Parašė Al1
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-PL. Lietuvių - lenkų santykiai. Lenkiški užrašai ir pavardės Vilniaus krašte.
Collapse
X
-
Paskutinis taisė Aleksio; 2013.02.11, 07:32.
-
Jei keli tūkstančiai Lietuvos lenkų galės rašyti savo pavardes +/- originalia forma - dėl to lietuvių kalba tikrai nenukentės. O kad tie lenkai galės su pasididžiavimu sakyti - esu Lietuvos lenkas, visiems bus tik geriau.
Lietuvių kalba nukentės, kai ims žymiai mažėti kalbančių ja skaičius (ir tai jau vyksta). Emigracija iš Lietuvos - gana masinė. Emigrantų vaikai - jau dabar prastai arba visai nekalba lietuviškai. O čia plėšomos maikės, dėl kelių raidžių ...It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Še tau, boba, ir devintinės
V.Tomaševskis: nematau perspektyvos dirbti šioje koalicijoje
„Mes svarstome klausimą, ar trauktis iš koalicijos. Kadangi mums nepavyksta susitarti, dirbant šitoje daugumoje. Tik tiek galiu pasakyti: aš nematau perspektyvos dirbti šioje koalicijoje“, - po derybų pareiškė LLRA lyderis Valdemaras Tomaševskis. Premjeras Algirdas Butkevičius, stovėdamas šalia jo, neslėpė nuostabos. Tokie pareiškimai nuaidėjo netrukus po to, kai valdantieji apsiskelbė radę „gerą sprendimą“.
A. Butkevičius replikavo, esą dauguma yra stabili ir apie LLRA pasitraukimą negalvojama.
„Tai staigmena tam tikra. Aš manau, kad koalicija dirba stabiliai, jinai stabiliai dirbs ir toliau. Ir jokių, aš manau, skirtumų arba nesutarimų nebus. Tą, ką šiandien svarstėme, aš manau, irgi sutarėme. Radome kompromisus visais klausimais. Jokių nuolaidų nebuvo reikalaujama. (...) Viskas yra sutarta, viskas yra aptarta. Tik staiga išėjus išgirsti...“, - V. Tomaševskio pareiškimu nusistebėjo socdemų lyderis.
Manau, kad tai tiksliai iliustruoja "who is who"
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąŠe tau, boba, ir devintinės
V.Tomaševskis: nematau perspektyvos dirbti šioje koalicijoje
„Mes svarstome klausimą, ar trauktis iš koalicijos. Kadangi mums nepavyksta susitarti, dirbant šitoje daugumoje. Tik tiek galiu pasakyti: aš nematau perspektyvos dirbti šioje koalicijoje“, - po derybų pareiškė LLRA lyderis Valdemaras Tomaševskis. Premjeras Algirdas Butkevičius, stovėdamas šalia jo, neslėpė nuostabos. Tokie pareiškimai nuaidėjo netrukus po to, kai valdantieji apsiskelbė radę „gerą sprendimą“.
A. Butkevičius replikavo, esą dauguma yra stabili ir apie LLRA pasitraukimą negalvojama.
„Tai staigmena tam tikra. Aš manau, kad koalicija dirba stabiliai, jinai stabiliai dirbs ir toliau. Ir jokių, aš manau, skirtumų arba nesutarimų nebus. Tą, ką šiandien svarstėme, aš manau, irgi sutarėme. Radome kompromisus visais klausimais. Jokių nuolaidų nebuvo reikalaujama. (...) Viskas yra sutarta, viskas yra aptarta. Tik staiga išėjus išgirsti...“, - V. Tomaševskio pareiškimu nusistebėjo socdemų lyderis.
