Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Rodyti pranešimą
    Neteko girdėti. Ar galėtum pakomentuoti plačiau?
    Ką čia komentuoti ir taip aišku ir visų interviu. Patys negalėjo pasakyti kokios pakraipos yra jų partija (dešinieji, kairieji ar centras). Ir patys pasisakymai labai nekonstruktyvūs, neaišku kokia yra programa ir ką gero planuoji nuveikti. Tiesiog Valinskas negali susitaikyti su tuo, kad išmetė iš LNK ir kompleksuoja dabar, į politiką užsimanė. Valstybę valdyti tai ne debiliškus koncertus debilams organizuoti.
    Flickr

    Comment


      Na, nepabijosiu būti išjuoktas, bet... Kiek teko girdėt per tv (žinių laidos daugiausia) kalbant TPP narius ar patį Valinską, tai negalėčiau pasakyt, kad labai jau prastai atrodo. Ypač lyginant su dabartiniais valdančiaisias ir šiaip valdžioje esančiais. Na, koks klausimas - toks atsakymas. Galim vadinti tai populizmu, bet aiškumo ir konkretumo jų kalbose tikrai ne mažiau nei mūsų valstybės premjero kalbose. Aišku,tai tik pradžia, bet žmonės ne kvaili ten susirinko. O ir dabartiniai seimūnai, atsiprašant, nespinduliuoja ypatinga erudicija.
      N N N

      Comment


        Iš serijos labai gera naujiena:
        Lietuva nusprendė duoti paraišką dalyvauti Europos kosmoso agentūros veikloje. Tai ketvirtadienį po Mokslo technologijų ir inovacijų plėtros komisijos posėdžio pareiškė premjeras Gediminas Kirkilas.
        Visas straipsnis.

        Politikos skiltis jai ne pati tinkamiausia, ne politiniu atžvilgiu norėčiau ją nagrinėti, tačiau nelabai beradau kur daugiau įdėti, o sprendimas yra politinis.

        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
        Valstybę valdyti tai ne debiliškus koncertus debilams organizuoti.
        Ar tau negaila sugriaut visą pranešimo poziciją pridedant pabaigoje tokią dalį?
        Paskutinis taisė ; 2008.07.17, 20:54.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
          Patys negalėjo pasakyti kokios pakraipos yra jų partija (dešinieji, kairieji ar centras).
          Pasakysiu tau atvirai, man, kaip eiliniam Lietuvos piliečiui, kuriam tie pavadinimai patys savaime nieko nereiškia, o aktualus tik galutinis rezultatas, tai anokia dingstis smerkti šią partiją.

          Partijos pakraipa tikrai gali lemti jos darbų rezultatus. Tačiau esu įsitikinęs, beje, gyvenime pats tuo pačiu vadovaujuosi, kad nesvarbu, kaip pavadinsi gerą darbą, svarbu, kad jis geras.

          Kai einu balsuoti, aš niekada nesirenku pagal tas puses. Jei Lietuvoje būtų tam tikra partija, kuria tikėčiau, kuri būtų įrodžiusi savo privalumus mano akyse, galbūt laikyčiausi vienos kažkurios krypties, tačiau jei. O jei, šiuo atveju, duoda neigiamą rezultatą. Tačiau eiti balsuoti vien pagal tokią logiką yra labai rizikinga ir tai man labiau primena loteriją nė atsakingą pilietinę pareigą.

          Ir patys pasisakymai labai nekonstruktyvūs, neaišku kokia yra programa ir ką gero planuoji nuveikti.
          Aš irgi už kiek kitokias politikų deklaracijas. Jei būtų mano valia, tai prieš rinkimus ne tik pasakyčiau, kokias reformas vykdysiu/pabaigsiu, bet ir žingsnis po žingsnio išdėstyčiau visą to kelią, kartu aptardamas kiekvieno žingsnio įvykdymo realumą, būdus. Sukonkretinant iki begalybės.

