Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Ekonomikos naujienos

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Meier Rodyti pranešimą

    Aš tai galiu čia rašinėt ką noriu Tik štai įsivaizduoju, jog panašias mintis pasiūlęs politikas iškart būtų pasmerktas kolegų ir purvasklaidos. O ir žmonės pas mus klauso, ką šneka TV3 žinios, užuot patys domėjęsi ir kūrę savo nuomonę

    Jonai, o kokias civilines teises mes prarastume, jei būtų autoritarinis rėžimas (toli ieškot nereikia, nėra net 100 km nuo Vilniaus iki Gudijos)? http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_and_political_rights atsidariau ir žiūriu:

    Civil rights include the ensuring of peoples' physical integrity and safety; - ar Kinijoje nėra saugu gyventi? Ar Gudijoje mažiau gerbiami invalidai negu Lietuvoje?

    protection from discrimination on grounds such as physical or mental disability, gender, religion, race, national origin, age, or sexual orientation; - ar Gudijoje smerkiami musulmonai? Ar juodaodžiai persekiojami Kinijoje? Neteko girdėt. Ar tikrai Lietuvoje gėjai labiau apsaugoti, negu Kinijoje?

    and individual rights such as the freedoms of thought and conscience, speech and expression, religion, the press, and movement. - ar draudžiamas menas Gudijoje? Religija? Ar gudai negali keliauti po pasaulį? Taip, stumti ant valdžios negalima nei vienoje iš šių šalių, norint gyventi taikiai ir saugiai. Bet ar teisė kritikuoti valdžią (o šiaip net ir tai iki tam tikro lygio įmanoma) tikrai yra prioritetas, jei valdžia stumia šalį pirmyn?
    Heh, man net keista, nes esi bene pirmas žmogus, kuris iš esmės rašo mano mintis
    Jau ne kartą ir su ne vienu žmogumi ginčyjausi apie sistemos (demokratijos vs. autoritarinės, žvelgiant iš mūsų Vakarietiškos perspektyvos) svarbą šalių raidoje ir visuomenės gerovės kūrime. Bet tokie argumentai nėra "mainstream'as" ir būna paprasčiausiai ignoruojami arba "atmušami" Biblijinio tipo argumentais, kaip "tai tiesa, nes taip rašoma Biblijoje" (t.y. "tai visvien geriau, nes tai demokratija"). Panašiai mintis dėsto ir M.Jacques savo klygoje apie Kiniją, kalbėdamas apie Vakarietiškų sistemų "universalumą" ir nekvestionavimą, Kinijos atžvilgiu. Įdomu, kiek laiko praeis, kol tai įsisavinsime.

    Comment


      Parašė Meier Rodyti pranešimą
      Kita dalis, mane persekioja liūdna mintis, ateina iš to, jog Kinija yra valdoma autoritariniu būdu, kas yra gerokai efektyviau, nei ta demokratija, kuri yra JAV, ar dar didesnė demokratija, kurią žaidžiame čia Europoje. Ta mintis man gimė stebint, kaip tiesiami greitkeliai ir geležinkeliai LIetuvoje ir kaip Kinijoje. Kaip statomi oro uostai Kinijoje ir kaip statomas trečiasis pakilimo takas Heathrow. Lietuvoje, kadangi čia žaidžiame demokratiją, visų interesai paisomi indvidualiai. Jei kokios bobutės trys vištos neturės kur palakstyti, tai tampa didžiule problema tiesiant kelią, kuriuo kasdien pravažiuoja 10 tūkst. automobilių, t.y. 3 milijonai automobilių per metus.
      Pukiai žinai, kad vakaruose valstybė išperka žemę iš žmonių, nematau problemos. Kartą žiūrėjau reportažą kaip Kinijoje eilinius žmones išmetė į gatvę iš jų pačių namų, nes buvo numatytos jo vietoje dangoraižio statybos. Protestavo, bet pareigūnai panaudodami fizinę jėgą išvaikė protestuotojus.

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Įdomu, kiek laiko praeis, kol tai įsisavinsime.
        Arba kiek laiko preis, kol jie įsisavins ir vakarietišką gyvenimo modelį Neneikim, kad galimas ir toks dalykas. Ekonomikos modelį jau perėmė. Gal kylant ekonomikai kinai nebenorės tik nuolatos dirbti. O toks nerūpestingas užtinkrintas vakarietiškas gyvenimas tikrai žavi.

