Parašė manometras
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-BY. Lietuvių - gudų santykiai. LDK palikimo dalybos
Collapse
X
-
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Aš pilnai su tuo sutinku, kad Lietuvoje yra ne vienas litvinistas, nors tu sugebėjai pateikti tik vieną pavyzdį (čia aš tiesiog tavimi tikiu, nes nieko apie tą atvejį nežinau), bet jei baltarusių Lietuvoje yra 60K, tai galvoti, kad tarp tokio kiekio yra tik vienas litvinistas yra kvaila. Lygiai taip yra kvaila galvoti, kad jeigu ne vienas, o dešimt, dvidešimt, šimtas ar net tūkstantis tarp jų yra užsislaptinusių litvinistų, kad neva tai reiškia, jog visi baltarusių imigrantai tokie ir kad tai kažkaip įtakos Lietuvos gyvenimą. Jei tie litvinistai Lietuvoje pradės atvirai reikšti, kad Vilnius ne lietuvių - jie bus išmesti, o jei nesimokys lietuvių kalbos - jie negaus Lietuvos pilietybės. Tai kur tu matai problemą? Lietuvoje nėra jokios litvinizmo problemos, o tu ją bandai hiperbolizuoti tam, kad sukelti neapykantą visiems baltarusių imigrantams, kurių absoliuti dauguma nėra jokie litvinistai.
Na, turim 10 metų laiko stebėti, kol jie turės galimybę gauti Lietuvos pilietybę.
5 metus turim, kol jie gaus teisę nuolat gyventi Lietuvoje.
Aš nekurstau jiems neapykantos, aš stebiu, kaip jie čia elgiasi (ne tik Lietuvoje, bet ir Baltarusijoje, Lenkijoje). Kai 2020 m. atvažiavo pabėgėliai iš Baltarusijos po antilukašenkinių protestų, dar nebuvo KARO, persikėlėlių iš Rusijos ir Rytų / Pietų / Centrinės (daugiau ar mažiau rusakalbės) Ukrainos. Dabar situacija yra drastiškai pasikeitusi ir daug neaiškesnė (gal pavojingesnė?) mums.
Mane veikia emociškai tas karo fonas. Plius, aš dar nuo sovietmečio atsimenu Vilnių, kuriame daugumai nelietuvių buvo natūralu nekalbėti lietuviškai su lietuviais, todėl negaliu negalvoti “daugiau niekada” (kaip padaryti, kad jie neturėtų minčių čia rusakalbinti lietuvius ir iškart mokytųsi mūsų kalbos).ПТН ПНХ
«Русский военный корабль, иди нахуй!»
Comment
-
Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
O kaip tie lunatikai žiūri į Polocką ir jo istoriją?
- 3 patinka
Comment
-
Esmė yra ta, kad baltarusiai su lietuviais 500 metų gyveno vienoje valstybėje ir pukiai sutarė, tą galim matyti Vilniuje, kuris turi vieną didžiausių senamiesčių rytų Europoje. Ir tie, kurie transliuoja, kad neva baltarusiai negali sieti savo istorijos su LDK, jie tiesiog transliuoja tą pačią žinutę, kaip Kremlius, kad neva baltarusiai neturi jokios savo tautos, kad jie tiesiog yra tie patys rusai, kaip ir ukrainiečiai. Tai, kad baltarusiai bando savo istoriją kildinti iš LDK Lietuvai yra didelis pliusas, o ne minusas, nebent mes norim turėti 'rusky myr' savo pašonėje.
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąEsmė yra ta, kad baltarusiai su lietuviais 500 metų gyveno vienoje valstybėje ir pukiai sutarė, tą galim matyti Vilniuje, kuris turi vieną didžiausių senamiesčių rytų Europoje. Ir tie, kurie transliuoja, kad neva baltarusiai negali sieti savo istorijos su LDK, jie tiesiog transliuoja tą pačią žinutę, kaip Kremlius, kad neva baltarusiai neturi jokios savo tautos, kad jie tiesiog yra tie patys rusai, kaip ir ukrainiečiai. Tai, kad baltarusiai bando savo istoriją kildinti iš LDK Lietuvai yra didelis pliusas, o ne minusas, nebent mes norim turėti 'rusky myr' savo pašonėje.