          Tačiau, kiek man žinoma, jokia partija iki to dar nesubrendo. O TPP programą ir jų siekius gali pasiskaityti čia. Tai nėra nežinoma.

          Išvardinsiu tai, kas man juose patiko:
          1. Švietimas (viliuosi, kad, jei jau vertinama tai, bus akcentuojamas ir mokslas moksline prasme) nurodytas pirmoje eilėje. Mano supratimu, švietimo pagalba ugdant tiek pilietinę savimonę, tiek intelektualinius gabumus nušaunamas ne vienas ir net ne du zuikiai vienu metu. Išugdžius žmogų intelektualiai suteikiamas didesnis potencialas šalies ūkiui, per tai ir visų mūsų materialiam gerbūviui. Išugdžius žmogų moraliai pasiekiama nusikalstamumo, homofobijos prevencija, mažiau apkraunamos visos už soc. gerovę atsakingos struktūros ir t.t.. Būtų galima plėstis. Trumpai tariant, matau tai kaip vieną iš valstybės pamatinių prioritetų.
          2. Žinoma, absoliuti dauguma deklaruotų vertybių yra ne tik kad sveikintinos, bet ir būtinos. Visų necituosiu, tai nereiškia, kad jų nevertinu. Tačiau viena dalių, kuri, kadangi į ją buvo atkreiptas dėmesys, kelia džiaugsmą, yra ši:
            Svarbus uždavinys – šiuolaikinių informacinių technologijų diegimas mokyklose, mokytojų ir mokinių kompiuterinio raštingumo gerinimas.
          3. Seimas ir Vyriausybė turi išbristi iš interesų konfliktų ir korupcinių skandalų, taip pat tų skandalų, kuriuos politikai sukelia konfrontuodami vieni su kitais ir užsiimdami tarpusavio kompromitavimu ir destrukcija. Sprendimai šiose institucijose turi būti priimami maksimaliai skaidriai.
            Ši dalis yra beveik mano minčių citata. Šiuo metu politikai dirba destruktyviai. Jei kažkoks nesusipratęs degradavęs pilietis taip elgtųsi savo šalies atžvilgiu, aš nepateisinčiau jo, tačiau bent jau suprasčiau, jog tai įmanoma. Bet, kai taip elgiasi tie, kurie turėtų būti valstybės vedliais, etalonais, man visiškai nesuvokiama. Tikiuosi, jog šios mintys nuoširdžios ir kad tokio principo bus ryžtingai laikomasi.
          4. Reikalausime aukščiausių moralės standartų iš visų lygių valstybės tarnautojų, pirmiausia iš savo partijos narių.
            Esu ne kartą rašęs apie savikritikos būtinybę ir kad ji turėtų eiti pirmiau kitų kritikos. Šis teiginys su mano pozicija sutampa.
          Kaip jau minėjau, yra daug priimtinų vertybių. Ar ten populizmas? Sunku pasakyti, aš imsiuos tai spręsti tik gavęs progą įsitikinti šios partijos veiksena. Žinau tik tiek, kad vargiai kitų partijų atžvilgiu populizmo yra mažiau ir neturiu ko prarasti.

          Taip pat derėtų paskaityti ir kitų, bent pagrindinių, partijų programas. Spėju, rasiu ne mažai besikartojančių fragmentų, bet ar rasiu čia užakcentuotus pliusus, tikras nesu. Radęs laiko tai ir padarysiu.
          Paskutinis taisė ; 2008.07.20, 23:59.
          Įžvalgos.lt - FB - G+

          Comment


            2. punktas. Visiškai populistinis pasisakymas, matosi, kad žmogus visai nenusimato šituose dalykuose. Už tuos pinigus geriau keltų mokytojams atlyginimus, tualetus įrengtų kaimuose, vadovėlius ir knygas vaikams nupirktų, o su kompiuteriu žaisti ir patys vaikai išmoksta.
            3. punktas.
            http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=17791763
            Manai Valinsko žmona ir kiti jo draugeliai ,,dainininkai'' dirbs konstruktyviai?
            Flickr

            Comment


              Labai idomi apklausa Delfi: http://www.delfi.lt/poll/index.php?t=1

              Comment


                Galvojau šį straipsnį įdėt į temą apie Lietuvos įvaizdį, bet čia, manyčiau, labiau tinka.

