Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    /\ Aš irgi manau, kad patirs smūgį. Iš apačios į smakrą. Bus toks stiprus, kad jie net šoktels viršun. Rise like a phoenix from the ashes

    Comment


      O kurios partijos laimės?
      Socdemai su liberalais neblogai pasirodys. Tik socdemams dar yra pavojus susimauti su visokiais darbo kodeksų pakeitimais ir pan. Valdžioje esanti partija visada labiau rizikuoja. O liberalai niekuo nerizikuoja . Tereikės normalios rinkimų kampanijos. Jie tą lyg ir sugeba.

      Comment


        Jeigu jie su Kubiliumi, kuris yra vienas nemėgstamiausių politikų Lietuvoj, sugebėjo laimėti Europos parlamento rinkimus, o per savivaldos būti antri, tai abejoju, ar atėjus naujam jaunam lyderiui, prie kurio kol kas prikibti galima nebent dėl pavardės, konservatoriai bus nušluoti. Mano supratimu blogiau kaip dabar, būti negali.

        Comment


          Parašė Creatium Rodyti pranešimą
          /\ Aš irgi manau, kad patirs smūgį. Iš apačios į smakrą. Bus toks stiprus, kad jie net šoktels viršun. Rise like a phoenix from the ashes
          Problema tame, kad su Gabrieliaus Landsbergio atėjimu partija taikysis į rinkėjų grupę kurią iki šios sėkmingiausiai "verbavo" liberalai - jaunimą ir pasiturinčius miestiečius. Grupė nėra labai stambi ir konkurencija bus ne koncervatorių pusėje, kadangi liberaliai savo pozicijas tvirtino jau gan ilgą laiką miestuose. Koncervatorių stiprybė visad buvo lojalūs rinkėjai kuriuos partija sėkmingai mobilizuodavo rinkimų metu. Degutienė šiems tradiciniams rinkėjams visad imponuodavo labiau nei G. Landsbergis apie kurį jie bendrai mažai ką girdėjo. Aišku nereikia pamiršti ir apie kitą problemą - įspūdžio, kad partija yra apsėsta nepotizmo - artimųjų prastūmimu. Toks įvaizdis gali pankenkti partijos įvaizdžiui ir to pasekoje - rinkimuose.

          Yra ir kitas svarbus aspektas - nuo krizės suvaldymo laikų koncervatoriai kartu su liberalais buvo partijos su kuriomis Lietuva asocijuojasi su progresu. Abiejų partijų grįžimo į valdžią atveju reiktų tikėtis realių veiksmų ir spartesnio progreso negu tai siūlo valdžioje esantys socialdemokratai. Nesinori, kad abi partijos pradėtų "pjautis" dėl to paties rinkėjų segmento tokiu būdu padedant socialdemokratams išlikti valdžioje

          Comment


            Konservatoriai eina va bank, kas šioje situacijoje yra labai teisinga. Degutienė = stagnacija. Dėl to, kad Gabrielius Landsbergis tapo partijos pirmininku lojalūs konservatorių rinkėjai nuo jų nenusisuks, nes nėra dėl ko nusisukt, o štai pritraukt naujų rinkėjų su Landsbergiu yra daug daugiau galimybių negu su Degutiene.

            Comment


              Išties dėl Lansbergio išrinkimo šiek tiek labiau dubliuosis liberalų ir konservatorių rinkėjai, Degutienei galbūt labiau būtų sekesi pritraukti rinkėjus iš populistinių partijų ar tų pačių socdemų. Tačiau mano supratimu jinai yra kvailoka ir rimtose pareigose gali susimauti. Kad ir dabar - jau pasveikino G. Lansbergį laimėjus, nors regis gali būti antras turas. Tai kaip jinai dalyvaus antrame ture jau oficialiai pasveikinusi nugalėtoją? Manau tokių Degutienės bajerių būtumėm matę ne vieną, dėl to ilgalaike prasme konservatoriams daug geriaus Lansbergis. O dar netyčia konservatoriai su Degutiene būtų laimėję rinkimus ir Degutienė būtų ėjusi į premjerus - na gal nereikia. O kad socdemai kris po kitų rinkimų, man kažkaip daug abejonių nekyla. Tiesiog yra labai daug faktorių, dėl kurių jie gali kristi. Net nežiūrint liberalų ir konservatorių, tai po kitų rinkimų veikiausiai seime turėsim Lietuvos sąrašą, Uspaskichas jau sėdės, darbiečiai bus apsivalę, nebebus priežasties dėl ko jų nekviesti į koaliciją, dar kokie valstiečiai. Konservatoriams ir liberalams nėra būtina laimėti absoliučią daugumą, aš manau partnerių jiems atsiras.

