Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prezidentės patarėjas dėl interviu Latvijoje: D. Grybauskaitė kelia aukštus reikalavimus sau

    „Visi matome, kai vyksta EVT ir prezidentė užsienio žiniasklaidai komentuoja teminius klausimus, tiksliai nežinodama, kokie jie bus užduoti. Didžiųjų kompanijų žurnalistai – tiek CNN, tiek BBC – turi normalią praktiką suderinti temas ir kalbėtis tos temos rėmuose, ir tai tikrai niekam nekelia nuostabos“, - teigė M. Lingė.
    Va ir dingo visos konspiracijos. Pasirodo buvo ne klausimai iš anksto sutarti, o tema. Būtent nuo temos nukrypti ir nenorėjo mūsų prezidentė.

    Comment


      Prezidentė ne tik kelia aukštus reikalavimus sau, bet ir žurnalistams . Kadangi ji nelabai kur mėgstama, tai turbūt latviai sumanė paerzinti ir jiems pavyko . Nors ten tie klausimai nebuvo nei kažkokie labai provokaciniai, nei asmeniniai. Antra kadencija, pavargusi, nusibodo vaidinti malonią ir mandagią. Tokiose situacijose tikras veidas ir išlenda. Kaip kelianti sau aukštus reikalavimus galėtų geriau sugebėti suktis tokiose situacijose. Juk ne špagatą padaryti paprašė - atsakinėjimas į klausimus prezidentams kasdienė praktika. O jos patarėjo darbas suprantamas - užglaistyti situaciją. Glaistymas, aišku, suderintas .
      Paskutinis taisė senasnamas; 2015.05.21, 21:01.

      Comment


        Linas Kontrimas: prezidentės interviu Latvijos televizijai per daug sureikšmintas
        http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...ntas-56-504776
        Toks nereikšmingas, kad ilgiausi straipsniai ta tema rašomi
        Įrašo pabaigoje girdėti, kaip prezidentė prašo iškirpti iš įrašo klausimus, dėl kurių nebuvo sutarta, tačiau tai nebuvo padaryta, ir įrašas buvo transliuojamas su šiais klausimais. Šioje diskusijoje kitas latvių žurnalistas akcentavo – jei mes išimsime viską, ką mūsų svečiai prašo išimti, tai jau bus ne žiniasklaida, o viešieji ryšiai.
        Ji žino ir visi žurnalistai žino, kad ekspromtas yra ne jos arkliukas.
        Vaizdas gyvai:
        http://www.alfa.lt/straipsnis/498524...iktinimo-banga
        Prezidentė susimovė - tai galiu pasakyti peržiūrėjęs visą interviu originalo kalba. Incidentas truko ne vieną kitą akimirką, o net kelias minutes prezidentė gana kategoriškai teigė neatsakinėsianti į nesuderintus klausimus, o galiausiai pareiškė, net ne paprašė, o tiesiog pasakė, kad juos reikia iškirpti (angl. cut). Neįsivaizduoju, kad save gerbiantis demokratinės šalies vadovas taip nurodinėtų žurnalistams.
        Pavyzdžiui, Valdas Adamkus galėjo pasakyti ką nors nereikalingo, bet niekada nenurodinėjo, ko žurnalistas negali klausti.
        Atsisakyti atsakyti į klausimą galima labai įvairiai - diplomatiškai, nuleidžiant juokais ir pan. Bet šiuo atveju prezidentė atsisakė tai daryti pačia blogiausia forma. Tai rodo nelankstumą, negebėjimą komunikuoti su aplinka.
        http://www.ve.lt/naujienos/lietuva/l...kaite-1353412/
        Paskutinis taisė senasnamas; 2015.05.22, 10:55.

        Comment


          Įdomu kokia būtų tautiečių reakcija, jei Lietuvos įmonės, remontavusios katastrofą patyrusį lėktuvą, vadovas taip atsakinėtų ?

          Lėktuvą An-2 remontavę danai slepiasi po savo šalies įstatymais
          http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/...istatymais.htm

          Portalas lrytas.lt pasiteiravo dano, kokie remonto darbai buvo atliekami, kokios detalės pakeistos, kokia buvo lėktuvo būklė, tačiau Stauningo oro uosto vadovas griežtai atsisakė apie tai kalbėti.
          „Remdamasis Danijos įstatymais, aš negaliu jums suteikti informacijos, kurios prašote“, – paaiškino A.Jensenas. Daugiau į pokalbį vyras nesileido.

