Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
    Tuomet visa buvo normali, o dabar tokios mažai. Internetas kuo toliau, tuo labiau suvaržomas. Nereikia manyti, kad tie, kas turi valdžią, nori, kas žmonės žinotų ir dalintųsi informacija be jų gauruotos rankos palaiminimo.
    Baik čia su vaiku ištvirkauti, o tai tuoj per suvaržytą internetą pas tave ateis dėdės iš prokuratūros ir atims visą nelegalią "Komunistinio rytojaus" padšivkę.

    Comment


      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
      1962 m. vasario 14 d. "Komunistinis rytojus".
      Sorry, supykau - „Debilų vakardiena“.
      Štai kaip reikia kovoti su spekuliantais. Kuo realiai yra dauguma dabartinių perku-parduodu "viarslinykų".
      Tai visus kitokius reikia sušaudyti? Žinai, Al1, eini, kaip dabar madinga sakyti, visiems žinoma kryptim neatsigręždamas.
      Paskutinis taisė digital; 2012.09.24, 03:50.

      Comment


        Parašė Rimas_OK Rodyti pranešimą
        Nereikia čia kliedesių apie interneto suvaržymą. Kad negali skleisti savo agresijos kieno nors atžvilgiu ar ko nors įžeidinėti, tai nėra suvaržymas. Kad negali laisvai piratauti (vogti), tai irgi nepavadinčiau suvaržymu.
        Tai tu kliedi. Googl'as, Snukiaknygė ir kitokie yra sukurti tam, kad rinkti asmeninę informaciją apie žmones ir tu tai vadini laisve? O gal parašyti, kad homoseksualumas yra iškrypimas galima laisvai? Pabandyk tai padaryti kur nors Švedijoje. Jei ten net kunigą, kurie pavadino homoseksualumą nuodėmė pasodino į kalėjimą... Jei Prancūzijoje užsipuolė (kol kas tik per žiniasklaidą) vyskupą, kuris Lurde šią vasarą meldėsi už šeimas ir vaiko laimingą vaikystę tėvo ir mamos apsuptyje. Tai, matai, įžeidė homoseksualistus... Gal vieną kartą išsiblaivyti reikia, ar akis ir ausis prasikrapštyti???

        Parašė oranger Rodyti pranešimą
        Baik čia su vaiku ištvirkauti, o tai tuoj per suvaržytą internetą pas tave ateis dėdės iš prokuratūros ir atims visą nelegalią "Komunistinio rytojaus" padšivkę.
        Deja, ji legali ir bet kam laisvai prieinama. Bet gi mūsų naftalininiai patriotai ir tai gali uždrausti...

        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Tai visus kitokius reikia sušaudyti? Žinai, Al1, eini, kaip dabar madinga sakyti, visiems žinoma kryptim neatsigręždamas.
        Taip, mirties bausmė reikalinga ir bus sugrąžinta. Tai tik laiko klausimas. Kaip ir senaties termino panaikinimas ar nukėlimas iki 1990 03 11.
        Ne kitokius, o stambius nusikaltėlius - vagis, sukčius ir spekuliantus. Jų, beje, daugiausia politikų tarpe ir stambiame versle.

        Parašė miestas
        Jo, tai čia tam pastatui sovietinė garantija buvo 2 metai, ar kaip? Čia standartinis "znak kačestva zdelano v SSSR"? Daug pasako.
        Ar tau dar kartą pakartoti reikia? Pastato dalis sugriuvo po beveik 20 metų nepriežiūros!
        Paskutinis taisė Al1; 2012.09.24, 08:34.