              Comment


                Lrytas.lt


                Liberalai toliau spurtuoja. Tiek per europarlamento, tiek per savivaldos rinkimus liberalai, socdemai ir konservatoriai žengė koja kojon, nors socdemų reitingai rodė dvigubai didesnį populiarumą, nei kitų dviejų. O tai reiškia, kad jeigu rinkimai vyktų šiandieną, tai liberalai jau neabejotinai laimėtų rinkimus. Ir labai tikėtina, kad jų reitingai dar nepasiekė piko. Įdomu kokią įtaką reitingams turės konservatorių manevrai su lyderio pakeitimu, bet nemanau, kad to užteks aplenkti liberalus, tik tikiuosi, kad to bus pakankamai aplenkti socdemus. Nors juos aplenkti turbūt būtų nesunku netgi nieko nedarant, nes artėjant rinkimams jų reitingai veikiausiai bus linkę mažėti.

                Comment


                  Įdomu kokią įtaką reitingams turės konservatorių manevrai su lyderio pakeitimu, bet nemanau, kad to užteks aplenkti liberalus, tik tikiuosi, kad to bus pakankamai aplenkti socdemus.
                  Tegu pirmiau galvoja, kaip aplenkti TT .

                  Populiariausių politikų sąraše – netikėti šuoliai
                  http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=67806492
                  „Pagrindinai lyderiai, kaip ir anksčiau, buvo Dalia Grybauskaitė - 64 proc. teigiamas vertinimas - tai labai aukštas rezultatas , premjeras Algirdas Butkevičius - 60 proc. - irgi aukštas. Bet tai nieko nauja, jokia čia sensacija, o trečioje vietoje pirmą kartą yra Eligijus Masiulis - 44 proc., tai yra jo paties rekordas pagal palankumą“, - LRT radijui sakė V.Gaidys.

                  Comment


                    O už ką Tomas rekomenduotų balsuoti? TT ar DP?

                    Comment


                      Konservatoriams vadovaus G. Landsbergis

                      http://lzinios.lt/lzinios/Lietuvoje/...sbergis/200851

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        O už ką Tomas rekomenduotų balsuoti? TT ar DP?
                        Tamstos atveju už leiboristus
                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                        Comment


                          Darbo partija atšaukia D.Pavalkį iš ministrų
                          V.Mazuronis priimtas į Darbo partiją
                          Ką gi, septintas šios vyriausybės ministras krenta. Dar vienas, ir valdančiųjų laukia naujas įgaliojimų prašymas. Kažin, neis Mazuronis į Švietimo ministro postą vietoj Pavalkio ?

                          Comment


                            /\ Na, jis juk atsisakė prieš tai ministro portfelio, kad galėtų į EP važiuot. Tai vargu ar jis sutiktų eiti vėl į ministrus. Na, nebent EP nėra ką veikt...

                            Comment


                              O kas vyresniam Mazuroniui užplaukė? Iš vieno skęstančio laivo į kitą?

                              Comment


                                Dešiniesiems po kitų rinkimų gali prireikikti partnerių, o jų, kaip žinia, pasirinkimas gali būti skurdus. Uspaskichą pasodins, o Mazuronis kaip ir pakankamai normalus, kad perimtų Darbo partijos vairą. Man buvo bloga nuojauta, kad tas žmogus galėtų būti Zuokas, tai geriau jau Mazuronis. Beto nemanau, kad jis galėtų būti Uspaskicho marionetė. Dar gal kažkiek balsų iš tvarkiečių persivilios. Geriau tegul tvarkiečiai skęstą, nes kažkokie normalūs pokyčiai toje stovykloje visai nekvepia.
                                Paskutinis taisė Eidvis; 2015.04.26, 21:11.

                                Comment


                                  Nu žmogui atrodo, kad jis sutvertas vadovauti populistinei partijai. Ir kažkodėl nori pasiimti jau gatavą, kurti nuo nulio jam nefaina. Paksas pasitraukti atsisakė, tai dabar bando kitą koalicijos partnerį, juo labiau, kad dabartinio šeimininko perspektyvos, švelniai tariant, miglotos.
                                  Paskutinis taisė balietis; 2015.04.27, 08:19.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    O kas vyresniam Mazuroniui užplaukė? Iš vieno skęstančio laivo į kitą?
                                    Nuėjo ten, kur jam suprantamesni darbo metodai...

                                    Comment


                                      Premjeras Algirdas Butkevičius: „Dėl Dainiaus Pavalkio likimo spręsiu aš“

                                      Premjeras Algirdas Butkevičius nesako, kad Darbo partijos atsistatydinti stumiamas švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis tikrai paliks šias pareigas. Premjero tvirtinimu, ką daryti, pasikalbėjęs su ministru turės nuspręsti jis pats, o ne „darbiečiai“. A.Butkevičius dar kartą įvertino, kad D.Pavalkis dirba gerai, ir teigė, kad jo nuomonei pritaria ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.
                                      Kažkokie pasistumdymai vyksta.

                                      Comment


                                        Greičiausiai eilinį kartą Butkevičius su Grybauskaite rodo kitiems koalicijos partneriams kas čia valdžia, o kieno reikalas sėdėti ir klausyti ką jie sako.
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Tik ar nesugalvos darbiečiai trenkti durimis ir eiti į opoziciją, prieš rinkimus tai galbūt ir neblogas ėjimas būtų. Jie turėjo numatyti tokią Butkevičiaus ir Grybauskaitės reakciją.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X