        Gal pagaliau nusibos tokie dalykai: http://china.hrw.org/agenda_for_reform
        Forced evictions and school closures. The construction of facilities for the 2008 Olympic Games in Beijing has involved forced evictions of thousands of citizens in and around Beijing, often without adequate compensation or access to new housing. The pre-Olympic “clean-up” of Beijing has resulted in the closure of dozens of officially unregistered schools for the children of migrant workers.
        Labor rights abuses. Thousands of migrant workers employed on Olympic and other construction sites across Beijing do not receive legally mandated pay and benefits including labor insurance and days off, and are often compelled to do dangerous work without adequate safeguards.
        Repression of ethnic minorities. China continues to use the “war on terrorism” to justify policies to eradicate the “three evil forces” – terrorism, separatism, and religious extremism – allegedly prevalent among Uighurs, a Turkic-speaking Muslim population in China’s Xinjiang Uighur Autonomous Region. Uighurs who express “separatist” tendencies are routinely sentenced to quick, secret and summary trials, sometimes accompanied by mass sentencing rallies. The death penalty is common. In Tibet, Chinese authorities still view the Dalai Lama, in exile in India since 1959, as central to the effort to separate Tibet from China and view Tibetan Buddhist belief as supportive of these efforts. Suspected “separatists,” many of whom come from monasteries and nunneries, are routinely imprisoned.
        Controls on religious freedom. China does not recognize freedom of religion outside the state-controlled system in which all congregations, mosques, temples, churches and monasteries must register. The government also curtails religious freedom by designating and repressing some groups as “cults,” such as the Falungong.
        The death penalty and executions. The government does not publicize figures for the death penalty, but it is mandated for no fewer than 68 crimes. Though the exact number is a state secret, it is estimated that as many as 10,000 executions are carried out each year.
        HIV/AIDS rights advocacy obstruction. Measures to address China’s HIV/AIDS crisis are hampered as local officials and security forces continue to obstruct efforts by activists and grassroots organizations to contribute to prevention and education efforts and to organize care-giving.
        Use of house arrest system. Numerous human rights defenders and government critics have been harassed, detained and subject to house arrest. If today’s pattern holds, a pre-Olympic clampdown in the weeks and months before the Games is likely.
        Ties with rights violators. China’s close relations with countries linked to severe, ongoing human rights violations are also a serious source of concern. China maintains relations with and provides aid to regimes including Sudan, the site of egregious human rights violations in Darfur, and Burma, whose military junta violently suppresses civilians. China has also not ratified the International Covenant on Political and Civil Rights, which it signed in 1998.
        Kaip ir sakiau, kol tavęs tai asmeniškai neliečia, tol ir žiūrima pro pirštus ir viskas atrodo gražu. Bet jeigu iš pačio John arba Maier atimtų namą ir nemokėtų kompensacijos, vien dėl dangoraižio statybos, tai nelabai malonu būtų.
        Paskutinis taisė bebop; 2011.01.17, 23:30.
        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

        Comment


          Parašė bebop Rodyti pranešimą
          Arba kiek laiko preis, kol jie įsisavins ir vakarietišką gyvenimo modelį Neneikim, kad galimas ir toks dalykas. Ekonomikos modelį jau perėmė. Gal kylant ekonomikai kinai nebenorės tik nuolatos dirbti. O toks nerūpestingas užtinkrintas vakarietiškas gyvenimas tikrai žavi.
          Perims skandinaviškąjį modelį, jeigu mentalitetas nesutrukdys.