        Comment


          Parašė miestas
          Raudonasis melagi, reikėjo bent apsimesti žiūrėjus statistiką.
          http://db1.stat.gov.lt/statbank/sele...var13=&rvar14=
          Rusai. (metai, gyventojų tūkst., dalis nuo Lietuvos gyventojų sk.) 1979 - 303,5 (8,9%), 1989 - 344,5 (9,4%), 2001 - 219,8 (6,3%), 2010 - 161,7 (4,8%).
          Per nuo 1989 iki 2001 metų gyventojų surašymo rusų sumažėjo 124,7 tūkst.
          Nuo 2001 iki 2010 Lietuvos rusų sumažėjo dar 58,1 tūkst. Viso per Nepriklausomybės laikotarpį rusų Lietuvoje sumažėjo 182,8 tūkst.
          Baltarusiai. 1979 - 57,6 (1,7%), 1989 - 63,2 (1,7%), 2001 - 42,9 (1,2%), 2010 - 35,9 (1,1%).
          Baltarusių nuo 1989 iki 2001 sumažėjo 20,3 tūkst., o iki 2010 - dar 7 tūkst. Viso per Nepriklausomybės laikotarpį baltarusių Lietuvoje sumažėjo 27,3 tūkst.
          Ukrainiečiai. 1979 - 32,0 (1,0%), 1989 - 44,8 (1,2%), 2001 - 22,5 (0,7%), 2010 - 19,7 (0,6%).
          Ukrainiečių nuo 1989 iki 2001 sumažėjo 22,3 tūkst., o per visą Nepriklausomybės laikotarpį - 25,1 tūkst.
          Visiškai akivaizdu, kad iš 1989 -2001 Lietuvos gyventojų sumažėjimo 190,8 tūkst., rusų, ukrainiečių ir baltarusių (daugiausia kariškiai ir jų šeimos nariai, KGB darbuotojai) sumažėjimas buvo NET 167,3 tūkst. - 87,7%.
          Galima paskaičiuoti ir toliau kiek išvyko rusų, batarusių, ukrainiečių vėlesniais metais. Ir tame nieko blogo nėra. Pats pažįstu žmonių, išvykusių iš Vilniaus į Omską ar Vladivostoką pas gimines, į tėvynę.
          Dėl gyventojų surašymo. V. Stankūnienė interviu buvo sakiusi, kad buvo surašyta tik 19/20 gyventojų, nes buvo nemažai piktybinių, kurie neįsileido surašinėtojų, slapstėsi. Ji teigė, jog gyventojų skaičius galėtų būti net 100 tūkst. didesnis, koks ir pateikiamas std.lt ties šiais metais - 3,2 mln.
          Turint omeny, kad Lietuvoje per 10 metų gimė šimtu tūkstančių žmonių mažiau nei mirė, kas norės, pasidarys tam tikras išvadas, o kas nenorės - temojuoja toliau raudona, Tautos krauju sutepta, vėliava.
          Raudonasis propogandiste agitatoriau, būtent sovietinis nekaltų negimusių kudikėlių masinis žudymas, tiesiog psichozė, ir pakirto demografines tautos galias. Kasmet buvo nužudoma net iki 70 000 negimusių vaikų, kai gimstamumas siekdavo 35-45 tūkst. Siaubingi, nesuvokiami sveiku protu skaičiai, išprovokuoti sistemos įkalto gėdos dėl sekso jausmo, legalių, pačios valdžios skatinamų patyčių iš žmonių (gėdos lentos, iškvietimas žmonių į susirinkimus ir ten jų viešas koneveikimas ir tyčiojimasis, visokios sankcijos "begėdžiams"). Laimei, po Nepriklausomybės, atsiradus laisvei ir uždraudus iš žmonių tyčiotis (pvz. iš vienišų motinų), abortų skaičius smarkiai sumažėjo ir šiuo metu siekia vos kelis tūkstančius per metus... Tikėkimes, mažės ir ateityje. Deja, toks sistemos sukeltas tylus genocidas negalėjo nepakenkti genofondui, nes daugelis moterų tapo nevaisingos, gimstamumo kreivė per sovietmetį nenatūraliai puolė žemyn...
          Dėl studentų lietuvių užsienio universitetuose, skaičiaus - jų pilnas internetas, turėtų būti pasiekiami iš iš Latvių gatvės
          Kiek dar skleisi melą ir demagogiją?
          Eina kalba apie tai, kad Lietuvoje gyventojų sumažėjo. Ir visiškai nesvarbu, kokios tautybės. Jei čia būtų gera gyventi, tai gyventojų nemažėtų, ypatingai kitų tautybių. Jie, beje, pirmieji ir išdūmė iš Lietuvos, nes savo tėvynėse, galbūt, tikėjosi geresnio gyvenimo. Ar jiems pasisekė, neaišku. Manau, kad ne visiems. Tačiau dalis iš jų išvyko ne į Rytus, o į Vakarus pirmiau nei lietuviai ten masiškai pradėjo bėgti.
          Kas dėl Rusijos kariškių ir jų šeimos narių, tai visi jie išvyko iki 1992-1993 m. Gyventojų skaičiaus statistikoje nėra jokio staigaus gyventojų skaičiaus pokyčio tais ir gretimais metasi, vadinasi, tokių buvo nedaug. Taigi, Lietuva kitataučių buvusios TSRS gyventojų akimis nebuvo gerbūvio kraštas ir jie pirmieji paliko Lietuvą pirmąjį nepriklausomybės dešimtmetį, nes nejautė jokių sentimentų šiai šaliai. Lietuviai iškart nepuolė išvykti, nes laukė ir tikėjo, kad gal bus geriau Tėvynėje. Deja, po įstojimo į ES ir jau prieš jį, praktiškai visą XXI a. pradžią vyko būtent lietuvių emigracija. Kas dėl palyginimo su trėmimais, tai tuomet irgi buvo tremiami ne vien lietuviai, bet ir tie pats rusai, lenkai, netgi žydai, baltarusiai, totoriai, kurie gyveno Lietuvoje. Taigi, reikia žiūrėti ne kiek lietuvių iš Lietuvos emigravo, o kiek bendrai iš Lietuvos emigravo. Aišku, tokiems kaip tu visi rusai ar ukrainiečiai yra okupantai, ir, skatertju doroga, kad išvyko... Gal ne taip???


