Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Rugby Rodyti pranešimą
    O paskaičius delfi komentarus susidarė įspūdis, kad ne vienam patinka tas jo stačiokiškumas, kitaip tariant, šis politikas puikiai atspindi rinkėjų mentalitetą, tai ir nėra ko norėt. Vis dėl to, laikas geriausiai gydo ligas, gal kada išsigryninsim.
    Tikiuos labai klysti. Ir tikiuos tą Lietuva įrodys per artėjančius rinkimus. Na bent Kauno rinkiminės apygardos "sąlyginai gelbės" Lietuvą.
    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
    Dordrechtas/Haarlemas
    Nesebaras/Plovdivas
    Kiolnas

    Comment


      Nepolitinė politika:

      30 mokslininkų darbas – gairės Lietuvos ateičiai

      Ar įmanoma susipažinti su šiuo darbu eiliniam piliečiui? Labai norėčiau perskaityti.
      Įžvalgos.lt - FB - G+

      Comment


        Tikrai būtų įdomu susipažinti su šiuo darbu, bet abejoju, kad kadanors visus 900 puslapių taip imsiu ir perskaitysiu neradau, kad ši strategija kolkas būtų publikuota kur nors internete...matyt reikės laukt, kol vyriausybės nusamdyti ekspertai strategiją užtemps ant savo kurpaliaus ir bus paskelbta viešai...

        Comment


          Jeigu vyriausybė užsakė darbą, gal pas juos kada nors ir bus puslapyje... O gal ir ne...

          Comment


            Tikiuos labai klysti. Ir tikiuos tą Lietuva įrodys per artėjančius rinkimus. Na bent Kauno rinkiminės apygardos "sąlyginai gelbės" Lietuvą.
            gerai, tarkim ogurkicho neberinks, nes jis jau atsiskleidė daugumai rinkėjų savo esybe, vis dėlto, turim naujus gelbėtojus. O kuom jie geresni/prastesni, jūs jau spręskit. Pamenu, prieš keturis metus, mano pažįstamo tėvai rinko tą patį viktorą už tai, kad beviešint Kedainiuose, jis juos pavaišino "nemokamai" pietumis Vikondoj. Ir abejoju ar per keturis metus taip jau labai pasikeitė tas mūsų statistinio lietuvio mąstymas ir požiūris į rinkimus. Nors ir labai nesinori laikytis tos pozicijos, kuri teigia, kad viskas pas mus yra blogai, bet juk patys įvykiai kalba už save.

