Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Tomizmas
    Atrodo labai paprasta: nepatinka - nenaršyk. Na taip, dabar, kai jau esame suaugę žmonės, galime pasirinkti, kur naršyti, kur ne, be to, subrendusių ir susiformavusių kaip asmenybės žmonių visas tas mėšlas ir nepaveiks - bet paveikia vaikystėje ir paauglystėje. Prisiminkim savo kiek jaunesnes nepilnametiškas dienas: įsijungi televizorių - praktiškai nėra filmo be sekso scenų, net per (teoriškai) vaikams skirtus Dragon Ball periodiškai parodo nuogą Bulmą ar kaip ištvirkėlis senis Vėžlys ją grabalioja. Po Dragon Ball - Okna, kur Nagijevas pasakoja apie visus įmanomus iškrypimus. Visa tai - žiūrimiausiu laiku. Paskui, jau vakare - vėl visokios "sensacingos" purvasklaidos laidos, buvo kažkada tokia "Ką žmonės pasakys", "Dar ne vakaras" su viliotiniais, ir t. t. Ir visa tai - ne vėlai naktį, o žiūrimiausiu laiku. Vaikučiai žiūri, stebi, ir su laiku formuojasi įsitikinimas, kad seksas gyvenime yra vos ne number one poreikis, kas prasidėjus brendimui, nustumia į šoną kitus poreikius. Ne visiems, aišku, bet daugeliui. Didžioji dalis laisvai per radiją ir visur kur įmanoma grojamų dainų - vienaip ar kitaip susijusios su seksu: "i wanna take a ride on your disco stick", "merginos jau tai daro" ir t. t. Internete irgi, paspaudei knopkę "jau turiu 18 metų" ir laisvai skaityk abejotinos vertės bulvarinius straipsnisu apie aną galą. Taip, dabar kai man 26 metai, tai aš tokių straipsnių arba neskaitau, arba perskaitau vien kad pasijuokti iš purvasklaidinio bukumo ir uždarau. Bet jeigu man 12 metų, knopkę "man jau 18" paspausti moku, o juoda nuo balta dar nesugebu atskirti?

    Tėvai turėtų kontroliuoti, ir kontroliuoja normalūs tėvai visa tai kažkiek, bet vis dėlto, tėvams irgi reikia dirbti, užsiimti įvairiais kasdieniais reikalais, ir jie tikrai nepristovės visą laiką gale šiknos kad sužiūrėtų, ką žiūri jų vaikai, ką naršo internete, su kuo bendrauja mokykloje, kokią info gauna ir t. t.
    Visa tai nieko nereiškia, svarbu kokioje šeimoje vaikas auga, kaip auklėjamas, kokios vertybės diegiamos, o ne ką kažkur internete ar žurnale pažiūri ar paskaito. O su kontroliavimu kaip žinom dažniausiai būna viskas atvirkščiai proporcinga...
    Paskutinis taisė Lettered; 2012.08.03, 12:48.
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      Visai tai nieko nereiškia, svarbu kokioje šeimoje vaikas auga, kaip auklėjamas, kokios vertybės diegiamos, o ne ką kažkur internete ar žurnale pažiūri ar paskaito. O su kontroliavimu kaip žinom dažniausiai būna viskas atvirkščiai proporcinga...
      Reiškia, ir labai daug reiškia. Vien šeima viskas neapsiriboja - už šeimos ribų yra didelis pasaulis, kuris vaiką ne ką mažiau veikia. Kažkodėl visais laikais priėjimas prie tokio pobūdžio informacijos buvo griežtai apribotas - matyt, ne veltui, žmonės visada suprato, kad bręstančiai būsimai asmenybei reikia koncentruotis į kitus tikslus ir siekius, o ne į aną galą, ir kad per anksti gaunama tokia informacija gali labai neigiamai paveikti visam gyvenimui, sugriauti prioritetus gyvenime, į pirmą vietą iškeliant kelių sekundžių kaifą. O tėvai gali diegti ką tik nori - ta pati mass media per visus galus rėkia, kokie tie tėvai durni ir kaip nieko neišmano moderniame pasaulyje.

