskas, aišku, juokavo. Tai, kad pokalbis buvo su Sinica, matyt, paskatino taip labai ant ribos ir sunkiau atpažįstamai juokauti daugiau ir žiauriau. Atseit, žiūrėsim, gal Sinica nuo to užsives, gal parodys, koks jis nuosaikus, palyginti su tokiais “juokeliais”. Sinica parodė.

                              Bet Ramanauskas verčiau jau nebūtų taip prisikalbėjęs ir pasitarnavęs vatos žvejams rinkimuose. Nematau Lietuvai naudos iš tokių Ramanausko juokų.
                              "Pajuokavimo" argumentas yra gana prastas, vargu ar yra galvojančių, kad Ramanauskas visiškai rimtai, nejuokaudamas, siūlė eiti šaudyti civilius Lietuvos gyventojus. Jeigu taip būtų, dabar tikriausiai jau sėdėtų areštinėje. Tiesiog, juokavimas kai kuriomis temomis irgi yra traktuotinas kaip neapykantos ir nesantaikos kurstymas ir tas temas reikia mokėti naviguoti, ypač juokaujant viešai prieš video kamerą, kai įrašą po to sukeli į viešą Youtube.

                              Yra tam tikras nerašytas ar pusiau nerašytaas susitarimas, kokiomis temomis juokauti negalima. Viena tų temų, kaip matom, yra juokavimas apie taikių Lietuvos civilių gyventojų šaudymą. Kitos temos, kuriomis juokauti nereiktų arba juokauti ypač atsargiai, ypač viešoje erdvėje, yra Holokaustas, Lietuvos gyventojų trėmimas ir daugelis kitų. Algis šituos dalykus turėtų suprasti jau vien dėl savo daugiametės patirties šou versle. Bet arba nesupranta arba tyčia eskaluoja tą temą.

                              Comment


                                Parašė Arunasx

                                Manyčiau tau pirmiausia reikėtų pasižiūrėti į savo praeitį ir tada patylėti, o ne išsižioti tokiomis temomis, tame tarpe vadindamas dabartinę vyriausybę cituoju: pedofilų dangstytoja. Nebent sprendi pagal save. Nesi kažkoks ekspertas, greičiau egZpertas.
                                Šiaip, čia aptarinėjam Algio viešą pasisakymą apie žmonių šaudymą bei lietuvių ir russų santykius, ne tai, kaip aš vadinu politines partijas. Iš kur toks liguistas užsiciklinimas. Bene pats esi tos istorijos dalyvis?

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą

                                  Šiaip, čia aptarinėjam Algio viešą pasisakymą apie žmonių šaudymą bei lietuvių ir russų santykius, ne tai, kaip aš vadinu politines partijas. Iš kur toks liguistas užsiciklinimas. Bene pats esi tos istorijos dalyvis?
                                  Man nepatinka, kai kažkas save vadina genijumi niekuo tai nepagrįsdamas ir leidžia sau konstatuoti faktus apie kitų psichologines problemas.
                                  Galimai galima tik konstatuoti apie tavo praeities seksualines problemas, iš ko kyla tavo elgesys šiame forume.
                                  Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą

                                    Man nepatinka, kai kažkas save vadina genijumi niekuo tai nepagrįsdamas ir leidžia sau konstatuoti faktus apie kitų psichologines problemas.
                                    Galimai galima tik konstatuoti apie tavo praeities seksualines problemas, iš ko kyla tavo elgesys šiame forume.
                                    Genijus, tai čia metaforinis palyginimas. Kitaip tariant, ne aš genijus (nors, žinoma, ir ne kvailas), o tiesiog tavo mėgstamas Maldeikiukas yra visiškas molis (čia irgi tik posakis, jei ką). Na o apie savo seksualines problemas turėtum irgi kalbėtis su psichologais (ar net urologais?), o ne viešame forume.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Na o apie savo seksualines problemas turėtum irgi kalbėtis su psichologais (ar net urologais?), o ne viešame forume.
                                      Asmeninė patirtis? Kiek truko ir ar jau baigei?

                                      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Kurioje vietoje aš darau iš to dramą? Kad konstatuoju faktą apie Algio psichologines problemas?
                                        Tu tiek dažnai darai dramas/konstatacijas, kad jau kyla įtarimų apie tamstos psichikos stabilumą.

                                        Comment


                                          Parašė digital Rodyti pranešimą
                                          Tu tiek dažnai darai dramas/konstatacijas, kad jau kyla įtarimų apie tamstos psichikos stabilumą.
                                          Neatsakai į klausimą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X