          Pakaks meluoti. Gimstamumas ėmė sparčiai mažėti po 1993 m. ir visai ne dėl abortų. Kiek dar kartų galima kartoti. O dėl laisvo sekso, hedonizmo propagandos ir prieinamų kontraceptikų. Nepaisant to, kad tarybiniais metais abortų buvo daug (dabar juos pakeitė dar didesnė kontraceptinė abortacija, o ne nesąmonės apie tai, kad nustota tyčiotis iš gimdančių neaišku nuo ko), gimstamumo ir mirtingumo skirtumas buvo teigiamas - daugiau gimdavo, nei mirdavo. Taip kad TU meluoji ir neraudonuoji.
          Dabar dėl abortų. Vėl meluoji. Dabar negimdo ne tarybiniais laikais abortų sužalotos moterys, o tos, kurios yra viasingiausiame amžiuje ir kurios gimė maždaug po 1980 m. Taigi, jų vaisingumui jokie "tarybiniai" abortai nepakenkė, užtati pakenkė laisvo sekso, lengvo gyvenimo, motinystės kaip naštos ir t.t. ir pan. propaganda. Nors jų tarpe nevaisingumas taip pat turi įtakos - padidėjęs palaidas seksualinis gyvenimas ir persirgtos venerinės ligos, kurių kartais padaugėjo, lyginant su tarybiniais laikais (tuomet tėvo studijų medicinos fakultete metu nebuvo nei vieno sifilitiko Vilniuje, studentai negalėjo pasipraktikuoti su tikru sifilitiku), ilgalaikio kontraceptikų vartojimo įtakos vaisingumo sumažėjimui, suprastėjusios bendrai ekologinės situacijos ypatingai miestuose, išaugusio moterų alkoholio, tabako ir narkotikų vartojimo ir t.t. ir pan.
          Paskutinis taisė Al1; 2012.09.24, 09:19.

          Comment


            Visiem "sovieticus" rekomenduoju paziureti filma "Kita Svajoniu Komanda". Labai gerai pateikiami anos sistemo "privalumai". O kalba ne paprasti zmones, o tie kurie turejo lyg ir gyventi geriau - sportininkai, kurie gaudavo daugiau rubliu nei kiti paprasti darbuotojai.
            Ziauru ziureti kai Marciulioniui grasinama, kad zmona neteks darbo institute, o jis gali isvis buti isbrauktas is sportininku sarasu, nes atsisake skaityti KGB paruosta teksta jauniesiems sportininkams. Kai isvykstant i uzsieni vykdavo "politiniai" susirinkimai, kai viesbuciuose budedavo saugumo darbuotojai ir negaledavo sportininkai vieni i miesta iseiti.
            Geras palyginimas apie tuos laikus, zmogus nori isigyti masina, susitaupo/uzsidirba ar kitaip gauna reikalinga suma pinigu, ateina i parduotuve pirkti masinos ir jam pasako, ok, uz 10 metu galit ateiti atsiimti. Pries pati iskilo vaizdas kai mama, nors ir turejo pinigu, 2 metus lauke "leidimo" man nupirkti dvirati "Ereliukas". O jau gavus "bilieta dviraciui" turejo stoveti eileje ~2-3 val. Kauno dviraciu parduotuveje senamiestyje, nes "uzveze" dviraciu. Dar dabar akyse stovi vaizdas kai atvaziuojam prie Kauno pilies jos pasiimti visiskoje tamsoje ~8 vakaro, o ji stovi su dviraciu ivyniotu i "riebalini" popieriu. Brrr...