      Jeigu jau tema apie sovietmetį, tai toks palyginimas. Namie palėpėje radau 1974 metų "Moksleivio" žurnalo surištus komplektus. Temos įdomios, nuo įvairių hobių tematikos iki net egzistencinių problemų. Jokio sekso. Dabar pavartom kokį jaunimo žurnalą: didžioji dalis straipsnių vienaip ar kitaip suvedami į aną galą.
      Paskutinis taisė Tomizmas; 2016.05.20, 00:18.
      Snowflakes will attack U <3

      Comment


        Nežinau, kaip buvo prie sovietų, nes buvau dar mažiukas, bet seksas yra gerai.
        N N N

        Comment


          Kas teisybė, tas teisybė. Kaip sakė Zappa, titties and beer.

          Comment


            Zappa buvo degradas: Fuck yourself...

            http://www.youtube.com/watch?v=pfE_98yy2iw

            Ir labai gerai, kad tarybiniais laikais tokius jo ir kitų pasekėjus volosatikus "хиппи" gaudydavo, apkirpdavo, apkuldavo, sodindavo paroms...
            Paskutinis taisė Al1; 2012.08.03, 21:35.

            Comment


              O tamsta kuo save laikai? Apaštalu?
              Paskutinis taisė enigma; 2012.08.03, 21:35.
              ______________
              The Division Bell

              Comment


                Parašė enigma Rodyti pranešimą
                O tamsta kuo save laikai?
                Nu tu paklausyk, kur jis tave savo dainele siunčia... Tai ką apie tokį galima pasakyti?

                Comment


                  Su visa taip vadinama Vakarų civilizacija ir tais, kas aklai ja seks.

                  Comment


                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                    Su visa taip vadinama Vakarų civilizacija ir tais, kas aklai ja seks.
                    Patiksliname - Žemės antropogeninės eros civilizacija...

                    Comment


                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                      Zappa buvo degradas: Fuck yourself...

                      http://www.youtube.com/watch?v=pfE_98yy2iw

                      Ir labai gerai, kad tarybiniais laikais tokius jo ir kitų pasekėjus volosatikus "хиппи" gaudydavo, apkirpdavo, apkuldavo, sodindavo paroms...
                      Tai kad čia ne Zappa, o Steve Vai, kuris, viso labo, kažkada dirbo su Zappa. Kai buvo sukurta ta daina, Zappa jau buvo miręs...

                      Va čia Zappa



                      "it's titty sqyeezin' time"

                      Legenda... respect tam didžiam žmogui.
                      Paskutinis taisė John; 2012.08.03, 22:09.

                      Comment


                        Parašė Tomizmas
                        Seksas yra gerai, kol jis laiku ir vietoje - su savo pastovia antra puse. Kai seksas išeina iš ribų ir išlaisvėja, viuomenė ilgalaikėje perspektyvoje susinaikina, o tą susinaikinimą lemia šeimų susilpnėjimas (gyvenimas susimetus, partnerių keitimas, dažnos skyrybos) ir tragiškas gimstamumo kritimas. Nebus vaikų - nebus žmonių, nebus ir visuomenės. Tokioje civilizacijoje su laiku be kraujo viršų gali paimti svetimšaliai, pas kuriuos su vertybėmis kitokia situacija. Taip istorijoje buvo ne kartą, su Europa, ko gero, irgi taip bus.
                        Ką tai turi bendro su sekso išlaisvėjimu? Daugelyje Rytų ir Pietryčių Azijos šalių požiūris į seksą yra nepalyginamai laisvesnis, nei bet kurioje Vakarų šalyje. Tiesą sakant, netgi labiausiai "laisvos" Vakarų šalys (visokios Skandinavijos ar net Nyderlandai) šia prasme atrodo kaip koks Talibanas, lyginant netgi su kokiu nors komunistiniu Vietnamu.
                        Tai galioja net Musulmoniškoms šalims (Malaizija, Indonezija). Buitinė neištikimybė ir ištvirkavimai ten yra labai populiaru, toleruojama ir tiesiog tam tikra kultūrinė norma (na kaip koks prisigėrimas savaitgalį). Nepaisant visko, gimstamumas beveik visose šalyse ten yra gerokai didesnis, nei beveik visose Vakarų valstybėse, nekalbant apie šioje srityje ultra-konservatyvią Lietuvą.

