Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Visada aktualus straipsnis apie politinius debatus:


    JAV kandidatų į prezidento postą debatai laikomi vienais profesionaliausių pasaulyje. Tačiau jų dalyviai žiūrovams ir net aukščiausio lygio vedėjams sugeba apdumti akis, naudodami įvairius psichologinius triukus.
    Po pirmųjų viešų Baracko Obamos ir jo konkurento Mitto Romney debatų prieš artėjančius JAV prezidento rinkimus pastarojo populiarumas JAV gerokai ūgtelėjo: iki žodinio jųdviejų mūšio šį respublikoną palankiai vertino 45 proc. rinkėjų, o po debatų — jau 48,5 proc. Taigi B.Obama dalį simpatizuojančiųjų prarado: iki debatų apie jį gerai galvojo 51,2 proc., o po jų — 50,7 proc. apklaustų amerikiečių.
    Ar dėl tokio įvertinimo kalti prastesni, nei tikėtasi, B.Obamos ir sklandesni M.Romney atsakymai? Kai kurių analitikų, tokių kaip Davidas Case’as iš “Global Post”, vertinimu, M.Romney debatams iš tiesų buvo pasirengęs geriau už savo priešininką. Jis sugebėjo ir pažerti nemažai kritikos B.Obamai, ir įtikinti, kad nėra abejingas viduriniam gyventojų sluoksniui.
    Tačiau gal svarbiausi buvo ne atsakymai, o M.Romney charizma, pakerėjusi ne vien žiūrovus, bet apsukusi galvą ir debatų vedėjui, vadinamajam moderatoriui?
    (...)
    I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
    Parama Siaurojo geležinkelio klubui

