Parašė Lettered
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Prie Sovietų buvo... (1961-1990)
Collapse
X
-
Parašė le bronius Rodyti pranešimąJie nemokėjo už ŽŪ produktus. Jie juos pasiimdavo...
Comment
-
Parašė nepolitikas Rodyti pranešimąparašei nepagalvojęs, prancūzijos vyndariai tik dėl to ir išsilaikė, kad vermachtas iš jų pirko vyną ir konjaką. jiems tai buvo pakilimo laikotarpis. manau ir kituose kraštuose vyko ne grobimas o pirkimasAš tikrai myliu Lietuvą!
Comment
-
Iš vienos pusės - pagrindinis vokiečių tikslas Lietuvoje buvo suvokietinti kraštą. Tuo tarpu rusai net pačiu žiauriausiu laikotarpiu į visas tautas žiūrėjo vienodai ir jų naikinti net nesiruošė (ateizmas ir privaloma rusų kalba nėra tautos naikinimas). Taigi, galime tik palyginti, kurie būtų buvę geresni okupantai, nes dažnas kalba maždaug "galėjo vokiečiai okupuot geriau" ir t.t.
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąIš vienos pusės - pagrindinis vokiečių tikslas Lietuvoje buvo suvokietinti kraštą. Tuo tarpu rusai net pačiu žiauriausiu laikotarpiu į visas tautas žiūrėjo vienodai ir jų naikinti net nesiruošė (ateizmas ir privaloma rusų kalba nėra tautos naikinimas). Taigi, galime tik palyginti, kurie būtų buvę geresni okupantai, nes dažnas kalba maždaug "galėjo vokiečiai okupuot geriau" ir t.t.
gerų okupantų nebūna. bet kokiu atveju primetama svetima kalba ir kultūra, o nenorintys to priimti represuojami...
Comment
-
Parašė nepolitikas Rodyti pranešimąįdomiai čia pavarei: kurie okupantai geresni?
gerų okupantų nebūna. bet kokiu atveju primetama svetima kalba ir kultūra, o nenorintys to priimti represuojami...
Comment
-
Parašė nepolitikas Rodyti pranešimąįdomiai čia pavarei: kurie okupantai geresni?
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąTaip, bet jeigu ne rusai, tuomet greičiausiai lietuvius būtų ištikęs prūsų likimas.
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąJeigu ne sovietai dabar būtume tokio lygio valstybė kaip Suomija.
Comment
-
Parašė Čikupakas Rodyti pranešimąJeigu ne sovietai dabar būtume tokio lygio valstybė kaip Suomija.
Bet kokiu atveju, "kas būtų, jeigu būtų" yra protu neaprėpiama tema.
Kaip ir dabartinės Lietuvos lyginimas su 60-ųjų LTSR. Tai tas pats, kas lyginti antį su begemotu
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąŽinau atvejų, kai žmonės savo noru iškeisdavo savo butą senamiestyje ar šalia jo į kelis kart mažesnį butą lazdynuose.
Comment
-
Arba čia išvis šituo bandoma save guosti "aš buvau geras, bet mane sutraumavo" tematika.
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąŽinau panašių ir aš, tik ten vietoje avarinio griuvėsio prastose sąlygose gavo keturių kambarių butą mikrorajonuose
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąTrečia, palyginkim Estiją ir Lietuvą: abiejų šalių XX a. istorija vos ne identiška, o šiandien matom kas yra labiau pažengęs. Taip yra dėl antro punkto, t.y. žmonių mentaliteto. Todėl su visokiais "jeigu ne sovietai, būtumėm kaip Suomija ar Danija" reikėtų atsargiau, nes niekas nežino, kaip būtų, jei būtų.
Arba čia išvis šituo bandoma save guosti "aš buvau geras, bet mane sutraumavo" tematika.
Atsargiau ar neatsargiau, bet faktas tas, kad būtų daug geriau nei dabar. Gal būtume graikai ar dar kas. Na ir kas? Graikijos BVP bene dvigubai didesnis nei Lietuvos ir sukurta infrastruktūra nepalyginama.
Comment
-
O gal išvis būtume buvę kaip kokia Zimbabvė. Niekas juk nežino. Bet esmė tame, kad esame tokie, kokie esame ir nereikia nieko kaltinti bei gyventi "aaa, mane traumavo sovietai" mintimis ir verkšlenti. Kas buvo, tas pražuvo. Lygiai taip pat lietuviai yra daug kam Europoje įvarę baimės ar skausmo, bet kažkodėl apie tai dažnai pamirštama, o visada gyvenama aukos principu. Per 20 metų būtume susikūrę gerą valstybę, jeigu nerūpėtų tik vogti ir vogti. Sakysit, sovietai įpratino, bet kad ir jaunimas toks pat. Sakysit, mokė tėvai, bet vogti niekas nemokė tikrai. Apibendrinant, patys lietuviai nenori geriau gyventi, o tie, kas nori, arba eina į valdžią, arba tiesiog plauna anglų indus.
Beje, tie patys estai SSRS laikais buvo užkietėję nacionalistai, o ne tokie kaip lietuviai, svarbu kas kąsnelį skanesnį duos.
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąTuomet visi tie lazdynai buvo nauji rajonai, atrodė labai modernūs, su infrastruktūra, patogumais (centrinis šildymas, karštas vanduo ir t.t.) Centre daug kur to nebuvo. Dabar turbūt nagus graužiasi
Apgailėtina, kad per 45 metus po karo daugiau kaip pusė Senamiesčio buvo griuvėsiai, o tokie rajonai kaip Užupis buvo ištisas išbombintas karo laukas, į kurį iki pat kokių 95-96 tiesiog būdavo baisu įžengti.
Apskritai jie iki pat 8 dešimtmečio griaudavo istorinius šimtamečius pastatus. Tikri barbarai, o iki šiol 45 proc. Senamiesčio teritorijos- dykros, atsiradusios po sovietų griovimų.
Kuris akiplėša tai paneigtų?
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąO gal išvis būtume buvę kaip kokia Zimbabvė.
Kazys Pakštas stebi tave!
Comment
-
Parašė music Rodyti pranešimąNesąmonę kažkokią parašei. Lietuva Europoje, Zimbabve taptų nebent jei visi Smetonos prievartine tvarka būtų perkelti į Madagaskarą ir ten su vietiniais sumištų
Kazys Pakštas stebi tave!
Atvaizdas
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąSocialine ir ekonomine prasme.
Comment
Comment