Manau, kad tai tiksliai iliustruoja "who is who"
Jei jau šitoje koalicijoje perspektyvų nemato, tai belieka tik koalicija su konservatoriais ir tautininkais
Comment
-
Parašė micku Rodyti pranešimąIšlindo yla iš maišo Senai buvo aišku, kad baisiausia, kas gali įvykti Tomaševskiui, tai konflikto tarp lenkų ir lietuvių stoka. Taip sakant, nebus kuo gąsdint lenkų - liks Valdukas be darbo
Jei jau šitoje koalicijoje perspektyvų nemato, tai belieka tik koalicija su konservatoriais ir tautininkais
Comment
-
Tuo tarpu:
Uždaromos trys lietuviškos mokyklos Punsko valsčiuje
http://klaipeda.diena.lt/naujienos/l...lsciuje-477595
Comment
-
Parašė Eimantas Rodyti pranešimąTuo tarpu:
Uždaromos trys lietuviškos mokyklos Punsko valsčiuje
http://klaipeda.diena.lt/naujienos/l...lsciuje-477595
Comment
-
Parašė Zorro Rodyti pranešimąUždaromose trijose mokyklose mokosi 38 moksleiviai.
Comment
-
Parašė Zorro Rodyti pranešimąUždaromose trijose mokyklose mokosi 38 moksleiviai.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąRašė, kad Vilniaus rajone yra pradinė mokykla su 4-iais moksleiviais B)
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimąTiksliau ne mokykla, o įstaiga, kuri papildomai dar užiima mokymu, todėl formaliai turim tokias "mokyklas" ar "darželius" su keliais vaikais. Beto tai tikrai nėra kažkoks geras pavyzdys tokios mokyklos.
Comment
-
V.Kravčionok. LLRA išlaiko rimtos ir sąžiningos politinės jėgos įvaizdį
http://www.delfi.lt/news/ringas/poli...3&rsslink=true
Vėl meluoja, seimo narė rašo: ) daugiau kaip dvejus dešimtmečius galiojusio Tautinių mažumų įstatymo panaikinimas, kuris buvo priimtas 1991 m. po Sausio kruvinų įvykių. Tuomet tautinės mažumos vienareikšmiškai parėmė mūsų nepriklausomybės siekius. Dideliu laimėjimu galime pavadinti tai, kad kai kurioms nepavyko jėgoms organizuoti konfliktus, kaip pvz. Moldovoje, Užkaukazėje ir t.t.,
Gal jinai tada gimusi nebuvo, gal nežino kas dėjosi tada šiame krašte, kad vietinė valdžia visai nenorėjo nepriklausomybės ir jos nepalaikė, jei tada lietuviai nebūtų perėmę vadovavimo nežinia kas butų panašiai kaip Moldovoje, Užkaukazėje ir t.t., Rusija būtų priglaudusi po savo sparnu.
Kada pagaliau baigsis šios mažumos inkštimas ir dejavimas, kaip kokia išskirtine Dievo tauta save laiko.
Comment
-
/\ Frazeologija apie inkštimą šiek tiek nesubalansuota ir kvepia šiokiu tokiu parapiniu imperializmu.
Tautinių mažumų įstatymas Lietuvoje 2010 m. pradžioje nustojo galioti, o naujo niekaip nesugebama priimti.
2008.12.16 , LRS
Seimas priėmė Lietuvos Respublikos teritorijoje galiojančių įstatymų, priimtų iki 1990 m. kovo 11 d., galiojimo laikino pratęsimo įstatymo 1 straipsnio pakeitimo įstatymą (projektas Nr. XIP-100 (2)). (...)
Priimta įstatymo pataisa nutarta pratęsti Tautinių mažumų įstatymo galiojimo laiką iki 2010 m. sausio 1 d. Iki tol buvo nustatyta, kad šis įstatymas, priimtas 1989 m. lapkričio 23 d., galios tik iki 2009 m. sausio 1 d.
http://www.infolex.lt/portal/start.a...ma=1&str=26235
Kaip teigiama aiškinamajame rašte, įstatymo galiojimo laikas pratęstas iki kol bus priimta nauja Tautinių mažumų įstatymo redakcija, kuri patikslins asmenų, priklausančių tautinėms mažumoms, teises ir laisves, bus suderinta su kitais įstatymais, Europos Tarybos tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvencija, kitais tarptautiniais dokumentais ir teisės aktais.