            Comment


              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Tai tu kliedi. Googl'as, Snukiaknygė ir kitokie yra sukurti tam, kad rinkti asmeninę informaciją apie žmones ir tu tai vadini laisve?
              Sunki diagnozė, jei informacijos rinkimo faktas Jums atima laisvę
              Jau įsivaizduoju, jei aš būčiau talentingas programeris ir sukurčiau Snukiaknygę ir mane pradėtų vadinti CŽV nupirktu informacijos rinkėju Ir pabandyk įrodyti sąmokslo teoretikams, kad taip nėra neverta gaišintis, tegu masto ir dddddreba

              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              O gal parašyti, kad homoseksualumas yra iškrypimas galima laisvai? Pabandyk tai padaryti kur nors Švedijoje. Jei ten net kunigą, kurie pavadino homoseksualumą nuodėmė pasodino į kalėjimą... Jei Prancūzijoje užsipuolė (kol kas tik per žiniasklaidą) vyskupą, kuris Lurde šią vasarą meldėsi už šeimas ir vaiko laimingą vaikystę tėvo ir mamos apsuptyje. Tai, matai, įžeidė homoseksualistus... Gal vieną kartą išsiblaivyti reikia, ar akis ir ausis prasikrapštyti???
              Kaip suprantu tamsta rašote iš kalėjimo, nes pats rašote tai, už ką "sodina į kalėjimą".
              Bet pamirštate, kad net ponas Gražulis, išdėjo į šuns dienas tą sluoksnį ne kokiam forume ar laikraštyje, bet aukščiausioje institucijoje - Seime ir jį išgirdo krūva žurnalistų. Ar jis dabar sėdi kalėjime? Ar jis bent patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už tai ką pasakė? Taip, kad nereikia apie tokią "nelaisvę".

              Ir pasikartosiu, jei nori skatinti agresiją kažkieno atžvilgiu ir viešai tyčiotis iš tam tikro sluoksnio žmonių ir tai neleidžiama, tai nėra laisvės suvaržymas.

              P.S. Priminsiu, kad Jūsų mėgiamoje komunistinėje santvarkoje ne tik kad negalėjai tyčiotis iš komunistų partijos, bet net negalėjai kelti "tyčiojimosi klausimo" tokio kaip mūsų dabartinė diskusija.

              Comment


                Parašė taspac Rodyti pranešimą
                Visiem "sovieticus" rekomenduoju paziureti filma "Kita Svajoniu Komanda". Labai gerai pateikiami anos sistemo "privalumai". O kalba ne paprasti zmones, o tie kurie turejo lyg ir gyventi geriau - sportininkai, kurie gaudavo daugiau rubliu nei kiti paprasti darbuotojai.
                Ziauru ziureti kai Marciulioniui grasinama, kad zmona neteks darbo institute, o jis gali isvis buti isbrauktas is sportininku sarasu, nes atsisake skaityti KGB paruosta teksta jauniesiems sportininkams. Kai isvykstant i uzsieni vykdavo "politiniai" susirinkimai, kai viesbuciuose budedavo saugumo darbuotojai ir negaledavo sportininkai vieni i miesta iseiti.
                Geras palyginimas apie tuos laikus, zmogus nori isigyti masina, susitaupo/uzsidirba ar kitaip gauna reikalinga suma pinigu, ateina i parduotuve pirkti masinos ir jam pasako, ok, uz 10 metu galit ateiti atsiimti. Pries pati iskilo vaizdas kai mama, nors ir turejo pinigu, 2 metus lauke "leidimo" man nupirkti dvirati "Ereliukas". O jau gavus "bilieta dviraciui" turejo stoveti eileje ~2-3 val. Kauno dviraciu parduotuveje senamiestyje, nes "uzveze" dviraciu. Dar dabar akyse stovi vaizdas kai atvaziuojam prie Kauno pilies jos pasiimti visiskoje tamsoje ~8 vakaro, o ji stovi su dviraciu ivyniotu i "riebalini" popieriu. Brrr...
                Vai, vai koks "disidentas" buvo Marčiulionis. Ir ką gi jau tokio jis turėjo perskaityti jauniesiems sportininkams? Kad TSRS sudarė realias sąlygas jaunimui sportuoti? Tai gal tai melas? O gal jis turėjo skaityti paskaitą apie tai, kad sportininkai ruošiami kaip priešakinio fronto kariai, kurie turės žudyti supuvusius imperialistus?
                Kas dėl dviračio, tai tokia situacija, kurią aprašei buvo apie 89-90 m. Bet tai jau griaunamos šalies agonijos laikotarpis. Kai man pirko pirmąjį "Ereliuką", jokių problemų nebuvo. Šeštadienį nuėjome į parduotuvė ir nusipirkome. Jokios eilės, jokių spūsčių. Nes tai buvo brandaus socializmo laikotarpis, o ne Gorbačiovo š... perestroika.

