Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vasaros / žiemos laikas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

Jau 30+ metų mokykla ir darbas pratina "nebūti pelėda". Nesėkmingai. Atrodo, laiko priprasti buvo į valias, bet ne.
    Aš klausiau ne ar aplinka pratina, o ar pats ką nors bandėt keist savo įpročiuose. Čia panašiai kaip McDonalde valgant skųstis genetika dėl antsvorio.

Click image for larger version

Name:	Screenshot_20221025_222836.jpg
Views:	411
Size:	121,0 kB
ID:	2001600
    ​​​​
    Paskutinis taisė Lettered; 2022.10.25, 22:28.
    Flickr

Comment

Parašė Lettered Rodyti pranešimą

O kaip čia gaunas, kad dauguma milijardierių vyturiai? Todėl, kad naudinga psichikai keltis anksti, moksliškai įrodyta.

Click image for larger version  Name:	sleep-habits-millionaires-5_thumb.png Views:	15 Size:	207,8 kB ID:	2001596
      Dauguma extra turtingų keliasi anksti ir miega trumpai, kad panaudotų ilgiausią valandų kiekį dirbdami. Daug kas iš ekstra turčių pvz sako, kad keliasi 5, nes iki kokių 7 ar 8 gali dirbti netrukdomi visokių pavaldinių ir klientų, kol tie neatsikelia.

Čia niekuo nesusiję su eilinės liaudies grafiku, kurį buvai įdėjės.
      Paskutinis taisė Gator; 2022.10.25, 22:43.

Comment

Parašė Gator Rodyti pranešimą

Dauguma extra turtingų keliasi anksti ir miega trumpai, kad panaudotų ilgiausią valandų kiekį dirbdami. Daug kas iš ekstra turčių pvz sako, kad keliasi 5, nes iki kokių 7 ar 8 gali dirbti netrukdomi visokių pavaldinių ir klientų, kol tie neatsikelia.

Čia niekuo nesusiję su eilinės liaudies grafiku, kurį buvai įdėjės.
        Apie tai ir eina kalba, kad protas geriau dirba atsikėlus anksti ryte, o ne atsikėlus vėlai ir dirbant po to per naktį iki paryčių, kaip mėgsta ir aš mėgau studentaujant.
        Flickr

Comment

Apie tai ir eina kalba, kad protas geriau dirba atsikėlus anksti ryte, o ne atsikėlus vėlai ir dirbant po to per naktį iki paryčių, kaip mėgsta ir aš mėgau studentaujant.
          Kažko nesupratai mano pranešime. Jame aš nesakiau, kad geriau dirbasi, o, kad milijardieriai tada dirba, kad galėtų padirbėti niekieno (pavaldinių, klientų partnerių) netrukdomi.

Bet aš nesiginčiju, kad kažkam, o gal ir daugumai, ryte geriau dirba protas.

Esminė mintis apie tavo grafiką - dauguma geriau apmokamų darbų yra 8-5 darbai, būtent tik tą ir rodo grafikas. O darbai, į kuriuos gali miegoti iki 11 val dienos, yra daug mažiau apmokami.
          Negi neakivaizdu, kad būtent dėl to grafikas toks?
          Paskutinis taisė Gator; 2022.10.25, 23:23.

Comment

Aš klausiau ne ar aplinka pratina, o ar pats ką nors bandėt keist savo įpročiuose. Čia panašiai kaip McDonalde valgant skųstis genetika dėl antsvorio.

Click image for larger version  Name:	Screenshot_20221025_222836.jpg Views:	29 Size:	121,0 kB ID:	2001600
            ​​​​
            Keltis 5 ryto? O NE

Visus šituos dalykus, kurie išvardinti šitoje darbotvarkėje, padarau vakare (na, tiktai 3 tikslų dar neplanavau kasdien apsibrėžti, ir iki meditacijų dar nedasiprotėjau, bet reguliariai meldžiuosi - praktikuoju krikščionybę, manau tinka). Taigi, be kokiu atveju jie padaryti.
            Snowflakes will attack U <3

Comment

Pagal biologinį laikrodį žmogus geriausiai pailsi ir iš miego daugiausia naudos tarp 22-4h val. Tai jei keliesi ar 4h, ar 5h ar net 6h vis tiek bus tamsu ar prie žiemos laiko ar vasaros, užtat vakare ilgesnį šviesos laiką dar galima išnaudoti.
              Pagal biologinį laiktordį reikia miegoti 8-9 valandas nes kitaip neįvyksta pilni neurologiniai procesai. O kurią valandą tas miegas vyksta čia yra rutinos reikalas, svarbu nekaitalioti (pvz nemiegoti vėliau savaitgaliais).

