Parašė Lettered
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-PL. Lietuvių - lenkų santykiai. Lenkiški užrašai ir pavardės Vilniaus krašte.
Collapse
X
-
Parašė artexs Rodyti pranešimąNors ir hieroglifais, ką nori tegu rašo kitam puslapyje, juk niekas ten nežiūrės, bet gal jiem patiems bus ramiau "ant dūšios"
Comment
-
Parašė Bartas1 Rodyti pranešimąPolitikavimo diplomatams reikėtų vengti. Ambasadorė yra gabi ir protinga, bet patirties, matyt, stinga. ..
Comment
-
„Reserved“ nutraukia realybės šou „Aš myliu Lietuvą“ rėmimą, „PZU“ apgailestauja dėl laidos turinio
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=46884279
Šiaip, mano manymu, bet kokia save gerbianti įmonė turėtų nutraukti paramą tokioms "laidoms", o viso epizodo turinį įvertinti teisėsaugos institucijos ir žurnalistų etikos komisija. Pažiūrėjau tą ištrauką. Turiu pasakyti, kad mane tai šokiravo. Tiesiog iki šiol dar nematyto lygio mūsų visuomenės ir TV laidų kūrėjų nuopolis. Visiškai pasišlykštėtina, žema ir vulgaru. Man jau nebe kyla klausimai dėl lenkų prolemų, bet kyla vienintelis klausimas: NEJAUGI aš esu iš tos pačios šalies, kaip ir tie laidos "dalyviai"? Kažkokie intelekto ir žmogiškų manierų nepaliesti išsigimėliai, dėl kurių man, kaip lietuviui, yra gėda. Ypač turint omeny, kad tenka bendrauti su lenkais.Paskutinis taisė John; 2011.06.22, 22:18.
Comment
-
Prieš rašydami pranešimą paskaitykite temos pavadinimą.
Jei norite rašyti apie Milušauską, idiotišką LNK, Diktatūrą, etc, , spauskite čia -Žiniasklaida
Jei norite rašyti apie Tomaševskį, Zakarevičienę, ar Sikorskį - čia ir rašykite.
Comment
-
D.Tuskas: Lietuvos vadovai ne visada sugeba susitvarkyti su radikalių Lietuvos grupuočių emocijomis
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=46970531
Gera proga Lietuvai žengti žingsnelį santykių gerinimo linkme, nes signalas iš Lenkijos lyg ir yra. Bet ar užteks drąsos ir sveiko proto?
Comment
-
Parašė TomizmasVa čia ypatingai geras variantas, Lietuva galėtų naudoti kaip precedentą:Paskutinis taisė micku; 2011.06.26, 01:15.
Comment
-
Su Šalčininkų rajonu problemos buvo ir 1990 metais, vietinė valdžia turėjo net minčių jungtis prie Baltarusijos TSR.
Gaila nėra viso straipsnio:
---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Lietuvos lenkų pedagogai raginami nepaisyti naujojo Švietimo įstatymo
http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=47105347
Comment
-
Aš tik nesuprantu kokio velnio tie lenkai taip bangas kelia. Gyvena svetimoj valstybėj - tegul gyvena kaip nori, tik taikosi prie vietinės valdžios ir įstatymų. Juk Lietuvoj lygiai taip pat yra ir rusiškų kraštų, gyvena daug latvių, bet kodėl jie, gyvendami, tarkime, Visagine, kalba rusiškai, mokosi rusiškai ir lietuviškai, o pakalbinti lietuviškai visada lietuviškai ir atsakys, negyvena mintimis "šitas mūsų; šitas jūsų, bet mes tai priklauso mums" ir panašiai. Tik lenkai gali šokt prieš mažesnius, kai Vokietijoje ar D. Britanijoje jie tualetus valo ir net bijo kažką panašaus kaip Lietuvoje daryt. "Bezprediels."
Comment
-
Parašė Egiuxz Rodyti pranešimąGyvena svetimoj valstybėj - tegul gyvena kaip nori,
Comment
-
Tautinių mažumų rajonuose siūloma leisti ne tik lietuviškus užrašus
Tankiai tautinių mažumų gyvenamuose rajonuose svarstoma leisti gatves ir vietovardžius rašyti ne tik valstybine lietuvių kalba, bet ir konkrečios tautinės mažumos gimtąja kalba. Toks siūlymas svarstomas Kultūros ministerijos darbo grupėje, kurios užduotis – parengti Tautinių mažumų įstatymo koncepciją.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Koks skirtumas? Tos lenteles jau yra. Kaip yra Lietuva, taip ir bus Lietuva.