            Comment


              TIESA, 2008 05 22 14:09
              Jau perskaicius scenariju viskas darosi aisku koks tai mokslinis tyrimas.
              Starpom, 2008 05 22 14:52
              Ekonomikos fakulteto studentu kursiniu darbu santrauka, kuruos dare is lempos, kad tik destytojas atkibtu?
              runkelis, 2008 05 22 15:26
              Is kur musyse tiek daug mokslinininku, net 30?
              Nuyka anys tinojaus pripaiste. Kaip maXima pasakys, taipybus! Juks nuo lovio, viskas nupirkta!
              kas yra "mokslininkas"?, 2008 05 22 15:37
              dazniausiai tai kaimo durnelis nepritapes prie chebros todel daugiau laiko nei kiti pratupejes prie ivairiu skaitiniu (taip apibūdinamas mokslininkas - aut. pastaba). Bet....apsiskaitymas proto nepadaugina ...
              hmm, 2008 05 22 15:38
              eilinis pinigu plovimas per giminaicius
              jo, 2008 05 22 15:41
              Blefuotojas ir demagogas motieka prasuko dar viena bizneli.
              Cinikas, 2008 05 22 15:52
              Aišku tik, kad pinigai išmesti į balą
              taip taip, 2008 05 22 15:52
              Istikruju idomu kiek ir kam uz sita tyrimeli pinigu nubyrejo?
              Kuilis, 2008 05 22 16:08
              per intelektualiniu darbu usakymus pinigelis geriausiai plaunasi....
              , 2008 05 22 16:46
              Rimtus veidus nutaisę, šarlatanai (taip apibūdinami mokslininkai - aut. pastaba) deklaruoja nesamones. <...> Pinigėlių plovimas ir lojalių valdžiai mokslininkų prijaukinimas.
              Dovanokit, kad cituoju čia Delfi.lt šiukšles (taip vadinu ne pasisakiusius žmones, o jų išsakytas mintis), tačiau šį kartą nusprendžiau pakomentuoti.
              1. Toks neatsakingas pasisakymas apie mokslo žmones padaro savo juodą darbą, ypač, kai yra išplitęs plačiojoje visuomenėje. Ar sutikdamas tokį požiūrį mokslininkas norės gyventi tokioje aplinkoje ir dirbti Lietuvos labui? O, kad jis tai darytų, yra visų mūsų interesas. Mes turėtume elgtis atvirkščiai, šiuos žmones branginti, tai turėtų būti pagarba ir valstybės dėmesiu apdovanotas visuomenės sluoksnis.
              2. Kada gi pagaliau mes nustosime būti tokie negatyvūs. Bet kokia inovacija Lietuvoje sutinkama su kritika, kreivu požiūriu. Įtarinėjimais ir kaltinimais, kurių pagrįsti negalime. Visu tuo mes žudome bet kokį naudingą iniciatyvą kėlusio žmogaus ar jų grupės entuziazmą. O jo buvimas ir skatinimas yra visų mūsų interesas.
              3. Politika pagaliau buvo susieta su mokslu. Atkreipkite dėmesį, bet koks save gerbiantis verslo subjektas planuoja savo strategiją, vykdo nuolatinius tyrimus, numato perspektyvas ir jas išnaudoja savo plėtrai. Valstybės gerovės lobizmas turi labai daug bendro su minėtu pavyzdžiu ir rengti tokią ateities strategiją yra itin įžvalgu bei sveikintina. Dar svarbiau, kad ją, nuo kurios mes priklausysime, rengtų kompetentingi asmenys, o mokslininkai tam tinka kaip niekas kitas. Todėl labai džiaugiuosi tokiu Lietuvos žingsniu.


              O su tokiu mentalitetu mes patys kuriam sau problemas. Koks protaujantis žmogus norės veržtis į postą, kuriame, nepaisant jo siekių ir pastangų, nepaisant argumentų, jis nuolatos bus malamas į miltus? Kam paskui stebėtis, jei nerandam rinkimuose kandidatų sąraše už ką balsuoti?

              Galit man nieko neatsakyt, pamąstykit patys sau.
              Paskutinis taisė ; 2008.05.22, 16:37.
              Įžvalgos.lt - FB - G+

              Comment


                Partijų reitinguose populiariausi „tvarkiečiai“
                http://www.balsas.lt/naujiena/197506

                Gegužę populiariausia Lietuvoje išliko populistinė partija „Tvarka ir teisingumas“, tačiau parama šiai politinei jėgai kiek sumažėjo. Jei rinkimai vyktų dabar, kartu su „tvarkiečiais“ į Seimą iš daugiamandatės rinkimų apygardos patektų ir konservatoriai, „darbiečiai“, socdemai bei valstiečiai liaudininkai.
                Atrodo, kad rinkimu baigtis daugmaz aiski. Laimes Tvarka ir Teisingumas, kurie eis i koalicija su Socdemais, o Konservatoriai, kaip visada liks opozicijoje (ko gero, kartu su Darbo Partija... jeigu pastaroji neprisijungs prie "lovio" koalicijos . Gales Kubilius ir vel dejuoti ir bambeti.

                Comment


                  Panevėžį valdžiusi marga koalicija griuvo, meras V.Matuzas neteko posto
                  Bronius Matelis
                  2008-06-12 11:01
                  Trečią kadenciją Panevėžiui vadovavęs konservatorius Vitas Matuzas neteko posto. Už jo atstatydinimą balsavo 18 iš 31 miesto tarybos narių.

                  Daugiau nei metus Panevėžį valdė marga koalicija, kurią sudarė konservatoriai, krikščionys demokratai, socialdemokratai ir Rolando Pakso „tvarkiečiai".

                  Pastarųjų dviejų partijų lyderiai ir nutarė smeigti V.Matuzui į nugarą- jie kartu su opozicija pareikalavo, kad V.Matuzas atsistatydintų.