                Filmas apie nušalintąjį Lietuvos prezidentą - jau ir tarptautinėje žiniasklaidoje

                52- ejų p. Paksas žada surengti referendumą dėl mirties bausmės grąžinimo ir Ignalinos atominės jėgainės darbo pratęsimo ir po 2009-ųjų, nepaisant pažadų Europos Komisijai ją uždaryti. Jo partija taip pat žada sumažinti parlamentarų skaičių, su piliečių pritarimu plėsti prezidento galias, peržiūrėti valstybinius sandorius, užsienio skaitytojus informuoja Bloomberg.
                Ala Hugo Chavezas...

                Anot Nidos Gelazis, Woodrow Wilson Centro Vašingtone politologės, ES gerbs rinkėjų valią, tačiau bus priversta atidžiau stebėti Lietuvą.

                Comment


                  draugas Kirkilas visai netyciom perspjove pats save:

                  D.Grybauskaitės kritiką G.Kirkilas atremia abejone dėl jos karjeros

                  Eurokomisarei Daliai Grybauskaitei sunku būtų tikėtis tiek tapti kairiųjų ar dešiniųjų premjere, tiek likti Europos Komisijoje dar vienai kadencijai, tvirtina premjeras Gediminas Kirkilas, mat aštriai kritikuodama valdžią pareigūnė esą susikūrė nepatikimo žmogaus įvaizdį.
                  T.y. tiesiai sviesiai visiems pasake, kad jo nuomone "patikimi" politikai yra tik tie kurie meluoja, nerodo pirstais i akivaizdzias problemas ir seip netrukdo uzsiiminet savais reikalais.
                  Seip jau zinoma nieko naujo, bet jei pvz koks nors vakaru europos politikas leistu sau toki pasisakyma, tai sekantis pasisakymas butu viesas pareiskimas apie atsistatydinima.

                  Comment


                    Mažiau savo tą pypkę čiulptų - daugiau naudos būtų.

                    Comment


                      Kaip kažkas jau sakė, įdomu, ką Kirkilas rūko su ta pypke

                      Įdomi E. Lucas'o kalba apie Rusiją, Baltijos šalis, Gruziją, "Družbą", Gazpromą ir daug kitų, Lietuvai aktualių, dalykų:
                      http://www.youtube.com/watch?v=IMtTja8uA8Y
                      You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                      Comment


                        Parašė blitz Rodyti pranešimą
                        Kaip kažkas jau sakė, įdomu, ką Kirkilas rūko su ta pypke

                        Įdomi E. Lucas'o kalba apie Rusiją, Baltijos šalis, Gruziją, "Družbą", Gazpromą ir daug kitų, Lietuvai aktualių, dalykų:
                        http://www.youtube.com/watch?v=IMtTja8uA8Y
                        Idomi kalba...

                        "This was not a flotilla of the Russian Navy, this was THE Russian Navy"

                        "It might just be able to beat Georgia or the Baltic States... on a good day"

                        "an alliance between Russia and China would be like one between a rabbit and a boa constrictor... with Russia being in the role of the rabbit"
                        Paskutinis taisė John; 2008.10.20, 00:55.

                        Comment


                          "Ne visuomenė ir parlamentas, o slaptoji policija Lietuvoje tapo politikų likimų lėmėja bei svarbiausia kolektyvine žaidimo dalyve bei intrigante."
                          "O svarbiausia – turi būti skubiai atsakyta į klausimą, ar ir (jei taip, tai) kokiu mastu VSD neteisėtai klausosi privačių telefono pokalbių, naudoja tų pokalbių išklotines oponentų diskreditacijai ir mėgina veikti viešąją nuomonę."
                          Jei ką, čia ne aš pasakiau...
                          Donskis - http://www.bernardinai.lt/index.php?...ticles%2F88587
                          darbas lietuvoje.lt

                          Comment


                            Griūs Vilniaus valdžia?

