Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė baltic Rodyti pranešimą
    Kaip tai susimeta. Kas išrinkti, tie ir sėdi seime. Į fraciją niekas eiti nebegali jeigu partijoje nebuvo per rinkimus. Va tau ir viskas - naujas straipsnis konstitucijoje. Dabar dauguma žmonių balsuoja už tuos kurie gražiausiai padeklamuoja savo planus prieš rinkimus.
    Apribojus isrenkamas partijas iki 2 niekas nepasikeis. Tauta lygiai taip pat isrinks 2 graziausiai dainuojancias partijas.

    Po frakcijas begiot nebutina, galima ir taip graziai susitart ir pasidalint postais. Ir toliau daryt lygiai ta pat kas daroma siandien.

    O dabar kai tiek partijų ir vieni iš kitų bėgioja, tai net neįmanoma prisiminti kas kurioj buvo. Arba reikia iššaudyt bobutes ir imbecilus. krc, matau, kad kai kurie trumpai čia mąsto, tačiau esmė tame, kad aš irgi ne rimtai, bet durna sakyti, kad tai nedomokratiška ir pan., nes demokratijos įsikūnujimas USA, daro būtent taip.


    Vienintele teisinga mintis - issaudyti. Gaila kad neaisku kuriuos konkreciai.

    Comment


      http://vz.lt/Default2.aspx?PollID=dc...&readcomment=1

      Pirmauja Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, II v. - Valinsko partija

      Comment


        /\ svarbiausia, kad tvarkiečiai ir darbiečiai balsų turi ne tiek daug. Nors čia www.vz.lt, tūlas čiūvas Staska vargiai lankosi tokiuose interneto puslapiuose, tad, galima sakyti, matome vienos pusės nuomonę.

        Beje, vakar pats atkreipiau dėmesį į šią apklausą ir nubalsavau už TPP. Kaip jau esu minėjęs, jei niekas radikaliai nepasikeis iki rinkimų, aš duosiu jiems šansą. Daugumą kitų partijų jį jau turėjo ir nuvylė, o ši yra perspektyviausia iš naujųjų.
        Įžvalgos.lt - FB - G+

        Comment


          Parašė baltic Rodyti pranešimą
          Kaip tai susimeta. Kas išrinkti, tie ir sėdi seime. Į fraciją niekas eiti nebegali jeigu partijoje nebuvo per rinkimus. Va tau ir viskas - naujas straipsnis konstitucijoje. Dabar dauguma žmonių balsuoja už tuos kurie gražiausiai padeklamuoja savo planus prieš rinkimus. O dabar kai tiek partijų ir vieni iš kitų bėgioja, tai net neįmanoma prisiminti kas kurioj buvo. Arba reikia iššaudyt bobutes ir imbecilus. krc, matau, kad kai kurie trumpai čia mąsto, tačiau esmė tame, kad aš irgi ne rimtai, bet durna sakyti, kad tai nedomokratiška ir pan., nes demokratijos įsikūnujimas USA, daro būtent taip.
          JAV nėra uždraustos kitos partijos, tiesiog taip susiklostė istoriškai. Toje šalyje yra nemažai mažesnių partijų, tačiau joms prasimušti į valdžią yra pernelyg sudėtinga vien dėl to, kad jos neturi finansinės galios ir nėra plačiai žinomos.
          Mano galerija Flickr'yje

          Comment


            Manau geriausia būtų įvesti privalomą punktą, kad politiku gali tapti žmogus, išmanantis bent elementariausią ekonomiką. Gal tada ir populistinių pažadų labiau sumažėtų... Parašiau ir pati nepatikėjau
            *******
            Miestai.net Fb

            Comment


              Parašė Irmux Rodyti pranešimą
              Manau geriausia būtų įvesti privalomą punktą, kad politiku gali tapti žmogus, išmanantis bent elementariausią ekonomiką. Gal tada ir populistinių pažadų labiau sumažėtų... Parašiau ir pati nepatikėjau
              Vargu ar populizmas kyla iš to, kad politikai kažko neišmano (nors, be abejo, būna ir taip). Dažniausiai būtent labai neblogas reikalų išmanymas (ir apsukrumas) leidžia begėdiškai manipuliuoti neišmanančių rinkėjų nuomone. Nušalintojo prezidento atveju, jeigu trūksta asmeninių "sugebėjimų", galima pasinaudoti ir Rusijos tarnybų pagalba... Viskas paprasta