                  Šiuo metu rengiamasi balsavimui dėl naujojo Panevėžio mero. Praktiškai net neabejojama, kad naujuoju meru taps socialdemokratas Povilas Vadopolas, iki šiol ėjęs vicemero pareigas.

                  Savivaldybės administracijai liks vadovauti "tvarkietis" Stasys Karčinskas, viecemeru liks jo bendrapartietis Kastytis Vainauskas, liberalcentristas Ramūnas Vyžintas bus mero pavaduotojas ekonomikai ir investicijoms, vicemere turėtų tapti ir socialliberalė Zita Kukuraitienė.

                  Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigos atiteks valstiečių atstovei. Nijolei Gaidžiūnaitei.

                  Tai pirmas kartas po per 20 pastarųjų metų, kai Panevėžio valdyme nebedalyvaus konservatoriai ir krikdemai. Iki tol jie daugiau ar mažiau dalyvaudavo koalicijose arba miestą valdydavo vieni.

                  Vienas iš konservatorių šalininkų, buvęs Panevėžio meras Tomas Josas, kuris interpeliacijos neparėmė, mano, kad šioje valdžios kaitų istorijoje daug kaltės turėtų prisiimti ir pats V.Matuzas, kuris po savivaldybių rinkimų atsisakė kurti dešiniųjų partijų koaliciją ir susidėjo su R.Pakso partija bei socialdemokratais.


                  lrytas.lt

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Partijų reitinguose populiariausi „tvarkiečiai“
                    http://www.balsas.lt/naujiena/197506

                    Atrodo, kad rinkimu baigtis daugmaz aiski. Laimes Tvarka ir Teisingumas, kurie eis i koalicija su Socdemais, o Konservatoriai, kaip visada liks opozicijoje (ko gero, kartu su Darbo Partija... jeigu pastaroji neprisijungs prie "lovio" koalicijos . Gales Kubilius ir vel dejuoti ir bambeti.
                    Mano nuomone, konservatoriams reikia naujų charizmatiškesnių lyderių. Jų vertybės imponuoja nemažai daliai visuomenės, bet lyderiai aiškiai "neveža" B)

                    Comment


                      Vėl žlugo balsavimas dėl antidiskriminacinio įstatymo
                      http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=17366746

                      Seimo nariai antrą kartą per tris dienas sužlugdė Lygių galimybių įstatymo priėmimą. Po ginčų, ar jame turėtų būti draudžiama diskriminacija dėl lytinės orientacijos, balsavimas neįvyko, kadangi konservatoriai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ vėl nusprendė jame nedalyvauti, todėl nepakako balsų įstatymui priimti.
                      Kokia sauni trijule
                      gales Kubilius vel stebetis ir ieskoti kaltu, kai konservai gaus dar maziau balsu net is savo nuosekliu remeju...

                      Comment


                        va taip va...

                        Ireland rejects EU reform treaty
                        http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7453560.stm

                        Kremliuje, ko gero, jau vyksta puota ES suskaldymo proga
                        Paskutinis taisė John; 2008.06.13, 22:23.

                        Comment


                          Populiariausi – „tvarkiečiai“, konservatoriai ir „darbiečiai“
                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=17372148

                          Jei rinkimai vyktų jau artimiausią savaitgalį, už partiją „Tvarka ir teisingumas“ balsuotų 11,6 proc., konservatorius – 11,4 proc., Darbo partiją – 10,5 proc. Tai parodė DELFI užsakymu „Spinter tyrimų“ atlikta apklausa.
                          saunuoliai rinkejai

                          Comment


                            Apie šias partijas parašoma nemažai naujienų, jos vis linksniuojamos žiniasklaidoje, sukelia didžiausią ažiotažą.

                            Gal kitų pavadinimų pernelyg nekvaršinanti sau galvos (kol negauna paskatinimo, iš kai kurių veikėjų - ir tiesiogiai materialine forma) tokiais beprasmiais klausimais, kaip šalies valdžia, lemsianti ir jos įvykių eigą, visuomenė nė nežino, todėl ir pasirenka žinomiausią.

