Bet vis dėl to rusai, kiek matau nekuria tokios pirties.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-RU. Lietuvių - rusų santykiai
Collapse
X
-
Jau dabar yra dvi atskiros partijos. Ir jos nesutaria tarpusavyj ir jos niekada nesurinkdavo daug balsu, patekdavo tik Vilniaus, Klaipedos ir Visagino savivaldybiu tarybas. Normalus demokratinis procesas.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąTavo kažkoks iškreiptas, liguistas požiūris į savo valstybę, savo šalį... Jokios savigarbos, sakyčiau.
Parašė TomizmasAš tai nesuprantu kokiu tikslu Lietuvoje provokuojama tautinė nesantaika ir kas tai daro. Aišku, kad tai politiniai žaidimai, ir kažkokia gauruota letena visa tai stumdo, nes realiai, tų tautinių problemų net nėra. Mokiausi, dirbu, bendrauju ir su lenkais, ir su rusais - su visais kalbam lietuviškai, be jokių nacionalizmo apraiškų, apskritai eiliniams lenkams ar rusams (bent su kuriais aš kasdien bendrauju) tokios nesąmonės net neįdomu. Kažkas renkasi sau politinius reitingus nešvariais būdais, ar kažkas kita.
Parašė RolandasM Rodyti pranešimąDel Lenkijos-tai greiciausiai pigus rinkiminis triukas, o del rusijos,kuri negali nepasinaudoti proga neigelti Lietuvai, viskas aisku.Kazkam,zinoma,tai labai naudinga.O is musu puses jokio atsako.ES jau pradejo kritikuoti Lietuva del nepalankiu salygu tautinems mazumoms.tuo tarpu Kubilius sako,kad Lietuvos-Lenkijos konfliktas issispres be ES instituciju pagalbos.Tuo metu Lenkija visais imanomais budais rekia ant visos ES,kaip Lietuvoje blogai gyvena lenkai.Nuo Lietuvos neuztralumo siuo atveju nukenciame tik mes patys.tuoj cigonai paskelbs taboro nepriklausomybe vidury Vilniaus
Parašė Maxas Rodyti pranešimąJau dabar yra dvi atskiros partijos. Ir jos nesutaria tarpusavyj ir jos niekada nesurinkdavo daug balsu, patekdavo tik Vilniaus, Klaipedos ir Visagino savivaldybiu tarybas. Normalus demokratinis procesas.
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąTu turbūt neatskiri valdžios nuo valstybės. Tau tai tas pats? Valdžia loja arba neloja. .
Bet kodėl pas tave LOJA tik mūsų valdžia? O štai pavyzdžiui koks Putinas ar Lukašenka visada tik SAKO. Kaip čia yra?
Comment
-
Biški nesuprantu vieno dalyko, iš kur mūsų rusų mokyklose mokytojai? Ar Lietuvoje yra univerų kurie juos rengia? Ar jie yra iš Rusijos?Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012
Comment
-
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąBiški nesuprantu vieno dalyko, iš kur mūsų rusų mokyklose mokytojai? Ar Lietuvoje yra univerų kurie juos rengia? Ar jie yra iš Rusijos?
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąAišku yra, VU rusų filologijos katedra...Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Comment
-
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąFilologija tai aišku, čia tik pačios rusų kalbos mokytojai, bet iš kur pvz. matematikos, geografijos, fizikos ir t.t mokytojai?I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Parama Siaurojo geležinkelio klubui
Comment
-
Vistiek kazko man nesueina galai, na, sakykime, jei aš jauna rusakalbe studentė, studijoju fiziką univere, aišku lietuvių kalba, kaip aš paskui galėsiu dėstyti savo dalyka rusų kalba, nes gi visa terminologija reikia zinoti. Arba atvirkščiai, sakykime, aš rusų mokyklos mokynė, tą pačią fiziką "moku rusiškai", tai kaip aš galėsiu studijoti ją univere?Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Comment
-
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąVistiek kazko man nesueina galai, na, sakykime, jei aš jauna rusakalbe studentė, studijoju fiziką univere, aišku lietuvių kalba, kaip aš paskui galėsiu dėstyti savo dalyka rusų kalba, nes gi visa terminologija reikia zinoti. Arba atvirkščiai, sakykime, aš rusų mokyklos mokynė, tą pačią fiziką "moku rusiškai", tai kaip aš galėsiu studijoti ją univere?I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Comment
-
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąVistiek kazko man nesueina galai, na, sakykime, jei aš jauna rusakalbe studentė, studijoju fiziką univere, aišku lietuvių kalba, kaip aš paskui galėsiu dėstyti savo dalyka rusų kalba, nes gi visa terminologija reikia zinoti.