          Comment


            Parašė bebop Rodyti pranešimą
            Arba kiek laiko preis, kol jie įsisavins ir vakarietišką gyvenimo modelį Neneikim, kad galimas ir toks dalykas. Ekonomikos modelį jau perėmė. Gal kylant ekonomikai kinai nebenorės tik nuolatos dirbti. O toks nerūpestingas užtinkrintas vakarietiškas gyvenimas tikrai žavi.
            Vargu. Vakarietiško gyvenimo modelio (visų pirma šeimos vertybių) neįsisavino jokia Azijos šalis, o Kinija, būdama tokio dydžio ir turėdama tokią seną ir turtingą kultūrą bei būdama civilizacija, o ne vien paprasta valstybė, vargu ar "įsisavins" kokį nors kitą modelį. Juo labiau, kad nuo senų laikų Kinija yra be galo savicentriška ir turinti labai didelį pranašumo kompleksą. Netgi pats šalies pavadinimas 中国 kinų kalba reiškia "centrinė šalis" arba "vidurinė karalystė" t.y. esanti pasaulio "centre" pagal to meto geografijos suvokimą, kuris išliko kultūrinėje pasaulėžiūroje iki šių dienų ir nepanašu, kad trauktųsi. Labiau pastebimas atvirkštinis procesas - kinų nacionalizmas ir savo kultūros kėlimas, kaip "pranašesnės" viskam kitam, o paskutiniai 200 metų suprantami, kaip Kinijos nepelnyto "žeminimo" ir nepalankiai susiklosčiusių aplinkybių rezultatas.

            Beje, gal teko skaityti, prieš kelias dienas Tiananmenio aikštėje atidengta Konfucijaus skulptūra, steigiami šimtai Konfucijaus institutų visame pasaulyje (įskaitant Vilnių). Tokioje šviesoje kalbėti apie Kinijos "Vakarėjimą" yra tiesiog nerimta. Greičiau vyksta atvirkštinis procesas. Taip pat svarbu pastebėti, kad "Vakarėjimas" nėra tolygus modernėjimui.

            O ką apie tai sako Kinijos ekspertas M.Jacques (iš The Economist straipsnio "China's future: Enter the dragon")

            The West hopes that wealth, globalisation and political integration will turn China into a gentle giant, a panda rather than a dragon. George Bush senior declared in 1999: “Trade freely with China and time is on our side.” But Mr Jacques says this is a delusion. Time will not make China more Western; it will make the West, and the world, more Chinese.
            Aišku, pateikta ir eilė argumentų, kodėl ir kada taip tikriausiai bus.

            Kaip ir sakiau, kol tavęs tai asmeniškai neliečia, tol ir žiūrima pro pirštus ir viskas atrodo gražu. Bet jeigu iš pačio John arba Maier atimtų namą ir nemokėtų kompensacijos, vien dėl dangoraižio statybos, tai nelabai malonu būtų.
            Iš esmės viską arba beveik viską galima pritaikyti (arba primesti) bet kuriai besivystančiai (o dažnai ir išsivysčiusiai, įskaitant JAV) šaliai. Nelabai suprantu, kodėl tai deklaruojama? Kad reikia kovoti su negerais dalykais? Na taip, reikia. Tas ir daroma tiek Kinijoje, tiek Švedijoje, tiek JAV. O kartais ir neskubama daryti (Gvantanamas) arba išvis slepiama (CŽV Kalėjimai). Ir kas? Ar eiliniam Amerikiečiui dėl to ne dzin? Ar mums ne dzin?
            Paskutinis taisė John; 2011.01.17, 23:41.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Heh, man net keista, nes esi bene pirmas žmogus, kuris iš esmės rašo mano mintis
              Jau ne kartą ir su ne vienu žmogumi ginčyjausi apie sistemos (demokratijos vs. autoritarinės, žvelgiant iš mūsų Vakarietiškos perspektyvos) svarbą šalių raidoje ir visuomenės gerovės kūrime.
              Autoritarinis režimas gal ir tinkamesnis statyti gamyklas kur pagrindą sudaro gyva darbo jėga, nes fabrike reikalingas paklusnumas kaip armijoje. Pats esu dirbęs keliuose fabrikuose. Man pavyzdys yra Japonija ir Vokietija, turinčios gan nemažai gamyklų su aukštu automatizacijos lygiu. O Kinija mano gyvenime nepasivys Japonijos, nes jai pirma reikės pasiekti jos pragyvenimo lygį, kad apsimokėtų vietoje žmogaus pirkti šimtus tūkstančių eurų kainuojančius robotus.