    Comment


      Tikriausiai giliau besikapstant šis tas ima aiškėti


      Pirmojo Seimo rinkimų turo rezultatas suveikė kaip išblaivinantis vėjo gūsis, parodęs jaunimui ir didmiesčių gyventojams, kad sovietžmogiai ir jų mylimas Viktoras “Agurkichas” niekur nedingo.
      Iš tikrųjų šis sekmadienis neparodė nieko naujo: žmogus, nemokantis lietuvių kalbos, besityčiojantis iš lietuvių tautos, iš paprasto dujotiekio suvirintojo mistiškai tapęs dujų importo tarpininku, vengiantis mokėti mokesčius Lietuvos valstybei, buvimą valdžioje išnaudojantis savo ir savo draugelių verslo reikalams pataisyti, meluojantis apie savo išsilavinimą, politinio prieglobsčio ieškojęs Rusijoje ir ten dergęs Lietuvos valstybę, rinkėjų balsus perkantis mainais už dešrą, bambalį ar ledų porciją, Lietuvos provincijoje yra “bičas Nr. 1”.
      Tad, kur slypi V.Uspaskicho populiarumo mįslė? Kas ir kodėl jį atvedė į politiką? Ir, ko tikėtis iš šio populisto, jei jis ir jo autorinė Darbo partija vėl prieitų prie valdžios?
      Jei ne Lukiškių gultų grėsmė, V.Uspaskicho, veikiausiai, niekados nebūtume matę politikoje. Jo žygis į didžiąją politiką prasidėjo 2000-aisiais, kai po Valstybės kontrolės ir prokuratūros tyrimo paaiškėjo, kad su Kėdainių verslininku V.Uspaskichu susijusi bendrovė “Jangila” nesumokėjo valstybei milijonų litų mokesčių ir galimai plovė pinigus.
      Bet šioje vietoje stabtelkime ir darkart grįžkime į 1995-uosius metus, kai Lietuvoje lankantis “Gazpromo” prezidentui Remui Viachirevui ligtolinis dujų importo tarpininkas – SAF koncerno – prezidentas Gintautas Čepas buvo teisėsaugos sulaikytas trims dienoms ir, nors jam pateikti įtarimai dėl stambaus masto kontrabandos bei pinigų plovimo nepasitvirtino ir verslininkas netrukus buvo paleistas į laisvę, bet tiek laiko užteko, kad pastarasis netektų rusiškų dujų tarpininkavimo verslo. Mat valstybe valstybėje vadinamo “Gazpromo” prezidentas R.Viachirevas, netrukus sulaukė paties tuomečio Rusijos premjero Viktoro Černomyrdino skambučio. Šis sakė ką tik sulaukęs Lietuvos atstovų, kurie pateikė dosje apie G.Čepui inkriminuojamus nusikaltimus bei argumentavo rinktis kitą partnerį. Tad netrukus R.Viachirevas sukirto rankomis dėl dujų tiekimo Lietuvai su buvusiu Kėdainių dujotiekio suvirintoju V.Uspaskichu… Ir nuo to momento šis veikėjas ėmė turtėti ne dienomis, o valandomis.
      Čia svarbu žinoti ir dar vieną faktą: tais pačiais 1995-aisiais V.Uspaskicho šeimos valdoma UAB “Vikonda” sudarė sandorį su tarptautine verslo bendrove “Jangila incorporated”, kuriuo perleido šiai bendrovei dujų tarpininkavimo verslą. Kaip vėliau nustatė Valstybės kontrolės revizoriai: “Jangila” iš „Vikondos“ perleistos ūkinės – komercinės veiklos nuo 1995 iki 1997 m. gavo beveik 271 mln. Lt pajamų. Tiesa, „Jangilos“ direktorius pajamas nuslėpė – neįregistravo “Jangilos” pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju ir nesumokėjo valstybei beveik 7,5 mln. PVM.
      Tuo pat metu “Jangilos” atstovė Andželika Kristi Karalius daugybę kartų grynais pinigais paėmė daugiau kaip po milijoną litų iš šios bendrovės sąskaitų Ūkio banke. Teisėtvarkininkai tuomet įtarė, kad tokiu būdu milijonai litų buvo išplauti.
      (...)
      Beje, prokuratūra šias neteisėtas veiklas tyrė itin principingai, tačiau padėtis pasikeitė po 2000-ųjų metų Seimo rinkimų, kai Kėdainių milijonierius, gelbėdamasis nuo kalėjimo grotų, “investavo” į konservatorių iš generalinių prokurorų išspirtą ir “tautos kankiniu tapusį” Artūrą Paulauską. Šis, V.Uspaskicho pinigais subūręs populistinę Naująją sąjungą, į Seimą pravedė ir Kėdainių “kniazių Viktorą”.
      Netrukus naujos sudėties parlamentas pakeitė generalinį prokurorą, žemesnieji prokurorai irgi “atsipalaidavo”: visus aukščiau minėtus veiksmus perkvalifikavo į administracinius nusižengimus ir baudžiamąją bylą nutraukį. O galiausiai suėjo ir administracinės atsakomybės senaties terminas.
      Beje, “Jangilos” bylos peripetijas iki smulkmenų žino ir šalies vadovė Dalia Grybauskaitė. Mat ji, būdama finansų ministre, kartu su Valstybės kontrolės skyriumi surinko informaciją, iš kurios teisininkai ir buvo padarę išvadą: jog yra pagrindas su „Jangilos“ veikla susijusius asmenis įtarti nusikalstama veikla, numatyta net penkiuose Baudžiamojo kodekso straipsniuose.
      (...)
      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