          Comment


            Nei čia tinkamas palyginimas, nei tema. Tai remonto įmonei gali grėsti teisinė atsakomybė, todėl negali bet kam visko šnekėti.

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Nei čia tinkamas palyginimas, nei tema. Tai remonto įmonei gali grėsti teisinė atsakomybė, todėl negali bet kam visko šnekėti.
              Palyginimas su kuo ? Pvz. su Maxima, kuri po Rygos tragedijos būtų pasakiusi, sorry daugiau informacijos neteiksime, nes mums gali grėsti teisinė atsakomybė ir mes negalime kalbėti ? (Oi kaip būtų sutarkuota po tokio pasakymo). Juk aiškiai rašiau "Lietuvos įmonės vadovas". Jei ponui Grybauskaitė visur vaidenasi, tai tikrai užjaučiu ...

              Comment


                Rytas Staselis FB:
                Na, ir mano trigrašis dabar jau garsiausio DG interviu dabar jau garsiausiai Lietuvoje Latvijos TV laidai.

                * Jeigu politikas tete-a-tete interviu metu sako žurnalistui, ką jis turės transliuoti į eterį, o ko ne - jis visada pralaimi. Pralaimėjimo lygį vėliau lemia interviu ėmusio žurnalisto valia. Jis gali a) ištransliuoti tuos nurodinėjimus laidoje (kaip buvo šiuo konkrečiu atveju), b) gali neištransliuoti. Nelygu, ko siekia.

                * Duodant interviu žurnalistui ir patiriant, kad su kalbintoju pokalbio metu nėra "chemijos", politikui nebūtina demonstruoti nepasitenkinimo. Visada verčiau susiturėti ir išsikeikti viskam pasibaigus, o ne filmavimo metu.

                * Esu ėmęs tris interviu iš DG. Vienąsyk mėginau gudrauti: pašnekovė buvo numačiusi kalbėti apie Europos finansinio stabilumo mechanizmą, o mane labiau domino Ignalinos AE uždarymo problemos. Pateikęs du "budinčius klausimus" aptarta tema, pakreipiau pokalbį man reikiama linkme. Procesas sustojo, buvo padaryta pastaba, esą dėl man įdomios temos aptarimo nebuvo susitarta, teko paaiškinti, kad toji tema (tuo metu) kabo ore ir mano skaitytojams bus itin keista, jeigu aš, ta tema tuo metu daug rašęs, išeisiu iš pokalbio nepateikęs ore kabančių klausimų. Tada DG paklausė, ką aš noriu išgirsti - oficialią poziciją ar išsamesnę jos nuomonę. Man pasirinkus antrą variantą, buvau paprašytas išjungti diktofoną, tačiau DG požiūrį man rūpimu klausimu sužinojau. Man tai buvo svarbiau už savaime suprantamus etinius apribojimus jį skelbti.

                * Savo karjeroje esu daręs interviu su penkių šalių politiniais lyderiais (neskaičiuojant Lietuvos). Visais atvejais buvo prašoma bent jau trumpų bullet-pointų, kurie atspindėtų mano pageidaujamas temas. Išskyrus vieną atvejį: Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas prieš interviu išvis neprašė nieko, nes jo akyse buvau pagarbos vertas žmogus, prieš penkiolika metų kalbinęs tremtyje tuo metu buvusį jo tėvą Heydarą Alijevą, būsimąjį šalies prezidentą. Tačiau šis atvejis buvo specifinis.

                * Nesiimu lįsti į latvių TV laidos daržą, nes nežinau, kokį tikslą jie norėjo pasiekti. Bet, darydami namų darbus, jie galėjo nesunkiai išsiaiškinti, kad DG interviu temų prašo ne dėl įnorių, o dėl to, kad kiekvienai iš jų intensyviai ruošiasi ir nemėgsta kalbėti ekspromtu (natūralu - tai ne stiprioji pusė). Taigi - nelygu, ko siekta: tam tikro softo pokalbio pabaigoje - šitas dalykas negalėjo "praeiti", o jei šiaip - taktinis sprendimas išmušti iš vėžių - tada jiems pavyko. Sprendžiant bent jau iš lietuviškos reakcijos.

