Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Ukraina nekariauja, bent kaip ji pati įvardija, vykdo anti teroristinę operaciją. Gal kai pradės kariauti, tada ir parama kažkokia atsiras, ne tik savanorių sunešta.
    Aš neliūdnas - aš blaivus

    Comment


      Man atrodo, kad visas šis eschatologinis (atleiskit, bet nesusivaldysiu) BRIEDAS, kurį čia skleidžia kai kurie "forumantai", yra paprasčiausia pasąmoninga pastanga nustelbti viduje augančią gėdą, jog mes patys savo šalies viduje esame tokie bailiai, jog nesiryžtame net piršto pajudinti, kad apramintume kelias suįžulėjusias mumijas prie lovio.
      Kokie jau ten "termo-branduoliniai" etc...
      blaivumas išlaisvina

      Comment


        Parašė geriantis Rodyti pranešimą
        Ukraina nekariauja, bent kaip ji pati įvardija, vykdo anti teroristinę operaciją. Gal kai pradės kariauti, tada ir parama kažkokia atsiras, ne tik savanorių sunešta.
        Šiaip jau ir ATO keli mėnesiai nebevykdo, kokia dar gali būti kalba apie karą.
        Flickr

        Comment


          Graikijoje turbut vyks prieslaikiniai prezidento rinkimai. Krastutiniai kairieji turbut laimetu ir del keistos tvrkos gautu dar 50 vietu parlamente. Tada jie pasiustu visus taupymus, austerity ir skolu atidavinejimus ant triju raidziu ir reikalautu is ES dar daugiau euru pensiju kelimui, nemokamai elektrai ir t.t.

          http://uk.businessinsider.com/what-s...#ixzz3LUvzEFNg

          Tsipras gave a speech in Thessaloniki three months ago that provides the building blocks of Syriza's programme:
          A haircut for bondholders. This means Greece's government would get a boost simply by refusing to pay its creditors what was agreed. This sort of thing happened to people who owned bank bonds in Cyprus last year, and similar debt restructuring has been common in countries like Argentina. It's effectively a form of default.
          Free electricity: State spending would accelerate quite dramatically. Syriza's basic programme includes a ration of free electricity and heating for Greek households, as well as food and rent subsidies, the restoration of free healthcare, and a €13 billion plan to restore pensions that have been clipped by various reforms. This would all undoubtedly send the Greek deficit up significantly.
          Everything funded by the ECB: Because Greek bond yields (the typical cost of financing a government deficit) are elevated, Tsipras wants the spending to be financed by the European Central Bank, simply by buying up Greek debt directly from the government.
          Tax the rich: Syriza wants a lot of taxes that have been brought in over recent years to be removed and for the income tax threshold to go back to €12,000, from €5,000. They've clashed with the Greek finance ministry about this. They also want to crack down on tax evasion, especially on Greece's wealthiest people.
          A massive job creation programme, which the coalition wants the EU to fund. Greek unemployment is above 25%, and youth unemployment is above 50%.
          Writing off the bank debt of people who can't afford it. That's one of the reasons bank shares have been among the worst hit in Tuesday's brutal stock sell-off.
          .

          Comment


            Programa iš esmės teisinga. Kažkas turi įspirti ES establišmentui į užpakalį.
            Aišku Grexit scenarijus būtų ko gero dar įdomesnis
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Graikijoje turbut vyks prieslaikiniai prezidento rinkimai. Krastutiniai kairieji turbut laimetu ir del keistos tvrkos gautu dar 50 vietu parlamente. Tada jie pasiustu visus taupymus, austerity ir skolu atidavinejimus ant triju raidziu ir reikalautu is ES dar daugiau euru pensiju kelimui, nemokamai elektrai ir t.t.
              Užtai pasigirsta kalbos apie Graikijos išmetimą iš eurozonos.

              Comment


                Būtų labai sveika - tiek Graikijai, tiek eurozonai. Nors eurozonai būtų sveikiau išmesti Vokietiją.
                It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                Comment


                  Geras Lietuvos rinkėjų analizas :

                  http://animusrationalis.blogspot.com...uoja.html#more
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment




                    Išvados visai taiklios.

                    Už Liberalų sąjūdį balsuoja jauni truputį litų turintys knygų prisiskaitę apsipatenkinę nesiskutę hipsteriai, kurie, pasirodo, myli ir gerbia Neringą Venskienę. (į Adomą B. nekreipkit dėmesio. Visiems žinoma, kad jis pardavęs sielą Kubiliaus parcijai )

                    Už Tėvynės sąjungą balsuoja pagyvenusios į bažnyčią einančios ir optimos linijos grikius valgančios senjorės, kurios labai mėgsta klausytis pamokslų ir eiti į rinkimus.