                Parašė miestas
                Gerai, kviečiam kinus imigrantus. Tinka? Tautų draugystė vėl bus!!!
                Ir būtinai afrikiečius juodaodžius, kuo daugiau juodaodžių, juk nesvarbu kokios tautybės ir odos spalvos bus Lietuvos gyventojai.
                O toliau tingiu skaityt ir gilintis, juk aš ne psichologas. Dėl seksualinių kompleksų ir fobijų - smagiai mylėtis su Leninu.
                Tu gal neskiri kiniečio nuo ruso? Rusai, lenkai, vedant tinkamą politiką Lietuvoje, būtų nutautėję ir asimiliavęsi. O su kiniečiais, kuriuos dabar siūlo importuoti kai kurie liberastai kosmopolitai, to padaryti nepavyks.
                Paskaityk "Lietuvos ryte" Užkalnio svaičiojimus apie reikalingumą įsivežti darbo jėgą. Ta prasme, kad lietuviai tinginiai, o verslui reikia pigių vergų.
                Taigi tu pats apsispręsk, už ką tu esi, o tai žiūriu, kad mėtaisi. Nes jei tu už dabartinį proliberastinį projevrofilinį režimą ant Lietuvos, tai tu turi pritarti Užkalniui.
                Taigi, pats susimovei, nes būtent rusų, lenkų, baltarusių, ukrainiečių išdūmimas iš Lietuvos buvo nulemtas daugiau ekonominių priežasčių, nei politinių (niekas jų čia nepersiokojo ir nediskriminavo). Vadinasi, Lietuvoje pragyvenimas pasidarė toks š..., kad pirmiausia išvažiavo kitataučiai, o tik po to pradėjo masiškai emigruoti lietuviai. Ir dėl viso to kaltas dabartinis režimas, kuris sugebėjo iš šalies išguiti daugiau žmonių nei keikiamas Stalinas...

                Comment


                  Gana komplikuotas atvejis. Pavyzdžiui, infrastruktūros skiltyje A|1 pateikia įdomius ir vertingus reportažus (taip pat su nuotraukomis ir iš V.Europos).

                  Comment


                    Parašė miestas
                    Siūlau visiem tiesiog nekreipti į marazmus rašantį žmogų dėmesio ir jis nurims. Nes Stalino gerbėjas pasijuto žvaigžde ir visus savo klejonėm, raudonuoju šūdu, vargina.
                    "Diskutuoti" su komunizmo ir totalitarizmo fanatu, žudynių garbintoju, didžiuoju inkvizitorium, ne tik davatkišku pamokslautoju (ironiškiausia, jog - antiteistas), bet ir "Teisėju" bei "Teisingumo vykdytoju" (beveik Dievu jaučiasi), forumo didžiuoju sublimuotu Aseksualu, Tadu Blinda, Don Kichotu, homofobu ir rasistu, Visuomenės, Tautos Gelbėtoju ir Atpirkėju - vistiek prasmės nelabai yra, juk nerūpi jam faktai, įstatymai, etika, žmoniškumas (ką pripažino savo žinutėm).
                    Bet gal moderatoriai ateis į protą ir šį jo nik'ą taip pat išleis pailsėti.
                    Jei rašo nepažeisdamas forumo taisyklių - kokia gali būti kalba apie kokias nors sankcijas? Va, kad reikėtų neatrašinėti į jo kryptingai pilamą purva - tai tiesa. Bet va žmonės vis nesusilaiko, nes pikta skaityti, kai tu žinai (nes patyrei), kaip buvo, o tau į akis akiplėšiškai teigia priešingus dalykus. Tuo ir maitinasi tokie pasamdyti tipai. Blogai yra tik tai, kad jų ši rašliava nukreipta į jaunus žmones, kurie patys nėra patyrę buvusios santvarkos "malonumų", todėl juos ir stengiamasi apdirbti. Gerai tik tiek, kad bent jau šiame forume nelabai sekasi tai daryti...