      Comment


        Gintaras Sarafinas

        Gal būsiu palaikytas nepataisomu optimistu, bet manau, kad mūsų visuomenė sveiksta. Ar bent jau didžioji jos dalis. Tokia išvada peršasi žvelgiant tiek į priešrinkiminį mėnesį, tiek į rinkimų rezultatus. Visiškai aišku, kad būsimame Seime juokdarių bus 13 vienetų mažiau, nei buvo šiame. Nebus nei valinskų, nei nedzinskų, nei karalių, nei babilių, nebus net baukučių. Taigi jau švariau, jau sveikiau.
        Sveikatos būsimam Seimui pridės ir tai, kad jame bus gerokai mažiau “Tvarkos ir teisingumo” populistų. Mat šiai partijai pastarieji rinkimai buvo tikrai nesėkmingi, o Rolandas Paksas šiemet buvo išstumtas ne tik iš politikos, bet jau net ir iš politikos paraščių. Sveikatą liudija ir tai, kad “Drąsos kelio” partija per šiuos rinkimus gavo tris kartus mažiau mandatų, nei tikėjosi. Tad destruktyvumo ir neprognozuojamumo galbūt nebus tiek jau daug, kiek galėjo būti.
        Atsiras tvirtinančių, kad Darbo partijos proveržis visuomenės sveikimo tikrai neliudija. Tačiau kaip čia pasakius… Manau, kad žmonių mulkinimo virtuozui Viktorui Uspaskichui jau visai netrukus toji pergalė gali tapti gana sprangi. Jei jau dabar tokia neatrodo. Prieš aštuonerius metus jam buvo leista gana netrumpai ir gana laisvai pasidarbuoti vykdomojoje valdžioje bei pasitvarkyti savo reikalus. Po šių rinkimų nei jis, nei jo partiečiai tokių šansų neturės.
        Kadangi per šiuos rinkimus Darbo partija tikrai galingai “apsitapšnojo” su balsų pirkimo skandalais, kadangi teisme visu tempu vyksta Darbo partijos juodosios buhalterijos bylos nagrinėjimas, kadangi paaiškėjo, kad su Darbo partija siejamuose žiniasklaidos leidiniuose algos mokamos vokeliuose (o tai liudija, kad V.Uspaskichas šiuo požiūriu nepagydomas) ir kadangi Mokesčių inspekcija su įvairiausiomis specialiosiomis tarnybomis “darbiečius” narstys po kaulelį, kyla labai didelis klausimas, ar “darbiečiai” per ateinančius ketverius metus apskritai galės prisiliesti prie vykdomosios valdžios. Juolab kad Andrius Kubilius, išgirdęs apie balsų pirkimo atvejus per šiuos rinkimus, jau visai kategoriškai pareiškė, jog konservatoriai į koaliciją su Darbo partija tikrai neis.
        Ir net jei “darbiečiai” kažkokiais kitokiais būdais prisilies prie realios valdžios, kažkodėl neabejoju, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė juos pastatys ant ausų arba ant blakstienų. Ir kontrolė bus tikrai galingesnė, nei buvo tada, kai V.Uspaskichas darbavosi ūkio ministru. Tiek iš visų tarnybų, tiek iš žiniasklaidos pusės, ir jau nuo pirmosios dienos. Ypač visi laukia minimalios algos padidinimo iki 1509 Lt ir nedarbo panaikinimo Lietuvoje.
        Tiesa, to laukia nelabai sveika visuomenės dalis (nes nedarbo pasaulyje dar niekas nėra panaikinęs), bet sveikoji visuomenės dalis deda visas pastangas, kad pagydytų apspangusius, Viktorėlio virusu užsikrėtusius tautiečius. Ir daro tai labai sėkmingai: dar net nesibaigus Seimo rinkimams jau visu gražumu buvo atskleistas Darbo partijos ir jos lyderių papuvimas. Jei jiems bus leista pūti kur nors politinio komposto duobėje, tada jau visai užtikrintai bus galima tvirtinti: mūsų visuomenę apleidžia dalis bjaurių ligų.
        Baigdamas Socialdemokratų partijos pirmininko Algirdo Butkevičiaus norėčiau pasiteirauti: šiemet vasarą privačiame pokalbyje minėjote, kad socialdemokratams su “darbiečiais” ir ypač su V.Uspaskichu ne pakeliui. Ar kažkas pasikeitė? Ar jūs žodžio žmogus?
        Dar net nesibaigus Seimo rinkimams jau visu gražumu buvo atskleistas Darbo partijos ir jos lyderių papuvimas.
        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

        Comment


          Akivaizdu, nors neįtikėtina. Žurnalistas Andrius Bačiulis paskelbė savo fb sienoje. Tyčia net nebandau versti.

          I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
          Parama Siaurojo geležinkelio klubui

          Comment


            Ir kurioj čia vietoj kažkas įdomaus pasakyta? Partija "Teisingoji Rusija" sveikina LSDP laimėjus rinkimus ir nori gerinti bendradarbiavimą. Kame esmė?

