Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė liutass Rodyti pranešimą
    Ir tas mentalitetas nekinta ir nekis per amziu amzius.
    Nereikia depresiškai galvoti. Paimkime tokį pavyzdį kaip kelių policija. Panaudojant kombinuotas priemones:
    1. Galimybė sumokėti mažesnę baudą per 10 dienų jei nesi prasižengęs per metus;
    2. Įvairių kompromituojančių priemonių panaudojimas kaip liudininkų video iš už kampo;
    3. Imuniteto tarnyba;
    4. Metimas iš darbo susikompromitavusių pareigūnų.
    manau tikrai bet kas pripažins, kad ir patys policininkai kitaip pradėjo elgtis. Ar labai kas girdėdavo prieš kokių 10 metų, kad patys pareigūnai priduotų už kyšio siūlymą?
    Aišku iki idealumo dar toli. Manau ir kitose srityse daug kas kitaip yra ir bus. Tame tarpe ir įvairios elektroninės paslaugos, kai nėra tiesioginio kontakto su valdininku.
    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
      Kaip gerai, kad neprisireikė jo duot. Yra vienoj įstaigoj toks gydytojas, pas kurį be kyšio niekaip. Pirmą kartą kai pas jį reikėjo lankytis, tai nedaviau ir aš - net ausis įtempus neišėjo suprast ką kalba, bendravimo nulis, praktiškai atėjai, paskaitė siuntimą iš šeimos gydytojo, padarė ką nors ir čiuožk lauk be komentarų. Antrą kartą teko dėt prieš operaciją. Nedaug, vis tiek. Iškart toks jausmas, kad visai kitas žmogus - ir bendrauja, ir teiraujas visko, ir pataria ir priima normaliai. Sėkmės savęs nežeminant, jei ant tokių teks užsiraut
      Ne kartą gulėjau ligoninėse o ir opercijų mačiau. Ir nieko, gyvas dar. Išgydė puikiai be jokių kyšių, ačiū jiems. Nepataikiau ko gero ant tokio kaip rašot, bet manau kad būtų gydęs ir be kyšių.
      Man tai ypatingai juokingi visokie kelių gaidžiai, kurie viršijus greitį bando atsipirkt. Esu ir aš viršijęs per savo daugiau kaip 50 metų stažą, bet ir sovietmečiu, ir šiais laikais moku baudą neverkdamas kad keletą litų sutaupyt. Netyčia nusikaltai - atsakyk, o ne raudok. Ir neardyk valstybės, siūlydamas kyšį pareigūnui.

      Comment


        Kažkaip TVF vadovai vis susiduria su problemom - ankstesnis atsistatydino dėl kažkokio išgalvoto skandalo, šitai kažkokie korupciniai įtarimai. Gal kažkam neįtinka?
        TVF vadovė įtariama korupcija
        http://vz.lt/article/2014/8/27/tvf-v...iama-korupcija

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Kažkaip TVF vadovai vis susiduria su problemom - ankstesnis atsistatydino dėl kažkokio išgalvoto skandalo, šitai kažkokie korupciniai įtarimai. Gal kažkam neįtinka?
          TVF vadovė įtariama korupcija
          http://vz.lt/article/2014/8/27/tvf-v...iama-korupcija
          Tipiški prancūzų vidiniai politiniai žaidimai, naudojant teisinį fasadą. Reikia turėti omeny anachronistišką prancūzų teisinę sistęmą, kuri leidžia 'tyrimo teisėjui' (nemaišyti su LT iš Vokietijos atejusiu 'ikiteisminiu teisėju', kuris pagal mandatą su prancūzišku analogu turi mažai bendro), tirti nusikaltimus ... Tas neatsitiktų jokioje normalioje valstybėje, kur tyrimo funkcija priklauso po vyriausybes (politinės valdžios) skliautais dirbantiems organams. Prancūziška sistema kvailoka, ir ne tik dėl to, kad tikras teisėjas - jei iš tikrųjų nepriklausomas ir bešališkas - nieko neturėtų 'tirti', o spręsti jam ant stalo padėtas kitų ištirtas bylas. O baudžiamojo tyrimo funkcija niekada nebuvo ir, iš tikrųjų, nebus visiškai nepriklausoma. Ir neturėtų, nes tyrimo tikslas yra grynai 'vykdomasis' ('politinis') o ne 'teisminis' pagal savo apibrėžimą - sodinti nusikaltėlius už grotų ir mažinti nusikalstamumą.