Bando atsieti nuo LDK ir Vilniaus su apylinkėm mus? Blogai.ПТН ПНХ
- 7 patinka
Comment
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąEsmė yra ta, kad baltarusiai su lietuviais 500 metų gyveno vienoje valstybėje ir pukiai sutarė, tą galim matyti Vilniuje, kuris turi vieną didžiausių senamiesčių rytų Europoje. Ir tie, kurie transliuoja, kad neva baltarusiai negali sieti savo istorijos su LDK, jie tiesiog transliuoja tą pačią žinutę, kaip Kremlius, kad neva baltarusiai neturi jokios savo tautos, kad jie tiesiog yra tie patys rusai, kaip ir ukrainiečiai. Tai, kad baltarusiai bando savo istoriją kildinti iš LDK Lietuvai yra didelis pliusas, o ne minusas, nebent mes norim turėti 'rusky myr' savo pašonėje.
- 2 patinka
Comment
-
Aš tiesiog nesuprantu kur problema. Jei tame, kad ten yra kažkiek litvinistų, apie kuriuos čia nuolat kartojama - tai ta problema yra dešimtos eilės, jei ne šimtosios. Iš kitos pusės šimtai tūkstančių žmonių, išėjusių protestuoti prieš Lukašenką, nešė balta-raudona-balta vėliavas, dažnai tos vėliavos buvo su vyčiu - tai kas jie? Ar jie litvinistai, ar baltarusiai, kurie supranta, kad jie nėra rusai?
Comment
-
Aš tiesiog nesuprantu kur problema. Jei tame, kad ten yra kažkiek litvinistų, apie kuriuos čia nuolat kartojama - tai ta problema yra dešimtos eilės, jei ne šimtosios.
Problema tame, kad iš esmės tai ką litvinizmas teigia yra tas pats kas putino kliedesiai apie Kyivo Rusią, kažkada tai irgi niekam nebuvo įdomu kol netapo pretekstu karui.
Iš kitos pusės šimtai tūkstančių žmonių, išėjusių protestuoti prieš Lukašenką, nešė balta-raudona-balta vėliavas, dažnai tos vėliavos buvo su vyčiu - tai kas jie? Ar jie litvinistai, ar baltarusiai, kurie supranta, kad jie nėra rusai?
Ar tie kurie su vyčio vėliavom yra litvinistai? Kai kurie taip, kai kurie ne. Va čia ir yra klausimas kiek jų.Paskutinis taisė AšNeRobotas; 2023.08.25, 21:32.
- 3 patinka
Comment
-
Aš tiesiog nesuprantu kur problema. Jei tame, kad ten yra kažkiek litvinistų, apie kuriuos čia nuolat kartojama - tai ta problema yra dešimtos eilės, jei ne šimtosios. Iš kitos pusės šimtai tūkstančių žmonių, išėjusių protestuoti prieš Lukašenką, nešė balta-raudona-balta vėliavas, dažnai tos vėliavos buvo su vyčiu - tai kas jie? Ar jie litvinistai, ar baltarusiai, kurie supranta, kad jie nėra rusai?
Visai neaišku, kas įtikino Tichanovskają išeiti su BRB vėliava, nes šiaip ji buvo vatnikė, Krymrašisto žmona.