            Comment


              Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
              Ir kurioj čia vietoj kažkas įdomaus pasakyta? Partija "Teisingoji Rusija" sveikina LSDP laimėjus rinkimus ir nori gerinti bendradarbiavimą. Kame esmė?
              Kai LSDP kuria naują valdančiąją koaliciją su dvejomis partijomis, kurios yra kaltinamos (beje, pagrįstai) prorusiškumu, toks sveikinimas primena meškos paslaugą. Labai abejoju, ar pats A. Butkevičius labai džiaugiasi tokiu sveikinimu.
              I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
              Parama Siaurojo geležinkelio klubui

              Comment


                Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                Kai LSDP kuria naują valdančiąją koaliciją su dvejomis partijomis, kurios yra kaltinamos (beje, pagrįstai) prorusiškumu, toks sveikinimas primena meškos paslaugą. Labai abejoju, ar pats A. Butkevičius labai džiaugiasi tokiu sveikinimu.
                Bet juk tai ne Putino "Vieningoji Rusija", o partija kuri per pernykščius rinkimus surinko tik 13 procentų ir kaip rašoma rusiškoj wikipedijoj:
                Первоначально партия сотрудничала с правящей партией «Единая Россия» и поддерживала политический курс проводимый Владимиром Путиным и Дмитрием Медведевым, однако с 2011 года партия стала позиционировать себя как жёстко оппозиционная действующей власти.

                Comment


                  "tik" 13% gana nemazai, turetu but bent top3-top4 partija su tiek

                  Comment


                    Parašė Gator Rodyti pranešimą
                    "tik" 13% gana nemazai, turetu but bent top3-top4 partija su tiek
                    Be komunistų jie yra vienintelė reali opozicija šiuo metu Rusijoje.

                    Comment


                      Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
                      Bet juk tai ne Putino "Vieningoji Rusija", o partija kuri per pernykščius rinkimus surinko tik 13 procentų ir kaip rašoma rusiškoj wikipedijoj:
                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                      "tik" 13% gana nemazai, turetu but bent top3-top4 partija su tiek
                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Be komunistų jie yra vienintelė reali opozicija šiuo metu Rusijoje.
                      Vienas komentatorius fb atsakė geriau net už mane:
                      Rusijoj spravedlivaja rosija partijuškė buvo sukurta kaip vienas iš protezų regint kaip krinta edinaja rosija reitingai. Tad šį sveikinimą netiesiogiai galima traktuoti ir kaip edinorosų sveikinimą.
                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                      Comment


                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                        Vienas komentatorius fb atsakė geriau net už mane:
                        Rusijoj spravedlivaja rosija partijuškė buvo sukurta kaip vienas iš protezų regint kaip krinta edinaja rosija reitingai. Tad šį sveikinimą netiesiogiai galima traktuoti ir kaip edinorosų sveikinimą.
                        Iš dalies - taip. Bet ir pas mus kai kurios partijos yra "projektai". Nemanau, kad kompartija mums būtų geriau.

                        Comment


                          Na ką gerbiamieji, išdalyti ir ministrų portfeliai. Teisiamieji DP, gavo Vidaus reikalų ministeriją. Juoktis ar verkt...;/ ?

                          Comment


                            Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                            Na ką gerbiamieji, išdalyti ir ministrų portfeliai. Teisiamieji DP, gavo Vidaus reikalų ministeriją. Juoktis ar verkt...;/ ?
                            Tai patys ir atidavėt...
                            Kita vertus, V.U. dar ilgai terorizuos visus, "obojatelnyj i privlekatelnyj".

                            Comment


                              Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                              Na ką gerbiamieji, išdalyti ir ministrų portfeliai. Teisiamieji DP, gavo Vidaus reikalų ministeriją. Juoktis ar verkt...;/ ?
                              Turbūt juoktis. Būsimoji valdančioji koalicija tokia juokinga, kad nuo juokimosi jau pilvą skauda.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Tai patys ir atidavėt...
                                Kita vertus, V.U. dar ilgai terorizuos visus, "obojatelnyj i privlekatelnyj".
                                O kaip tamsta įsivaizduoji mažumos vyriausybę Lietuvoje? Ne męs atidavėm, o buki Lietuvos piliečiai su 9,5% alumi rankose. Niekada nesuprasiu, kaip žmonės galėjo balsuot už juos. Aišku yra pas juos žmonių - Daukšys, Zasčiurinskas, Baltraitienė ir keletas kitų. Bet pagrindiniai partijos vadai, tai demagogai ir nedaugiau.