              Comment


                Tai ir blogiausia, koks tada politikų autoritetas gali būti, bent kiek mąstančių, piliečių akyse? Jiems trūksta elementariausios atsakomybės už savo žodžius, o apie politiko garbę išvis šnekėti nesinori. Vieną ką pastebėjau, tai tie "neišmanantys rinkėjai" labai noriai vaikšto į rinkimus, kaip į bažnyčią. Reikėtų visiems taip, gal ir rinkimų rezultatuose tai atsispindėtų
                *******
                Miestai.net Fb

                Comment


                  Parašė Irmux Rodyti pranešimą
                  Tai ir blogiausia, koks tada politikų autoritetas gali būti, bent kiek mąstančių, piliečių akyse? Jiems trūksta elementariausios atsakomybės už savo žodžius, o apie politiko garbę išvis šnekėti nesinori. Vieną ką pastebėjau, tai tie "neišmanantys rinkėjai" labai noriai vaikšto į rinkimus, kaip į bažnyčią. Reikėtų visiems taip, gal ir rinkimų rezultatuose tai atsispindėtų
                  Didžiausia bėda, kai netgi turėdamas laiko ir noro įsigilinti, prieš Seimo rinkimus esi priverstas sukti galvą, kuri iš daugelio (poros dešimčių) blogybių bus mažiausia. Ėjimą į rinkimus laikau labai svarbia savo kaip piliečio pareiga, o visgi kas kartą po Seimo rinkimų darosi vis labiau neramu.

                  Štai tarkim Prezidento rinkimų metu viskas kiek aiškiau - matome prieš save grupelę žmonių, kurių vieni yra akivaizdūs padugnės, kiti - vaikščiojančios užsienio politikos katastrofos, treti - iš pažiūros garbingi ir gal netgi protingi. Tokių, žinoma, nėra labai daug... Tuo tarpu Seimo rinkimuose stumdosi partijos - o surasti partiją, kuria galima būtų bent minimaliai pasitikėti, jau iš esmės nebeįmanoma. Tenka gelbėtis jau minėtu "mažiausios blogybės" metodu... Kankynė, su kuria turime susitaikyti, jeigu norime bent šiek tiek prilaikyti "darbukų" ir "libdukų" elektorato spaudimą. Ir čia svarbus kiekvienas balsas...

                  Manau, jog "verkti" ir baisėtis po rinkimų galima tik tada, jeigu tikrai padarai viską, kas nuo tavęs priklauso, kad naujai susiklosčiusi padėtis nebūtų visiškai beviltiška...

                  Comment


                    Nagi Tavo poste ir atsakymą šiokį tokį suradau Aiškesniai situacijai Lietuvoje turėtų būti mažiau partijų, bet su aiškiai išdėstytom ir pagrįstom programom, bei kryptim (kitas klausimas ar tuo kas suinteresuotas, apart eilinį pilietį). Kaip pastebim dabar, tai visi veik indentiški, skiriasi tik tų partijų vedliai (traukos objektai). Ir žmonės toje maišalynėje nesusigaudę dėl tam tikrų priežąsčių (laiko trūkumo, neišprusimo ir t.t.), pradeda vadovautis simpatijom bei antipatijom, na kai kurie ir garsiai skelbiamais, jiems aktualiais, pažadais.
                    Vienu žodžiu kol bus betvarkė politinei arenoj, tol tas atsispindės ir politikų veikloje.
                    *******
                    Miestai.net Fb

                    Comment


                      Pavojingas tas žmogiškas tvarkos siekimas. Štai sakome "per daug partijų", o kas nuspręs, kurios nėra reikalingos? Autoritarinis sprendimas "iš viršaus" problemos neišspręs, tik sukurs gerokai daugiau naujų (tarp jų ir tarptautinį pasmerkimą). Taip, galima keisti rinkimų sistemą, tačiau rinkimai vienmandatėse atvertų kelią į politiką dar daugiau prasisukusių verslininkų, o partijų skaičiaus sumažėjimą tiksliai prognozuoti sunku. Manau, kad didesnė blogybė šiuo metu yra bendras partijų kokybės nuosmukis, naujų, kitaip mąstančių lyderių trūkumas, o ne partijų skaičius savaime.

                      Comment


                        Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                        Manau, kad didesnė blogybė šiuo metu yra bendras partijų kokybės nuosmukis, naujų, kitaip mąstančių lyderių trūkumas, o ne partijų skaičius savaime.
                        Visa tai velgi yra tik kito reiskinio pasekme.