                            Antra priežastis gali būti tų partijų akcentuoti lyderiai: Uspaskis ir Paksius. Gal vargdienių akyse jie atrodo tarsi kankiniai, kuriuos engia visi kiti „vagys“ ir „žulikai“, bijantys prarasti lovio dalį.

                            Dabartiniai rezultatai atvirkšti logikai. Dėl konservatorių dar tebūnie, tai tradiciškai populiari partija (kas nėra visai gerai, nes gali skatinti tos partijos narių vangesnį darbą dėl pernelyg lengvai gaunamų balsų). Tačiau kodėl žmonės balsuoja už Uspaskichą ir Paksą aš kitokių paaiškinimų, kaip anie du, nerandu.

                            Būtų įdomu gauti nuomonių pasidalinimo skirstinį priklausomai nuo gyvenamosios vietovės, išsilavinimo ir materialinės padėties. Nujaučiu jo rezultatus
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

                            Comment


                              Parašė Rodyti pranešimą

                              Būtų įdomu gauti nuomonių pasidalinimo skirstinį priklausomai nuo gyvenamosios vietovės, išsilavinimo ir materialinės padėties. Nujaučiu jo rezultatus
                              Tai labai mandagus budas pasakyti tai, kas ir taip daugmaz aisku

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Tai labai mandagus budas pasakyti tai, kas ir taip daugmaz aisku
                                Na, negalima taip absoliutinti. Aišku, tame tiesos irgi daug. Bet yra žmonių, kuriais tiesiog taip lengva manipuliuoti, net stebina mane. Dar labiau stebina, kad jų tiek daug, pakankamai daug, jog būtent jie ir nulemtų rinkimų baigtį.

                                Suprasčiau, jei visuomenėje ta dalis būtų absoliuti mažuma, bet anksčiau pateikti apklausos rezultatai liudija ką kitą.

                                Šiame kontekste galima iškelti ir Rusijos įtakos klausimą. Dabar aš to nesieju nė su vienu iš minėtų veikėjų, nors žinomos ir Uspaskicho sąsajos su Rusija, ir Pakso nesena STT skelbta finansavimo istorija, tačiau nuo to atsiriboju negalėdamas nieko konkrečiai tvirtinti. Bet, bendrai paėmus, jei jau mus taip lengva vedžioti už nosies, tai derėtų susirūpinti savo pažeidžiamumu.

                                Visuomenė nesugeba atsirinkti vertybių, o valdžia neturi politinės valios, potenciali Achilo kulno kombinacija.

                                Parašė Tomizmas
                                Komedija... EU reiketu didesnes centralizacijos ir "tvirtesnes rankos" politikos, nes dabar - palaida bala. Labai nerimtai visa tai atrodo pasaulio akyse. Demokratija kartais eina per toli...
                                Pritarčiau minčiai mažinti biurokratizmą ES. Ir, jei kas didesnę reikšmę centrinei ES valdžiai prilygintų demokratijos pačioje ES mažėjimui, visiškai su tuo nesutikčiau.

                                Demokratiją įsivaizduoju ne kaip visas puses sprendžiančias visus klausimus, o kaip vieną tvirtą (vardan efektyvumo, sąveikaujant su tam tikrais žemesniais padaliniais skirtingiems klausimams), besivadovaujančią demokratiniais principais ir santvarka.