                Comment


                  Adamkus į nepatogius klausimus ką nors suveldavo nebūtinai į temą ir tokių problemų neturėdavo. Apskritai politikai kartais į klausimus atsakinėja taip, kad kyla įtarimas, ar išvis klausimą jie suprato . Galima atsakinėti, kaip tau patogiau, ir niekas dėl to nekritikuos. O čia kaip mokyklinukė primygtinai aiškina, kad nepadariau namų darbų, nes tie uždaviniai nebuvo nurodyti. Galima įsivaizduoti, kaip bendrauja su Lietuvos žurnalistais ir kiek panašių pokalbių yra likę už kadro. Palyginimai su autoritarinėm asmenybėm labai laiku ir vietoje. Latvijoje turbūt jautėsi kaip namuose .

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Adamkus į nepatogius klausimus ką nors suveldavo nebūtinai į temą ir tokių problemų neturėdavo. Apskritai politikai kartais į klausimus atsakinėja taip, kad kyla įtarimas, ar išvis klausimą jie suprato . Galima atsakinėti, kaip tau patogiau, ir niekas dėl to nekritikuos. O čia kaip mokyklinukė primygtinai aiškina, kad nepadariau namų darbų, nes tie uždaviniai nebuvo nurodyti. Galima įsivaizduoti, kaip bendrauja su Lietuvos žurnalistais ir kiek panašių pokalbių yra likę už kadro. Palyginimai su autoritarinėm asmenybėm labai laiku ir vietoje. Latvijoje turbūt jautėsi kaip namuose .
                    Na mūsų Prezidentės partinėje mokykloje su žiniasklaida nemokė bendraut.

                    Comment


                      Vienam žmogui viską žinoti tikriausiai neįmanoma. Nemačiau interviu, bet gal ne taip ir buvo baisiai kaip visi puolė aiškinti.

                      Comment


                        Grybauskaitė yra visiškai susikompromitavęs ir žlugęs politikas. Nesenai jai jau beveik rezervuoti aukšti postai ES institucijose nuplaukė visiems laikams. Europa nori vystyt verslo ryšius su Rusija(kad ir kaip kai kuriems forumiečiams tai atrodytų amoralu) ir nieko čia nepakeisi. Italija, Prancūzija, Ispanija, Graikija, Kipras, Čekija, Vengrija, Austrija niekada neprileis Grybauskaitės prie vadovaujančių postų, ne faktas, kad jos kandidaturą palaikytų ir estai su latviais. Ir čia net ne Rusijoj esmė, savo nediplomatišku, arogantišku, avantiūristiniu elgesiu ji gali sugadint ES santykius su bet kuria šalim: užsiožiuos - sugadins santykius su Kinija, Saudo Arabija ar bet kuo kitu. Jai visi keliai į ES struktūras jau uždaryti tik jinai to vis dar nesupranta.

                        Kas liečia Lietuvos vidaus gyvenimą, tai konservai turi nuo jos atsiribot, nes jinai konservus nutemps žemyn. Nors nemanau, kad jie tą padarys. Liberalai, panašu, kad nuo Grybauskaitės jau tolsta: pritarimo prezidentės politikai jie neišsako, o anksčiau tą darydavo, Ukrainos temos jie irgi jau neeskaluoja, nes kada per prievartą forsuoji jau tūkstantį kartų apkalbėtus dalykus - visuomenėje tai gali sukelt tik susierzinimą ir pasipriešinimą. Konservai, deja, to nesuvokia.

                        Grybauskaitė per daug įsisvajojo į savo aukštus reitingus, galvoja, kad ką ji bepadarytų - viskas praslys, nes žmonės ją myli. Kažkodėl nuojauta sako, kad jeigu rinkimui būtų dabar - ji niekaip nelaimėtų. Galvoju, ar tik nereikės po šios kadencijos padžiaut sportbačius ant vinies ir išeiti į ankstyvą poilsį, nes Europai ji jau nebereikalinga, o Lietuvoj su daugeliu partijų ji jau nepataisomai susipykusi.