Galima ir iś kitos pusės - gal sutrukęs biologinio laikrodžio lankstumas, kad problema kartă į pusmetį per valandą pasisklinkt
              Biologinis laikrodis nėra lankstus. Taip didiname miego sutrikimų skaičių.
              Tai mano mintis ir buvo, kad kai medinis sukritukavo tomizmo laikrodį kaip prastesnį, aš pagyriau kaip geresnį, kuris atsparus tavo paminėtam stresui
              Jeigu tu išgeri po butelį degtinės kas vakarą tai nereiškia kad tavo skrandis yra atspresnis, tiesiog tu žudai savo ateitį.
              Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

Iš tikrųjų taip, nuolatiniame strese. Kėlimasis 6 - 7 ryto pelėdoms yra žudantis dalykas visada, nuo pat mokyklos (gaila, kad mūsų visuomenėje viskas pritaikyta vyturiams).
              7 - 8 valandos miego yra norma suaugusiems.
              Pelėdos ir vyturia yra pseudomokslas neturintis pagrindo realybėje. Tai yra rutinos reikalas, kurią tu sugadini kiekvieną savaitgalį.

Norma yra 8-9 valandos, jūs reiškiatės kad miegate 6-7 valandas.
              Click image for larger version  Name:	Screenshot_20221025_222836.jpg Views:	116 Size:	121,0 kB ID:	2001600
              ​​​​
              Kaip šitas žmogus per 5 minute teleportuojasi į darbą?

Bet dauguma tame grafike paroytų miega 8 valandas - t.y. ilgiau nei Tomizmas.

Comment

Aš anksčiau buvau tiesiog pelėda, paskui tapau pelėda, kuri pabunda nuo šviesos ir labai sunkiai užmiega šviesoje. Lioviausi dirbti iki 2–3 nakties, nustojau naktinėti ir ilgai miegoti rytais savaitgaliais. Tai galima sakyt, kad bandžiau nebebūti pelėda. Iš mano pelėdiškumo liko tik tai, kad jeigu atsikeliu tikrai anksti, tai kominė ir negaliu jokių superrytų organizuotis, pusryčius ir tai sunku susiveikt. Realiai pabundu ir pajuntu, kad turiu energijos, gerokai vėliau, 10–11 val.
                Nelabai suprantu, kam reikia žiemos laiko.
                ПТН ПНХ
                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Kaip šitas žmogus per 5 minute teleportuojasi į darbą?
                  Sėkmingi žmonės dirba 24/7. Bent jau patys taip sako.

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Sėkmingi žmonės dirba 24/7. Bent jau patys taip sako.
                    Dar sėkmingesni viską daro 110%

Comment

Parašė manometras Rodyti pranešimą
                      Aš anksčiau buvau tiesiog pelėda, paskui tapau pelėda, kuri pabunda nuo šviesos ir labai sunkiai užmiega šviesoje. Lioviausi dirbti iki 2–3 nakties, nustojau naktinėti ir ilgai miegoti rytais savaitgaliais. Tai galima sakyt, kad bandžiau nebebūti pelėda. Iš mano pelėdiškumo liko tik tai, kad jeigu atsikeliu tikrai anksti, tai kominė ir negaliu jokių superrytų organizuotis, pusryčius ir tai sunku susiveikt. Realiai pabundu ir pajuntu, kad turiu energijos, gerokai vėliau, 10–11 val.
                      Nelabai suprantu, kam reikia žiemos laiko.
                      Jei reiktų rinktis idealų darbo laiką, tai jaučiu būtų 10-17 arba 11-17 val., kur "pertrauka" išskaidyta per visą dieną, t.y. nesi pririštas prie konvejerio.

Lietuvoje tokiu metu beveik visada šviesu, šviesiu rytu kažkaip laimės hormonai labiau kaupiasi, o tamsiu kažkokia nykuma.
                      Vakare tamsoj jau yra kaip yra, prie kompo jei sėdi, taip nesijaučia stipriai.

Comment

Durnumo istorija, kai pietaudamas Andrikienės laiku galėjai "grožėtis" saulėlydžiu:
                        https://www.15min.lt/ar-zinai/naujie...u-1162-1123208
                        Geriausia būtų palikti dabartinį vasaros laiką be sukiojimų visai. Ryte šviesumas mažaia reikalingas pusryčiaujant, valant dantis vonioje ir važiuojant į darbą. Vakare laisvo laiko tarpas didesnis ir natūralu geriau kai yra daugiau šviesos.
                        Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

Comment

Parašė PoDV Rodyti pranešimą

Jei reiktų rinktis idealų darbo laiką, tai jaučiu būtų 10-17 arba 11-17 val., kur "pertrauka" išskaidyta per visą dieną, t.y. nesi pririštas prie konvejerio.

Lietuvoje tokiu metu beveik visada šviesu, šviesiu rytu kažkaip laimės hormonai labiau kaupiasi, o tamsiu kažkokia nykuma.
                          Vakare tamsoj jau yra kaip yra, prie kompo jei sėdi, taip nesijaučia stipriai.
                          Atrodo, ten buvo tiesiog bandymas padaryt, kad darbe būtų natūrali dienos šviesa, o jau už darbovietės ribų galit sau būt tamsoj arba degint savo, ne darbdavio, elektrą.
                          O šiaip man tamsūs vakarai patinka. Bjauriau, kai visa diena ir visa savaitė be saulės.
                          ПТН ПНХ

Comment

Parašė manometras Rodyti pranešimą
                            O šiaip man tamsūs vakarai patinka. Bjauriau, kai visa diena ir visa savaitė be saulės.
                            Dėl apsiniaukusių dienų, man tas realiai vis tiek geriau negu bet kokia naktis.
                            Po vasaros gal sunkiau apsiprast, vėliau įpranti prie monotoniško debesuoto oro. Pragiedruliai tik dar didesnę laimę neša negu taip saulėtas oras.