                    Comment


                      (taip pat su nuotraukomis ir iš V.Europos).
                      Tai gal dirba "razviedkos" rezidentu V. Europoje? Nežiūrint į tai, kad mato kas aplink toje Europoje, lieka idėjiškai atsparus, patikrintas kadras.

                      Comment


                        Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                        Gana komplikuotas atvejis. Pavyzdžiui, infrastruktūros skiltyje A|1 pateikia įdomius ir vertingus reportažus (taip pat su nuotraukomis ir iš V.Europos).
                        Turint omeny, kad komunizmo idėjoms skleisti forume A|1 skiria ~120 valandų per savaitę nėra abejonės, kad Lietuvos geležinkelių šnipinėjimu užsiima kitas žmogus.
                        Got sun in my face, sleeping rough on the road

                        Comment


                          Gana nuobodi tema, šitiek laiko skiriama ginčams dėl nieko. Juk Lietuvoje nuo 1990 m. mažai kas pasikeitė . Praėjus 22 m. nuo nepriklausomybės atkūrimo paaiškėja, kad kriminalinės policijos biurui vadovauja buvęs kadrinis KGB darbuotojas. Dirba ne vairuotoju ar ūkvedžiu, o vadovauja. Ir svarbiausia, kad tas faktas mažai ką stebina, nes nėra nei išskirtinis, nei pavienis. Ar tikrai Lietuva yra nepriklausoma?
                          Tarptautinis fonas šiek tiek pasikeitė, bet žmonės tai liko tie patys - tik tie, kurie sovietmečiu viską gaudavo be eilės, atsidūrė valdžioje. Kažkoks ekonomistas sakė, kas būtų, jei šveicarus atvežtume dešimt metų pagyventi Lietuvoje, o lietuvius - dešimt metų pagyventi Šveicarijoje? Lietuva taptų Šveicarija, o Šveicarija – Lietuva . Visa esmė žmonėse. O žmonės tai kieno palikimas - tarpukario Lietuvos, ar sovietmečio? Juk jei per stebuklą 1990 m. lietuviai būtų pradėję mąstyti ir dirbti kaip šveicarai - seniai stovėtų ir elektrinė, ir dujų terminalas, ir elektros jungtys, ir vidutiniai atlyginimai būtų kitokie ir su Gazpromu nereikėtų tąsytis, nes nelabai ir domintų, ką jis siūlo ir ko apskritai nori, nereikėtų masiškai emigruoti ar dejuoti dėl brangaus šildymo. Ir skolintis nereikėtų, galėtume patys skolinti kitiems. Visos galimybės ir aplinkybės tam buvo ir tebėra palankios, per dvidešimt metų kryptingai dirbant galima nuveikti labai daug.
                          Paskutinis taisė senasnamas; 2012.09.24, 13:40.

                          Comment


                            Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimą
                            Jei rašo nepažeisdamas forumo taisyklių - kokia gali būti kalba apie kokias nors sankcijas? Va, kad reikėtų neatrašinėti į jo kryptingai pilamą purva - tai tiesa. Bet va žmonės vis nesusilaiko, nes pikta skaityti, kai tu žinai (nes patyrei), kaip buvo, o tau į akis akiplėšiškai teigia priešingus dalykus. Tuo ir maitinasi tokie pasamdyti tipai. Blogai yra tik tai, kad jų ši rašliava nukreipta į jaunus žmones, kurie patys nėra patyrę buvusios santvarkos "malonumų", todėl juos ir stengiamasi apdirbti. Gerai tik tiek, kad bent jau šiame forume nelabai sekasi tai daryti...
                            Išties susilaikyti sunku Bet kitas dalykas, nesinorėtų, kad jaunimėlis, kurio tėvai neapšvietė apie anos laikus, dabar prisiskaitytų sovietinės propagandos ir šalia nepaskaitytų kitos nuomonės

                            Comment


                              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                              Tarptautinis fonas šiek tiek pasikeitė, bet žmonės tai liko tie patys .
                              Kad liko tie patys, tai yra faktas ir netgi nebūtų pats blogiausias variantas, tereiktų išlaukti, kol jie išmirs. Žymiai blogiau yra tai, kad tie "likę" ruošia sau pamainą, kiša į postus savo vaikus ir anūkus. Taip pat tie likusieji, pavyzdžiui sovietiniai teisininkai dėsto universitetuose ir ruošia kadrus ateičiai.