                        Tiesiog bandau pasakyti, kad toks tavo teiginys neturi pagrindo, nes visuomenės požiūris į seksą savaime vargu ar kaip nors susijęs su gimstamumu. Bent jau valstybių pavyzdžiai rodo, kad jokios koreliacijos kaip ir nėra. Tam labiau įtakos turi socialinė sistema ir kitokie reiškiniai, bet jie su požiūrio į seksą laisvumu vargu ar turi ką nors bendro.
                        Paskutinis taisė John; 2012.08.03, 22:23.

                        Comment


                          Žmogau, visos tavo minimos Azijos šalys buvo Vakarų kolonijos ir tai paliko ženklą bei puikią dirvą. O Vakarai jas ir dabar veikia ne ką mažiau nei mus. Atsilikusios užguitos šalys, kur žmonės neturi ką ėsti, jei neparsiduos kolonistui, o vėliau (ir dabar) sekso turistui.

                          Comment


                            Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                            Žmogau, visos tavo minimos Azijos šalys buvo Vakarų kolonijos ir tai paliko ženklą bei puikią dirvą. O Vakarai jas ir dabar veikia ne ką mažiau nei mus. Atsilikusios užguitos šalys, kur žmonės neturi ką ėsti, jei neparsiduos kolonistui, o vėliau (ir dabar) sekso turistui.
                            Tai kad nevisos. Tailandas yra bene labiausiai pasižyminti šalis toje srityje ir ten jokio Vakarų kolonializmo nėra ir nebuvo nė kvapo. Sakyčiau atvirkščiai, dėl to, kad ten Vakarų įtaka pasireiškė mažiau, nei aplinkinėse šalyse, požiūrios į seksą išliko laisvesnis.

                            O ir šiaip, Vakarai, lyginant su Azijos kraštais, yra visiškas celibatas, dėl ko tokie teiginiai visvien yra truputį nelogiški.

                            Pasižiūrėk į visokias budistų šventyklas (Bankoke yra, pavyzdžiui, pimpalų šventykla...). Arba pažiūrėk į sienų piešinius Bankoko Karalių Rūmuose, kur senovės rūmų didikai ir karališkosios šeimos nariai vaizduojami apsistatę sugulovėmis (t.y. iš esmės šliundromis). Tai kultūrinis reiškinys, kuris ten buvo dar tada, kai mūsiškiai galvojo, kad žemė yra plokščia.... Apskritai netgi formalūs (jokiu būdu ne faktiniai) draudimai ten yra tikriausiai vien dėl to, kad būtų išlaikytas "face" prieš Vakarus, kurie šia prasme yra labai konservatyvūs, lyginant su bet kuria Azijos šalimi.

                            Sekso turistai, beje, ten sudaro nykstamai mažą dalį rinkos. Gal nebent kokiame Tailande ar Kambodžoje jų dalis didesnė (dėl bendrai didelio turistų srauto). O šiaip visos tos srities industrijos ten (pradedant Japonija, baigiant Singapūru) sukasi kone išimtinai apie vietinius. Daug kur užsieniečiai (vakariečiai) net nepageidaujami...
                            Paskutinis taisė John; 2012.08.03, 22:40.

