Parašė index
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-PL. Lietuvių - lenkų santykiai. Lenkiški užrašai ir pavardės Vilniaus krašte.
Collapse
X
-
Parašė index Rodyti pranešimąNa ne. Siūlau leisti Šalčininkų savivaldybėje kalbėti lenkiškai, jei tai visiems tinka, o jei yra bent vienas nesuprantantis - tik lietuviškai. Leisti ant savivaldybės pakabinti ir lenkišką užrašą (kaip ir ant namų), leisti savivaldybės biurokratams lenkams kalbėtis lenkiškai su vietos gyventojais lenkais ir t.t. ir pan.
Parašė index Rodyti pranešimąGerai jei niekas netrukdo jiems savo kalba kalbėtis. Tuomet, jei netrukdo jų kalbėjimasis lenkiškai, kuo trukdytų šalia lietuviško užrašo esantis lenkiškas "powiat gminy Solecznikow"?
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąSkaityk Konstitucinio teismo išaiškinimą.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Aš tai neturiu nieko prieš lenkiškus užrašus, bet man gaila lenkų vaikų, kurie ateina į lenkišką mokyklą būdami lenkais, o išeina tikrais rusais, kurie rusiškai moka geriau nei gimtąją lenkų kalbą(čia ne bajeris, true story). Lenkiškos mokyklos galima sakyti patyrė katastrofišką nepasisekimą, kadangi dauguma mokyklų Vilniuje ir Vilniaus krašte gauna parama iš Lenkijos, o vietoje klestinčios kultūrine prasme lenkų bendruomenės gauta mišrainė, kuri nėra nei Lietuvos, nei Lenkijos dalis, o atvirkščiai prieš lenkus ir lietuvius veikianti grupė, kuri pasirengusi klūpėti priešais kremliu. Man asmeniškai labai keista, kad tik pavieniai lenkų intelektualai kalba apie tai, o likusieji pasiryžę aukoti savo etnosą vardan utopinių tikslų. Pati Lenkija pamažu pradeda suvokti savo pralaimėjimą, apie kuri Lietuva kalba mažiausiai dešimtmetį.Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąGal galėtum čia įmesti, kad nereiktų ieškoti?Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąLR KT patvirtino, kad LR piliečio pase – asmens vardas ir pavardė turi būti rašomi valstybine kalba, ir nėra jokių kliūčių to paties paso „kitų įrašų“ skyriuje asmens vardą ir pavardę įrašyti ir nelietuviškais rašmenimis bei nesugramatinta forma (kai asmuo pageidauja).Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė index Rodyti pranešimąOriginalo kalba omenyje turiu tokį pavardės rašymą, kokį pasirenka pats pavardės savininkas. Ne valstybės reikalas kaip šitą užrašą žmogus užsirašys.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąTrukt už vadžių, vėl iš pradžių Jau kelintą pragaro ratą sukate? Valstybė atsako už savo piliečius, todėl ir turi rūpintis kaip kas rašo valstybės išduotuose dokumentuose
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąTrukt už vadžių, vėl iš pradžių Jau kelintą pragaro ratą sukate? Valstybė atsako už savo piliečius, todėl ir turi rūpintis kaip kas rašo valstybės išduotuose dokumentuosePost in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė Zorro Rodyti pranešimąYra valstybės pasižadėjimas tai leisti. Ir jau labai seniai.Aš neliūdnas - aš blaivus
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąBet po to buvo ir aiškiai teismo pasakyta, kad tas pasižadėjimas prieštaravo konstitucijai.
Nors šiaip niekas nedraudžia net ir konstituciją pakoreguoti. Ją ir šiaip nuolat koreguoja ir koreguoja, va dabar koreguos dėl Pakso kandidatavimo.Post in English - fight censorship!
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąBet po to buvo ir aiškiai teismo pasakyta, kad tas pasižadėjimas prieštaravo konstitucijai.
LR KT patvirtino, kad LR piliečio pase – asmens vardas ir pavardė turi būti rašomi valstybine kalba, ir nėra jokių kliūčių to paties paso „kitų įrašų“ skyriuje asmens vardą ir pavardę įrašyti ir nelietuviškais rašmenimis bei nesugramatinta forma (kai asmuo pageidauja).
Comment
-
Parašė Zorro Rodyti pranešimąNeprieštaravo.
Kodėl etniniai lietuviški pavadinimai tada verčiami į sulenkintus ar visiškai perdirbtus, ar tai ne regiono palonizacija?
Comment
-
Parašė laimutis Rodyti pranešimąBet lenkai nenori paso „kitų įrašų“ skyriuje rašyti savo rašmenimis, kur čia šuo pakastas? Kodėl jiems tai netinka?
Kodėl etniniai lietuviški pavadinimai tada verčiami į sulenkintus ar visiškai perdirbtus, ar tai ne regiono palonizacija?
O iškreiptų pavadinimų pilna visame pasaulyje. Kaip Lietuvoje yra sulenkintų lietuviškų, taip ir suletuvintų lenkiškų (ir aplamai slaviškų).
Pvz., kas per Dambruvka ir Navasiolkai prie Semeliškių?
Comment
-
Parašė geriantis Rodyti pranešimąNemanau. Spręsti turi visi šalies piliečiai, o būtų dar geriau jeigu spręsti galėtų tik protingi šalies piliečiai kvailius ir idiotus paliekant nuošalyje."Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."
Adam Mickiewicz
Comment
-
Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimąMan asmeniškai labai keista, kad tik pavieniai lenkų intelektualai kalba apie tai, o likusieji pasiryžę aukoti savo etnosą vardan utopinių tikslų. Pati Lenkija pamažu pradeda suvokti savo pralaimėjimą, apie kuri Lietuva kalba mažiausiai dešimtmetį.
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąO man keistoka, kad kažkodėl nemažai žmonių, esant šiandieninei geopolitinei situacijai, juos kartais pavadina ne lenkais, o baltarusais-tuteišais.
Comment
-
Parašė Sula Rodyti pranešimąTai jie patys per daug ir nesirauna, ypač kur mažesnė AWPL davatkų įtaka. Pas mus pusė gatvė vietos lenkų. Ir tik viena šeima kalba namie lenkiškai.
Comment
Comment