                            Na, kažkaip keistai, bet pora, mano manymu, labai svarbių naujienų praslydo pro visų akis.

                            Visų pirma, tai reikėtų pastebėti, kad šitie seimo rinkimai daug ką turėjo lemti ir Vilniaus savivaldybėje. Na, jie ir lėmė. O lėmė tai, kad dešiniosioms partijoms sudarius valdančiąją daugumą, socialdemokratai po ilgo laiko buvo išstumti iš valdžios. Vos tik išaiškėjo naujosios seimo koalicijos gairės, socialdemokratai pareiškė, kad grįžta į koalicija su paksistais bei lenkais Vilniaus taryboje (šekit dešinieji...).
                            Taigi paskaičiuokim Vilniaus tarybos narius (jų yra 51):

                            Koalicija:
                            "Tvarka ir teisingumas" (13 mandatų)
                            Lenkų rinkimų akcija (6)
                            socialdemokratai (6)
                            Rusų sąjunga vienija 2 narius ir kartu su iš "tvarkiečių" frakcijos išėjusiu Gintaru Kazaku įkūrė naują "Nepriklausomą" frakciją.
                            Viso: 28

                            Opozicija:
                            Konservatoriai: 10
                            Liberalcentirstai: 9
                            Liberalų sajudis: 4
                            Viso: 23

                            Visgi socialdemokratai buvo tie, kurie galėjo pakeisti Vilniaus tarybos sudėtį ir nuversti Imbrasą. Tačiau jie pasirinko kitą kelią, o opozicijai nuversti Imbrasą liko mažai šansų, nu nebent jie sugebėtų persivilioti į savo gretas bent 3 tarybos narius. Na ir še tau kad nori:

                            Vilniaus miesto savivaldybės tarybos socialdemokratų (LSDP) frakcijos narė Jūratė Žeimienė stabdo narystę partijoje ir frakcijoje.

                            link
                            Na, ir dar viena naujiena, pasirodžiusi šiandiena:

                            Vilniaus miesto savivaldybės valdančiosios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovė Genovaitė Karolina Meilūnienė perbėgo į opozicinę Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakciją. Tai DELFI pirmadienį patvirtino liberalų frakcijos seniūnas Algimantas Vakarinas.

                            link
                            Taigi, dabar skaičiai jau yra šiek tiek pakitę:
                            Paksistai + LSDP + lenkai= 26
                            Opozicija= 25


                            Tetrūksta vieno balso! O jį gauti manau nėra labai sunku. Mano prognozės būtų, kad netolimoje ateityje jisai turėtų atsirasti ir greičiausiai tai bus rusų sąjungos 2 atstovai. Taigi svarstyklės turėtų persisverti į opozicijos pusę, o meru išrinktas liberalsąjudietis. Belieka tikėtis, kad tai atsitiks kuo greičiau.
                            Paskutinis taisė Eidvis; 2008.12.15, 17:27.

                            Comment


                              http://www.alfa.lt/straipsnis/10242807

                              Ir vėl neramumai pas juos. Va kas būna, kai į vienos tautos nuo seno gyvenamą teritoriją atsikrausto kita tauta, gyvenusi ten prieš 2000 metų - nėra vietos nei vieniems, nei kitiems.
                              Snowflakes will attack U <3

                              Comment


                                Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                http://www.alfa.lt/straipsnis/10242807

                                Ir vėl neramumai pas juos. Va kas būna, kai į vienos tautos nuo seno gyvenamą teritoriją atsikrausto kita tauta, gyvenusi ten prieš 2000 metų - nėra vietos nei vieniems, nei kitiems.
                                Tautu kraustymaisi neturetu buti pretekstas atakuoti civilius gyventojus Qassam raketomis. Neaisku, ar Izraelio veiksmai adekvatus (is ziniu, kurias turime, tai pasakyti butu sunku ar isvis neimanoma), bet del to kaltinti reiktu Hamas ir kitus radikalus (galbut, iskaitant ir Izraelio puseje).