                                Svarbu, kad žemesni piramidės nariai turėtų savo teises ir tarp viršūnės ir apačios egzistuotų grįžtamasis ryšys abiejom kryptim, ne vien tik iš viršaus žemyn.
                                Paskutinis taisė ; 2008.06.14, 16:49.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Parašė Tomizmas
                                  Komedija... EU reiketu didesnes centralizacijos ir "tvirtesnes rankos" politikos, nes dabar - palaida bala. Labai nerimtai visa tai atrodo pasaulio akyse. Demokratija kartais eina per toli...
                                  Visiskai sutinku. Siuolaikines demokratijos principai vercia strigti didele ES masina... o juk ES tai ne siaip koks kuklus darinys, o didziausia pasaulio ekonomine erdve su 500+ mln. gyventoju. Geriau sustyguotas tokios organizacijos darbas ir aiskesni veiklos kriterijai galetu duoti atsvara bet kokioms kitoms ekonominems jegoms (JAV ar Kinijai). O Airijos referendumo rezultatas is esmes yra pagalio ikisimas i ratus. Tik dar neaisku, ar tas pagalys pakankamai didelis, kad vezimas vaziotu toliau... ar reiks keisti visa vezima. Bijau, kad su tokiais referendumais, kad ir kokia ta sutartis butu, nebus nieko pasiekta, nes kokia nors salis vel pareiks savo neigiama "visuomenes nuomone" (neabejoju, kad UK ar Vokietijoje tokiu referendumu rezultatai butu dar labiau neigiami). Esme ta, kad absoliuti dauguma visuomenes neturi nei zalio supratimo, kam ta sutartis reikalinga ir ka ji daro. Daugeliui airiu, britu ar vokieciu bet kokie su ES modernizacija ar apskritai jos veikla susije dokumentai ir sutartys asocijuojasi su "imigracija", kurios jie "nenori", bet be kurios negaletu isgyventi. Pakanka pasiskaityti britu BBC portalo skaitytoju poziuri ("have your say") i Schengen'o zonos pletra... daugybe "nuomoniu" pareiske pasipiktinima del to, kad Britanija (ar kitas V.Europos salie) "uzplus dar daugiau imigrantu"... nors juk Britanija net nepriklauso Schengenui! O ir su migracija tai turi nedaug bendro, nes migruoti po Europa ir taip galima is esmes be jokiu apribojimu. Visuomene paprasciausiai neturi zalio supratimo, kas tai yra ir suabsoliutina tokius dalykus iki 1 ar, geriausiu atveju, 2 kriteriju, kas yra paprasciausiai destruktyvu. Referendumai nors ir yra bene auksciausia demokratiskumo apraiska, bet tokiais atvejais realiai jie vargiai duoda naudos ir tik inesa dar daugiau neaiskumu ir problemu, ka jau 3 kartus irode ES (Prancuzija, Nyderlandai, Airija...).

                                  Comment


                                    ES Airijai labai padejo istiesu jei ne ES Airija vis dar tebebutu atsilikes provincialus niekas.Bet matai Airija issiurbe is ES ka galejo ir nusprende kad atejo laikas suvaryt peili i ES nugara.
                                    Ismest lauk reik tuos nedekingus asilus.

                                    Pora komentaru is 'pries' stovyklos :

                                    - I don't know what it is.
                                    - I am too lazy to read that and I do not trust in what others tell me.
                                    - I don't like our politicians.
                                    - I am more Irish than European.
                                    - They take our jobs.
                                    - Now we have to pay for the poorer countries?!No way the EU sucks.

                                    Comment


                                      /\
                                      O tu pabandyk Prancūzijai, D.Britanijai ar kokiai Vokietijai pasakyt, kad jie bus tik dalis kažko. Jiems tai niekada nebus priimtina, todėl tokia supervalstybė manau, kad nelabai įmanoma vien dėl šito. Tačiau nebūtina turėti būtent valstybę, esama sąjungos santvarka iš esmės gerai, koks skirtumas kaip vadinasi, svarbu, kad būtume vienas kumštis, o ne kaip kokia pradinukų klasė, kur kiekvienas iš vaikų turi teisę atšaukti ekskursiją visiems ir vien todėl, kad jis mat nėra girdėjęs pavadinimo vietos į kurią ruošiamasi važiuoti. Nu negalima šitaip tiesiog, reikia normalaus auklėtojo, negalima vaikam leisti daryt ką jie nori...

                                      Comment


                                        Parašė Tomizmas
                                        Kalbant apie EU, apskritai butu geriausia jei ateityje ji taptu supervalstybe, panasiai kaip USSR savo laiku, tik skirtumas tas, kad demokratine, su normaliomis zmogaus teisemis ir zodzio laisve.
                                        Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                        O tu pabandyk Prancūzijai, D.Britanijai ar kokiai Vokietijai pasakyt, kad jie bus tik dalis kažko. Jiems tai niekada nebus priimtina, todėl tokia supervalstybė manau, kad nelabai įmanoma vien dėl šito.
                                        Apskritai, aš manau, kad pasaulio ateitis yra viena valstybė, viena rasė ir totali globalizacija, racionalus pasaulio resursų paskirstymas ir panauda, vieninga kova prieš bendrą priešą (ne apie ateivius aš, neįsijauskit).