                        Comment


                          Manai, kad radai puikią progą pakoloradinti?
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Mums reikia priversti Rusiją gerbti Lietuvą, įrodyti jai, kad Lietuva jau yra prarasta ir jau niekada nebesugrįš į sovietinės imperijos analogo sudėtį. Ta Kremliaus veikla, kai korumpuoja mūsų politikus, kai bando šantažuoti energetikoje ir kai kariauja prekybinius karus, yra viena didžiausių Lietuvos problemų ir stabdžių. Tą keisti galime bandyti geranoriškai paaiškindami Rusijai, kad jinai turėtų elgtis civilizuotai, tačiau jau daugiau nei aišku, kad tokia politika nepasiteisina. Tada reikia eiti sunkesniu keliu ir konfrontuoti su Rusija, bandant įrodyti, kad nors mums ir skauda, tačiau Rusijai skaudės dar labiau. Ir tai kol kas puikiai sekasi, III energetikos paketas inicijuotas pagrinde Lietuvos iniciatyva, kaip ir Stokholmo arbitražas, kaip ir Europos Komisijos antimonopolinis tyrimas. Šitie procesai keičia Rusijos energetinio žaidimo taisykles visoje Europoje, didžiausioje Rusijos energetinių resursų rinkoje. O dar aktyvi parama Ukrainai, aktyvi kova diplomatinėje erdvėje, kurioje Lietuva nors ir maža, tačiau pastaraisiais metais užima svarbias pozicijas, tiek ir Jungtinėse Tautose, tiek ir pirmininkaudama ES ar užsiimdama lobizmu ES koridoriuose, nekalbant jau apie kovą viešojoje erdvėje, kurioje taip pat sekasi ištransliuoti tokias žinutes, kaip kad 'Rusija tetoristinė valstybė'.

                            Kremlius turi suprasti, kad konfrontacija su Lietuva atneša daug daugiau žalos, nei naudos. Žinoma, tai nereiškia, kad Putinas ims kalbėtis su Grybauskaite - tas turbūt jau neįmanoma dėl asmeninių tiek Putino, tiek Grybauskaitės priežasčių. Tačiau po to, kai Lietuva išrinks naują prezidentą ir jeigu Rusija jau bus pakankamai nuvarginta kovos su Lietuva ir supratusi, kad tai nieko gero neduoda, tada naujas prezidentas galės pasiūlyti Rusijai santykių perkrovimo politiką, siekiant, kad Rusija Lietuvą pradėtų traktuoti kaip kokią Suomiją ar Daniją, o ne kaip kad 'ex. sovietinę respubliką, kurioje reikia daryti tvarką'. Ankščiau ar vėliau turime išaugti iš tų sovietinių rūbų ir ankščiau ar vėliau tai turi suprasti Kremlius. Kuo ankščiau - tuo geriau. O suprasti gali tik tada, kada jam paaiškinti suprantama kalba, t.y. jėgos ir konfrontacijos kalba.

                            Comment


                              Visiškai pritariu. O tai, kad neprileis prie postų... Vakarams visada buvo dzin Rytų Europos šalys ir jie to net neslėpė (pvz. Mitterandas). Vardan verslo su Rusija jie laisvai aukotų šalių nepriklausomybes. Todėl postų dalybos turėtų mums būti paskutinėj vietoj. Prezidento pareiga dirbti savo šaliai ir jos interesams, o ne vaikytis karjeros. Priimti sunkius, nepopuliarius sprendimus visada sunku, amžininkai dažnai to nesupranta, nepriima (Kubiliaus atvejis). Tačiau manau, kad Grybauskaitė ne vien yra pasirinkusi Lietuvai ilguoju laikotarpiu naudingiausią kryptį, bet ir numačiusi nemažai žingsnių į priekį. Turint neveiksnų Seimą ir premjerą vienintelis būdas Lietuvai laisvintis iš Rusijos įtakos yra būtent per tai, ką daro Grybauskaitė. Gali būti, kad jos karjeros perspektyvos nekokios. Bet žmogui, turintis stuburą, istorijoje išlieka visai kitaip nei koks šliužas Hollande'as, Orbanas, Chamberlainas ar Daladje.
                              Lietuva visiems.

                              Comment


                                O juolab, kad jinai turbūt vienintelė Lietuvė, kuri apskritai kada nors buvo svarstoma kaip kandidatė į aukščiausius tartpautinių organizacijų postus. Ar jai jau užtrenktos visos durys ar ne, tikriausiai sužinosim tik po kelių metų.