          Bet įdomiausia, kad praktikoje prancūziški 'tyrimo teisėjai' kaip taisyklė tiria bylas tų politikų, kurie - keistai sutampa - yra prieš tai buvę, o ne esantys, valdžioje ... Lagarde yra Sarkozy žmogus ir aišku socialistai jos nekenčia, tai ir siundo teisinę sistemą ant jos.

          Rezultate visos prancūziškos 'high profile' korupcinės bylos baigiasi patapšnojimais per riešą, griežčiausiu atveju. Kaip kad Chirac'ą nuteisė nesenai vos ne už kelis blogai įformintus lėktuvo bilietus kai jis buvo Paryžiaus meru prieš 30 metų ... Rimtai dar jokio politiko ten niekas niekada nenuteisė ... Arba tos bylos nesibaigia niekuo, kaip kad neseni DSK, o po valdžios pasikeitimo ir socialistų sugrįžimo į valdžią - ir prieš Sarko nukreipti 'tyrimai' ... Iš esmės tos visos bylos yra tuščias teatrinis farsas ir švaisto mokesčių mokėtojų pinigus. Bet prancūzų elitas mėgsta jas žaisti. Reikia į tai žiūrėti kaip į vidines 17-18 amžiaus aristokratų intrigas ir tiek. Su valdžios atskaitomumu žmonėms tas nieko bendro neturi.
          Paskutinis taisė nomad; 2014.08.27, 19:38.
          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

          Comment


            su draugais pašnekėjęs supratau, kad dauguma net negirdėję, kad "Nematomą frontą" dabar kino teatruose rodo. dokumentinis, asmeninių liudijimų filmas, pasakojantis Juozo Lukšos istoriją, išdavystes partizanų gretose, CIA planuotas operacijas. rodo visuose KT jau antrą savaitę, rekomenduoju suspėt nueit pažiūrėt, nes nemanau, kad ilgai rodys.

            treileris: http://vimeo.com/40893991

            Comment


              Šimonytė sutiko pradėti dialogą dėl Vilniaus mero posto
              Plačiau: http://vz.lt/article/2014/9/17/simon...#ixzz3DZyCp63u
              Būtų visai neblogas variantas. Gaila, kad meru neįmanoma tapti be smirdančio partinio palaikymo. Kvalifikuotas, nepriklausomas ir veiklus meras (merė) būtų geriausia, kas gali nutikti. Laisvai gali būti, kad Šimonytės pavardė bus panaudota partijai pareklamuoti, atseit moderni ir pažangi, o galiausiai vis tiek bus prastumta kažkas panašaus į Navicką.
              Paskutinis taisė senasnamas; 2014.09.17, 15:33.

              Comment


                Pamiršti, kad merai dabar bus renkami tiesiogiai. Taigi, jeigu neklystu, tai gali būti ir nepartinis žmogus. Aišku, reklamai pinigų reikia turėti.

                Kitas dalykas, aš kiek abejočiau Šimonytės galimybėmis būti mere. Taip, finansus ji sutvarkytų ir išblizgintų. Bet meras nėra vien tik finansų valdymas. Reikia pažangaus, inovatyvaus ir kūrybingo žmogaus. Ar Šimonytė tokia yra? Nežinau.

                Taigi įdomu bus sulaukti jau rinkiminės kampanijos ir pažiūrėti ką kiekvienas iš kandidatų (Šimonytė, Šimašius ir ko gero Zuokas, dar gal koks socdemas) pasiūlys geresnio.