Na ir taip, kažkokia dalis tų einančių su Vyčiu yra būtent agresyvūs licvinistai-vilnianašistai, pezantys, kad ir Vytį, ir Vytautą, ir Vilnių, ir jų Litvos bei litvinų pavadinimą su istorija iš jų pavogė Lietuvos Respublika ir lietuviais be jokios teisės staiga pasivadinę žemaičiai.Paskutinis taisė manometras; 2023.08.25, 21:40.ПТН ПНХ
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimąProblema tame, kad kuriasi kanalai ir grupės kuriuose yra platinamas šitas šūdas, problema tame, kad šitas urodas vis dar yra vienas iš pagrindinių opozicionierių, problema tame, kad visi baltarusių lyderiai apsimeta , kad nežino apie ką eina kalba ir nenori nuo to atsiriboti
Comment
-
Kada tu nurodai vieną urodą, kuris kažką nusišneka ir bandai tai sulyginti su visais baltarusiais
Comment
-
Man pradeda atrodyti, kad pas tave baigėsi argumentai? Ir kad net pats nesupranti ką cituoji.
Comment
-
Ne problema, o esmė yra tame, kad kai kažkoks urodas pradeda aiškinti, kad Vilnius yra ne lietuvių - tai mes turim įrankių tą urodą nuleisti ant žemės. Aš per daug giliai nesigilinau į šitą istoriją, tai pataisyk jei aš klįstu, bet ar Tyhanovskaja neišplatino pareiškimo apie šitą interviu? Ar mes neturim galimybių paskelbti, kad ne tas diedas, kuris pasisakė, o tas žmogus, kuris ėmė interviu yra nelaukiamas mūsų šalyje? Kada tu nurodai vieną urodą, kuris kažką nusišneka ir bandai tai sulyginti su visais baltarusiais - būtent tai ir yra grėsmė Lietuvai, kad mes prarasim visus baltarusius kaip savo sąjungininkus dėl kažkokio diedo inteviu.Paskutinis taisė manometras; 2023.08.25, 22:38.ПТН ПНХ
- 1 patinka
Comment
-
Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą
Šiaip tai aš nieko necitavau.
Comment
-
Čia kyla natūralus klausimas - ar tu žinai kas yra citata (quote)?
Comment
-
Ne problema, o esmė yra tame, kad kai kažkoks urodas pradeda aiškinti, kad Vilnius yra ne lietuvių - tai mes turim įrankių tą urodą nuleisti ant žemės. Aš per daug giliai nesigilinau į šitą istoriją, tai pataisyk jei aš klįstu, bet ar Tyhanovskaja neišplatino pareiškimo apie šitą interviu? Ar mes neturim galimybių paskelbti, kad ne tas diedas, kuris pasisakė, o tas žmogus, kuris ėmė interviu yra nelaukiamas mūsų šalyje? Kada tu nurodai vieną urodą, kuris kažką nusišneka ir bandai tai sulyginti su visais baltarusiais - būtent tai ir yra grėsmė Lietuvai, kad mes prarasim visus baltarusius kaip savo sąjungininkus dėl kažkokio diedo inteviu.
- 1 patinka
Comment
-
Parašė manometras Rodyti pranešimąTaip, mes turim savo argumentus, bet labai gali būti, kad baltarusiams visai nepatiks tie argumentai ir todėl jie jų “neišgirs”, skelbs melu, ginčysis kaip plokščiažemininkai, bet nepasiduos.
Comment
-
Parašė mag Rodyti pranešimąNa bet pasak tavęs niekas čia neturėtų į tai reaguot, eskaluot,
Parašė Eidvis Rodyti pranešimąAr mes neturim galimybių paskelbti, kad ne tas diedas, kuris pasisakė, o tas žmogus, kuris ėmė interviu yra nelaukiamas mūsų šalyje?
Comment
-
Esmė yra ta, kad istorijos nesuklastosi. Ją galima mėginti klastoti, t.y. varyti kažkokią valstybinę propagandą kaip Rusijoje, bet faktai yra faktai, o faktai yra istoriniai šaltiniai, iš kurių visi žino, kad LDK buvo įkurta ir valdyta lietuvių kunigaikščių. Jokie litvinistai to negali pakeisti, nes čia ne jie sprendžia, o istorikai. Istorija tai nėra propaganda, istorija yra mokslas. Dėl to nereikia bijoti, kad mokslas pralaimės prieš propagandą.
Comment
Comment