                    Už Socialdemokratų partiją balsuoja pagyvenę, statistiškai vidutiniški ir niekuo neišsiskiriantys vyrai, kurie yra tokie nuobodūs, kad net sunku rasti kokį nors ironišką absurdišką išskirtinumą. Tame retoriniame klausime „o ką žmonės pagalvos?“ , kurį taip mėgsta bijantys nors truputį išsiskirti individai, socialdemokratų rinkėjai būtent ir yra „tie žmonės“.

                    Už Darbo partiją balsuoja... kieša. Ir viskas tuo pasakyta. (Nežinantiems, kas jis yra, prašom susipažinimo video)
                    Tvarkos ir Teisingumo rinkėjai, tuo tarpu, įdomiai pasižymi meile margams sakalėliams, grįžtantiems pas juos neapgynusius rinkėjus. Žalieji matomai turi rimtą konkurentą dėl rinkėjų balsų.

                    Socialdemokratų sąjungos kertinis elektoratas yra rečiau bažnyčią lankatis jaunesnis LSDP elektoratas, kuris, pasirodo, labai mėgsta tikrąjį grumpy cat‘ą – socialdemokratų sąjungos pirmininką Arvydą Akstinavičių.

                    Lenkų rinkimų akcijos rėmėjai yra dievobaimingieji lenkiškai kalbantieji tuteišiai, kurie, pasirodo, pagal turtingumą nusileidžia tik LRLS hipsteriams. Lenkų kalbos naudojimas ir bent jau šioks toks pinigų turėjimas yra tobulas litovcų, ypač kavenskų, trolinimo receptas.

                    Apibendrinant visgi pasakytina, kad paprasta Lietuvos pagrindinių partijų kertinio elektorato analizė rodo, kad Lietuvoje gyventi vis tik visai neblogai. Turime ir hipsterių, ir dievobaimingų senučių, ir „normalių žmonių“, o kur dar mūsų poetai (press on your own discretion) ir jau minėtieji dainininkai (arba, jei jau nusibodo, labai aktyvūs pilietiški žmonės).
                    Paskutinis taisė Lettered; 2014.12.12, 09:54.
                    Flickr

                    Comment


                      Už liberalus balsuoja nebent dvidešimtmečiai, nes jie dar nesupranta, kad Lietuvoje 24 metus nieko kito ir nebuvo - vien liberalizmas. Nesvarbu, kuri partija valdytų. Todėl atskira liberalų partija visai nereikalinga.

                      Comment


                        Tarkim, senasnamas šįkart nemeluoja ir 75% liberalų rinkėjų amžiaus viduris iš tikrųjų yra 20 metų. Kita vertus, visų liberalų rinkėjų amžiaus vidurkis 45,84 metai (pagal nuorodą aukščiau). Tai koks tada likusių 25% liberalų rinkėjų amžiaus vidurkis?
                        Beje, jeigu sugebi išspręsti šitą uždavinį, greičiausiai esi liberalų rinkėjas (pagal nuorodą aukščiau).

                        Comment


                          “Show me a young Conservative and I'll show you someone with no heart. Show me an old Liberal and I'll show you someone with no brains.”
                          ― Winston S. Churchill

                          Tik reikia sutarti, iki kada ta jaunystė tęsiasi - 45 m., kaip matyti, dar ne riba

                          Comment


                            Informacija irgi iš ten pat:
                            Pagal išsilavinimą.
                            Skalė – nuo 1 (baigta tik pradinė mokykla) iki 16 (įgytas daktaro laipsnis). Paminėtina, kad ESS išskyrė labai daug skirtingų išsilavinimo lygių, kurie labai dažnai neturi didelės reikšmės elektorato analizei: žmonių, neturinčių net pradinio išsilavinimo, grupės įtraukimas būtų tikrai bergždžias poelgis. O ir daktaro laipsnį turinčiųjų Lietuvoje nėra tiek jau daug.
                            Dėl šios priežasties išsilavinimo skalė bus nuo „7“ (baigta vidurinė mokykla/gimnazija/licėjus – nors gan dažnai yra žmonių, neturinčių vidurinio išsilavinimo, tačiau elektoratų vidurkiui tiks ir ši skalė) iki „15“ (magistro diplomas).
                            15.00 – Magistro laipsnis
                            10.76 – LRLS
                            9.71 – TS-LKD
                            9.57 – TT
                            9.12 – LSDP
                            9.11 – LSDS
                            9.10 - vidurkis
                            8.29 – LLRA
                            8.15 – DP
                            7.00 – vidurinis išsilavinimas
                            Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Omg, ar jau ruošiat kiaušinius sutiktuvėms? Bus gėda Lietuvai, jeigu šito debilo neapmėtys kiaušiniais ar šiaip kuo nors