                                Neteko girdeti apie vokiecius ar lietuvius, einancius zudyti civiliu kaliningrado gyventoju, nes ten "nuo seno" gyventa musu ar vokieciu proteviu. Panasu, kad Izraelis neturi kitos iseities, kaip naudoti jega ir uzkirsti kelia terorizmui.

                                Comment


                                  Na, politikos ir pasaulio pabaigų gerbėjai, pasvarstom, ar iš tiesų realu:

                                  http://vlasti.net/news/32860
                                  Jūsų,
                                  Analitikas PlėtRa™

                                  Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                                  Comment


                                    Parašė Analitikas PlėtRa Rodyti pranešimą
                                    Na, politikos ir pasaulio pabaigų gerbėjai, pasvarstom, ar iš tiesų realu:

                                    http://vlasti.net/news/32860
                                    Jei bent pora tokiu "konspiracijos teoriju" (nesvarbu, ar kariniu, ar ekonominiu, ar politiniu) butu issipilde, tai siandien ne tik nebebutu Zemes, bet, ko gero, ir visos galaktikos

                                    Svarbiau, nei tokiu straipsniu turini, yra suvokti tokiu straipsniu paskirti ir tiksla. Tai demesio (=$) traukimas.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Tautu kraustymaisi neturetu buti pretekstas atakuoti civilius gyventojus Qassam raketomis. Neaisku, ar Izraelio veiksmai adekvatus (is ziniu, kurias turime, tai pasakyti butu sunku ar isvis neimanoma), <....>
                                      Adekvatūs kam?
                                      N N N

                                      Comment


                                        Parašė LBP Rodyti pranešimą
                                        Adekvatūs kam?
                                        Hamas veiklai, nukreiptai pries Izraeli, be abejo.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Hamas veiklai, nukreiptai pries Izraeli, be abejo.
                                          Nepamenu, kada pastarąjį kartą girdėjau, jog palestiniečių raketos būtų nukovusios žmogų. Žinoma, aukų būna, tačiau palyginti nedaug. Didesnis būna nebent psichologinis efektas.

                                          Mano manymu, beveik visi Izraelio atsakomieji veiksmai - neadekvatūs. Už vieną ar kelis sužeistus civilius žudomi keli Chamas pareigūnai ir dešimtys civilių. O kur dar nežmoniška Gazos ruožo blokada, nuo kurio kenčia daugiau negu milijonas niekuo dėtų žmonių. Tokiais būdais terorizmo neįmanoma nugalėti. Jis tik sustiprinamas, nes sukelia naują neapykantos bangą. Terorizmas gimsta iš nevilties, susidūrus su gerokai stipresniu ir savo nebaudžiamumą jaučiančiu priešininku. Ir iš neapykantos, kurią maitinti - pavojinga.

                                          Esu įsitikinęs, jog didžiausia taikos Artimuosiuose Rytuose viltis - Izraelio vadovų rankose. Chamas ar Chizbullah niekada nepasieks visiškos radikalių grupuočių kontrolės, todėl pavieniai išpuoliai taip paprastai nesiliaus. Taika ateis tik tada, kada Izraelio vyriausybė atsispirs milžiniškam savų, žydų, radikalų spaudimui ir pasiryš daryti būtinas nuolaidas. Derėtų prisiminti, jog toje demokratinėje šalyje už pastangas siekti taikos premjeras gali labai lengvai padėti savo galvą (Nobelio taikos premijos laureatas Yitzhakas Rabinas nužudytas ne taip ir seniai, 1995 metais). Todėl aš lieku pesimistas ir manau, kad taikos artimiausiu metu dar neišvysime...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X