Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie lytis ir lytines orientacijas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Kiek žinau, LGBT apibrėžimas savaime nekoreliuoja tiesiogiai su lytiškumu.
    Dargi gali gauti į galvą nuo gėjaus, jei ji ne vyru pavadinsi. Kiek pažinojau gėjų, tai visi normalūs tiesiog straight vyrai (nors tai nepaneigia to, kad yra gėjų nelaikančių savęs vyrais ir t.t.). Bi tiesiog signalizuoja kad kažko yra DU, arba pavadinimas jau diskriminuoja.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

Šiaudinė baidyklė yra Trumpo ir ko. problemos nubukinimas. LGBT tai 72 lytys, dabar padarė įsakymą kad būtų 2 lytys, ir jau spaudžia rankas kad klausimas išspręstas.
      Aš suprantu ką tu nori pasakyti, bet tau reiktų vartoti žodį populizmas, o ne šiaudinė baidyklė.
      dar ir visus emigrantus išmes, tai JAV turėtų tapti rojumi žemėje.
      Čia yra šiaudinė baidyklė nes kalba eina apie nelagalius imigrantus, o kiekvienas proto turintis žmogus savo valstybėje turėtų nenorėti nelegalių imigrantų.

Comment

Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

Ohoho kaip viskas sudetinga, tokių super žinių net neįmanoma išreikšti žodžiais, o jeigu ir išreikščiau tai nesuprastum, reiktų tau būtinai perskaityti knygą kurioje tik vienas chapteris skirtas temai apie kurią mes kalbam.

Ačiū dievui, kad senas geras AšNeRobotas per dešimt minučių perskaitė knygą ir sukonspektavo šią super sudėtingą informaciją.

Taip sunkiai padirbėjęs einu suvalgysių keistųjų kvarkų ir higso bosonų mišrainės prieš išbėgdamas į gatvę šaudyti žmonių.
        Nu va, ir tų univerų nereikia kur visi woke leftistai. 12 klasių užtenka, knygų skaityti nereikia, viskam yra porą sakinių iš chatgpt

Comment

Parašė neamos Rodyti pranešimą

Nu va, ir tų univerų nereikia kur visi woke leftistai. 12 klasių užtenka, knygų skaityti nereikia, viskam yra porą sakinių iš chatgpt
          Eilinį kartą klysti, joks čia ne chatgpt, bent jau ne mano darytas, o šiaip šaunuolis, kad skaitai, tik visada visiem nepamiršk pasigirti, kad labai daug skaitai, o kai paklaus ką perskaitei visada sakyk, kad ai vistiek nesuprasi nes aš baigiau univerą tai tik aš suprantu.

Comment

Eilinį kartą klysti, joks čia ne chatgpt, bent jau ne mano darytas, o šiaip šaunuolis, kad skaitai, tik visada visiem nepamiršk pasigirti, kad labai daug skaitai, o kai paklaus ką perskaitei visada sakyk, kad ai vistiek nesuprasi nes aš baigiau univerą tai tik aš suprantu.
            Nu taip, stengsiuosi pasidomėti dalykais, prieš juos komentuodamas. Pvz jei daug prirašyčiau apie lytis nieko nežinodamas be mokyklinio kurso, tikrai ne kažką atrodyčiau.

Aš su biologijos studijomis nieko bendro neturiu. Supratau, kad tema įdomi ir paėmiau Nobelio premijos laureato knygą. Ten ir kitu įdomių dalykų papasakoja
            Paskutinis taisė neamos; Šiandien, 13:40.

Comment

Šiaip jeigu paimsim visą žmoniją tai tavo tie kliedesiai apie 104 ar 72 lytis yra marginalaus dalbajobo kliedesiai.
              Jei atkreipsi dėmesį, ne lytis skaičiuoju, o kalbu apie Trumpo kalbą. Dar vienas įrodymas, kaip lengva liaudį pakabinti ant neesmės.

Comment

Nu taip, stengsiuosi pasidomėti dalykais, prieš juos komentuodamas. Pvz jei daug prirašyčiau apie lytis nieko nežinodamas be mokyklinio kurso, tikrai ne kažką atrodyčiau.

Aš su biologijos studijomis nieko bendro neturiu. Supratau, kad tema įdomi ir paėmiau Nobelio premijos laureato knygą. Ten ir kitu įdomių dalykų papasakoja
                Kad tu net nepasakiai ką tu toj knygoj perskaitei kas turėtų, atseit, pakeist mano t.y. univero nebaigusio kaimiečio požiūrį į lyties savoką.