                            Comment


                              Šiaip prisimenant Japonijos pavyzdį, tai pirmosios erotikos apraiškos ten datuojamos XVIII a. Valstybė - tautinė, emigrantų jie neįsileidžia. Sekso industrija yra orientuota išskirtinai į vietinius. Pornografija yra dalis išlikusios kultūros. Bet tauta vis tiek sensta ir nyksta. Ar tik nebus pedomasonžydgėjų sąmokslas?
                              考纳斯, 立陶宛

                              Comment


                                Parašė Tomizmas
                                Kodėl tada per visą istorijos laikotarpį civilizacijų žlugimas sutapdavo su neriboto seksualinio palaidumo laikotarpiais (ko pasėkoje gimstamumas tuojau pat krisdavo), o iškilimas - su seksualiniais tabu ir tvirtomis šeimomis? Juk ir Romos imperijoje, ir dabartinėje Europoje "išlaisvinus papročius" rezultatas buvo tas pats - gimstamumas krito, visuomenės ėmė senėti ir išmirti. Germanų invazija, pribaigusi Romos imperiją, buvo tik pasėkmė vidinio nusilpimo. Beje, daug germanų jau senai buvo apsigyvenę pasienio rajuonose, juos į imperiją kviesdavosi patys vietininkai, nes pradėjo neužtekti savų žmonių. Europoje šiuo metu panašiai. Ir atvirkščiai - tiek Romos imperijos stiprėjimo ir plėtimosi laikotarpis, tiek Europos civilizacijos plėtra ir didieju užkariavimai, tiek dabartinis musulmonių civilizacijos plitimas ir stiprėjimas sutampa su griežtais seksualiniais tabu - seksas tik šeimoje, prioritetas - ne pilvo ar klyno malonumai, o vaikų auginimas. Kaip bebūtų, tai yra dėsnis, ir ne mano sugalvotas - pirmą kartą apie tai perskaičiau dar tarybinėje J. Zalyčio knygoje.

                                Gal budistinė - konfucianistinė Rytų Azijos civilizacija vystosi pagal kitus dėsnius, nors abejoju. Japonija ir Pietų Korėja dabar irgi panašioje demografinėje krizėje. Pietryčių Azijoje, ko gero, padariniai irgi netruks pasijausti.Kad buvo statomos pimpalų šventyklos, tai dar nėra rodiklis - svarbu, akip elgėsi masės, o ne elitas. Viduramžių Europoje elitas irgi užsiiminėjo orgijomis, bet masės laikėsi kitokių padorumo normų ir turėjo stiprias šeimas ir daug vaikų. Kai orgijos išeina į mases, tada ir prasideda tikroji depopuliacija.
                                Nežinau, kodėl kažkas kažkada sutapdavo, bet dabar tikrai nesutampa.

                                O orgijos Azijoje yra ir visada buvo tiek masių, tiek elito dalykas. Nuo karaliaus iki gatvės bomžo...

                                Comment


                                  Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                  Žmogau, visos tavo minimos Azijos šalys buvo Vakarų kolonijos ir tai paliko ženklą bei puikią dirvą. O Vakarai jas ir dabar veikia ne ką mažiau nei mus. Atsilikusios užguitos šalys, kur žmonės neturi ką ėsti, jei neparsiduos kolonistui, o vėliau (ir dabar) sekso turistui.
                                  Kolonistai ten jokiu istvirkavimu neatnese, o atvirksciai. Netgi misionieriaus pozos pavadinimas is to atsirado, nes kolonistai tuo atzvilgiu buvo labai koncervatyvus. Tuo tarbu vietiniai tai dare visaip ir su visais.

                                  Vakaruose sekso eksploatavimas atsirado su vartojimu, nes tai gerai traukia demesi ir tuo paciu parduoda.

                                  Comment


                                    Panašu, kad Al1 truputį įsirovė į temą, kurios nesupranta, ir apsifailino su savo teiginiais ir argumentais dėl elementarių žinių trūkumo.