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Gana nuobodi tema, šitiek laiko skiriama ginčams dėl nieko. Juk Lietuvoje nuo 1990 m. mažai kas pasikeitė . Praėjus 22 m. nuo nepriklausomybės atkūrimo paaiškėja, kad kriminalinės policijos biurui vadovauja buvęs kadrinis KGB darbuotojas. Dirba ne vairuotoju ar ūkvedžiu, o vadovauja. Ir svarbiausia, kad tas faktas mažai ką stebina, nes nėra nei išskirtinis, nei pavienis. Ar tikrai Lietuva yra nepriklausoma?
                                Po karo 66% VFR diplomatų buvo buvę naciai. Vyriausybėje irgi buvo daugybė nacių partijos narių. Netgi buvo SS karininkų, nors oficialiai jiems buvo uždrausta užimti tarnautojų pozicijas.

                                Comment


                                  Ar tie SS karininkai irgi 50 m. išgyveno komunizme? Juk rytų vokiečiai iki šiol kompleksuoja, kad nėra tokie kaip vakarų vokiečiai. Ir šiaip lyginti rusus su vokiečiais nelabai korektiška.

                                  Comment


                                    Parašė Petrozilijus Cvakelmanas Rodyti pranešimą
                                    Turint omeny, kad komunizmo idėjoms skleisti forume A|1 skiria ~120 valandų per savaitę nėra abejonės, kad Lietuvos geležinkelių šnipinėjimu užsiima kitas žmogus.
                                    Man irgi ne kartą buvo kilusi tokia mintis, kad po vienu niku "dirba" keli žmonės.

                                    Comment


                                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                      Ar tie SS karininkai irgi 50 m. išgyveno komunizme? Juk rytų vokiečiai iki šiol kompleksuoja, kad nėra tokie kaip vakarų vokiečiai. Ir šiaip lyginti rusus su vokiečiais nelabai korektiška.
                                      Todėl ir rašau, kad nelabai korektiška yra lyginti vien pagal priklausymą organizacijai. Reikia aiškintis, kokius nusikaltimus padarė kiekvienas konkretus asmuo.
                                      Pvz.: Iki 1943 m. MGB/KGB neegzistavo, buvo NKVD padalinys. Pvz.: pasieniečiai irgi formaliai priklausė KGB, bet represinių funkcijų tiesiogiai nevykdė.

                                      Comment


                                        Kad Lietuvoje iš dar tebedirbančių nelabai ir bus stipriai nusikaltusių, nes didžiausi nusikaltimai vyko po karo. Dauguma bus mirę arba garbingo amžiaus. Ne tame esmė. Vaidinama, kad su tuo kovojama, dirba visokios liustracijų komisijos, bet vis tiek jų pilna aukščiausiuose postuose. Atseit niekas nežinojo ir neįmanoma pasiekti, kad aukštuose postuose nė vieno tokio nebūtų. Viskas įmanoma, bet ta korta naudojama kaip susidorojimo priemonė, ypač populiaru artėjant rinkimams. Jei iš karto po 1990 m. būtų alikta normali liustracija, ta tema būtų seniai pamiršta ir neaktuali.

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Jei iš karto po 1990 m. būtų alikta normali liustracija, ta tema būtų seniai pamiršta ir neaktuali.
                                          Tai būtų sudėtinga atlikti, nes didžioji dalis bylų buvo išvežta arba dingo. Pagal KGB darbo organizavimo struktūrą Lietuvoje turėjo būti apie 200000 tiesiog darbuotojų, atsargos ir rezervo karininkų, slaptų agentų ir informatorių. Tai daugiau nei kas dvidešimtas pilietis. Ir labiausiai sudėtinga demaskuoti slaptus bendradarbius, kurie, įmanoma, ir dabar tebedirba FSB ar giminingoms struktūroms.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X