Manau, išvis nieko tu ten neskaitei.

Comment

Aš suprantu ką tu nori pasakyti, bet tau reiktų vartoti žodį populizmas, o ne šiaudinė baidyklė.
                  Šiaudinė baidyklė, nes patys respublikonai sugalvojo visą LGBT klausimą su visais niuansais suprastinti iki 72 lyčių nesąmonės, kurią patys vakar ar užvakar iškilmingai įveikė parašydami įsakymą kad dabar bus tik 2 lytys. Daugmaž - klausimas išspręstas.

Comment

Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

Šiaudinė baidyklė, nes patys respublikonai sugalvojo visą LGBT klausimą su visais niuansais suprastinti iki 72 lyčių nesąmonės, kurią patys vakar ar užvakar iškilmingai įveikė parašydami įsakymą kad dabar bus tik 2 lytys. Daugmaž - klausimas išspręstas.
                    Tebunie, nelabai gaudaisi terminologijoj ne mano problema.

Na, o jeigu problema išgalvota ir yra tiesiog "šiaudinė baidyklė", tai ją "išprendus" niekas nepasikeis ir visi bus patenkinti.

Comment

Tebunie, nelabai gaudaisi terminologijoj ne mano problema.
                      A straw man fallacy (sometimes written as strawman) is the informal fallacy of refuting an argument different from the one actually under discussion, while not recognizing or acknowledging the distinction.
                      sakyčiau paimti kompleksinę problemą, pasakoti kad čia tiesiog „72 lyčių norėtojai“, ir ją „išspręsti“ įsakius turėti tik 2 lytis yra gan žodyninis apibrėžimas.

Na, o jeigu problema išgalvota ir yra tiesiog "šiaudinė baidyklė", tai ją "išprendus" niekas nepasikeis ir visi bus patenkinti.
                      Nu jo, dabar čia gausis panašiai kaip su rūkymo balkonuose draudimu Lietuvoje. Bet man labiau baisu tai, kad tokių nesąmonių užtenka patenkinti respublikonų rinkėjus - sakyčiau kad juos laiko durnais, bet jeigu ant jų tokie pigūs triukai veikia, tai gal jie ir yra durni...

Comment

Kad tu net nepasakiai ką tu toj knygoj perskaitei kas turėtų, atseit, pakeist mano t.y. univero nebaigusio kaimiečio požiūrį į lyties savoką.

Manau, išvis nieko tu ten neskaitei.
                        Wtf? Nu jo perskaityti nobelio laureato pop mokslinę knygą yra žiauriai sunki užduotis ir iš tiesų aš einu čia, kad pasigirti ir padaryti įspūdį internete anonimams

Knygoje parašyta, kad translytiškumas turi biologinį pagrindą ir viskas yra sudėtingiau, negu binarinė sistema, kaip ir fizikoje viskas truputį sudėtingiau negu mokyklinis protonas-neutronas-elektronas ir irgi sunkiai paaiškinama dviem sakiniais. Todėl tos srities žmonės apie tai knygas rašo.

Comment

Knygoje parašyta, kad translytiškumas turi biologinį pagrindą
                          Tai nereikia knygų skaityti, kad tai suprastum. Kokia čia naujiena?
                          kaip ir fizikoje viskas truputį sudėtingiau negu mokyklinis protonas-neutronas-elektronas ir irgi sunkiai paaiškinama dviem sakiniais.
                          Gali akmenį apibūdinti su Niutono mechanika gali su kvantine, bet akmuo visada bus akmuo, nes akmens savoka yra aiški a priori net ir visiškam atsilikeliui.

Tas pats su lytimi.

Comment

Tai nereikia knygų skaityti, kad tai suprastum. Kokia čia naujiena?

Gali akmenį apibūdinti su Niutono mechanika gali su kvantine, bet akmuo visada bus akmuo, nes akmens savoka yra aiški a priori net ir visiškam atsilikeliui.

Tas pats su lytimi.
                            Akmuo yra aiški sąvoka?