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                Vargu
                Čia dabar reikėtų pacituoti tave, tik pakeičiant vieną žodį:
                Būna paprasčiausiai ignoruojami arba "atmušami" Biblijinio tipo argumentais, kaip "tai tiesa, nes taip rašoma Biblijoje" (t.y. "tai visvien geriau, nes tai Kinija")
                Realiai neigi, bet kokias galimas kitas perspektyvas. Elgiesi taip pat kaip ir kiti O prognozuoti gali visi, bet nevisada viskas pildosi pagal prognozes. Majai išpranašavo 2012 pasaulio žūtį, manai taip bus? (tikiuosi nepriimsi šito pasakymo "už gryną pinigą" ir neparašysi A4 dydžio žinutės, kodėl Majai negalėjo teisingai išpranašauti).
                Parašė John Rodyti pranešimą
                Tas ir daroma tiek Kinijoje
                Kas daroma? Kovoja su skurdu? Taip, kovoja. O kiti dalykai? Kuo toliau tuo labiau blokuoja informacijos pasiekiamumą (Google ir pan.) ir kolkas tai nelėtėja. Dar neaišku, kaip jie "filtruoja" informaciją Kinijoje. Kažin ko bijo? Gal viešai paaiškėjus visiems valdžios nusikaltimams (kurie tikrai yra nuslepiami tiek nuo pačių kinų, tiek nuo vakarų), kiltų didelių neramumų.
                Paskutinis taisė bebop; 2011.01.18, 00:02.
                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                Comment


                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                  Čia dabar reikėtų pacituoti tave, tik pakeičiant vieną žodį:

                  Realiai neigi, bet kokias galimas kitas perspektyvas. Elgiesi taip pat kaip ir kiti O prognozuoti gali visi, bet nevisada viskas pildosi pagal prognozes. Majai išpranašavo 2012 pasaulio žūtį, manai taip bus? (tikiuosi nepriimsi šito pasakymo "už gryną pinigą" ir neparašysi A4 dydžio žinutės, kodėl Majai negalėjo teisingai išpranašauti).
                  Tai kad ne. Manęs pacitavimas čia visai netinka, nes aš nesakau "tai visvien geriau, nes tai Kinija", tačiau pateikiu konkrečius argumentus ir netgi su šaltiniais (ir net ne Kinijos CCP t.y. "Biblijos" ). Skirtingai, nei mano minėti "Biblijiniai" arumentai, juos rašau ne todėl, kad "tikiu" kokiu nors konkrečiu autoriumi ar knyga, ar netgi pasaulęžėžiūra, nepriklausomai nuo to, kas ten rašoma, bet tiesiog todėl, kad žvelgiant su mano sveiku protu, žiniomis ir kritišku požiūriu, jie (arba dalis jų) atrodo racionalūs ir pagrįsti.
                  Kaip suprantu, neužteko noro/laiko perskaityti tų argumentų? Kontrargumentų irgi nesivarginai rašyti, kas lyg ir reiškia, kad sutinki arba esi abejingas. Galiu pacituoti kad ir visą knygos skyrių, bet nemanau, kad atsiras daug besivarginančių skaityti.

                  O jeigu, vis dėl to pasivarginsi, o gero vertingiausi argumentai būtų šio leidinio skyriuje "Contested Modernity" (100p.), kur kalbama apie "modernumo" ir "Vakarietiškumo" sąvokas, lyginami skirtingi esami ir galimi "modernumo" principai ir galimi Kinijos ateities scenarijai. Aiškinama, kodėl Kinijos "suvakarėjimas" yra labai menkai tikėtinas ar netgi neįmanomas.

                  Taip pat aktualu "A Civilization-State" (194p.), kur aiškinama, kas yra "civilizacija", kas yra tautinė valstybė, kuo tai skiriasi ir kaip tai sukombinuota Kinijoje (kaip, beje, jokioje kitoje pasaulio politinėje valstybėje).

                  Ir "The Middle Kingdom Mentality", kur dėstomas kinų požiūris į aplinkinį pasaulį, įskaitant Vakarus.

                  Labai įdomus pasiskaitymas, suteikiantis ne tik faktinių žinių, bet ir racijos požiūryje į tą didelę šalį-civilizaciją. Manau, jei paskaitysi, turėtų pakakti kad suprastum, kodėl naudoju tokius argumentus ir kodėl tai nėra "Biblijos" stiliaus argumentai.

                  Taip pat būtų įdomu išgirsti, kuriems konkrečiai ten minimiems argumentams prieštarauji ir kuo gali pagrįsti savo kontrargumentus?
                  Paskutinis taisė John; 2011.01.18, 00:13.