                                Comment


                                  Parašė abruo Rodyti pranešimą
                                  Bet žmogui, turintis stuburą, istorijoje išlieka visai kitaip nei koks šliužas Hollande'as, Orbanas, Chamberlainas ar Daladje.
                                  Nedidelis offtopic, kad taip nejuodintumėm Daladier. Jis šiaip nebuvo durnius ir prieštaravo nuolaidžiavimui Hitleriui, bet tiesiog nesugebėjo pasipriešinti Chamberlainui ir dundukams savo šalies valdžioje.
                                  Post in English - fight censorship!

                                  Comment


                                    Mums reikia priversti Rusiją gerbti Lietuvą, įrodyti jai, kad Lietuva jau yra prarasta ir jau niekada nebesugrįš į sovietinės imperijos analogo sudėtį.
                                    Negalima priversti gerbti . Mums reikia daryti tai, kas visom prasmėm tolintų nuo Rusijos (ekonominių, socialinių ir kt. rodiklių gerinimas). Tada Rusijos įtakai ir idėjoms vietos čia savaime neliks. Ir ne aiškinti kažkokias vertybes (laiko gaišimas ir erzinimas), o įrodinėti jas konkrečia veikla ir pasiekimais. Tegu Rusijai vertybes aiškina jos kalibrą atitinkančios šalys, jei randa prasmę tokiame pedagoginiame darbe . Bendrauti su Rusija sausai, dalykiškai - tiek, kiek to reikia, kad gyvenant kaimynystėje nebūtų atviro nuolatinio priešiškumo.
                                    galės pasiūlyti Rusijai santykių perkrovimo politiką, siekiant, kad Rusija Lietuvą pradėtų traktuoti kaip kokią Suomiją ar Daniją
                                    Taip taip, lieps žiūrėti kaip į Daniją ir žiūrės. Kai būsim kaip danai, tada ir žiūrės. Tokie dalykai ne liežuviu pasiekiami.
                                    Paskutinis taisė senasnamas; 2015.05.23, 12:16.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Negalima priversti gerbti . Mums reikia daryti tai, kas visom prasmėm tolintų nuo Rusijos (ekonominių, socialinių ir kt. rodiklių gerinimas). Tada Rusijos įtakai ir idėjoms vietos čia savaime neliks. Ir ne aiškinti kažkokias vertybes (laiko gaišimas ir erzinimas), o įrodinėti jas darbais. Tegu Rusijai vertybes aiškina jos kalibrą atitinkančios šalys, jei randa prasmę tokiame pedagoginiame darbe . Bendrauti su Rusija sausai, dalykiškai - tiek, kiek to reikia, kad gyvenant kaimynystėje nebūtų atviro nuolatinio priešiškumo.

                                      Taip taip, lieps žiūrėti kaip į Daniją ir žiūrės. Kai būsim kaip danai, tada ir žiūrės. Tokie dalykai ne liežuviu pasiekiami.
                                      Šiaip, manau, mes šiuo teisingu keliu ir einame. Nesenai iš Lietuvos reportažą apie "skriaudžiamus prorusiškus aktyvistus" (lunatiką Rolandą Paulauską, Zigmą "spaudos konferencija tuščioje salėje" Vaišvilą ir Račą) parašiusi "Komsomolskaja pravda" žurnalistė pasakė, kad vientelė vieta, kur ji pasijautė kaip namie, buvo Grūto parkas.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        Šiaip, manau, mes šiuo teisingu keliu ir einame.
                                        Per lėtai - demografiniai, socialiniai rodikliai prasti ir niekam tai nerūpi. BVP dar nėra viskas. Užuot sprendus konkrečias vidaus problemas, per daug politikuojama ir kovojama su vėjo malūnais.

                                        Comment


                                          Parašė abruo Rodyti pranešimą
                                          Todėl postų dalybos turėtų mums būti paskutinėj vietoj. Prezidento pareiga dirbti savo šaliai ir jos interesams, o ne vaikytis karjeros
                                          Kokie auksiniai žodžiai. Aš irgi už tai. Tiktai kažkodėl pagrindinis Grybauskaitės uždavinys yra spręsti Ukrainos problemas, o ne Lietuvos. Parodykit man dar nors vieną šalį, kurios vadovai daugiau dėmesio skiria svetimai šaliai, o ne savai. Ir tas vyksta jau du metus.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X