Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Lietuva tikisi megzti ryšius su dar viena gynybos pramonės milžine https://www.vz.lt/pramone/2024/06/03...lzine-leonardo
    Užsienio reikalų ir ekonomikos ministrai Gabrielius Landsbergis ir Aušrinė Armonaitė pirmadienį susitiko su Vilniuje viešinčiu Italijos gynybos pramonės įmonės „Leonardo“ vadovu Stefanu Pontecorvu, su kuriuo aptarė galimybes bendrovei investuoti Lietuvoje. Ministrai pristatė „Leonardo“ vadovui neseniai priimtus įstatymus, skirtus lengvinti gynybos pramonės veiklą Lietuvoje ir leisti paprasčiau plėtoti nacionaliniam saugumui svarbius stambius projektus.
    G. Lansbergis pakvietė „Leonardo“ pasinaudoti palankiomis sąlygomis ir teisine baze, sukurta gynybos pramonės veiklai Lietuvoje, nurodė Užsienio reikalų ministerija. Tuo metu A. Armonaitė pabrėžė, jog ministerija yra atvira bendradarbiauti ir į savo šalį priimti naujo potencialo investuotojų.
    „Leonardo“ dirba daugiau nei 53.000 darbuotojų visame pasaulyje. Pernai „Leonardo“ pajamos siekė 15,3 mlrd. Eur, o naujų užsakymų suma – 17,9 mlrd. Eur.
    Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      „KG Constructions“ 20,5 mln. Eur vertės projektas Vilniaus rajone pripažintas svarbiu valstybei https://www.vz.lt
      Aliuminio–stiklo konstrukcijų gamybos bei išorės fasadų sprendimų, krovinių pervežimo bei logistikos grupės „KG Constructions Group“ antrinės fasadų projektavimo ir gamybos įmonės „KG Constructions“ ir saulės energetikos įmonės „KG Energija“ vystomas naujos gamyklos Vilniaus rajone projektas pripažintas valstybei svarbiu dideliu investicijų projektu.
      Naujoje gamykloje Jadvygiškių kaime, kurios plotas sieks 15.700 kv. m., įsikurs aliuminio konstrukcijų apdirbimo ir surinkimo centrai, kurie padvigubins šiuo metu turimas gamybos apimtis. Taip pat įmonė statys ir 2.900 kv. m ploto administracines patalpas.
      Numatoma, kad čia bus sukurta apie 340 naujų darbo vietų ir pritraukta 20,5 mln. Eur investicijų.
      Ekonomikos ir inovacijų ministerija su bendrovėmis pasirašė stambaus investicinio projekto sutartį, pranešė ministerija. „Tai jau šešioliktas stambus investicinis projektas. Skaičiuojame, kad visos iki šios dienos pasirašytos sutartys padės mūsų šalyje sukurti daugiau kaip 4.100 naujų gerai mokamų darbo vietų ir pritraukti daugiau kaip 1,4 mlrd. Eur investicijų“, – pranešime sakė Aušrinė Armonaitė, ministrė.
      Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        https://www.vz.lt/inovacijos/technol...ticijas-i-mtep
        Siekiant sukurti aukštesnę pridėtinę vertę, Lietuva ateityje turės daugiau investuoti į inovacijas – mokslinius tyrimus ir eksperimentinę plėtrą (MTEP), sako Lietuvos banko (LB) ekonomistas. V. Tuziko duomenimis, labiausiai išsivysčiusios ES šalys – Belgija, Danija, Vokietija, Airija, Liuksemburgas, Nyderlandai, Austrija, Suomija ir Švedija – 2019–2023 m. MTEP skyrė beveik 6% bendrojo vidaus produkto (BVP). Tuo metu Lietuva ir Latvija tam skirdamos 2–3% BVP, anot LB atstovo, pagal šį rodiklį lygiavosi į mažiausiai išsivysčiusias ES šalis: Bulgariją, Čekiją, Graikiją, Kroatiją, Lenkiją ir kitas.
        Statybai, išskyrus būstą, LB duomenimis, 2019–2023 m. Lietuva skyrė beveik 9% BVP ir pagal šį rodiklį taip pat buvo artimesnė mažiausiai išsivysčiusioms ES šalims, kurios tam skyrė daugiau nei 7% BVP. Tuo metu labiausiai ar vidutiniškai išsivysčiusios Bendrijos šalys statybai per tą patį laiką skyrė apie 5% BVP.
        Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

        Comment


          https://ec.europa.eu/eurostat/docume...=1701363282402
          Pagal eurostata LT - 1%, EU vidurkis - 2%, estai 1.6%, latviai - 0.7%, Lenkija veik 2%

          Click image for larger version  Name:	gross-domestic-r&d-expenditure-2012-2022.jpg Views:	1 Size:	589,6 kB ID:	2139737
          Paskutinis taisė Dundorfas; 2024.07.08, 18:41. Priežastis: estai

          Comment


            „Teltonika“ atsisakė 460 mln. eurų vertės projekto Anykščiuose

            Lietuvos aukštųjų technologijų grupė „Teltonika“ atsisakė 460 mln. eurų vertės projekto silicio išgryninimui naudojant kvarcinį smėlį iš didžiausio Baltijos šalyse telkinio Anykščiuose, penktadienį skelbia portalas lrt.lt.