                  Comment


                    Parašė andyour Rodyti pranešimą
                    Autoritarinis režimas gal ir tinkamesnis statyti gamyklas kur pagrindą sudaro gyva darbo jėga, nes fabrike reikalingas paklusnumas kaip armijoje. Pats esu dirbęs keliuose fabrikuose. Man pavyzdys yra Japonija ir Vokietija, turinčios gan nemažai gamyklų su aukštu automatizacijos lygiu. O Kinija mano gyvenime nepasivys Japonijos, nes jai pirma reikės pasiekti jos pragyvenimo lygį, kad apsimokėtų vietoje žmogaus pirkti šimtus tūkstančių eurų kainuojančius robotus.
                    Na tai ten kol kas pagrindą ir sudaro gyva darbo jėga... kaip ir Indijoje. Pasirodo ir tu su manimi sutinki

                    Tik nelabai supratau, kaip tai įrodo, kad Vakarietiška demokratija yra palankesnė gamybos robotizacijai. Robotai, mano supratimu, yra netgi dar labiau paklusnūs, nei gyvi kinai.

                    Comment


                      Tai, kad perskaičiau. Ir neneigiu nei vieno dalyko. Kad Kinija greitu laiku taps galingiausia valstybė ir t.t. čia aišku kaip du kart du. Tačiau niekas nežino, kokia bus ta Kinija po 20 - 30 metų. Galime tik prognozuoti. Gal per tą laiką pasikeis valdymo forma/gal nepasikeis/užmirš Konfucijaus mokymus/neužmirš/gal suskirs į atskirus regionus/gal ne ir t.t. Pastaruoju metu viskas labai greitai keičiasi. Ir aš nežinau kokia ji bus, ir tu nežinai kokia ji bus (nebent esi aiškiaregis). Todėl atmesti, bet kokios vystymosi tendencijos negalima. Manai 1975 metais žmonės nutuokė, kad Kinija 1978 įvykdis ekonomikos reformą, kuri duos stulbinančių rezultatų.
                      Paskutinis taisė bebop; 2011.01.18, 00:28.
                      Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                      Comment


                        Kad esant autoritarijai galimas produktyvesnis vystimasis ir valstybes valdymas tai sutinku. Tai labai priklauso nuo lyderio ar "chuntos" valdancios ta valstybe. Bet deja Kinijos, kaip sekmingos autoritarines valstybes modelis, manes tai ni kiek nezavi
                        Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                        Comment


                          Parašė bebop Rodyti pranešimą
                          Tai, kad perskaičiau. Ir neneigiu nei vieno dalyko. Kad Kinija greitu laiku taps galingiausia valstybė ir t.t. čia aišku kaip du kart du. Tačiau niekas nežino, kokia bus ta Kinija po 20 - 30 metų. Galime tik prognozuoti. Gal per tą laiką pasikeis valdymo forma/gal nepasikeis/užmirš Konfucijaus mokymus/neužmirš/gal suskirs į atskirus regionus/gal ne ir t.t. Pastaruoju metu viskas labai greitai keičiasi. Ir aš nežinau kokia ji bus, ir tu nežinai kokia ji bus (nebent esi aiškiaregis). Todėl atmesti, bet kokios vystymosi tendencijos negalima. Manai 1975 metais žmonės nutuokė, kad Kinija 1978 įvykdis ekonomikos reformą, kuri duos stulbinančių rezultatų.
                          Be abejo, nežinome. Nežinome ir kaip atrodys Vakarai po 20-30 metų. Gal viskas žlugs ir išpopuliarės Kinijos stiliaus vienpartinis Autoritarizmas ar Singapūro pseudo-Vakarietiška multipartinė sistema, o visi, kurie sakys, kad Vakarietiška demokratija yra geriau, bus pajuokiami arba laikomi marginalais?