                        Rinkimai yra vienintelis realus partiju veikla itakojantis stimulas. Partijos darys viska, kad tik patektu i valdzia ir joje issilaikytu. Tai ju egzistavimo prasme ir tikslas.
                        Kadangi kelias i valdzia demokratijoje veda pro rinkejus, tai tik jie ir daugiau niekas kitkas gali nuspresti, kam bus suteikta valdzia.

                        Taigi, esmine lietuvos blogybe/problema yra rinkejai, t.y. mes visi, musu gimines, kaimynai etc. Kurie tingi pasidomet, korupcijoje nemato nieko blogo, melo nelaiko kazkuom smerktinu, tikru vergisku paprociu leidzia dergti sau ant galvos ir t.t.
                        Visa tai leidzia visokiems nieksams patekt i valdzia. Ir nesvarbu kiek tu partiju bebutu, 1, 5 ar 27, kol elektoratas bus toks koks yra, tol bus isrenkami nieksai ir melagiai. Nes tik nieksai ir melagiai gali zadeti tai ko garantuotai neimanoma isteset.
                        Jei elektoratas nors kiek mastytu, tai paulauskas su savo "nusipelneme gyventi geriau", paksimantas su savo "bus tvarka", uspaskis su savo 1 11 ir 111 ir kiti populistai jau senai voliotusi politikos savartyne.
                        Bet kai elektoratas save parduoda uz viena ledu porcija beigi nedideli humoristini-muzikini rengini, tai rinkimus laimes butent tie kurie tai pasiulo, o ne tie, kurie kazka peza apie kazkokias ekonomines programas.

                        Comment


                          Parašė Kecal Rodyti pranešimą
                          Štai sakome "per daug partijų", o kas nuspręs, kurios nėra reikalingos? Autoritarinis sprendimas "iš viršaus" problemos neišspręs, tik sukurs gerokai daugiau naujų (tarp jų ir tarptautinį pasmerkimą).
                          Ne, tikrai nesakau, kad reikia vykdyti autoritarinius sprendimus. Koreguotis turėtų viskas savaime, keičiantis (visų) žmonių mentalitetui. O "bendram partijų kokybės nuosmukiui" mažinti , manyčiau reiktų: keisti ar papildyti formalias taisykles, kad grupės veiktų sutelktai, bei drausmingai. Būtų suinteresuoti nekompromituoti savo partijų, kas skatina ir nepasitikėjimą pačiu Parlamentu, tas irgi labai atsiliepia rinkėjų skaičiui.
                          Suprasčiau, jei ta partijų kiekybė mums būtų kiek naudinga, o tiek mums tikrai nereikia. Tai dar aiškiau parodo požiūrių gausą, nesugebėjimą prieiti kompromisų (partijų skilimai ir t.t.). Susitelkti jiems reikia dėl teisingų sprendimų priėmimų, o ne dėl savo asmeninių interesų siekių.

                          Pavojingas tas žmogiškas tvarkos siekimas
                          Greičiau saiko neturėjimas
                          Paskutinis taisė Irma; 2008.06.25, 10:24.
                          *******
                          Miestai.net Fb

                          Comment


                            Tikiuosi čia pataikiau.

                            Tai už kurią partiją ruošiatės balsuoti per ateinančius rinkimus? O gal nedalyvausite? Kuri jūsų manymų tvarkingiausia ir teisingiausia ?

                            Aš tai asmeniškai dar neapsisprendęs.
                            gera gyventi gerai

                            Comment


                              Dar neapsisprendęs, bet balsuoti tikrai eisiu.

                              Comment


                                Parašė Kema Rodyti pranešimą
                                Tai už kurią partiją ruošiatės balsuoti per ateinančius rinkimus? O gal nedalyvausite? Kuri jūsų manymų tvarkingiausia ir teisingiausia ?
                                Dalyvausiu, nes tai privaloma.

                                Prezidento rinkimuose - už Dalią Grybauskaitę, jei ji kandidatuos.

                                Seimo rinkimuose - už Tėvynės prisikėlimo partiją (žinau, pavadinimas tai banalus), jei iki tol nesusimaus debatuose ar savo ketinimų deklaracijose ir pan..