As izvelgiu tik pozityvias permainas, nurims aistros. Zinoma jos visikai nurims, kai duos daugiau laiko ir svietimo naujos programos igyvendinimui. 2013 m. - tikrai diskriminacine vienodo egzamino data. Neimonoma per 2 metus LT kalba moket tokio lygio, kurio reikalauja pvz. dabartinsi lietuviu (gimtosios) kalbos egzaminas. Reikia minimum 4 metu, geriausiai 6.---- NAUJOJI VILNIA facebook'e ----
Comment
-
Parašė Al1 Rodyti pranešimąĮteisins lenteles, galiausiai viskas baigsis autonomija ir anšliusu su Lenkija. Ką gi, eilinį kartą išduodami ar parduodami Lietuvos ir lietuvių tautos interesai santykiuose su lenkais.
De facto Vilniaus ir Šalčininkų rajonai yra autonominiai, tiek kiek jiems lesta savivaldos įstatymų robose ir net labiau. Gal dar ką nors praplės, bet po keliasdešimt metų kalbinė situacija ten neišvengiamai keisis. Ji dabar JAU pasikeitusi. Iš rusiškai-tuteitiškos dvikalbystės prieita prie lenkiškai-lietuviškos. Po to, keisis ir savimonė.
JAV vos 3% žydų kalba hebrajų ar idiš namie ir jie neidentifikuoja savęs izraelitais ("Izraelio kortos turėtojais").Paskutinis taisė Sula; 2011.07.01, 14:04.
Comment
-
Parašė Maxas Rodyti pranešimąKoks skirtumas? Tos lenteles jau yra. Kaip yra Lietuva, taip ir bus Lietuva.
As izvelgiu tik pozityvias permainas, nurims aistros. Zinoma jos visikai nurims, kai duos daugiau laiko ir svietimo naujos programos igyvendinimui. 2013 m. - tikrai diskriminacine vienodo egzamino data. Neimonoma per 2 metus LT kalba moket tokio lygio, kurio reikalauja pvz. dabartinsi lietuviu (gimtosios) kalbos egzaminas. Reikia minimum 4 metu, geriausiai 6.
Mano galva reikia ilgesnio termino. Lietuvių kalba nėra iš lengvųjų, jei būtų š metų terminas nebūtų tų kvailų ginčų. juolab moksleiviams iš tautinių mokyklų yra sunkiau pasiruošti, skiriasi jų gimtoji ir valstybinės kalbos kaip diena ir naktis. Taip pat, pavyzdžiui,literatūros sąrašai. lenkų literatūros kūriniai neretai yra dvigubai ilgesni už lietuvių klasiką. be kita ko, ir mokytojams reikia pasiruošti, nes jei tikėsim spauda (o ją asmeniškai vertinu kritiškai dėl neretai pučiamo burbulo ir vieno atvejo suabsoliutinimo), regione tų problemų yra.
Kaip ji minėjo, mokyklose nėra normalių vadovėlių, literatūros, metodinės medžiagos pagal kurią būtų galima parengti mokinius brandos egzaminui.
nematau problemų dėl dvikalbių užrašų. Konvencijos numato tokias teises. Kam skirtos lentelės su gatvių pavadinimais? Orientaciniams tikslams. Jei prieš akis matau Turgaus gatvę ir šalia jos ul.Rinkowa (?), tai man problemų susiorientuoti nebūtų...
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąTik jokių anšliusų nebus. Tiesiog problema bus užkonservuota keliolikai metų ar net dešimtmečių. Vilnijos lenkai nėra Žečpospolitos išorinės politikos objektas, o vidinės politikos instrumentas. Lygiai taip pat rusakalbiais Lietuvos piliečiais "rūpinasi" Rusijos Federacija.
De facto Vilniaus ir Šalčininkų rajonai yra autonominiai, tiek kiek jiems lesta savivaldos įstatymų robose ir net labiau. Gal dar ką nors praplės, bet po keliasdešimt metų kalbinė situacija ten neišvengiamai keisis. Ji dabar JAU pasikeitusi. Iš rusiškai-tuteitiškos dvikalbystės prieita prie lenkiškai-lietuviškos. Po to, keisis ir savimonė.
JAV vos 3% žydų kalba hebrajų ar idiš namie ir jie neidentifikuoja savęs izraelitais ("Izraelio kortos turėtojais").
tačiau įstatymas ir numatytas terminas kelia pagrįstų abejonių.
Comment
-
Parašė D.P Rodyti pranešimąMano galva reikia ilgesnio termino. Lietuvių kalba nėra iš lengvųjų, jei būtų š metų terminas nebūtų tų kvailų ginčų. juolab moksleiviams iš tautinių mokyklų yra sunkiau pasiruošti, skiriasi jų gimtoji ir valstybinės kalbos kaip diena ir naktis.
Comment
Comment