Manau, naudinga prisiminti:
Jeigu Konstitucinis Teismas nustatė, kad Seimo narys A. Sacharuk šiukščiai pažeidė LR Konstituciją, vadinasi, šis seimūnas sulaužė ir priesaiką. Kitaip tariant, jis jau nebe prisiekęs. Seimo narys negali eiti pareigų, jeigu jis nėra prisiekęs.
LR Konstitucijos 59 straipsnis:
Seimo nario priesaikos tekstas:
„Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai, prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą, prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei. Tepadeda man Dievas!”
Prisiekti leidžiama ir be paskutiniojo sakinio.
„Aš, (vardas, pavardė), prisiekiu būti ištikimas Lietuvos Respublikai, prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus, saugoti jos žemių vientisumą, prisiekiu visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei. Tepadeda man Dievas!”
Prisiekti leidžiama ir be paskutiniojo sakinio.
LR Konstitucijos 59 straipsnis:
Išrinktas Seimo narys visas Tautos atstovo teises įgyja tik po to, kai Seime jis prisiekia būti ištikimas Lietuvos Respublikai.
Seimo narys, įstatymo nustatyta tvarka neprisiekęs arba prisiekęs lygtinai, netenka Seimo nario mandato.
Seimo narys, įstatymo nustatyta tvarka neprisiekęs arba prisiekęs lygtinai, netenka Seimo nario mandato.
Comment