O kur aš taip tiksliai parašiau? Matai, kai labai nori, tai ir surandi pretekstų ir progų kelti riaušes.
Ponas taip nerašėte - čia aš taip situaciją apibūdinau. OptimusPrime pastebėjimus išvadinot "triedimu" - atseit neverta net dėmesio kreipt, ir iš karto priduriat "Ar tu čia suradai pretekstą pakoloradinti?" Tai ar ne teisus OptimusPrime ir ar visuotinė isterija nedavė savo vaisių? Koloradinimu vadinti bet kokią kitą nuomonę - čia yra isterijos pasekmė. Nors gal ponas visada toks buvote? Tada atsiimu savo žodžius.
Tokiu atveju "Delfi" konkrečiai koloradina ir skleidžia nesantaiką.
Man asmeniškai irgi nepatiko tas straipsnis, bet aš jo ir neplatinu visiems.
Isterijos nematau, bet nepasitenkinimas vienaip ar kitaip neišvengiamas. Ukraina užpulta, žuvo tūktančiai žmonių ir neaišku kur bus toliau nukreipta Rusijos nacijos agresija. Tai nori ar nenori to, daro įtaką europos nacijų emocijoms.
Ir dauguma rusų deja yra už Rusiją, nes tai jų motyna žemė. Jie negali prieš savo tautą/šeimą pakelti rankos, tuo labiau kai terpsta kitose bendruomenėse, kur nesijaučia šeimininkais.
Man asmeniškai irgi nepatiko tas straipsnis, bet aš jo ir neplatinu visiems.
Isterijos nematau, bet nepasitenkinimas vienaip ar kitaip neišvengiamas. Ukraina užpulta, žuvo tūktančiai žmonių ir neaišku kur bus toliau nukreipta rusijos nacijos agresija. Tai nori ar nenori to, daro įtaką europos nacijų emocijoms.
Ir dauguma rusų deja yra už Rusiją, nes tai jų motyna žemė. Jie negali prieš savo tautą/šeimą pakelti rankos, tuo labiau kai terpsta kitose bendruomenėse, kur nesijaučia šeimininkais.
Jokios didelės isterijos Lietuvos žiniasklaidoje nėra. Rusijoje, deja, atvirkščiai - nesenas Rogozino pasisakymas apie tankus ir vizas, Dugino kvietimas žudyti ukrainiečius ir t.t. (turbūt šimtus pavyzdžių galima surasti per praėjusius metus). Toks straipsnis kaip šis delfio - tai tik žurnalistų bandymas kažką papilstyti.
Toks straipsnis kaip šis delfio - tai tik žurnalistų bandymas kažką papilstyti.
Ir tai nėra labai gerai, kai žongliruojama žmonių emocijomis gana nereikšmingais įvykiais.
Kartą manęs baltarusė paklausė, ar tikrai pas mus nemėgstama rusų kalbos. Ta isterija taip pat ateina ir nuo Rusijos pusės. O Lietuvoje yra visokių žmonių, kaip ir visame pasaulyje, kurie gali reaguoti labai priešiškai.
Esmė, kad mes nereguodami į Rusijos agresiją, jai tyliai pritartume ir svarbiausia auklėtume savo tautą veidmainiškumu.
Labai geri pavyzdžiai. Tik, deja, visiškai priešingi jūsų minčiai. Juose analizuojami straipsniai rusijos spaudoje - tai yra atsakas į jų isteriją. Pvz. iš pirmo linko:
Štai tūlas teisės sergėtojas, nepiliečių parlamento "spikeris" Aleksandras Gaponenka duodamas interviu "Vesti segodnia“, pažymėjo, kad "laužui (Latvijoje) uždegti reikia tik degtuko."
Labai geri pavyzdžiai. Tik, deja, visiškai priešingi jūsų minčiai. Juose analizuojami straipsniai rusijos spaudoje - tai yra atsakas į jų isteriją. Pvz. iš pirmo linko:
Kiek žmonių - tiek nuomonių. Mes taip aistringai pradėjom reaguot į Rusijoje keliamą isteriją, kad pas save kuriame panašią.
Kiek žmonių - tiek nuomonių. Mes taip aistringai pradėjom reaguot į Rusijoje keliamą isteriją, kad pas save kuriame panašią.
Apie tai kaip tik rašo Tapinas
Kai kurie mūsų apžvalgininkai linguoja galvas ir sako – „Kremliui viskas yra politika ir propaganda. Nesileiskime, kad ir mums viskas taptų politika“. Sąžiningame žaidime jie tikrai būtų teisūs. Bet Kremlius nežaidžia sąžiningai, jo raudonosios žvaigždės užgestų, jei jis imtų žaisti sąžiningai ir išmoktų garbingai pralaimėti.
Kai kurie mūsų apžvalgininkai linguoja galvas ir sako – „Kremliui viskas yra politika ir propaganda. Nesileiskime, kad ir mums viskas taptų politika“. Sąžiningame žaidime jie tikrai būtų teisūs. Bet Kremlius nežaidžia sąžiningai, jo raudonosios žvaigždės užgestų, jei jis imtų žaisti sąžiningai ir išmoktų garbingai pralaimėti.
Tai ir sakau - "karo laukas", nebežaidžiame sąžiningai. Kremlius kelia isteriją - mes irgi, Kremlius meluoja - mes taipogi...
Aš kažkaip nepagaunu Dadis potekstės... Išeina taip, kad į rusų grasinimus tankais ir atominiu ginklu sutrypti Lietuvą, mes privalome skleisti pasakas apie tai kokia Rusija yra puiki ir draugiška šalis, nes neduokdie koks rusas įsižeis kokiame nors klube paklaustas apie tai - ar pritaria jis putlerio politikai?
Comment