                Comment


                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                  Šimonytė sutiko pradėti dialogą dėl Vilniaus mero posto
                  Plačiau: http://vz.lt/article/2014/9/17/simon...#ixzz3DZyCp63u
                  Būtų visai neblogas variantas. Gaila, kad meru neįmanoma tapti be smirdančio partinio palaikymo. Kvalifikuotas, nepriklausomas ir veiklus meras (merė) būtų geriausia, kas gali nutikti. Laisvai gali būti, kad Šimonytės pavardė bus panaudota partijai pareklamuoti, atseit moderni ir pažangi, o galiausiai vis tiek bus prastumta kažkas panašaus į Navicką.
                  Konservatoriai kažkaip didžiųjų miestų savivaldybėse ne itin skiriasi nuo savo LSDP-inių antipodų - tokie patys nomenklatūršičkai. Už liberalus Vilniuje nematau nieko geresnio - jau seniai Šimašius pristatinėja savo programą. Kita vertus, čia aš šališkas.
                  Lietuva visiems.

                  Comment


                    Pamiršti, kad merai dabar bus renkami tiesiogiai.
                    Šitą dalyką kažkaip pražiopsojau. Bet meras vis tiek turės bendradarbiauti su taryba ir įdomu, kaip tai atrodys praktiškai, ypač esant nuomonių skirtumų. Šimonytė galėtų juk kandidatuoti kaip nepriklausoma be jokių pokalbių su konservatoriais.
                    Bet meras nėra vien tik finansų valdymas.
                    Taip, žinoma, dar reikia sugebėti organizuoti šou ir laiku bei vietoje papozuoti prieš kameras .
                    Paskutinis taisė senasnamas; 2014.09.17, 15:50.

                    Comment


                      Na ir ką, Valatka eilinį kartą 100% teisus.
                      http://www.15min.lt/naujiena/ziniosg...0-456227?cf=df

                      Comment


                        Valatka teisus dėl švietimo, patriotizmo ugdymo ir politinių lyderių gebėjimo vien malti liežuviu. Švietimas tautiniu požiūriu (ir ne tik) nustekentas kuriant "globalią Lietuvą", o kai grasina Rusija, tada jau suvokiama, kad to patriotizmo vis tik reikia. Dėl VSD tai nereikia turėti iliuzijų - kokie pareigūnai kitose įstaigose, kokie politikai, tokia situacija ir ten. Nėra pajėgių kažką keisti iš esmės, o vien tyla ir nekritikavimas, kaip siūlo Valatka, nereikštų, kad ta įstaiga pasikeistų iš esmės ir pradėtų dirbti kitaip.

                        Comment


                          Rinkimus Latvijoje laimėjo prorusiška partija. Kaip ir reikėjo tikėtis, su ja kartu eina taip vadinami "žalieji", kurie iš tikro beveik visose valstybėse yra Kremliaus kreatūra.
                          http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=66033770

                          Comment


                            Kaip suprantu, tai prorusiška partija laimėjo, bet realiai surinko mažiau balsų nei praeitą kartą. 2011 metais, „Santarvės centras“ gavo 28,6 proc., dabar 23,26%.

                            Atrodo kad dar viena prorusiška partija visai iš žaidimo iškrito.
                            „Labai geras ženklas, kad pralaimėjo Latvijos rusų sąjunga, kuri yra labai ryškiai prorusiška – ji sulaukdavo vien rusų balsų, kurie kategoriškai nusiteikę prieš Latvijos nepriklausomybę.

                            delfi
                            Taigi po šitų rinkimų Putino globotinių įtaka Latvijoje sumenks. Tačiau su latviais jau ir taip buvo aišku, o va Bulgarijoje, kur šiuo metu taip pat vyksta rinkimai, Putinui gali ragai pareiti, nes atrodo, kad ten valdžia pereis iš socialistų į dešiniųjų rankas.