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąArba atvirkščiai, sakykime, aš rusų mokyklos mokynė, tą pačią fiziką "moku rusiškai", tai kaip aš galėsiu studijoti ją univere?
Comment
-
Kažko man atrodo, kad Lietuvoje rusų mokyklos nelabai reikalingos, nes išeina kažkoks užburtas ratas. Univeruose [Ru] nėra (apart filologijos), ar ne geriau iškart nuo mokyklos pradėti lietuviškai mokytis? Mano logika butu tokia... Tokiu atveju nei mokytoju (destanciu savo dalykus [Ru]) nereikia, nei pačui mokyklų. Problemų butu mažiau ateityje...
Gal lenku mokyklų kažkokia kitokia situacija, labai toli esu nuo jų problemų...Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąMan irgi keista, nes moksliniai terminai nėra paprasti kasdieniai žodžiai. Nebent jie per pamokas kalba taip, kaip rusakalbiai buhalteriai: "Pojechala v savivaldybe, povezla saskaitu-faktūru"
Comment
-
Parašė Mørtã Rodyti pranešimąKažko man atrodo, kad Lietuvoje rusų mokyklos nelabai reikalingos, nes išeina kažkoks užburtas ratas. Univeruose [Ru] nėra (apart filologijos), ar ne geriau iškart nuo mokyklos pradėti lietuviškai mokytis? Mano logika butu tokia... Tokiu atveju nei mokytoju (destanciu savo dalykus [Ru]) nereikia, nei pačui mokyklų. Problemų butu mažiau ateityje...
Rusiškos mokyklos vis dar reikalingos griežtai prorusiškai nusiteikusiems rusakalbiams, gal dar Visagino miesto gyventojams, į tokias mokyklas savo vaikus leidžia (bent jau tokių kalbų esu girdėjęs) NVS šalių ambasadų ir konsulatų darbuotojai, taip pat dažnu atveju buvę tremtiniai, grįžę iš Sibiro, Kazachstano ar kitų exTSRS regionų kelis metus savo vaikus leidžia į rusiškas mokyklas dėl adaptacijos. Bet pastarasis poreikis vis mažėja, nes norintys grįžti beveik visi grįžo ir jų vaikai jau suaugo, o ir Vilniuje, Dzūkų g. yra mokykla „Lietuvių namai“, besiorientuojanti būtent į tokius mokinius.I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
Comment
-
Parašė Eimantas Rodyti pranešimąPanašią kalbą nekart teko girdėti. Vot apsauga stoit. Včera vzial liudijimas i leidimas ir pan.
Comment
-
Parašė Eimantas Rodyti pranešimąPanašią kalbą nekart teko girdėti. Vot apsauga stoit. Včera vzial liudijimas i leidimas ir pan.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Wycka Rodyti pranešimąRusiškų mokyklų Lietuvoje mažėja gerokai labiau nei lenkiškų...Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąVietinė rusų kalba formuojasi. Vilniuje ar Klaipėdoje, kur rusų daugiau, gal dar kiek kitaip, o Kaune (Ypač tarp jaunų žmonių) tai kas antras žodis lietuviškas, tik žodžių tvarka pagal rusišką gramatiką.
Comment
Comment