Parašė Eidvis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Vasaros / žiemos laikas
Collapse
X
-
Parašė mantasm Rodyti pranešimąKuris iš mūsų iškraipo žodžius?
Aš sakau, kad tai yra subjektyvus klausimas, o ne "žmonės viską žino". O 'įsigilinimas" kaip suprantu tau tik tada, kai surandamas toks požiūrio kampas, į kurį atsakymą galėtų pateikti mokslininkai. Pvz kokiu atveju mažiau žūtų vaikų
Bet tada irgi galima žiūrėt iš kitos pusės. O kiek vaikų žūtų tamsoje vakare? Kiek suprastėtų vaikų sveikata, nes mažiau laiko po pamokų praleistų lauke?
Comment
-
Parašė Aleksio Rodyti pranešimąO kam vežti vaikus į mokyklą? - nejaugi vaikai negali nueiti 10-15 min pėstute (nebent jie gyvena kaime ir mokosi miestelio mokykloje)?
Comment
-
Ryte ankstesnė šviesa kaip ir niekuo nepradžiugino, liko nepastebėta.
Eidvis: Nes įvesti vasaros laiką nesunku
Aš nesakiau, kad žmonės kvailiai, aš sakiau, kad čia toks klausimas, į kurį daugumą paklaustų žmonių atsakinės emocijomis, nes norint į jį atsakyti ne emocijos - reikia įsigilinti. Jeigu manęs paklaustų šito klausimo - aš pats nežinočiau ką atsakyti.
Tas žuvusių vaikų argumentas yra laužtas iš piršto. Jei nesugebama vaikų išmokyti pereiti gatvės, tai galima nusivažiuoti iki sprendimo, kad mokslo metai tęstųsi visą vasarą (nes šviesu), o ilgosios atostogos būtų žiemą. O nepatenkintus galima nutildyti labai efektingai: ar tau nerūpi vaikų gyvybės?Paskutinis taisė senasnamas; 2018.10.29, 20:10.
- 3 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Net ir trumpiausiomis metų dienomis absoliuti dauguma vaikų iš mokyklos grįžta šviesoje. Ir taip, man būtinas mokslinis požiūris įvairiais kampais, o aš paėmiau tik vieną - kiek konkrečiai išaugtų žuvusių vaikų skaičius. Tokią analizę galima padaryti ir apskaičiuoti, kaip ir galima apskaičiuoti daug kitų veiksnių, kad ir pvz. kaip tai atsilieps avarijoms keliuose ir ten žuvusiųjų skaičiui. Ir moksliniu požiūriu aš pasitikiu daug labiau, nei žmonių nuomone vien dėl to, kad jie išanalizuoja situaciją iš visų pusių, o ne iš tos 'kaip aš galvoju, kad man būtų geriau'. Nes įvedus vasaros laiką ir išryškėjus problemoms, kurių kaip vienas iš scenarijų galėtų būti pamokų laiko pradžios pakeitimas - tai atitinkamai smarkiai keistų ir visą kitą. Aš esu tikras, kad plačioji visuomenė dėl kai kurių dalykų net nesusimąsto, o jeigu ir susimąsto - jie negali atlikti analizių ir sužinoti kas būtų jeigu būtų. Dėl to blogiausias variantas bus toks, kad jeigu įves vasaros laiką, o po to paaiškės, jog tai sukelia daug problemų, o jų sprendimui bus pradėtas konstruoti kažkoks hibridinis variantas, kuris galiausiai gali užsibaigti tuo, kad darbo pradžia persikels iš 8 į 9 valandą ir vėl visi gyvensim žiemos laiku, tik laikrodžiai kitokią valandą rodys. Jeigu kas gali man garantuoti, kad to nebus - tai aš tikrai balsuočiau už tai, kad būtų įvestas vasaros laikas, bet dabar negalėčiau balsuoti nei už vieną, nei už kitą variantą.
Su moksliniu saugumas-pirmiausia požiūriu galima prieiti iki išvados, kad pamokas reikia pradėtų valanda po saulėtekio ir baigti popamokinę veiklą valanda iki saulėlydžio. Turbūt geriausia būtų panaikinti vasaros atostogas, o vietoj to žiemą, tamsiausiu metu, laikyti vaikus uždarytus namuose.
O šiaip gal reiktų, kad mokslininkai sudėliotų idealią mokslinę dienotvarkę ir visi pagal ją gyventų? Esminis klausimas - kam optimizuosim...
