Parašė oranger
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-PL. Lietuvių - lenkų santykiai. Lenkiški užrašai ir pavardės Vilniaus krašte.
Collapse
X
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąNuobodus esi tu.
Gal banke dirbi? Ar TEO autoatsakovu?
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąŽmogau, aš bent nekartoju kaip papūga tų pačių pranešimų
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąČia tu kartoji tą pačią plokštelę dėl wqx legalizavimo Lietuvos pasuose.
Tiesiog juokinga "problema" ir tiek bendrame Europos kontekste.
O tavo argumentacija ir bendravimo stilius man primena vieną aliuminio veido pasienietę Vilniaus stotyje:
- Kiek laiko būsite Lietuvoje?
- Na, nežinau, sunku tiksliai pasakyti, nes...
- Aš dar neapsisprendžiau, turėsiu susitikimų, tada matysim, nes...
- Klausykite, aš tikrai dar nežinau, dar neturiu bilieto atgal, nes...
Paskutinis taisė oranger; 2015.09.23, 23:35.
Comment
-
Parašė oranger Rodyti pranešimąMan asmeniškai išvis px tas wqx
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąReiškia, tu sutinki, kad šitos raidės Lietuvos pasuose yra nereikalingos.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąSeniau buvo ta w raidė https://www.facebook.com/media/set/?...8542392&type=3, na ir kas, čia juk lenkai visai ne dėl tos raidės sąmyšį kelia, jie svajoja apie lenkiškų kresų atgaivinimą, aišku okupacijos gal ir nebus, bet lietuviai turi suprasti kad jie yra svetimi šioje žemėje ir jie lenkai ar kaip juos vadina tuteišiais yra čia šeimininkai.
Comment
-
Tos w,x,q raidės reikalingos tapatybei išlaikyti, juk pavardė yra ne kažkoks lietuviškas žodis, o to asmens tapatybė, paveldėta iš šeimos. Ji neturėtų būti per prievartą sulietuvinta, nes taip naikinama visa pavardės esmė. Žinoma neturėtų būti nueinama iki kraštutinumų, kai lietuviškuose pasuose pavardės būtų rašomos kinietiškais ar rusiškais rašmenimis, nes tai sukeltų įvairių problemų, pvz. nuėjus į banką neišeitų pasirašyti sutarties, nes lietuviškuose bankuose nėra nei kinietiškų klaviatūrų, nei žmonių, kurie mokėtų jomis naudotis. Tačiau aš nesugalvoju nei vienos praktinės realios situacijos kur Lietuvoje lenkas, turėdamas savo pavardėje w raidę, galėtų susidurti su kokiomis nors formaliomis problemomis. Visi kuo puikiausiai gali tą w raidę ir perskaityti ir užrašyti. Jeigu kas nors galėtų pateikti man bent vieną pavyzdį, kaip ta pavardė su w raide galėtų sukelti problemų, būčiau labai dėkingas Tačiau mano supratimu čia yra tik principo klausimas ir tai nėra gerai, nes tie principai sukelia problemų. Sukelia lenkų mažumos uždarumą ir atsiskyrimą nuo lietuvių, kas materelizuojasi į getų susikūrimą, kas atitinkamai reiškia ekonominį atsilikimą, suteikia parako iškilti visokiems Tomaševskiams, kas atitinkamai reiškia, kad mūsų valdžioje atsiranda daugiau populistų. Netgi Lietuvos Lenkijos tarpvalstybinius santykius įtakoja, o Kremlius ploja katučių ir naudojasi situacija. Tai yra blogai ir viskas dėl principų, kurių atsisakę mes niekaip nenukentėtumėm, tik praturtėtumėm.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąTos w,x,q raidės reikalingos tapatybei išlaikyti, juk pavardė yra ne kažkoks lietuviškas žodis, o to asmens tapatybė, paveldėta iš šeimos. Ji neturėtų būti per prievartą sulietuvinta, nes taip naikinama visa pavardės esmė. Žinoma neturėtų būti nueinama iki kraštutinumų, kai lietuviškuose pasuose pavardės būtų rašomos kinietiškais ar rusiškais rašmenimis, nes tai sukeltų įvairių problemų, pvz. nuėjus į banką neišeitų pasirašyti sutarties, nes lietuviškuose bankuose nėra nei kinietiškų klaviatūrų, nei žmonių, kurie mokėtų jomis naudotis. Tačiau aš nesugalvoju nei vienos praktinės realios situacijos kur Lietuvoje lenkas, turėdamas savo pavardėje w raidę, galėtų susidurti su kokiomis nors formaliomis problemomis. Visi kuo puikiausiai gali tą w raidę ir perskaityti ir užrašyti. Jeigu kas nors galėtų pateikti man bent vieną pavyzdį, kaip ta pavardė su w raide galėtų sukelti problemų, būčiau labai dėkingas Tačiau mano supratimu čia yra tik principo klausimas ir tai nėra gerai, nes tie principai sukelia problemų. Sukelia lenkų mažumos uždarumą ir atsiskyrimą nuo lietuvių, kas materelizuojasi į getų susikūrimą, kas atitinkamai reiškia ekonominį atsilikimą, suteikia parako iškilti visokiems Tomaševskiams, kas atitinkamai reiškia, kad mūsų valdžioje atsiranda daugiau populistų. Netgi Lietuvos Lenkijos tarpvalstybinius santykius įtakoja, o Kremlius ploja katučių ir naudojasi situacija. Tai yra blogai ir viskas dėl principų, kurių atsisakę mes niekaip nenukentėtumėm, tik praturtėtumėm.