                              Nigel Farage, Britain's Euro-sceptic leader, coming to Lithuania

                              Comment


                                /\ Dar koks Gražulis su Buškevičium ar Šustausku ir su gėlėm sutiks.
                                There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                Comment


                                  Omg, ar jau ruošiat kiaušinius sutiktuvėms? Bus gėda Lietuvai, jeigu šito debilo neapmėtys kiaušiniais ar šiaip kuo nors
                                  Nesuprantu, kodėl tau nepatinka Farage
                                  Farage takes an anti-prohibitionist position on recreational drugs. In an April 2014 phone-in interview hosted by The Daily Telegraph he argued that the War on Drugs had been lost "many, many years ago", stating that "I hate drugs, I've never taken them myself, I hope I never do, but I just have a feeling that the criminalisation of all these drugs is actually not really helping British society." He argued in favour of a Royal Commission on drugs exploring all avenues as how to most effectively legislate on drugs and deal with their related criminal and public health problems, including the possibility of their legalisation.
                                  http://en.wikipedia.org/wiki/Nigel_Farage

                                  Comment


                                    Delfi net interviu įdėjo su Farage, visai įdomiai kalba
                                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=66663400
                                    Iš komentaro
                                    Balsai populistų partijoms eurointegracijos skeptikėms ES šalyse.
                                    Graikija 39,5 procento nuo viso elektorato.
                                    Britanija 27,9 procento.
                                    Italija 27,3
                                    Danija 26,6
                                    Prancūzija 24,9
                                    Austrija 19,7
                                    Vengrija 14,7
                                    Lietuva 14,3
                                    Nyderlandai 13,2
                                    Suomija 12,9
                                    Slovakija 11,1
                                    Švedija 9,7
                                    Vokietija 9,4
                                    Ispanija 8
                                    Lenkija 7,1
                                    Čekija 5,2
                                    Belgija 4,1
                                    Bulgarija 2,9
                                    Rumunija 2,7
                                    Neturiu supratimo, ar jis toks pat emociškai nestabilus kaip, pvz., Gražulis , bet jei Anglijoje sulaukia didelio populiarumo, tai kritikams reikėtų pamąstyti, kodėl taip yra. Maždaug jei euroskeptikas, tai būtinai populistas, kitokios nuomonės būti negali. Nors ta kitokia nuomonė sulaukia vis didesnio palaikymo.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.12.13, 17:58.

                                    Comment


                                      Tačiau, lryto.lt žiniomis, pavyzdžiui, A.Mazuronis, nesirengia tęsti kovos partijoje ir jau yra tvirtai nusprendęs pats iš jos pasitraukti, nelaukdamas, kol jį išmes. Partiją ir jos Seimo frakciją politikas greičiausiai paliks arba dar prieš Naujuosius metus arba po rudens sesijos pabaigos.
                                      Atrodo, kad paksistai jau greitai praras vienintelį kiek padoresnį savo veidą.
                                      Ko tais įtariu, kad Mazuronis pasuks į dešinę. Prieš kelis mėn. Mazuroniui rašiau emailą apie tai, kad jis yra pakankamai išmintingas tinkamai pasirinkti kurią politinę pusę atstovauti - prorusišką ar provakarietišką. Atsakymo negavau, bet džiaugiuos šiandien matydamas jo tokius žodžius:
                                      „Arba mes su rusais, arba su vakarietiško mentaliteto valstybėmis“, - savo pažiūras susumavo V.Mazuronis.

                                      Comment


                                        Mazuronis - oportunistas, kas visai nėra bloga savybė politikui. O Pakso partijai jis visada tiko kaip balnas karvei ... Įtariu eis pas liberalus - ar jis nėra vienas originalių partijos įkūrėjų?
                                        Paskutinis taisė nomad; 2014.12.14, 01:26.
                                        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                        Comment


                                          Išties Mazuronis, kaip ir Paksas, savo karjerą pradėjo pas liberalus, dėl to visai tikėtina, kad pas juos ir nueis. Juolab kad liberalai dabar ant bangos - suvirškino A. Guogą, suvirškino daugumą liberalcentristų, per praeitus rinkimus žengė koja kojon su socdemais ir konservatoriais. Jei toliau taip varys, Mazuronį prisijunks ir Vilniuje Zuokui per snapą duos - tai manau turės labai daug šansų laimėti kitus seimo rinkimus. Būtų įdomu pamatyti liberalą ministrą pirmininką ir jų vadovaujamą vyriausybę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X