Comment
-
O kodėl jūs galvojat, kad ryte nesaugu tamsiu metu vaikams į mokyklą eiti? Šiap kaip tik ryte daugelis pėsčiųjų partrenkiami perėjose, kai vairuotojas apakintas rytinės saulės, nepamato už autobuso įžengiančio pesčiojo perėjoje. Ypač po Naujųjų metų, kuomet dar yra sniego, o nuo jo labai atsispindi.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąYra daugybė priežasčių, dėl ko tėvai veža vaikus į mokyklas, nuo to, kad jie per maži, iki to, kad toli gyvena ir pan. Vieno standarto čia nėra.
- 2 patinka
Comment
-
Kas tie visi - visi iš klasės, visi iš miesto ar visi iš šalies? Aš netikiu, kad visi lieka gyvi, jeigu taip būtų, tai neskelbtų ten visokių 'apsaugok mane' akcijų rugsėjo pradžioje. Kiek jų žūva -aš nežinau, galbūt per mažas skaičius, kad pamokų laiką derintų prie šviesaus paros meto. Bet jeigu įves vasaros laiką ir po to mokyklos nuspręs jį derinti - tai bus ablomas.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąKas tie visi - visi iš klasės, visi iš miesto ar visi iš šalies? Aš netikiu, kad visi lieka gyvi, jeigu taip būtų, tai neskelbtų ten visokių 'apsaugok mane' akcijų rugsėjo pradžioje. Kiek jų žūva -aš nežinau, galbūt per mažas skaičius, kad pamokų laiką derintų prie šviesaus paros meto. Bet jeigu įves vasaros laiką ir po to mokyklos nuspręs jį derinti - tai bus ablomas.Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Na, tai jeigu tu taip giliai įsigilinęs, tai atsakyk - ar nebus taip, kad mokyklos nuspręs, jog vaikams į pamokas reikia šviesoje eiti ir neperkels pamokų pradžią iš 8 į 9 valandą, kas atitinkamai turėtų įtakos ir visų kitų darbų pradžiai?
- 1 patinka
Comment
-
Pirmyn visi balsuot
Lietuvoje rengiama apklausa: kokiu laiku norėtume gyventi
Apklausos rezultatas abejonių nepalieka.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79444189
- 1 patinka
Comment
-
Parašė Tomizmas Rodyti pranešimąPamenu kaip žiemą eidavom į mokyklas tamsoje. Buvo gūdūs devyniasdešimtieji, o mes dar pradinukai. Įsivaizduojat, visi likom gyvi!!! Gal dėl to, kad tėvai paaiškino eismo taisykles?
Comment
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąPirmyn visi balsuot
Lietuvoje rengiama apklausa: kokiu laiku norėtume gyventi
Apklausos rezultatas abejonių nepalieka.
Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79444189Snowflakes will attack U <3
Comment
-
Svarbu, kad nepersigalvotų lenkai, švedai ir latviai. Toje ES apklausoje jie buvo už vasaros laiką ir šitų šalių pozicija Lietuvai ko gero bus svarbiausia. Aišku, politikams gali atsirasti pagunda turėti vienodą laiką su Lenkija ir Švedija (šioms pasirinkus vasaros laiką, o Lietuvai - žiemos).
Pagal pasiūlymą ES valstybės narės turės pačios nuspręsti, kurį laiką - vasaros ar žiemos - jos norės pasirinkti nuolatiniu. Pasirinkdamos nuolatinį laiką, valstybės taip pat turėtų pasitarti ir suderinti savo pasirinkimą su kaimyninėmis šalimis.
Iš ko atpažinsi debilą? Jis onaniminę apklausą Delfyje laiko reprezentatyvia
Paskutinis taisė senasnamas; 2018.10.29, 22:20.
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąIš ko atpažinsi debilą? Jis onaniminę apklausą Delfyje laiko reprezentatyvia
Negi taip sunku suprasti paprastą dalyką, kad žmonės NORI grįžę namo po darbo turėti kažkiek šviesos laisvalaikiui, gyvenantys nuosavuose namuose - darbams prie namų, o jungti lampečką ir kiurksoti prie kompų ar TV?Snowflakes will attack U <3
- 2 patinka
Comment
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimą
Gal jau apsispręskit ar norit UTC ar UTC+3, nes pagal tamstas gaunasi nesvarbu į kurią pusę sukt, diena "ilgėja" bet kokiu atvejuAZ.Baku | FI.Vaasa | SR.Paramaribo | SE.Lund | DZ.Annaba
Comment
Comment