Tamsūs rytai pelėdai dar bjauriau (nu bet kaip kam čia), nes tamsa lyg kviečia tave norėti miegoti.
                            Tamsūs vakarai ne taip blogai, nes tamsa nuteikia artėjančiam miego laikui. Aišku Lietuvos platuma verčia susitaikyti su tamsos laiku nuo 16-17 val. apie žiemos saulėgrįžą, bet vis dar išsisukam nuo (sub)poliarinų keletos valandų prašviesėjimų, kai šviesu tik apie pietus.

Aišku tie ankstesni vakariniai temimai nuo rytojaus tai pasijaus, nes jau dabar trūksta saulės. Norisi ir šviesesnio ryto (dabar dar ne tiek jaučiasi jei liktų vasaros laikas, bet vėliau labai jaustųsi), ir šviesesnio vakaro. Galima nebent būtų sukioti laikrodį du kartus per parą tik išlaikant 8 val. darbo dieną
                            Paskutinis taisė PoDV; 2022.10.29, 11:58.

Comment

Tomas, matyt, trolino, kad jei sukiotų dukart per parą, tai galėtum ilgiau miegot ir trumpiau dirbt.

O šiaip, žiemą bus tamsu tiek rytais prieš darbą, tiek vakarais.
                              ПТН ПНХ

Comment

Tradiciškai žadinu temą iš žiemos miego, likus paskutinei savaitei iki persukimo. Ar dar turime ką nors paburbėti apie sukiojimo žalą? Aš asmeniškai - ne, jau kokia savaitė pabundu anksčiau negu skamba žadintuvas, todėl keltis valanda "anksčiau", nebus jokių problemų. Anksčiau kabutėse todėl, kad visumoj miego laikas nesutrumpės - anksčiau kelsimės, bet anksčiau ir gulsime.

Comment

Aš šiek tiek su nostalgija prisimenu senus gerus laikus, kai laiko sukiojimas buvo didžiausia problema Europoje.
                                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

Comment

Nieko naujo nebus pasakyta, ta pati diskusija apie tai kaip kažkas nori vakarais baliavot todėl reikia daryti nesąmoningus sukinėjimus ir tiek.

Comment

Parašė Austras Rodyti pranešimą
                                      Tradiciškai žadinu temą iš žiemos miego, likus paskutinei savaitei iki persukimo. Ar dar turime ką nors paburbėti apie sukiojimo žalą? Aš asmeniškai - ne, jau kokia savaitė pabundu anksčiau negu skamba žadintuvas, todėl keltis valanda "anksčiau", nebus jokių problemų. Anksčiau kabutėse todėl, kad visumoj miego laikas nesutrumpės - anksčiau kelsimės, bet anksčiau ir gulsime.
                                      Net mepastebėčiau pasukimo, dėl manęs gali kas savaitę pirmyn atgal sukinėt, kadangi aš ir taip einu miegot tai 21 val, tai 24val, o miego valandos būna 6-9 val zonoje. Turbūt ir po 2 valandas galėtų man sukinėt be problemų

Comment

Na nežinau čia gal pas mane biologinis laikrodis perdaug "sukalibruotas" ar kas man negerai, bet aš įprastai einu miegoti tuo pačiu laiku ~ 23h ir keliuosi be jokio žadintuvo kelios minutės iki 7h. tai mane tokie sukiojimai visalaika išmuša iš ritmo.

Kai yra pasukamas valanda į priekį aš negaliu tiesiog eiti miegoti pagal laikrodį taip pat 23h nes mano vidinis biologinis laikrodis sako kad dar anksti. O ryte tada gaunasi kad turiu keltis pagal laikrodį 7h, bet vėlgi biologinis laikrodis man sako kad dar tik 6h. Ir dėl to aš iš esmės prarandu dvi valandas kokybiško miego ko pasekoje neišsimiegu, ir tai vyksta mėn su biški kol vėl persiorientuoju prie naujo laiko. Pereinant prie žiemos laiko būna panašiai tik kad smingu 22h, o atsikeliu 6h ryto

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                                          Nieko naujo nebus pasakyta, ta pati diskusija apie tai kaip kažkas nori vakarais baliavot todėl reikia daryti nesąmoningus sukinėjimus ir tiek.
                                          Tam, kas vakarais sėdi namie, nėra jokio skirtumo, koks tuo metu laikas. O tam, kuris po darbo nori dar kažką nuveikt ne namie, skirtumas yra didelis. Koks konkrečiai – jau prirašyta šioje temoje užtektinai. Ir ne, tai nebūtinai susiję su "baliais".
                                          Lietuva visiems.

Comment

Working...
                                          X