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąV.Kravčionok. LLRA išlaiko rimtos ir sąžiningos politinės jėgos įvaizdį
http://www.delfi.lt/news/ringas/poli...3&rsslink=true
Vėl meluoja, seimo narė rašo: ) daugiau kaip dvejus dešimtmečius galiojusio Tautinių mažumų įstatymo panaikinimas, kuris buvo priimtas 1991 m. po Sausio kruvinų įvykių. Tuomet tautinės mažumos vienareikšmiškai parėmė mūsų nepriklausomybės siekius. Dideliu laimėjimu galime pavadinti tai, kad kai kurioms nepavyko jėgoms organizuoti konfliktus, kaip pvz. Moldovoje, Užkaukazėje ir t.t.,
Gal jinai tada gimusi nebuvo, gal nežino kas dėjosi tada šiame krašte, kad vietinė valdžia visai nenorėjo nepriklausomybės ir jos nepalaikė, jei tada lietuviai nebūtų perėmę vadovavimo nežinia kas butų panašiai kaip Moldovoje, Užkaukazėje ir t.t., Rusija būtų priglaudusi po savo sparnu.
Kada pagaliau baigsis šios mažumos inkštimas ir dejavimas, kaip kokia išskirtine Dievo tauta save laiko.
Jei ne Tomaševskis, kuris gadina visą partijos įvaizdį ir tas įkyrus pro-krikščionybės kišimas beveik visur kur įmanoma, manau, būtų galima su tokia partija gyventi. Atrodo, viskas normaliai, tarpvalsybiniuose santykiuose prasidėjo atšilimas, santykių perkrovimas ir tai yra sveikintina, tačiau užtenka partijos galvos ir visas vanduo sudrumsčiamas. nors atrodo, Varšuva pradėjo suprasti, kad žibalą į ugnį pyla pats Tomaševskis. Taigi, kerta šaką ant kurios sėdi.
Problemų prisidarė didžiosios Lietuvos partijos, laiku nesugebėjusios pritraukti įtakingų (ar nebūtinai įtakingų) vietos žmonių - taip buvo atiduotas monopolis į LLRA rankas ir dabar jie, neturėdami konkurentų, diktuoja sąlygas. Ar bando jas diktuoti. agitacijos metu ir po rinkimų atrodė kad LLRA transformavosi iš regioninės partijo į labiau tradicinę, dešinės pakraipos partiją. bent jau politinė programa nebuvo išimtinai orientuota į vienos grupės interesų tenkinimą. galbūt po kelių metų pasikeitus konjunktūrai ši partija tikraip pereis iš regioninės į normalią.
Aš esu tos nuomonės, kad reikia leisti dvikalbius užrašus, galbūt peržiūrėti švietimo įstatymą, iš esmės man nebūtų problema, jei ir pasuose rašytų pavardes kaip nori. Šių "reikalavimų" vertinimas labai priklauso nuo subjektyvios pusės, taip pat nuo pozicijos, kurios laikaisi. Manau, kad nei vienas iš šių dalykų kardinaliai nepakeis Lietuvos. Bet ar išspręs ,ypač Šalčininkuose esančias socialines-ekonomines problemas - kažin...Paskutinis taisė D.P; 2013.02.14, 23:01.
Comment
-
Iš vis nereikia jokio Tautinių mažumų įstatymo, įvesti papildomas pamokas lietuvių kalba, apsieiti be lentelių ir pasų rašymo. Nebuvo šių dalykų anksčiau apsieis ir dabar. Visi esame Lietuvos piliečiai, niekas nedraudžia šnekėti ir mokytis gimtąja kalba. Visos Lietuvos mažumos gerai supranta valstybinę kalbą, bet problema eskaluojama tik viename Lietuvos regione, kuriame gyvenantys žmonės niekaip negali atsikratyti minties kad kažkada čia buvo Lenkija.
Comment
Comment