Su baliais išvis nelabai susijęs laikas, dar neteko girdėt, kad kažkas sakytų negaliu baliavot, nes laikas vasaros arba žienos
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vasaros / žiemos laikas
Collapse
X
-
Parašė Euronymous Rodyti pranešimąNa nežinau čia gal pas mane biologinis laikrodis perdaug "sukalibruotas" ar kas man negerai, bet aš įprastai einu miegoti tuo pačiu laiku ~ 23h ir keliuosi be jokio žadintuvo kelios minutės iki 7h. tai mane tokie sukiojimai visalaika išmuša iš ritmo.
Kai yra pasukamas valanda į priekį aš negaliu tiesiog eiti miegoti pagal laikrodį taip pat 23h nes mano vidinis biologinis laikrodis sako kad dar anksti. O ryte tada gaunasi kad turiu keltis pagal laikrodį 7h, bet vėlgi biologinis laikrodis man sako kad dar tik 6h. Ir dėl to aš iš esmės prarandu dvi valandas kokybiško miego ko pasekoje neišsimiegu, ir tai vyksta mėn su biški kol vėl persiorientuoju prie naujo laiko.
Tad pagal naują tai būtų miegas nuo 24 iki 8.
8 val miego.
Bandai užmigti pagal naują nuo 23, bet užmiegi tik 24.
O atsikeli pagal naują 7.
Gaunsi miego 7 valandos + pasivartymas lovoje nuo 23 iki 24 val pagalnaują.
Prarandi ne 2, o 1 valandą (ar mažiau, jei kažkiek visgi pamiegi tą pirmją valandą bandydamas užmigti)
Comment
-
Parašė abruo Rodyti pranešimą
Tam, kas vakarais sėdi namie, nėra jokio skirtumo, koks tuo metu laikas. O tam, kuris po darbo nori dar kažką nuveikt ne namie, skirtumas yra didelis. Koks konkrečiai – jau prirašyta šioje temoje užtektinai. Ir ne, tai nebūtinai susiję su "baliais".
- 1 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tai taip, dėl to kad kažkas nori po darbo "nuveikinėti" turi kentėti vis, kurie nori turėti šviesų rytą.Lietuva visiems.
- 4 patinka
Comment
-
Paprastai žmonės ryte eina į darbą, o tam šviesa nereikalinga. Nebent tie, kuriuos jūs minit, dirba kitose pamainose ir ryte turi laisvalaikį, bet tokių yra mažuma.If a lion could speak, we could not understand him.
- 2 patinka
Comment
-
Paprastai žmonės ryte eina į darbą, o tam šviesa nereikalinga.
- 2 patinka
Comment
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Reikalinga. Natūrali šviesa ryte turi didžiulį teigiamą psichologinį poveikį.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Nitro Rodyti pranešimąNa jei nesuktume laiko, vasarą tikrai pradėtų švisti dar naktįIt's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
- 3 patinka
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimąKeisti man tie žmonės, kurie nori kad būtų šviesu ne ryte, o naktį.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Todėl ir įsivedam vasaros laiką, kad nešvistų viduryje nakties.
Na jo, o po to žiemą tegu būna tamsu iki pietų. Muh logikIf a lion could speak, we could not understand him.
- 1 patinka
Comment
-
22val nėra vidury nakties.
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Sakai geriau tegu temsta vidury nakties?
Na jo, o po to žiemą tegu būna tamsu iki pietų. Muh logik
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Austras Rodyti pranešimąNe. Kaip ir iki šiol - žiemą naudojamės savo tikruoju laiku, o vasarą, kadangi rytai jau pakankamai šviesūs, įsivedame vasaros laiką.Lietuva visiems.
- 1 patinka
Comment
-
Ką reiškia "tikrasis laikas"? Tai tik kultūrinių priežasčių nulemtas susitarimas. Ir priežastys keičiasi, žmonės ima pradėti darbus vėliau, dirba mažiau, vakarais namie nebesėdi, nori daugiau šviesos. Tai grynai patogumo reikalas, nėra jokio "tikrojo laiko".
- 5 patinka
Comment
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąLaikas yra ne kultūrinis susitarimas, o astronominis. Vidurdienis = saulė aukščiausioje pozicijoje. Jeigu žmonės nori daugiau šviesos, tai kodėl tada nepradėjus dirbti anksčiau? Ar dabar per nesugebėjimą keisti darbo valandų reikia laikrodžius laikyti atpirkimo ožiais?Lietuva visiems.
- 2 patinka
Comment
-
Astronominis laikas įdomus tik astronomams. Eiliniam žmogui tikrasis laikas yra tas, kurį rodo laikrodis. Taip, sutinku, kad būtų galima pradėti dirbti anksčiau, bet tai yra kur kas sudėtingiau padaryti, nes tam reiktų pakeitimų vos ne ištisų valstybių regionų mastu, masinio darbo laiko keitimo valstybinėse įstaigose ir panašiai, daug visokių papildomų išlaidų ir pan. Todėl kur kas paprasčiau tiesiog pereiti prie kitos laiko juostos laiko, nes tam pritaikytos visos technologijos ir infrastruktūra.If a lion could speak, we could not understand him.
Comment
-
Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
Kokios technologijos ir infrastruktūra padeda atsikelti tamsoje, ir eiti miegoti šviesoje?Lietuva visiems.
- 3 patinka
Comment
Comment