                          Visgi yra tendencijos, kurios rodo, kad Kinija, ko gero, ir toliau labai smarkiai augs ir jos sistema bus vairuojama to pačio politinio establišmento, kaip ir dabar. Taip pat nėra jokių ženklų ar net menkiausio pagrindo manyti, kad Kinija taps Europietiško stiliaus demokratija. Tam reiktų revoliucijos, o ją iššauktų nebent labai smarkiai pablogėjusi ekonomikos situacija, kam pagrindo iš esmės nėra ir tikriausiai nebus. Scenarijų gali būti įvairių ir daug, bet tokių, kur Kinija "suvakarėtų" ar taptų demokratiška (bent jau pagal vakarietiškąjį apibrėžimą), ko gero, nėra išvis arba yra labai mažai ir menkai tikėtinų. Tam tiesiog nėra jokio istorinio, kultūrinio, politinio, socialinio ir, ko gero, net ekonominio pgrindo.

                          Comment


                            Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                            Kad esant autoritarijai galimas produktyvesnis vystimasis ir valstybes valdymas tai sutinku. Tai labai priklauso nuo lyderio ar "chuntos" valdancios ta valstybe. Bet deja Kinijos, kaip sekmingos autoritarines valstybes modelis, manes tai ni kiek nezavi
                            Na tai galioja bet kokiai sistemai, ne vien autoritarinei. Pavyzdžiui, Gazos ruože yra demokratiškai išrinkta teroristų religinių-fanatikų grupuotė

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Na tai galioja bet kokiai sistemai, ne vien autoritarinei. Pavyzdžiui, Gazos ruože yra demokratiškai išrinkta teroristų religinių-fanatikų grupuotė
                              Nu taip, bet ji irgi manes ni kiek nezavi
                              Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                              Comment


                                Socialiniai ir politiniai yra. Mano 444 žinutėje keletas paminėtų. Ir kaip minėjau įtartina, kodėl taip Kinija blokuoja informaciją. Vis dėlto kažko valdžia bijo. Gal vis dėlto nėra taip viskas gražu, kas pasiekia vakarų žiniasklaidą.

                                Pvz. iš Vikipedijos apie Trijų tarpeklių užtvanką:
                                As of June 2008, China relocated 1.24 million residents, ending with Gaoyang in Hubei Province), about 1.5% of the province's 60.3 million and Chongqing City's 31.44 million population. About 140,000 residents were relocated to other provinces.

                                Relocation was completed on July 22, 2008. Chongqing City will encourage an additional four million people to move away from the dam to the Chongqing metropolitan area by the year 2020.

                                Allegedly, funds for relocating 13,000 farmers around Gaoyang disappeared after being sent to the local government, leaving residents without compensation.
                                Kokiu mastu iš tikrųjų vyksta tokie dalykai tikrai nesužinosim, nes tai valstybinė paslaptis.
                                Paskutinis taisė bebop; 2011.01.18, 00:49.
                                Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                Comment


                                  Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                  Socialiniai ir politiniai yra. Mano 444 žinutėje keletas paminėtų. Ir kaip minėjau įtartina, kodėl taip Kinija blokuoja informaciją. Vis dėlto kažko valdžia bijo. Gal vis dėlto nėra taip viskas gražu, kas pasiekia vakarų žiniasklaidą.
                                  Nu matai yra tu dalyku kas tikrai nepatiktu vakaram. Apskritai tolimiesiems rytams yra budinga tai, kad pilieciai besalygiskai atsiduoda valdovams ir ka jie paliepia jie tai daro nuosirdziai ir visu darbstumu. Cia kaip pavyzdi miniu Korejos pusiasali, nes teko matyti gan idomia dokumentika apie tos tautos mentaliteta (gaila nepamenu pavadinimo, bet jame buvo atsakymas, kodel gali egzistuoti dvi tokios skirtingos Korejos). Tikiu, kad panasiai yra ir likusiose aplinkinese valstybese. Japonai turi imperatoriu, kiti dar ten kazka. Kinai atitinkamai komunistu partija, o su sia ten visokiu niuansu yra...
                                  Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                  Comment


                                    Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                                    Nu taip, bet ji irgi manes ni kiek nezavi
                                    Manęs irgi nežavi

                                    Iš emės aš tenoriu pasakyti, kad nereiktų vesti teigiamos koreliacijos tarp pilietinių laisvių ir ekonomikos vystymosi. Kaip anksčiau minėjo Meier, yra netgi pakankmai aiškių indikatorių, kad koreliacija kai kuriais atvejais gali būti atvirkštinė (kelių, geležinkelių statymas ir pan.).

