Tai, kad niekas ir nesidžiaugia.
Šaršalas kilo kai vienas chinaloveris pradėjo aiškinti, kad žvyras sudaužė lėktuvą, o po to atėjo kitas debilas ir išsitraukė vatnikų taip mėgstamą rusofobijos kortą.
Kelt nereikėtų niekur, nes tokios replikos paprasčiausiai net neatsirastų, jei būtų šalinamos akivaizdžios jų atsiradimo priežastys. Deja pastebiu replikos stropiai keliamos visos, o jų "pradinis šaltinis" tik atskirai atvejais. Tiesiog palinkėjimas kitiems metams, kad forumas netaptų pamazgų duobe - mažiau šališkumų, asmeniškumų ir daugiau objektyvumo konkrečiose temose.
Petr, aš suprantu, kad tu turbūt esi rusų tautybės, todėl jautriau reaguoji, tai tik vienas pastebėjimas - kai čia kažkas rašoma apie rusus, paprastai turima omeny ne visi žmonijos rusai, bet rusijos federacijos piliečiai. Panašiai, kaip Prancūzijoje visi vadinami prancūzais, net ir alžyriečiai ir pan. Bent jau aš, jei taip kažkur esu rašęs, tai turiu minty rusijos piliečius, bet ne Lietuvos rusus.
Gerbiamasis digital. Turėčiau tave, deja, nuvylti… išmokau lietuvių, bet esu RF pilietis ir niekada nebuvau LT piliečiu. Šiame forume jau esu daugiau nei 10 metų. Turiu labai daug gerų draugų lietuvių.
Tavo nuomonė man taip pat yra keista - reiškia tu skyri žmones pagal jų pasus, o ponas Ignalina pagal jų tautybę. Tokiam pasiskirstymui yra duodamas yra ganėtinai vienareikšmiškas apibrėžimas.
Apart Ignalinos yra ir kiti veikėjai, kurie irgi džiaugiasi nacistinėmis idėjomis.
Pagal jūsų kritėrijus turėčiau būti nušaudytas arba sudegintas.
Man tikrai kelia šypseną tai, kad ES šalyje Lietuvoje toks ilgėsis yra priimtinas.
Fobija yra baimė, kaip kažkas teisingai pastebėjo, mes tų degradavusių valkatų nebijom, mes jų tiesiog nekenčiam ir dar pridėsiu jog tuo didžiuojamės.
Na vis dėlto reikia pripažinti, kad bijom. Ir tai normalu - baimė aktyvuoja savisaugos instinktą. Labai nenorime kad perkirstų Suvalkų koridorių, peržengtų mūsų vis dar neįtvirtintą sieną. Iš čia ir gynybos biudžeto didinimas, ir Vokietijos brigada, ir Ukrainos karo sekimas (kažkodėl taip nestebime karų Etiopijoje ar Sudane). Taip, jaučiame grėsmę sau, nieko keisto. Būtų kvaila jos nejausti, tarsi gyventume kažkur prie Airijos.
išmokau lietuvių, bet esu RF pilietis ir niekada nebuvau LT piliečiu.
...
Apart Ignalinos yra ir kiti veikėjai, kurie irgi džiaugiasi nacistinėmis idėjomis.
Va ir eilinis įrodymas, kad visi "gerieji rusai" anksčiau ar vėliau išlenda su savo "jūs nacikai ir rusofobai tam sava pribaltijy!!!" ir kitu imperialistiniu naratyvu. Sorry, bet su šia supuvusia valstybe ir jos piliečiais jokiam adekvačiam lietuviui nėra pakeliui.
Gerbiamasis digital. Turėčiau tave, deja, nuvylti… išmokau lietuvių, bet esu RF pilietis ir niekada nebuvau LT piliečiu. Šiame forume jau esu daugiau nei 10 metų. Turiu labai daug gerų draugų lietuvių.
Tavo nuomonė man taip pat yra keista - reiškia tu skyri žmones pagal jų pasus
Na čia kaip ir Antrojo pasaulinio karo metais apie vokiečius - galima tik užjausti, kad jiems teko "garbė" būti nacistinės valstybės piliečiais. rusija dabar lygiai tokia pati nacistinė valstybė, manau, čia net nereikia įrodinėti. Gerų (normalių, ne nacikų) rusų rusijoje yra, bet, deja, jų mažuma.
Na čia kaip ir Antrojo pasaulinio karo metais apie vokiečius - galima tik užjausti, kad jiems teko "garbė" būti nacistinės valstybės piliečiais. rusija dabar lygiai tokia pati nacistinė valstybė, manau, čia net nereikia įrodinėti. Gerų (normalių, ne nacikų) rusų rusijoje yra, bet, deja, jų mažuma.
Tai, kuo serga Rusijos politika, yra ne nacizmas, tai yra imperializmas.
Nacizmų serga Baltijos šalys, bet ne ES. Ir būtent ES neduoda žalios spalvos nacių politikai. Bet, kaip sakau, turiu daug žmonių lietuvių draugų nepalaikančių karo, bet taip pat tuo pačiu metu nepalaikančių nacizmo.
Ignalinos pasisakymai turi būtent nacistinį pagrindą.
Gal ne taip pasakiau - ne nacizmas, bet fašizmas, bet ne čia esmė. Tai tikrai ne vien imperializmas. rusija dabar yra fašistinė valstybė, galima susirasti berods Umberto Eco kažkiek ten fašizmo požymių ir palyginti.