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Panašu, kad Al1 truputį įsirovė į temą, kurios nesupranta, ir apsifailino su savo teiginiais ir argumentais dėl elementarių žinių trūkumo.
                                      Nesuprantu ir is kur ties specialystu atsiranda ir su oreantacijos zino viska kaip yra, ir su erotikom, orgijom bei istvirkavimais. Al1 ir Tomizmai greit nuotraukas rodykit ziuresma ar patyret tai savo kailiu!
                                      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                      - George W. Bush President of the USA

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Tai kad nevisos. Tailandas yra bene labiausiai pasižyminti šalis toje srityje ir ten jokio Vakarų kolonializmo nėra ir nebuvo nė kvapo. Sakyčiau atvirkščiai, dėl to, kad ten Vakarų įtaka pasireiškė mažiau, nei aplinkinėse šalyse, požiūrios į seksą išliko laisvesnis.

                                        O ir šiaip, Vakarai, lyginant su Azijos kraštais, yra visiškas celibatas, dėl ko tokie teiginiai visvien yra truputį nelogiški.

                                        Pasižiūrėk į visokias budistų šventyklas (Bankoke yra, pavyzdžiui, pimpalų šventykla...). Arba pažiūrėk į sienų piešinius Bankoko Karalių Rūmuose, kur senovės rūmų didikai ir karališkosios šeimos nariai vaizduojami apsistatę sugulovėmis (t.y. iš esmės šliundromis). Tai kultūrinis reiškinys, kuris ten buvo dar tada, kai mūsiškiai galvojo, kad žemė yra plokščia.... Apskritai netgi formalūs (jokiu būdu ne faktiniai) draudimai ten yra tikriausiai vien dėl to, kad būtų išlaikytas "face" prieš Vakarus, kurie šia prasme yra labai konservatyvūs, lyginant su bet kuria Azijos šalimi.

                                        Sekso turistai, beje, ten sudaro nykstamai mažą dalį rinkos. Gal nebent kokiame Tailande ar Kambodžoje jų dalis didesnė (dėl bendrai didelio turistų srauto). O šiaip visos tos srities industrijos ten (pradedant Japonija, baigiant Singapūru) sukasi kone išimtinai apie vietinius. Daug kur užsieniečiai (vakariečiai) net nepageidaujami...
                                        Visokių "nepadorių" statulėlių ar piešinių dar akmens amžiaus žmonės paliko...
                                        Jei seksas buvo pakeltas iki religijos lygmens (o turint omenyje religijos įtaką visuomenei seniau), tai viskas buvo griežtai reglamentuota ir nesidulkino bet kas su bet kuo ir bet kaip. Draudimai ten nuo tų laikų, o ne tam, kad prieš Europą pasivaizduotų. Nes jei tais laikais būtų be proto dulkinęsi, tai būtų atispindėje demografijoje. Deja, Azijoje per 100 metų nuo XIX a. vidurio iki XX a. vidurio gyventojų padvigubėjo, kai tuo tarpu Europoje dvigubėjo iki Pirmojo pasaulinio karo kas pusę amžiaus. Aišku, gali sakyti, kad Europoje tai įtakojo medicina ir sanitarija. Taip, bet tikrai ne tokiais mastais.
                                        Būtent Europoje klestėjo ištvirkimas, nes religija seksą, galiu teigti, per mažai reguliavo.
                                        Sekso industrija atsirado dėl amoralių, godžių ir vartotojiškų Vakarų įtakos XX a., kuri nusmukdė moralės lygį Azijoje ir palaužė tradicijas. T.y. dėl vesternizacijos visa tai atsirado. Kaip ir Vakaruose. Tik formos skiriasi.