                            Apklausose pirmauja dešinioji partija „Piliečiai už europietišką Bulgarijos plėtrą“ (GERB), kuri gali gauti 36 proc. balsų. Iki liepos pabaigos valdžioje buvusiems socialistams (BSP) pranašaujama antroji vieta ir dagiausiai 21 proc. balsų.

                            delfi
                            Bulgarija iki šiol buvo viena didžiausių 'South Stream' dujotiekio remėjų ir Rusijos advokačių.

                            Comment


                              Na dėl prorusiškos partijos vėl viską teisingai išaiškino Valatka. Be reikalo gąsdinamės.
                              http://www.15min.lt/naujiena/ziniosg...0-457740?cf=df
                              Bet ypatingai patiko straipsnio antroji dalis apie Rusijos propagandos mašinos brovimąsi į Lietuvos televizijas.

                              Comment


                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                Kaip suprantu, tai prorusiška partija laimėjo, bet realiai surinko mažiau balsų nei praeitą kartą.
                                Tas Delfio pigus skandalizmas nytildė net tą faktą, jog dabartinė valdanti koalicija dar gi sustiprino (!) savo pozicijas, o tuo tarpu mūsiškiai vis sriūbauja dėl "varkšų braliukų" (tūlam lietuviui ar girtam, ar blaivam pastoviai vis "broliai" vaidenasi visų sienų perimetru). Dėkui Diev, latviai dykai "braterstwom" nesidrabstydami, savo smegenais galvodami nenusibalsuoja kaip kad mus išsižiojėliai.

                                Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                o va Bulgarijoje, kur šiuo metu taip pat vyksta rinkimai, Putinui gali ragai pareiti, nes atrodo, kad ten valdžia pereis iš socialistų į dešiniųjų rankas
                                tai, kaip visa vietinė Bulgarijos Kremliadija įnirtingai vertė ir pirma laiko visgi nuvertė Bulgarijos GERB'ą (dešiniųjų poziciją), kankinančiai priminė mūsų komunokompradorų pastangas dar 2009-2010-ais nuversti vadinąjį 'Qubilistaną'.
                                blaivumas išlaisvina

                                Comment


                                  Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                  http://www.15min.lt/naujiena/ziniosg...0-457740?cf=df
                                  Bet ypatingai patiko straipsnio antroji dalis apie Rusijos propagandos mašinos brovimąsi į Lietuvos televizijas.
                                  juokinga: tas pats Valatka raudonesnis už bet kokį "kabelį". Juokinga ir tai, jog jei jis ką ir išsinešė iš sovietinio pedagoginio, tai problemų sprendimą "vienu smūgiu". Dar juokingiau, kai jis nemirkčiodamas tuo pačiu kaltina Grybauskaite ar Putiną,
                                  blaivumas išlaisvina

                                  Comment


                                    Parašė Zosys Rodyti pranešimą
                                    juokinga: tas pats Valatka raudonesnis už bet kokį "kabelį". Juokinga ir tai, jog jei jis ką ir išsinešė iš sovietinio pedagoginio, tai problemų sprendimą "vienu smūgiu". Dar juokingiau, kai jis nemirkčiodamas tuo pačiu kaltina Grybauskaite ar Putiną,
                                    Na taip, Valatkos visą laiką nemėgau, bet pastaruoju metu pasirodė, kaip man atrodo, visai neblogų rašinių.

                                    Comment


                                      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                      Na taip, Valatkos visą laiką nemėgau, bet pastaruoju metu pasirodė, kaip man atrodo, visai neblogų rašinių.
                                      Kodėl nemėgot?
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Kodėl nemėgot?
                                        Todėl, kad savo laiku mėgo Brazauską su kompanija.

                                        Comment


                                          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                                          Todėl, kad savo laiku mėgo Brazauską su kompanija.
                                          Kiek pamenu, tai jis nieko per daug nemėgo ir visus kritikavo.
                                          Flickr

                                          Comment

                                          Working...
                                          X