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąSeniau buvo ta w raidė https://www.facebook.com/media/set/?...8542392&type=3, na ir kas, čia juk lenkai visai ne dėl tos raidės sąmyšį kelia, jie svajoja apie lenkiškų kresų atgaivinimą, aišku okupacijos gal ir nebus, bet lietuviai turi suprasti kad jie yra svetimi šioje žemėje ir jie lenkai ar kaip juos vadina tuteišiais yra čia šeimininkai.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąPritariu, kad tai tik pretekstas. Iš esmės raidelių (šiuo atveju tik trijų) rašymas ir dabar bujoja, tik ne šioje dalyje - lietuviškuose asmens dokumentuose. Istoriškai netgi tokie atavizmai kaip nosinės raidės yra iš lenkų abecelės perimtos.
O nosinė angliškai netgi vadinasi ogonek.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąApskritai, dabartinė čekiškai/lietuviška abėcėlė pradėta naudoti tik XX a. pradžioje, kai norėta kuo labiau atsiriboti nuo lenkų.
O nosinė angliškai netgi vadinasi ogonek.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąJis sakė, kad jam asmeniškai nereikalingos. Jei lenkai tą problemą kelia, matyt jiems reikalingos.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąLenkams didžiausias reikalingumas yra tas, kad Lietuvoje visi kalbėtų lenkiškai kaip 18 amžiuje. Dar labai pageidautina kad seniūnus skirtų Varšuva. O jau svajonių viršūnė tai kad neliktų Lietuvoje nė vienos lietuvškos mokyklos ar darželio, ką jie sėkmingai daro Vilniaus krašte.
Comment
-
Parašė balietis Rodyti pranešimąČia apie lenkus ar apie Tomaševskio partiją?
Tiesiog gerai organizuota grupuotė "partija" uzurpavo visų Lietuvos lenkų (o pastaruoju metu ir ne tik) atstovavimą ir tai niekaip neišjudinama. Jeigu kokie nors progresyvūs lenkai ir reiškia savo nuomonę, tai ji arba negirdima, arba neturi jokio politinio svorio.
Comment
-
Parašė balietis Rodyti pranešimąČia apie lenkus ar apie Tomaševskio partiją?
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimą“Kai sakau lenkas – galvoju Tomaševskis, kai sakau Tomaševskis – galvoju partija"
Tiesiog gerai organizuota grupuotė "partija" uzurpavo visų Lietuvos lenkų (o pastaruoju metu ir ne tik) atstovavimą ir tai niekaip neišjudinama. Jeigu kokie nors progresyvūs lenkai ir reiškia savo nuomonę, tai ji arba negirdima, arba neturi jokio politinio svorio.
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąPartijos kuriasi ideologiniu o ne tautiniu pagrindu. Todėl tomaševskininkų partijos registravimas yra nusikaltimas prieš Lietuvą ir jos Konstituciją.
Comment
-
Vertas dėmesio Lietuvos lenko straipsnis apie padėtį Lietuvos lenkų bendruomenėje.
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=69026162
Comment
-
Parašė J.U. Rodyti pranešimąVertas dėmesio Lietuvos lenko straipsnis apie padėtį Lietuvos lenkų bendruomenėje.
http://www.delfi.lt/news/ringas/lit/....d?id=69026162
Comment
Comment