                                Comment


                                  Šiaip SD ir DP galėtų susijungt, tai rinkėjams būtų lengviau pasirinkt. Juk tai praktiškai identiškų ideologijų partijos - prorusiškos politikos vykdymas, išlaidavimas, energetinės nepriklausomybės nebuvimas, korupcijos propogavimas. TT irgi nedaug skiriasi.
                                  Paskutinis taisė Čikupakas; 2012.11.05, 20:45.

                                  Comment


                                    Man asmeniškai graudu, jog po kiekvienų rinkimų Lietuvos politinė apmlitudė vis didėją, ir su kiekvienais rinkimais žmonės varo vienus ir renka priešingus- nėra tęstinumo(brandžios valstybės požymio). Dabartinė situacija iš dalies apverktina, o kita dalimi vis dar viltinga, kadangi esti pakankamai svari jėga galinti amartizuoti seimą nuo radikaliai kvailų idėjų. Socdemai parodė dviprasmišką gestą tiek DP tiek TT suteikdama pakankamai svarbias ministerijas šioms partijoms. DP ir TT buvo išreiškusios norą gauti kitas ministerijas, iš socdemų sprendimas nesuteikti prašytų ministerijų rodo, tai jog jie turės didžiausią įtaką tiek seime tiek koalicijoje, o tai jog atiduotos tokios ministerijos kaip energetikos, vidaus reikalų rodo, jog jie pakankamai lojalūs ir pasirengę rimtai dirbti koalicijoje tiek su DP tiek su TT. Nepaisant to, reikia pripažinti, jog koalicija su DP ir TT nėra geriausias sumanymas, dėl šių partijų chaotiškos ir dažnai nelabai gerai apibrėžtos politikos. Jeigu jie išsilaikys nesusiskaldę, kas bent man atrodo blankiai, tai bus kažkas daroma, žinoma bus nutrauktą begalė jau pradėtų darbų, bet kažkas visdėlto vyks, o jeigu neišsilaikys, tuomet konservatoriai turės realią galimybę perimti vadžias į savo rankas.
                                    Paskutinis taisė Aleksas666; 2012.11.05, 20:57.
                                    Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                    Comment


                                      Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                      Šiaip SD ir DP galėtų susijungt, tai rinkėjams būtų lengviau pasirinkt. Juk tai praktiškai identiškų ideologijų partijos - prorusiškos politikos vykdymas, išlaidavimas, energetinės nepriklausomybės nebuvimas, korupcijos propogavimas. TT irgi nedaug skiriasi.
                                      Tamsta, kalbate visiškus vėjus. Norėčiau argumentų kuriuose jūs matote Socdemuose išvdavystę, prorusiškumą? Energetinės nepriklausomybės tema nediskutuosiu, nes apie tai jau kalbėjome 110 kartų. Lietuvos žmonės daugiau negu aiškiai pasakė irgi savo nuomonę. Kalbant apie korupciją siūlau visų pirmą pažiūrėti į savo daržą, apdergiant mėšlu kitus.

                                      Comment


                                        Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                        O kaip tamsta įsivaizduoji mažumos vyriausybę Lietuvoje? Ne męs atidavėm, o buki Lietuvos piliečiai su 9,5% alumi rankose. Niekada nesuprasiu, kaip žmonės galėjo balsuot už juos.
                                        Atidavė ne "bambaliniai", o "nebambaliniai", kurie rinkimų dieną sedėjo namuose ir tingėjo/nenorėjo/darkažkas nueiti į balsavimo apylinkę. Juk nenuėjusių tarpe buvo įvairiausios pakraipos žmonių - nuo konservaorių iki socdemų.

                                        Comment


                                          Parašė Grillz Rodyti pranešimą
                                          Tamsta, kalbate visiškus vėjus. Norėčiau argumentų kuriuose jūs matote Socdemuose išvdavystę, prorusiškumą? Energetinės nepriklausomybės tema nediskutuosiu, nes apie tai jau kalbėjome 110 kartų. Lietuvos žmonės daugiau negu aiškiai pasakė irgi savo nuomonę. Kalbant apie korupciją siūlau visų pirmą pažiūrėti į savo daržą, apdergiant mėšlu kitus.
                                          Duok Dieve, kad rinkėjai rinkimų metu buvo toki naivūs kaip tu esi dabar.
                                          Paskutinis taisė Čikupakas; 2012.11.05, 21:07.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X