                                        Tik tai, mano nuomone, išspręs karų, socialinio nepritekliaus problemas ir dar daug kitų dalykų.

                                        Na, bet čia jau nuokrypis nuo temos, tuoj futuristiniam filmui scenarijus gausis
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          Parašė Tomizmas
                                          Isvada viena: didzioji politika, rimti zaidimai - ne paprastu pilieciu reikalas. Galima rengti referendumus del kokiu nors istatymu ivedimo, siaip kokiais paprastesniais ir eiliniams zmogeliams suvokiamais klausimais, bet cia... Dar gerai kad nesusiprotejo padaryti referandumo Lenkijoje ir Cekijoje del jankiu radaru ir kitu sistemu - ne visai i tema, bet is emes tas pats, visuomenes nuomone butu aiski. Kaip kartais uzknisa tie paprasti zmogeliai su savo neismanymu ir suprimytyvinimu... Ne visada liaudziai reikia duoti balsa.

                                          Kalbant apie EU, apskritai butu geriausia jei ateityje ji taptu supervalstybe, panasiai kaip USSR savo laiku, tik skirtumas tas, kad demokratine, su normaliomis zmogaus teisemis ir zodzio laisve. Tai butu didziule Super Power siuolaikiniame pasaulyje. O dabar - palaida bala, kiekviena salis su savo interesais, bendros politikos beveik nera ir ta prastai koordinuota. Bet EU vis glaudesne integracija yra neisvengiama - kaip kitaip kiekviena Europos salis sugebetu konkuruoti ekonomiskai ir politiskai su USA, Rusija ir Kinija? Ateityje tai bus dar reiksmingiau. Butinai reikia tureti ir bendra Europos uzsienio ir gynybos politika. Cia mano tokie neprofesionalus pasvarstymai, tiesiog stebint situacija.
                                          Na kad ir dabar ES jau turi pakankamai daug "valstybes" bruozu, jei tau taip labiau patinka. ES istatymai reguliuoja daug sriciu (pvz. 4 savaites atostogu dabar gauname visoje ES, nes tai numato ES teise. Nedaug pasaulio gyventoju gali sau leisti tokia prabanga), nebera fiziniu sienu tarp ES nariu (Schengenas), laisvas prekiu judejimas ir t.t.

                                          O kazks "supervalstybes" pavadinimas juk nieko nepakeistu. Italai ir toliau butu italais ir valgytu pasta ir pica, o suomiai ir toliau kalbetu suomiskai ir sildytusi pirtyje. Vienintelis realus zingsnis - tolesnis teises harmonizavimas ir integravimas, kad dar daugiau sriciu butu reguliuojama ES teises ir tiesiog reiktu maziau gilintis i kiekvienos salies teise atskirai... bet tai galima daryti ir nebunant viena valstybe (tai is esmes daroma jau daug metu, tai nenutrukstantis nuolatinis procesas).

                                          Esme ta, kad galime laisvai keliauti, gabenti ka norime ir kur norime, isvengti bet kokio dvigubo apmokestinimo, buti ginami ES teises svarbiausiais gyvenimo ir darbo klausimais ir t.t. Ko dar reikia?

                                          Vienintelis dalykas, ko dar reikia, yra esamos organizacijos instituciju darbo kokybes ir efektyvumo gerinimas, kuris turejo buti pasiektas ES Konstitucija ir veliau Lisabonos sutartimi.

                                          ES yra puiki organizacija ir dabar ir kazkokia super ultra valstybe jai tapti visai nereikia. Tiesiog, kaip ir bet kuriai kitai organizacijai, kompanijai ar institucijai, reikia gerinti darbo kokybe, efektyvuma nesvaistant laiko ir €, kas gresia su dabartine griozdiska ir nelabai lankscia sistema. Tik tiek.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X