            „Silicio išgryninimo iš kvarcinio smėlio gamybos idėja buvo svarstyta, tačiau „Teltonikos“ specialistų atlikta galimybių studija parodė, kad Lietuvoje to daryti neverta, ypač dėl itin didelės taršos naudojant šiuo metu rinkoje vyraujančius gamybos procesus“, – lrt.lt teigė „Teltonika“.

            „Teltonikos“ įkūrėjas Arvydas Paukštys 2021 metais BNS teigė, jog yra svarstoma tokio projekto Anykščiuose galimybė.

            „Tada turėtume visą lustų gamybą užtikrinančią grandinę nuo smėlio iki galutinio produkto“, – tuomet sakė jis.

            Vilniuje vystomame „Teltonika High-Tech Hill“ technologijų parke liepą pradėtos plastiko ir mechanikos komponentų gamyklos statybos. Grupės investicijos į šį projektą sieks apie 53 mln. eurų. Bendros investicijos į „Teltonika High-Tech Hill“ parką per 10 metų turėtų siekti apie 3,7 mlrd. eurų.

            Comment


              Lietuva bendradarbiaus su JAV Masačusetso technologijos institutu https://www.vz.lt/inovacijos/technol...ijos-institutu
              vienas iš svarbiausių šiandien pasirašyto dokumento punktų – susitarimas dėl konsorciumo įkūrimo tarp Lietuvos atstovų, kurie dalyvaus MISTI programoje. Šis konsorciumas įsipareigoja padengti metinį 300.000 USD narystės programoje mokestį, kurį Lietuva turės mokėti siekdama užtikrinti partnerystę su MIT.
              „Šios lėšos bus skirtos išskirtinai tik Lietuvos reikmėms: studentų ir mokslininkų mainams, pradiniam mokslinių tyrimų ir inovacijų projektų finansavimui bei kitoms iniciatyvoms, tiesiogiai prisidedančioms prie Lietuvos mokslo ir technologijų ekosistemos stiprinimo. Todėl itin svarbu suburti tvarų konsorciumo dalyvių tinklą iš suinteresuotų viešojo ir privataus sektoriaus atstovų“, ? teigia Gintaras Valinčius, LMT pirmininkas.
              Tarp susitarimą pasirašiusių organizacijų – Vilniaus dailės akademija, Vytauto Didžiojo universitetas, Lietuvos energetikos institutas, „Lietuvos geležinkeliai“ (LTG), Kauno mokslo ir technologijų parkas, asociacija „Infobalt“. LTG teigimu, susitarimas padės pritraukti pasaulinio lygio talentų – MISTI programa studentams suteikia apmokamas stažuotes, dalyvavimą tyrimų programose, galimybę mokytojauti. MISTI programa šiuo metu veikia daugiau negu 25 šalių. Programos įgyvendinimą koordinuos LMT.
              Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

              Comment


                Didžiausia pasaulio dviračių gamintoja į gamyklą Kėdainiuose investavo 57 mln. eurų

                Nyderlandų holdingo „Pon Holdings“ valdoma didžiausia pasaulio dviračių gamintoja „Pon.Bike“ į naują gamyklą Kėdainiuose investavo 56,9 mln. eurų, pirmadienį pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

                Kėdainių laisvojoje ekonominėje zonoje pastatytoje gamykloje, ,kuri oficialiai bus atidaryta antradienį, kasmet planuojama pagaminti iki 450 tūkst. dviračių, įdarbinti apie 600 žmonių.

                Ministerijos duomenimis, Lietuva yra viena didžiausių dviračių gamintojų Europoje, jos dviračių eksportas 2023 metais sudarė apie 1,5 proc. viso Lietuvos eksporto.

                „Pon.Bike“ Kėdainiuose gamins „Gazelle“, „Kalkhoff“, „Focius“ „Urban Arrow“ dviračius. Gamyklą pastatė bendrovė „YIT Lietuva“, jai vadovauja buvęs „Hollister Incorporated“ valdomos sveikatos priežiūros produktų gamyklos Kaune vadovas Algimantas Gedvilas.

                „Pon.Bike“ buvo įkurta 2011 metais Nyderlanduose, joje dirba 2,4 tūkst. darbuotojų. Ji turi gamyklą Dyrene, Nyderlanduose, taip pat stato gamyklą Emšteke, Vokietijoje.

                Comment

                Working...
                X