                                Gal apklausos dėl Seimo rinkimų reikėtų šio forumo narių nuomonei sužinot skaičiukų pavidalu.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Jeigu konservatoriai atsikratytu savo baznytinio mentaliteto ir siek tiek sumodernetu, net neabejodamas balsuociau uz juos. Taciau dabar rinksiuosi tarp konservatoriu ir socialdemokratu, visgi jie daug patirties turintys politikai, nepopulistai ir nekorumpuoti (kad ir kaip dauguma nusivylusiu politikais lietuviu bando irodyneti, kad visi jie vagys ir visi jie kiaules). Na, galbut dar Liberalu sajudis gali mano balso sulaukti, taciau uz juos balsuociau daugiau del savo politiniu paziuriu, o ne del pacios partijos, visgi partija yra smulki, o as linkes manyti, kad kuo maziau partiju patenka i seima- tuo maziau chaoso ir daugiau konstruktyvaus darbo. Beto per mazai ju realiu darbu esu mates, bei nuomoniu girdejes.

                                  Comment


                                    R.Pakso partijos būstinę aplankė V.Romanovas
                                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=17697758

                                    Hrrrrrrrrrr...

                                    Comment


                                      Kagi, praejo jau daugiau kaip metai, kai isrinkta nauja Vilniaus valdzia. Kaip ir galima buvo tiketis, jokiu nauju projektu jie Vilniui nepasiule, tik bando zlugdyti (Gugenheimo muziejus, tramvajus), na nebent Nacionalinis stadionas (kuris deje nera naujas projektas) turetu buti ju nuopelnas, taciau deje sis projektas taip pat iklimpo i korupcijos skandalus. Libdemai ir taip negali pasigirti produktyvumu, taciau visos ju menkos jegos yra nukreiptos i "bizinio" daryma, zuoko projektu zlugdyma, savo populistines propogandos skleidima ("Vilnieti, ar tu patenkintas silumos kainomis?") Smarkiai susikompramitave ir savivaldybeje teturedami 14 vietu is 51, jie vistiek puikiai sugeba islaikyti mero posta. Kodel? Na, viena is priezasciu galetu buti pinigai, kuriu, kaip galima susidaryti ispudi is konservatoriaus papirkinejimo, jie tikriausiai negaili Lenku rinkiminei akcijai, o gal net ir socialdemokratams. Taciau dar yra ir tai, kad negali susikalbeti dvi partijos: socialdemokratai su konservatoriais. Niekaip negaledami pasidalinti mero posto, jie tiesiog uzkerta kelia naujajai koalicijai. Taciau ivyko vienas galimai esminis ivykis. Amzinai priesai Liberalu sajudis ir Liberalcentristai suvienijo jegas ir iskele savo kandidata Liberalsajudieti Aruna Stara. Bendrai taryboje jie turi 13 vietu. Ar tai nebus luzis? Konservatoriams gali tekti atsisakyti savo pretenziju i mero posta del to, kad jie turi 10 mandatu, 3 mandatais maziau, nei liberalcentristai+liberalsajudieciai. O socialdemokratams tuo tarpu nebeliks pagrindo teigti, kad jie nenori matyti mero konservatoriaus. Liberalcentristai pagaliau igyvendins savo nenumaldoma nora grizti i valdzia, o liberalu sajudis tuo tarpu, teturedamas 4 vietas (maziausiai is visu numanomos daugumos partiju), tures mero posta. Vilniuj tokia koalicija reikalinga kaip deguonis, kitaip galima numatyti stagnacija, kuri neuzilgo turetu prasideti, nes visi projektai, dar is zuoko laiku, pradeda uzsibaigineti.

                                      Siūlomas naujas meras Vilniui

                                      Comment


                                        Parašė Rodyti pranešimą
                                        Dalyvausiu, nes tai privaloma.

                                        Prezidento rinkimuose - už Dalią Grybauskaitę, jei ji kandidatuos.

                                        Seimo rinkimuose - už Tėvynės prisikėlimo partiją (žinau, pavadinimas tai banalus), jei iki tol nesusimaus debatuose ar savo ketinimų deklaracijose ir pan..

                                        Gal apklausos dėl Seimo rinkimų reikėtų šio forumo narių nuomonei sužinot skaičiukų pavidalu.
                                        Tai, kad jau susimovė.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                          Tai, kad jau susimovė.
                                          Neteko girdėti. Ar galėtum pakomentuoti plačiau?
                                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                                          Comment

                                          Working...
                                          X