                                        Parašė surskis18 Rodyti pranešimą
                                        Šiaip prisimenant Japonijos pavyzdį, tai pirmosios erotikos apraiškos ten datuojamos XVIII a. Valstybė - tautinė, emigrantų jie neįsileidžia. Sekso industrija yra orientuota išskirtinai į vietinius. Pornografija yra dalis išlikusios kultūros. Bet tauta vis tiek sensta ir nyksta. Ar tik nebus pedomasonžydgėjų sąmokslas?
                                        Japonijoje yra kitos problemos - maža teritorija su daug gyventojų. Dargi patyrusi tris branduolines katastrofas per mažiau nei 100 metų. Kadangi jiems persikraustyti nėra kur, tai reikia mažinti gyventojų skaičių. Jei politika ilgalaikė, tai seniams išmirus, jie turės pradėti gimstamumo skatinimą taip, kad vaikus darytų tik radioaktyvumo požiūriu "švarūs" (mokslo pažanga leis tą padaryti genetiniame lygmenyje) japonai ir šeimoje jų būtų tiek, kad tai leistų palaikyti pastovų gyventojų skaičių bei užtikrintų kartų atsinaujinimą.

                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Nežinau, kodėl kažkas kažkada sutapdavo, bet dabar tikrai nesutampa.
                                        Sutampa visada. Dabar irgi. Anos civilizacijos irgi nematė, kad žluga. Nors kai kurie protai tai gal ir pastebėjo, ir skelbė apie tai, bet likę nesuprato ar nenorėjo suprasti. Gyveno šia diena.

                                        Parašė tadux Rodyti pranešimą
                                        Vakaruose sekso eksploatavimas atsirado su vartojimu, nes tai gerai traukia demesi ir tuo paciu parduoda.
                                        Ir nieko nesukuria, tik dvasinį vakuumą.


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Panašu, kad Al1 truputį įsirovė į temą, kurios nesupranta, ir apsifailino su savo teiginiais ir argumentais dėl elementarių žinių trūkumo.
                                        Vaje, sekspertas atsirado...

                                        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                        Nesuprantu ir is kur ties specialystu atsiranda ir su oreantacijos zino viska kaip yra, ir su erotikom, orgijom bei istvirkavimais. Al1 ir Tomizmai greit nuotraukas rodykit ziuresma ar patyret tai savo kailiu!
                                        Išdykėliui tokio malonumo nesuteiksim.

                                        Grįžtant prie temos. TSRS sekso nebuvo. Seksas šiuo atveju tai sekso industrija plačiąja prasme, taip pat sekso revoliucija ir propaganda, sekso iškėlimas į pirmąsias pozicijas žmonių santykiuose, to nuolatinis ir visur aptarinėjimas, erotika, lytinis švietimas (tiksliau tvirkinimas), iškrypimai ir t.t. ir pan.
                                        Paskutinis taisė Al1; 2012.08.04, 09:56.

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          Žmogau, visos tavo minimos Azijos šalys buvo Vakarų kolonijos ir tai paliko ženklą bei puikią dirvą. O Vakarai jas ir dabar veikia ne ką mažiau nei mus. Atsilikusios užguitos šalys, kur žmonės neturi ką ėsti, jei neparsiduos kolonistui, o vėliau (ir dabar) sekso turistui.
                                          Egipto faraonas darydavo ceremoninį "nuleidimą" į jūrą, Graikai užsiiminėdavo orgijom, o Konfucionizmo laikais seksas iš vis nebūdavo priimamas kaip kas nors ypatingo. Šiais laikais Kambodžoje, pagal tūkstantmetines tradicijas, tėvas pagamina savo paauglei namelį, kad ta galėtų paišdykauti su kaimo berniukais naktį. Žinau, kad tavo atsakymas bus maždaug, "NE", be jokių argumentų, jei iš vis bus, bet žinok, kad supuvusioj vakarų kultūroj bent jau argumentai dar vertinami.
                                          Paskutinis taisė Zylius; 2012.08.04, 12:02.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X