                                    Comment


                                      Parašė bebop Rodyti pranešimą
                                      Socialiniai ir politiniai yra. Mano 444 žinutėje keletas paminėtų. Ir kaip minėjau įtartina, kodėl taip Kinija blokuoja informaciją. Vis dėlto kažko valdžia bijo. Gal vis dėlto nėra taip viskas gražu, kas pasiekia vakarų žiniasklaidą.

                                      Pvz. iš Vikipedijos apie Trijų tarpeklių užtvanką:

                                      Kokiu mastu iš tikrųjų vyksta tokie dalykai tikrai nesužinosim, nes tai valstybinė paslaptis.
                                      Šiaip, iš Kinijos šiais laikais išeina kur kas daugiau informacijos, nei bet kada anksčiau. Taip pat ten ir užsieniečių patenka daugiau, nei bet kada anksčiau ir jie gali nevaržomai keliauti po šalį. Informacijos blokavimas internete yra negeras dalykas, bet jis vyksta ne vien Kinijoje.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Šiaip, iš Kinijos šiais laikais išeina kur kas daugiau informacijos, nei bet kada anksčiau. Taip pat ten ir užsieniečių patenka daugiau, nei bet kada anksčiau ir jie gali nevaržomai keliauti po šalį. Informacijos blokavimas internete yra negeras dalykas, bet jis vyksta ne vien Kinijoje.
                                        Nu bet prasau, kazkada buvo "Siaip linksma" temoje Google paiesku palyginimai, kur i paieskos laukeli ivedinejo Tienmenio skvera Antra vertus tame paciame Taivanyje yra like tie vadinami Kinijos demokratai, net pacios valstybes pavadinimas Republic of China oficialus. Kad ji nuo dabartines komunistines kinijos zymei labiau atsilikus tai drysciau abejoti, jei ne atvirksciai Galima teigti ir daryti prielaida, kad ir demokratine Kinija butu kuo sekmingiausiai iskilusi Nors aisku cia visada spesi uzkincyti, kad Taivanis mazas ir ji "parazituojanti" JAV taip pakele
                                        Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                                        Comment


                                          Galime iš karto pradėti filosofuoti. John, girdėjai apie Maslou piramidę? Paprastai tariant, tai piramidė, kuri parodo, ko reikia žmogui iki visiškos laimės - naudojama sociologijoje, slaugytojų ir pan.



                                          fiziologiniai poreikiai: maistas, vanduo, pastogė;
                                          saugumo poreikiai: apsauga nuo pavojų, grėsmių ir vargų;
                                          socialiniai poreikiai: priklausomybės kokiai nors grupei jausmas, draugystė, parama;
                                          poreikis būti gerbiamam ir pripažintam: savivertė, reputacija, statusas, aplinkinių pagarba ir pripažinimas.
                                          savęs aktualizavimo (saviraiškos) poreikis: poreikis išreikšti savo galimybes siekiant nuolat tobulėti.

                                          Kolkas Kinija puikiai susitvarko su žemiausiomis pakopomis (fiziologiniai ir saugumo poreikiai) ir dalinai aukštesnėmis pakopomis. Jei neklystu 80proc kinų yra patenkinti dabartine vykdoma ekonomikos politika. Ir nesistebiu, žmonės žymiai geriau pradėjo gyventi. Tik ar nebus taip, kad kuomet visi žmonės praturtės, tolimesnių lygių siekimas atsitreks į valdžios suvaržymus. Gal nebepatiks, kad valdžiai užsimanius pastatyti kokį stadioną juos visus varinės kaip viščiukus. Aišku iš karto kyla klausimas, kiek tai galioja Kinų kultūrai? Gal ten žmonės kitokie ir jiems to nereikia? Gal jie ką nors kita sugalvos. Bet šiaip žmonės panašūs, su panašiais poreikiais.

                                          Vakarų kultūra yra paremta šiais poreikiais. Ir tu, John, iškeliavai iš Lietuvos norėdamas patenkinti šiuos poreikius.

                                          Aišku ir vėl kyla filosofinis klausimas: kas geriau būti turtingu ar laimingu? Danija ne turtingiausia (bet turtinga), galingiausia valstybė, bet žmonės ten laimingiausi.
                                          Paskutinis taisė bebop; 2011.01.18, 12:10.
                                          Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X