Parašė Zygis
Rodyti pranešimą
Tačiau O. Karač pasakoja, kad tiek baltarusiams, tiek kitiems kitakalbiams yra ypač sunku išmokti lietuvių kalbą, nes kursai labai brangūs, o nemokamai Lietuvoje lietuvių kalbos mokoma tik tokiu atveju, jei asmeniui suteikiamas prieglobstis: arba pabėgėlio statusas, arba laikina apsauga.
„Kaip mes galime išmokti lietuvių kalbos? Jeigu esi baltarusis ir nori išmokti lietuviškai, tai neįmanoma padaryti per „Youtube“, mums reikia mokytojų, edukacijos sistemos, kad būtų galima mokytis nemokamai. Bet, pavyzdžiui, aš nesu gavusi prieglobsčio, o tai reiškia, kad turiu mokėti. Turiu mokėti minimum 200 eurų už dešimt pamokų. Tai labai brangu daugumai, įskaitant ir mane. Įsivaizduokite, tų 200 eurų tikrai neužteks norint išmokti kalbą. Mes esame susitikę su skirtingais Lietuvos parlamento nariais, prašėme suteikti galimybę mokytis lietuviškai nemokamai“, – aiškino O. Karač.
„Kaip mes galime išmokti lietuvių kalbos? Jeigu esi baltarusis ir nori išmokti lietuviškai, tai neįmanoma padaryti per „Youtube“, mums reikia mokytojų, edukacijos sistemos, kad būtų galima mokytis nemokamai. Bet, pavyzdžiui, aš nesu gavusi prieglobsčio, o tai reiškia, kad turiu mokėti. Turiu mokėti minimum 200 eurų už dešimt pamokų. Tai labai brangu daugumai, įskaitant ir mane. Įsivaizduokite, tų 200 eurų tikrai neužteks norint išmokti kalbą. Mes esame susitikę su skirtingais Lietuvos parlamento nariais, prašėme suteikti galimybę mokytis lietuviškai nemokamai“, – aiškino O. Karač.
Tuo tarpu kita baltarusė šnekėjo lietuviškai ir matosi, kad pastangas bent jau kažkokias įdėjusi:
„Paskutinius porą mėnesių tikrai yra situacija, kai aš jaučiu“, – aiškino pabėgėlio statusą turinti N. Kolegova, kuri kalbėjo lietuviškai, nors kai kuriuos sakinius suprasti buvo labai sudėtinga.
Comment