Čia tavo kvailos fantazijos nuo per didelio Rusijos - Izraelio oligarcho Nevzlino finansuojamų pseudoopozicinių "charterių" skaitymo.
Panašu tau yra gilios teksto suvokimo problemos nuo milijono kvadratinių kilometrų asfalto fotografavimo, nes jau aiškinau bet nesupratai.
Pakartosiu, gal dašils - https://charter97.org/ žymiai greičiau ir daugiau publikuoja įvairių nuorodų į įvairius užsienio šaltinius nei bet kuris LT portalas.
Tavo nuomonė man taip pat yra keista - reiškia tu skyri žmones pagal jų pasus, o ponas Ignalina pagal jų tautybę. Tokiam pasiskirstymui yra duodamas yra ganėtinai vienareikšmiškas apibrėžimas.
Pagal jūsų kritėrijus turėčiau būti nušaudytas arba sudegintas.
Man tikrai kelia šypseną tai, kad ES šalyje Lietuvoje toks ilgėsis yra priimtinas.
Gal ne taip pasakiau - ne nacizmas, bet fašizmas, bet ne čia esmė. Tai tikrai ne vien imperializmas. rusija dabar yra fašistinė valstybė, galima susirasti berods Umberto Eco kažkiek ten fašizmo požymių ir palyginti.
Gal galima daugiau apie tai?
Galima. Bet labai giliai į diskusiją nesileisiu.
Pvz.:
LT, LV ledžia sau oficialiuose šaltiniuose apipylti rusus kaip tautą, kaip ir tas pats Ramanauskas, kuriam net jokios bylos neiškėlė. Oficialiai uždraudė rusų kultūra teatruose ir pan.
Apie EE nekomentuosiu, mažai žinau.
DE ar FR tokios idėjos būtų mažų mažiausiai keistos.
Jei tau reikia detaliai su šaltiniais galbūt kada nors kai turėsiu laiko ir noro.
Nacizmų serga Baltijos šalys, bet ne ES. Ir būtent ES neduoda žalios spalvos nacių politikai. Bet, kaip sakau, turiu daug žmonių lietuvių draugų nepalaikančių karo, bet taip pat tuo pačiu metu nepalaikančių nacizmo.
Ignalinos pasisakymai turi būtent nacistinį pagrindą.
O tai kokios ideologijos bruožai yra pastovios kalbos RF apie tautos išskirtinumą, visokius neeilinius dvasingumus (romantizavimas), iredentizmas ir "mus visi muša"? Praktiškai viskas kaip iš ultradešiniųjų vadovėlio.
Jei jau kaltinate tokiais rimtais dalykais, privalote atsakyti.
Pvz.:
LT, LV ledžia sau oficialiuose šaltiniuose apipylti rusus kaip tautą, kaip ir tas pats Ramanauskas, kuriam net jokios bylos neiškėlė.
Apie tai buvo daug pridiskutuota forume, ir tai tikrai neįrodo jokio Lietuvos "nacizmo".
Oficialiai uždraudė rusų kultūra teatruose ir pan.
Apie tai irgi forume nuorodų buvo nemažai. Vėlgi, tai jokio Lietuvos "nacizmo" neįrodo.
DE ar FR tokios idėjos būtų mažų mažiausiai keistos.
Gal, o kokioj Italijoj iki šiol rodo net rusų dokumentinius filmus apie Mariupolį. Tai taip išeina, kad Italija visiškai ne nacistinė, netgi "antifašistinė"?
Jei tau reikia detaliai su šaltiniais galbūt kada nors kai turėsiu laiko ir noro.
Kada kviesi putką išvaduot vargšų Baltijos rusakalbių nuo nacizmo?
Jei Baltijos šalys sirgtų nacizmu - rusų situacija jose nebūtų tokia gera, kokia yra dabar. Kalbą išmokai, gavai pilietybę, esi lojalus valstybei kurioje gyveni (na, kraštutiniu atveju bent pavaidini viešai lojalų) - ir viskas, esi lygiavertis pagal savo teises ir pareigas. Niekas tavęs neskirstys nuo lietuvio, latvio ar esto.
Teisybės dėlei, netgi prieš tuos, kurie atvirai nelojalūs, rimtų priemonių nesiimama. Kiek yra socialiniuose tinkluose besidalinančių dalykais, peržengiančiais įstatymus, ir nieko, dauguma praslysta.
Kada kviesi putką išvaduot vargšų Baltijos rusakalbių nuo nacizmo?
šitas matyt lauks sekančio caro kuris jau tikrai tą gyvulių ūkį pavers Europos "Deržavą", bet eilini karta kai jų 5amžių baudžiauninkų "kultūros" su tais pačias pora kompozitoriais ir kelėtos iš Ukrainos kilusių rašytojų nelaikys pasaulio bamba vėl supyks ir pradės terorą pas kaimynus ir vėl visokie pribaltikos ir kaukazo naciai kalti liks.
Naudodamasis proga norėčiau tamstai padėkoti už tai, kad jūsų fašistinė valstybė su jūsų pagalba (mokami mokesčiai) iš manęs atėmė du bičiulius Ukrainoje (vieno kaip tik praeitą savaitę buvo metinės). Galite toliau samprotauti, koks aš esu fašistas, bet jūsų, s**os, aš dabar konkrečiai nekenčiu, nepaisant to kad pats esu iš maišytos šeimos.
Comment