Ok, klausimų nebeturiu. Atrodo viską išmanai ne tik biologijoje, bet ir filosofiją matai kiaurai

Comment

Akmuo yra aiški sąvoka?
                              Taip

Ok, klausimų nebeturiu. Atrodo viską išmanai ne tik biologijoje, bet ir filosofiją matai kiaurai
                              Jeigu iškils dar klausimų klausk, paaiškinsiu.

Comment

Galite kas nors numest kokį (šaltiniais paremtą) Vikipedijos ar kitos enciklopedijos straipsnį apie tas 72 lytis, nes niekaip neatseku, iš kur kilo šitas skaičius – apie 72 lytis esu girdėjęs tik iš šeimamaršinių, rodos, dar iš Žemaitaičio, Gražulio ir pan., bet taip niekada ir neatsekiau, iš kur tas skaičius originaliai, ką jis reiškia, kodėl, būtent, 72, kokiais tyrimais ar filosofijom tai paremta.

Comment

Parašė nnm Rodyti pranešimą
                                  Galite kas nors numest kokį (šaltiniais paremtą) Vikipedijos ar kitos enciklopedijos straipsnį apie tas 72 lytis, nes niekaip neatseku, iš kur kilo šitas skaičius – apie 72 lytis esu girdėjęs tik iš šeimamaršinių, rodos, dar iš Žemaitaičio, Gražulio ir pan., bet taip niekada ir neatsekiau, iš kur tas skaičius originaliai, ką jis reiškia, kodėl, būtent, 72, kokiais tyrimais ar filosofijom tai paremta.
                                  Flickr

Comment

Pavyzdys surastas per kelias minutes.

https://dceg.cancer.gov/about/divers...-gender-binary

Click image for larger version

Name:	SmartSelect_20250122_170420_Chrome.jpg
Views:	62
Size:	23,7 kB
ID:	2178440

Name:	SmartSelect_20250122_170438_Chrome.jpg
Size:	353,3 kB
ID:	2178439

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

O tai yra kokių nors platesnių diskusijų apie šią knygą tarp sociologų, psichologų, psichiatrų, filosofų? Nes dabar, kiek pagūglinau, tai beveik jokių rimtų diskusijų nerandu apie tą knygą. Todėl kyla įtarimas, kad knyga išpopuliarėjo tik dėl savo pavadinimo ir jos nevertina, nei apie ją diskutuoja nei LGBT žmonės, nei akademija.

Pavyzdys surastas per kelias minutes.

https://dceg.cancer.gov/about/divers...-gender-binary

Name:	SmartSelect_20250122_170420_Chrome.jpg
Size:	23,7 kB
ID:	2178440

Name:	SmartSelect_20250122_170438_Chrome.jpg
Size:	353,3 kB
ID:	2178439
                                      Kur tos 72 lytys?

Comment

O tai yra kokių nors platesnių diskusijų apie šią knygą tarp sociologų, psichologų, psichiatrų, filosofų? Nes dabar, kiek pagūglinau, tai beveik jokių rimtų diskusijų nerandu apie tą knygą. Todėl kyla įtarimas, kad knyga išpopuliarėjo tik dėl savo pavadinimo ir jos nevertina, nei apie ją diskutuoja nei LGBT žmonės, nei akademija.

Kur tos 72 lytys?
                                        "Many gender-expansive identities exist either between or outside of rhis binary, such as..."

Galima daryti prielaidą, kad yra ir daugiau.

Comment

"Many gender-expansive identities exist either between or outside of rhis binary, such as..."

Galima daryti prielaidą, kad yra ir daugiau.
                                          Aš girdėjau ir kažkiek esu skaitęs apie akademinės diskusijas ir tyrimus visokiais gender ir gender fluidity klausimais (gender - socialinė lytis), bet tos 72 lytys yra, kiek suprantu, kažkoks iš piršto laužtas skaičius, paimtas iš kažkokios random knygos, kurios turbūt neskaito net kažkokie super pro-LGBT aktyvistai.

Taip, pvz., jei paimčiau Kinzio skalę tarp heteroseksualomo ir homoseksualumo (https://en.wikipedia.org/wiki/Kinsey_scale) ir sugalvočiau, kad yra 117 intervalų nuo hetero- iki homoseksualo, parašydamas apie tai knygą, ar pradėtų visokie šeimamaršiniai masiškai cituoti kažkokias leftistų sugalvotas 117 lytinių orientacijų?
                                          Paskutinis taisė nnm; Šiandien, 18:04.

Comment

Working...
                                          X