Parašė Lettered
Rodyti pranešimą
IKEA - po plėtros Lietuvoje, Ikea planuoja atidaryti parduotuves ir Rygoje bei Taline. Tai tik įrodo, kad Zuokas vėlgi čia nėra niekuom dėtas, tiesiog taip jau gavosi, kad Ikea nusprendė Vilniuje pirmiausiai atidaryti parduotuves. Tai lemti galėjo ir tai, kad Lietuvos baldų fabrikai palaiko itin glaudžius ryšius su Ikea, tai lemti galėjo ir tai, kad šalia Vilniaus yra ir didžiulė Minsko rinka, o kaip žinia Lietuviai Ikea baldus net iš Lenkijos vežasi, tai baltarusiai šioje parduotuvėje turėtų sudaryti nemenką dalį prekeivių. Vėlgi Zuokas surengė didžiulę spaudos konferenciją ir visus nuopelnus prisiskyrė sau.
Lituanica - kol kas viskas, kas yra padaryta, tai tik avialinijų pavadinimas. Visų pirma, tai kaip parodė Lietuvos aviacijos istorija - bankrutavo dvi iš eilės aviakompanijos. Netgi latvių AirBaltic, kuri jau yra rimta oro kompanija susiduria su rimtomis finansinėmis problemomis. Galvojimas, kad SAVIVALDYBĖS valdoma (ar bent jau dalinai valdoma) kompanija bus sėkmingesnė - yra perdėtai optimistinis. Taigi, visų pirma tos kompanijos dar nėra, o visų antra, tai jeigu ji ir bus, tikimybė, jog tai bus blogas darbas ir bus išvaistyti miesto pinigai yra daug didesnė, nei tikimybė, jog tai bus geras darbas. Nepaisant to, kad tos kompanijos apskritai dar nėra - Zuokas jau spėjo pasidaryti PR'ą iš to.
Taxi - kol kas iš šito projekto irgi tik daugiau PR'o, nei realios naudos. Jeigu jisai realiai pradės veikti ir bus sėkmingas, tokiu atveju galėsim tai laikyti Zuoko geru darbu.
LG logistikos parkas - prie ko čia Zuokas? Negi jis ir už jį sau nuopelnus prisiskyrė ir PR'ą iš to padarė?
Apie "Vilniaus energijos" protegavimą, kad ir per biokurą, geriau net nesiveliam į diskusiją, nes užsitęs.
Tai tokie jo šios kadencijos "darbai".... na... man tai nieko įspūdingo, tiesiog labai gaila, kad PR'as vis dėl to žmones veikia.
Senesnės kadencijos (nors apie juos net nevertėtų diskutuoti):
Guggenheim - žluges (nesvarbu geras ar blogas projektas, tačiau visos lėšos, investuotos į šio projekto rengimą nuėjo šuniui ant uodegos)
Oranžiniai dviračiai - išvogti.
Konstitucijos ir Gedimino prospektai - na, nežinau, bet mano manymų jie buvo vykdomi iš valstybės investicinės programos. O jeigu ir iš miesto pinigų, tai čia savivaldybės pareiga yra sutvarkyti centrines miesto gatves.
P.S. aš tikrai neneigiu, kad Zuokas yra ir gerų darbų padaręs, tačiau visa esmė yra, jog jisai daugiau piaro daro, nei tų gerų darbų, dėl to kai kuriems žmonės ir susidaro toks įspūdis. Ir dar karta pabrėšiu, kad tai yra korumpuotas politikas, teismo pripažintas kaltu, o jeigu net po teismo nuosprendžio mes jį išrenkame miesto meru... tai tada nesuprantu aš tų žmonių mentaliteto.
Comment